Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.429
Cevap
192
Favori
588.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ramuli

Hocam intibak şartı ösym puanı ile geçenlerin ders bırakmaması gibi bir şey mi biliyor musunuz ?

Hayır intibak senin aldığın ve Geçtiğin dersler değerlendirilerek yeni okulda hangi dersleri alıp almayacağını belirleme işlemidir özellikle bir bölümden farklı bir bölüme geçiş yaparsanız oradaki alt sınıf derslerinin cogunu siz almamış olacaginizdan dolayı size alttan da bir sürü ders yüklenebilir hatta bundan dolayı okulu normal Süresinde bitiremeyebilirsiniz işte bu değerlendirme işlemine intibak denir intibak aldığınız derslerin hem kredi hemde içerik olarak incelenmesi yoluyla bölüm kurulu tarafından yapılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

quote:

Orijinalden alıntı: Ramuli

Hocam intibak şartı ösym puanı ile geçenlerin ders bırakmaması gibi bir şey mi biliyor musunuz ?

Hayır intibak senin aldığın ve Geçtiğin dersler değerlendirilerek yeni okulda hangi dersleri alıp almayacağını belirleme işlemidir özellikle bir bölümden farklı bir bölüme geçiş yaparsanız oradaki alt sınıf derslerinin cogunu siz almamış olacaginizdan dolayı size alttan da bir sürü ders yüklenebilir hatta bundan dolayı okulu normal Süresinde bitiremeyebilirsiniz işte bu değerlendirme işlemine intibak denir intibak aldığınız derslerin hem kredi hemde içerik olarak incelenmesi yoluyla bölüm kurulu tarafından yapılır.

Çok sağolun hocam verdiğiniz cevaplar için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: fyilmaz

quote:

Orijinalden alıntı: Pedagojik

yatay geçişte normal kredi mi yoksa AKTS kredileri mi dikkate alınıyor arkadaşlar? şuan 2. sınıfım, seneye geçmek istediğim üniversiteyle derslerim aynıydı.normal kredileri de aynı fakat AKTS kredileri bazı derslerde değişiklik gösteriyor.bu durumda o dersleri tekrar almam söz konusu olur mu?

Ona bölüm kurulu arar verecek ama genelde akts dikkate almazlar çünki onun hesaplanması farklı ders saati ile alakası yok

Teşekkür ederim.
  • iyi günler makina müh. 2sınıf okuyorm.ben bu sene üniversite sınavına girdim ama şöyle bir durum var.mart ayındakı yerleştrmeyi kaçırdım.ben sınava girip üniversiteyi kazansam öss ile benim stajım ne olur?patlar mı? yada merkezi geçiş ile geçsem ne olur? öss ile girmemın sebebı : eylülde oldugu için işimi garantiye almam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imdante

iyi günler makina müh. 2sınıf okuyorm.ben bu sene üniversite sınavına girdim ama şöyle bir durum var.mart ayındakı yerleştrmeyi kaçırdım.ben sınava girip üniversiteyi kazansam öss ile benim stajım ne olur?patlar mı? yada merkezi geçiş ile geçsem ne olur? öss ile girmemın sebebı : eylülde oldugu için işimi garantiye almam.

stajla nasıl bir alakası var anlayamadım ne demek istediğini
  • Yeni Geçtiğimiz fakültede 0 dan başlıyoruz değil mi?

• fyilmaz kullanıcısına yanıt
    yani şöyle söylicem: ben bu yıl 2.sınıfım ve hazıranda staj yapıcam şimdi staj belgemı aksaray üni. den alıyorum. ama ygs ile yada merkezi yerleştirme ile başka bir üni ye geçersem stajım orda geçerli sayılacakmı yani nasıl bir yol olucak? bölüm filan değiştirmicem. ygs ile geçersem nasıl olur,merkezi ile geçersem nasıl olur staj olayı?geçtiğim ünide kabul edilirmi diye soruyorm
  • quote:

yani şöyle söylicem: ben bu yıl 2.sınıfım ve hazıranda staj yapıcam şimdi staj belgemı aksaray üni. den alıyorum. ama ygs ile yada merkezi yerleştirme ile başka bir üni ye geçersem stajım orda geçerli sayılacakmı yani nasıl bir yol olucak? bölüm filan değiştirmicem. ygs ile geçersem nasıl olur,merkezi ile geçersem nasıl olur staj olayı?geçtiğim ünide kabul edilirmi diye soruyorm

Bölüm kurulu onay verirse ve stajın yeni geçtiğin yerde de istenen şartlarda ise kabul edilebilir ama bunun hiç bir garantisi yok bir bahane gösterip saymayabilirler.
  • fyilmaz kullanıcısına yanıt
    teşekkürler yanıtladıgın için.
  • quote:

teşekkürler yanıtladıgın için.

