Şimdi Ara

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANINA GÖRE YATAY GEÇİŞ VE ÖRNEK DİLEKÇE - ANA KONU (401. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.437
Cevap
193
Favori
588.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 399400401402403
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim bir sorum var. Ön lisans okuyorum bölümümden elektirk elektronik mühendisliğine geçiş yapabiliyorum. Ama ben bilgisayar mühendisliği istiyorum elektrik elektronik mühendisliğine geçiş yaptıktan sonra aynı üniversite veya farklı bir üniversitede bilgisayar mühendisliğine geçiş yapmamın bir yolu varmı varsa nelerdir yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bu sene merkezi yatay geçiş için başvuru yaptım. Önceki bölümümü sevmediğim için. Sınıfta falan kaldım baya zaten okul ortalamam da aşırı düşüktü.

Şu anda anadolu üniversitesi (aöf) ile de bir bölüme girmek istiyorum girebilir miyim 1.sınıfta ikisine de? Bu sene sınava girmedim bu arada. Zaten myp tercihimi de 3 yıl önceki sınav puanım ile yaptım.

• Arkadaşlar bir de benim başvuru yaptığım okullardan öylesine başvurduğum okul 31inde sonuçları açıklıyor. Asıl istediğim okul ise 9 eylülde açıklıyor :( Ne yapıcam şimdi ne olur olmaz diye 31inde açıklanana kayıt yaptırsam mı? Of :(

• ecedemrtrk E kullanıcısına yanıt
    Aynı durumu yaşıyorum ben de.. Dilekçeyi online olarak mı yazıp yollayacağız yoksa okula mı götüreceğiz? Nereye dilekçe yazacağız? Bir de bu kesin bir yöntemdir inşallah sonradan kayıt silinmiyor falan demezler :(

• Asıl geçiş yapmak istediğiniz okula da bu durumu anlatın.Ben gsü'ye de durumu anlatınca kayıt hakkından feragat dilekçesiyle bu durumu halledebileceğimi söylediler.Ben gidip elden yapmayı düşünüyorum şansa bırakamam çünkü.Büyük bir risk alıyorum ben de her iki okul da sıkıntı yok yapabilirsin dedi fakat yine de insan stres oluyor tabi.Size de tavsiyem okulla birebir iletişime geçmeniz.Bu konular resmen okulların keyiflerine bırakılmış.
  • Ituyle konuştum ben de kayıt sildirme olayını. Onlar ek madde 1 ile yatay geçiş yapma şansınız 1 kere var ve onu ituye kayıt yaptırdığınızda kullanmış olacağınız için silip başka yere kayıt yapamazsınız dediler. Durumun belli bir standartı yok gibi duruyor kayıt sildireceginiz okul izin veriyorsa yapılabilir heralde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Bu sene yerleşemedim ek tercihle bir temel bilime vs gidip hazırlık okuduktan sonra türkçe bilgisayara geçmeyi düşünüyorum 15 puan falan üstündeyim geçmeyi düşündüğüm okulun sizce bir sorun bir aksilik olur mu? YKS hazırlanmaktansa böyle yapmayı düşündüm
  • Yıllık %30 kontenjan içine 2018, 2017 puanını kullananlar da dahil oluyor mu? Bir de yedek diye bir şey var mı? Sonuçta bir kişi birden fazla yere başvurabiliyor.

• hugeduck1818 H kullanıcısına yanıt
    Olaya bakın hocam ya şu üniversiteler ne kadar disiplinsiz ve saçma bir halde ya. Yemin ederim kime şikayet ediceğimiz de belli değil. Geçen sene zaten bazı olaylardan dolayı geçiş yapamadım. Bu sene de sıkıntıdan 1 günde 10 sivilce çıkarttım. Off.

• Up

• ben de aynı durumdayım ve risk alıp beklemeye karar verdim geç açıklananı
  • hugeduck1818 H kullanıcısına yanıt
    Böyle bir hakka sahip olunup olunmadığını öğrenmek için YÖK'ü aramalısınız. Öğrenci işlerinin söylediklerini net bilgi olarak varsaymayın.
  • Devletten özele burslu geçiş olabiliyor mu ÖSYM puanıyla bilgisi olan var mı ? (tıp)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainbow loriini -- 31 Ağustos 2020; 12:14:8 >
  • Arkadaşlar okul tarafından onaylı öğrenci belgesi isteyen okullar okul onaylı 'öğrenim belgesini' kabul etmezler mi?

• rainbow loriini kullanıcısına yanıt
    Özel okulların insiyatifinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: rainbow loriini

Devletten özele burslu geçiş olabiliyor mu ÖSYM puanıyla bilgisi olan var mı ? (tıp)
    yapılabilir. ancak her üniversiteye ayrı bakmalısınız ben mimarlığa geçiş yaptım tam burslu. tıp için belki bu daha zor olabilir bilemiyorum. ama ihtimal var
  • Benim mpyg yapmak istediğim yer bu yıl kontenjan açmadı sıralamam 80 k
    İstediğim yerin 2019 sıralaması 100 k başvursam kabul edilme ihtmalim var mıdır

• Merhaba ufak bir şey sormak istiyorum, Uludağ Üniversitesi'ne başvurum kabul edilmiş, yalnız ben bulunduğum üniversitede (Türkçe işletme bölümü) isteğe bağlı hazırlık okudum(başarıyla geçtim). 2018 girişli olmama rağmen bölümümde 2. senemi okuyacaktım. Listede baktığımda 3. sınıf bölümünde gözüküyorum, bir yandan evet 2018 girişlilerle puan olarak kıyaslanmam doğru ancak kayıt olduğumda herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? Burs alıyorum ve kyk yurdunda kalıyorum bunlarla ilgili sorun olur mu acaba?
  • Arkadaşar istenen kayıt belgelerinde öğrenim görülen üniversiteden ''yatay geçiş yapmasına engel olmadığına dair belge'' isteniyor ancak kayıtlarda elektronik olucakmış ve pazartesi günü başlıyor bu belge olmadığı taktirde şartlı kayıt olunuyormuş ve en geç 2 ekime kadar teslim edilmesi gerekliymiş.

Ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı yani elektronik olarak o belgeyi nasıl alabilirim yada hadi diyelim alamadım şartlı kayıt oldum 2 ekime kadar teslim etmem gerekiyor elden mi vericem o zaman ? Aydınlatıcak var mı kafam çok karıştı
  • tlny00 T kullanıcısına yanıt
    Disiplin cezası ve yataya geçişe engel olmayan belge genelde öğrenci belgesinin altında yazıyor tek tek almana gerek yok öyle yazsada kabul ediliyor. Gidipte alabilirsin eski okuldan e-mail ile de talep edebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 399400401402403
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.