Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (397. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.437
Cevap
193
Favori
588.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Telefonda o seçenek çıkmıyor sanırım ya da ben mi görmüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • böçyak B kullanıcısına yanıt
    bilgisayardan yaparsanız çıkar.
  • fekloooo F kullanıcısına yanıt
    Evet hocam pmden yazdim

• Arkadaşlar Balıkesir Üniversitesi son tarih 15 Ağustos 17.00'a kadar gösteriyordu ama açıklama linkinin olduğu pdf'deki link gitmiş.Başvuru linkini bilen ya da bulabilen var mı ?
  • Ben özel bir üniversitede burslu okuyordum. Devlet Üniversitesine ek madde bir ile yatay geçiş yaptım. Şimdi eski okuluma geri dönmek istiyorum. Normalde yatay geçiş yaptığın okula dönme şansı vardı ama tam burslu olarak kayıt yaptırabilir miyim tekrar? Bursum kesilir mi? Bilen biri cevap verirse çok sevinirim.

• intotherain1 kullanıcısına yanıt
    hocam bunu arayıp eski fakültenize sormanız gerek. aynı zamanda yök'ü de arayın. en açıklayıcı bilgileri onlar veriyor. bütün konulara hakimler.
    Arkadaşlar biliyorsunuz bazen a üniversitesi 10unda kayıtları bitiriyor, b üniversitesi ise 12sinde sonuç açıklıyor yani kısacası üniler arası tarih çakışması oluyor. Bu durumda ya aya kayıt olup byi unutucaz ya da byi bekleyip belki ortada kalıcaz dimi?

Bazı arkadaşlar a ya kayıt olup sonra silip bye geçebileceğimi söyledi. Bundan nasıl emin olabilirim? Bir kere kayıt olunca hakkımızdan olmuyor muyuz? Diğer üni zaten yerleşsin derse

• Arkadaşlar yardımcı olabilecek olan yok mu ? Tüm belgeleri pdf halinde aldım son tarih 15 Ağustos fakat öğrenci işleri hiçbir şeyle ilgilenmiyor.Yatay geçiş 15 diye teyit ediyorlar fakat siteye bak orada diyolar linki kaldırdınız diyorum siteye bak diyorlar son duyuruda link kalkmış göz göre göre yatay geçiş için başvuru yapamıyorum.Bahsi geçen üniversite Balıkesir Üniversitesi
  • Sickle Hammer kullanıcısına yanıt
    Hocam telefonla rektörlük, dekanlık ne varsa konuşun, öğrenci işleri çok yoğun ve umurlarında değiliz

• 12galatasaray12 kullanıcısına yanıt
    kayıt olup silmek diye bir şey yok. ancak eski okuluna geri dönebilirsin.

başvurun kabul ediliyorsa gidip kaydını yapacaksın. ama kayıt tarihleri arasında öyle çok fazla fark yok üniversiteler arası diye biliyorum.

yani birden fazla okuldan kabul alırsan istediğine kaydını yapacaksın. tarihlerden dolayı sıkıntı çıkacaksa burada kararı vermek size kalacak. ama kayıt yaptırıp silmek diye bir şey yok diye biliyorum hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fekloooo -- 11 Ağustos 2020; 13:45:42 >
    Çok teşekkür ederim hocam, ben de öyle biliyordum. Dün konu açtım bu soru için 2 kişi böyle bir şeyden bahsetti ben de emin olamadım. Bütün yönetmeliği okudum ezberledim önceden ama biraz da işime geldiği için umutlandım. Teşekkür ederim tekrardan.

• Ateşle Barut kullanıcısına yanıt
    Farklı bölüme geçişlerde her üniversite azami süreyi sıfırlamak zorunda, YÖK yönetmeliğine bakabilirsiniz
  • Arkadaşlar İTÜ bilgisayar mühendisliği %30 ingilizce başvurularında sadece ara sınıflardan(2. ve 3. sınıflar) başvuru alınmasındaki dayanak nedir? Bilen var mı?
  • İki üniversiteye başvuru yaptım. Başvurduğum üniversitelerden ilki, 1-2 Eylül tarihleri arasında kesin kayıt istiyor. Ancak asıl geçmek istediğim kurum, sonuçları 10 Eylül’de açıklıyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Üniversite öğrenci işlerini arasam bir faydası olur mu? Böyle mantıksızlık mı olur yahu!

• quote:

Orijinalden alıntı: raffaello1

İki üniversiteye başvuru yaptım. Başvurduğum üniversitelerden ilki, 1-2 Eylül tarihleri arasında kesin kayıt istiyor. Ancak asıl geçmek istediğim kurum, sonuçları 10 Eylül’de açıklıyor. Ne yapmamı önerirsiniz? Üniversite öğrenci işlerini arasam bir faydası olur mu? Böyle mantıksızlık mı olur yahu!
    yapacak bir şey yok. eğer 10 eylülde aciklanani kesin görmüyorsan 1 eylülde kaydolmak gerekebilir. bir nevi kumar

• Hocam ben sorayım. Yökatlasta obk ile girenler var(okul birincisi kontenjanı) ve onların puanı o yıl için verilen taban puandan daha düşük. Puanlarımız obk ile girenlerden yüksek ama bölümün atanmış tabanından düşükse kabul edilme şansımız nasıldır?

• heryerinacemisi H kullanıcısına yanıt
    obk puanı önemli değil diye biliyorum. eğer puan durumu anlattığınız gibiyse siz yerleştiğiniz sene o bölüme giremiyordunuz demektir. haliyle merkezi yerleştirme ile de geçiş yapamazsınız anlamına geliyor bu. obk dediğimiz şey zaten 1-2 kişi için açılmış okul birincisi kontenjanı oluyor. reddedilir başvurunuz direkt.
  • bu yıl 1.sınıfı okudum not ortalamam 2 nin altında olduğu için sınamalı olarak geçiyor. Yatay geçişte başvururken 2.sınıfımı seçmeliyim yoksa 1.sınıfımı
  • Abi kafayı yiyeceğim. Ege'den İstanbul Üniversitesi'ne geçiş yapacağım. Yatay geçişte istenen belgeler arasındaki, disiplin cezası almadığına dair belgeyi kayıtlı olduğum Üniversitemden alamıyorum. Diyorlar ki, 17 temmuzda yasa çıktı, veremiyoruz ve transkriptin altına da yazamıyoruz dediler. Ancak geçeceğiniz üniversite bizden talep ederse, biz onlara verebiliriz dediler. Onları bir arayın belki haberleri yoktur gibisinden cevapladılar.
    Geçeceğim İstanbul Üniversitesi'ni aradım, biz kendi öğrencilerimize veriyoruz, o belgeyi kesin almanız gerekir çok önemli diyorlar.
    Çıldıracağım abi böyle bir şey olabilir mi ya? Bunu yaşayan var mı nolur acil yazın.
  • Bu yasayı sadece ege üniversitesine mi söylemişler acaba odtüden aldım ben yakın zamanda hiç bir şekilde öyle bir şeyden bahsetmediler.Siz egede kiminle konuştunuz öidb'nin başkanına ulaşmaya çalışın böyle durumlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecedemrtrk -- 13 Ağustos 2020; 17:16:41 >
  • 
Sayfa: önceki 395396397398399
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.