Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (399. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.437
Cevap
193
Favori
588.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 397398399400401
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O bölümler kapandığı için 1.sınıfa başlatamıyorlar bildiğim kadarıyla
  • Lütfen biri yardımcı olabilir mi acaba? Uludağ Üniversitesine başvurmak istiyorum. Online başvuru sistemlerine kayıt yaptım ve başvuru yap seçtiğimde Öğrenci belgesi

1) Öğrencinin e-devlet üzerinden alacağı öğrenci belgesi. Veriler YÖKSİS'ten alındığından e-devlette öğrenciliği aktif olmayan öğrenciler başvuru yapamayacaklardır. Bu konuda sorun yaşayan öğrencilerin kendi Üniversiteleri ile görüşmeleri gerekmektedir.

2) Öğrenci belgesinde disiplin cezası alıp almadığına ilişkin bilgi yer almıyor ise disiplin cezası ile ilgili onaylı belge sistemin bu alanına yüklenecektir.

3) Öğrenci belgesinde disiplin cezası alıp almadığına ilişkin bilgi yer alıyor ise onaylı öğrenci belgesi sistemin bu alanına yüklenecektir.

ve YKS/LYS/ÖSYS Yerleşme Belgesi

1) Öğrencinin kayıtlı olduğu yükseköğretim programına yerleştiğini gösteren sınav sonuç belgesi (YKS Yerleştirme belgesi) ile YKS Sınav Sonuç belgesi SİSTEME YÜKLENECEKTİR

Ve bunları pdf olarak değil "Uyarı:İstenilen belgenin fotoğrafını yükleyiniz. Yüklenen belge fotoğrafları okunaklı olmayan yada belge harici fotoğraf yükleyenlerin başvuruları red edilecektir

Eksik belge ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Onlıine başvuru sırasında beyan edilen belgeler ile kesin kayıt sırasında beyan edilecek belgeler arasında farklılık olması veya gerçeğe uygun olmayan beyanların çıkması durumunda adayın kesin kaydı yapılmayacaktır."
    şeklinde istiyor.

Uludağ öğrenci işlerini arıyorum öğrenci belgesi ıslak imzalı olması lazım diyor, yoksa e imzalı olması lazım diyor. Anadolu üniversitesini aradım pandemiden dolayı anlaşma var e devletten çıkartacağın olur diyor. Pdfnin fotoğrafını mı çekeceğim ekran görüntüsü mü alayım ne yapmam lazım hiç anlamııyorum zaten evrak işlerinden çok sinirim bozuldu. Uludağ öğrenci işleri öfleyip püflüyor lafı bitsin de yüzüne kapatayım diye bekliyor yardım alamıyorum oradan da.

• Julimezar kullanıcısına yanıt
    Tuhaf bir madde. Pdf olmaz yazısını siz mi yazdınız? Çünkü koyu harflerle yazılan yerde pdf olmaz demiyor. Fotoğraf yükleyin demesi dosya formatını açıklamıyor. Pdf'te de fotoğraf olur. Jpeg olarak deseydi tamam da. Belgelerin fotoğrafını çekmek ne denli sağlıklı olur bilemem.

Mesela biz İstanbul Üniversite'sine başvururken tüm belgeleri tarayıcıdan pdf olarak çıkartıp öyle yükledik. Nüfus cuzdanı fotokopisi, ders içerikleri, transkript vs.

Ama Ösys yerleşme belgesi ve öğrenci belgesini zaten internetten barkodlu çıktı olarak alabiliyorsunuz, onları yükleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Purvis -- 17 Ağustos 2020; 17:29:7 >
  • Purvis kullanıcısına yanıt
    Evet "Ve bunları pdf olarak değil" kısmını ben yazdım üsttekiler italik alttakini kalın yapınca ayırt edilir sanmıştım. Dosya seç diyip girdiğimde de resim dosyaları seçili oluyordu. Konuştğuumda pdf de olur jpeg de olur dediler öğrenci belgesi ve transkripti (disiplin ile ilgili bilgi yazdığı için yükledim ayrı disiplin belgesi alamadım nereden alıcam bilmiyorum.) Sınav sonuç ve yerleştirme belgesini bilgisayardan ekran alıntısı yaptım çünkü indiremedim sayfayı. Barkod gözükecek şekilde ekran görüntüsü aldım ama ne denli sağlıklı olur bilemiyorum. Adam da en sonunda "abicim sen yükle olmadı reddedilir" gibi bir şey söyledi güzel gerçekten , içim çok rahat.
  • Julimezar kullanıcısına yanıt
    Transkriptte disiplin cezası almadığına dair yazı varsa ek olarak belgeye gerek kalmaz.
    Sınav sonuçları gibi belgeler için de, o sayfaya girdiğinizce ctrl+p yaparak ya da sağ tıklayıp yazdır diyerek pdf olarak kaydedebilirsiniz.
    Başvuru süresi bitmemişse böyle yapın daha sağlıklı olur. Ama bittiyse, yolladığınız şeylerde barkod tam okunuyorsa çok problem olacağını sanmıyorum.
  • Birden fazla ümviersiteye yatay geçiş yapıyoruz fakat sonuç ve kayıt tarihleri farklı. Yani iki farklı üniversite düşünürsek birini diğerine göre daha çok istiyorsak fakat daha az istediğimiz önce açıklıyorsa ve kayıt hakkı sunuyorsa nasıl bir çözüm bulabiliriz bu duruma önerisi olan var mı yada bilgisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okulun bu konuda kişiye özel bir erteleme yapacağını sanmıyorum hocam muhtemelen seçim yapmanız istenir.Başta her okulun tarihlerinin farklı olması saçmalık zaten. kayıt tarihi erken olan okula yine de bir mail atabilirsiniz fakat dediğim gibi hiç sanmıyorum çünkü hepimize böyle müsamaha gösterseler kayıtlar çok karışır.
  • Az önce okuldan arandım birinci sınıflara kontenjan açmadık dediler sadece iki ve üçleri alıcaz dediler merkezi yatay geçişte böyle bir şey var mıydı? Kontenjan açmak zorunda değiller mi?