Önemli değil, eğer daha yerleştiğin yerden daha yüksek puanlı bir yere yerleşebilirsen tabi ki ygs-lys ile girmen daha iyi olur ama merkezi yerleştirme puanı ile de yerleştiğin yıl itibariyle puanın tutan yerlere geçiş yapabilirsin.
  • YÖK'ten LYS açıklaması

• geçmiş yılın lys sonuca nasıl ulaşırım? bölüm değiştirme oayı yeni gelmiş sanırım. tek şansım bu gibi duruyor.
    edit: buldum sonucu. özellere geçişte burs vs. olayını bilen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khiron -- 22 Nisan 2014; 3:29:15 >
  • Öncelikle herkese selam. benim 2 sorum olacak;

1)Ben 2013 ygs puanım ile Çukurova Üniversitesi bilgisayar öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümünü kazandım kayıt yaptırdım ama her iki dönem de ders kaydı yaptırmadım sınıfta kaldım. Şimdi ben eylül ayında 2013 ygs ve lys puanım ile tekrardan herhangi bir üniversitenin 2013 yılındaki puanım tutan bir bölümüne yatay geçiş yapabilir miyim?
    2) 4 yıllıktan 2 yıllığa geçiş yapabilir miyim?( bilgisayar öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümü 1. sınıfında puanım tutan adalet bölümüne geçiş yapabilir miyim?)

cevaplarınız için şimdiden herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagizalp01

Öncelikle herkese selam. benim 2 sorum olacak;

1)Ben 2013 ygs puanım ile Çukurova Üniversitesi bilgisayar öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümünü kazandım kayıt yaptırdım ama her iki dönem de ders kaydı yaptırmadım sınıfta kaldım. Şimdi ben eylül ayında 2013 ygs ve lys puanım ile tekrardan herhangi bir üniversitenin 2013 yılındaki puanım tutan bir bölümüne yatay geçiş yapabilir miyim?
    2) 4 yıllıktan 2 yıllığa geçiş yapabilir miyim?( bilgisayar öğretim teknolojileri öğretmenliği bölümü 1. sınıfında puanım tutan adalet bölümüne geçiş yapabilir miyim?)

cevaplarınız için şimdiden herkese teşekkürler.

1 evet yapabilirsin puanın tutan bütün bölümlere geçebilirsin
    2 evet geçebilirsin puanın tutuyorsa

• quote:

Orijinalden alıntı: _Marvel_

Yeni Geçtiğimiz fakültede 0 dan başlıyoruz değil mi?

bölüm değiştirdiysen evet ama kurul 1. sınıf için ortak ders varsa geçirebilir o derslerden

• Kontenjan önemli mi peki gideceğimiz üniversitenin? Yoksa puan yetiyorsa istediğimiz her bölüme geçebiliyor muyuz?

@fyilmaz @Ramuli
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Marvel_

Kontenjan önemli mi peki gideceğimiz üniversitenin? Yoksa puan yetiyorsa istediğimiz her bölüme geçebiliyor muyuz?

@fyilmaz @Ramuli

bölümün kontenjanının %10 u kadar yer açılıp değerlendirmeye alınıyor.

• Arkadaslar ben selcuk unv arkeoloji bolumunde okuyorum 1.sinifim pamukkale unv gene arjeoloji bolumune gecmek istiyorum ancak ilk donemden 2 dersim bu donemde iki uc tane olacak gibi herhangi bir sorun olurmu gecis isleminde.Bu arada puanim pamukkaleyi tutuyor.Yardimci olursaniz cok sevinirim.

• Aegon Targaryen kullanıcısına yanıt
    Başarı şartı aranmıyor geçiş için. Sadece puanının tutması yeterli.
  • Bi sorum daha olacak.Basvuru tarihleri tahminen ne zaman basliyor kacirmak istemiyorum :) Ayrica 1.sinifi burda bitirmis oluyorum dimi pamukkalede tekrardan 1 olarak baslamayayim.En cok merak ettigim alt sinifta kalan derslere noluyor

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.