• ecedemrtrk E kullanıcısına yanıt
    8. Yükseköğretim kurumlarındaki her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için 90'ı geçmemek üzere Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzlarında öngörülen öğrenci kontenjanının %30'u kadar kontenjan ayrılmasına (Örneğin; ÖSYS Kılavuzunda Kontenjanı 120 olan bir program için %30 u kadar 36 kontenjan ayrılacak iken, kontenjanı 400 olan bir program için %30'u 120 olmasına rağmen 90 kontenjan ayrılacaktır.)"

Yönetmelikte her bir sınıf diye özellikle belirtilmiş yani kontenjan açılması zorunlu ve okulun insiyatifinide değil. Senin başvurunu agno ile yapılan başvurular ile karistirmislardir. Bence arayıp yönetmeliği anlat büyük ihtimal sıkıntı çıkmaz çıkarsa da hukuken haklısın.

• hugeduck1818 H kullanıcısına yanıt
    Hocam yönetmeliğin bu sene için değişmiş olma ihtimali var mı acaba? Uludağ Üniversitesinde Uygulama Esasları bölümünde bahsettiğiniz madde var ancak İibf kontenjanları her yıl için 3'er kişi.
    uludag.edu.tr
    Merkezi Yerleştirme Puanı ile (Ek Madde-1) Yatay Geçiş Kontenjanları (2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı)
    https://uludag.edu.tr/oidb/duyuru/view?id=16721&alias=merkezi-yerlestirme-puani-ile-ek-madde-1-yatay-gecis-kontenjanlari-2020-2021-egitim-ogretim-yili-guz-yariyili

• Purvis kullanıcısına yanıt
    Hocam çok sağolun ctrl+p ile kaydetmeyi bilmiyordum. Cuma günü son değiştireyim içim rahat etsin dedim. 2 pdf seçip yükleyince sadece biri, iki defa gözüküyor. Teknik destek için aradım jpeg yüklemeye çalışın diyor dedim barkod gözükmez diye endişelenmiştim, sorun olmaz dedi. Evet transkripte disiplin cezası ile ilgili ibare var. Bizim okula mail ile dilekçe yollayıp ihtiyaç olacak her şeyi aldım transkript, disiplin cezası, geçiş için engel yok, hazırlık durumu gibi bir çok belge var içinde hem de üstüne dekan yardımcısının ıslak imzası olacak şekilde taratıp yollamışlar sağolsunlar onu yükledim sorun olmaz umarım diyerek bekliyorum bakalım.
  • ankara üni ye başvuran var mı bu adamların sonuc acıklanma tarihi bile belli değil öğrenci işleri ne zaman yetişirse falan diyor 20 eylül tarihini verebileceğini söyledi bahar döneminde de kayıtlar başlar artık
  • ben başvurdum ama hiç bilmiyorum açıklanma tarihini
  • Başvurumuzun kabul olması halinde kayıt için hangi belgeler istenecek bilgisi olan var mı acaba? Başvuru sayfalarında gerekli belgeler sonuçların açıklanmasının ardından açıklanır diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0C77F4B6A

ben başvurdum ama hiç bilmiyorum açıklanma tarihini
    rektörlüğe falan mi ulaşsak büyük sorumsuzluk bu , sonuç açıklanma tarihi kayıt tarihi falan hicbir şey yok ortada

• hocam benim bildiğim çoğu okulda yok ama yök kararına göre en geç 15 eylüle kadar açıklanması gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0C77F4B6A

hocam benim bildiğim çoğu okulda yok ama yök kararına göre en geç 15 eylüle kadar açıklanması gerekiyor.
    ilginç benim baktığım tüm okullarda tarihler belliydi ama ankara ünideki öğrenci işleri ne zaman biterse açıklarız o da geç bitiyor falan dedi umarım 15 eylül tarihine uyarlar

• bruh moment, odtü bana yks yerleştirme sonuçlarından önce açıklanır demişti
  • odtünün sitesinde eylül ayı içerisinde açıklanması planlanmaktadır diyor.
  • Arkadaşlar okulların farklı tarihlerde açıklamasına bir çözüm yok mu???? En çok istediğim okul en son açıklıyor ne yapıcam ben geçen sene başvurum kabul olmamıştı kontenjandan

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 397398399400401
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.