Şimdi Ara

Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş(bahar dönemi) (75. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.624
Cevap
34
Favori
165.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam, bilgilerinizi tam bilmiyorum ama sanırım şöyle: Siz bu yıl meslek lisesi mezunu biri olarak sınavsız geçiş ile bir üniversiteye yerleştiniz. Ve şu an o üniversitenin kayıtlı öğrencisisiniz.
    Bu durumda, siz merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş başvurusunda bulunabilirsiniz tabiki. YÖK kararının 14 üncü amir maddesi gayet açık bir şekilde sizin durumunuzu düzenlemiş bulunmaktadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • investigation İ kullanıcısına yanıt
    hocam simdi buraya sinavsizla geldim ygs 1 194 ygs 2 196 digerleri 240 ustu obpde 290 puanim var sence olur mu bi bakarmisin
  • Arkadaşlar sizlere birşey danışacağım. Ben YBU - Tarih bölümü öğrencisiyim. Ve şuan hazırlık okuyorum. Hazırlığı bir türlü halledeiyorum ve Merkezi yerleştirme puanıyla okul değiştirmeyi düşünüyorum. Lisede rehber hocama durumu anlattım ve Boğaziçi tarih hariç tüm tarih bölümlerindeki eğitim kalitesi aynı dedi bana. Memleketimde babamlarda yapamıyorsan gel Gümüşaen Üniversitesine buradan devam et. Burada okulda araştırma görevlisi olman daha kolay olur vs. dediler. Sizce ne yapmalıyım?
  • MohCod kullanıcısına yanıt
    Hocam, girip girememe konusu tamamiyle okulun açacağı kontenjana, kontenjana başvuru yapan kişi sayısına ve bu kişilerin puanına bağlı. Merkezi Yerleştirme puanı ile yatay geçiş konusunda başvuru alınmasına ilişkin YÖK'ün kararı şöyle, güz dönemi yani sonbaharda başvuru alınması zorunlu, ancak bahar döneminde yatay geçiş başvurusu alıp almamak Üniversitelerin takdirine bırakılmış. Açılsa da en fazla %20 kontenjan olmalı...

• HarzmShah kullanıcısına yanıt
    Hocam, maalesef tarih vs bölümlerde yolunuzu ta ilj sınıfta çizmeniz özellikle gereklidir. Normal şartlarda ya akademik camiaya girme ya da öğretmenlik gibi iki seçeneğiniz var. Akademik camia için çok iyi bir okulda okumak veya çok başarılı olmak gerekli, ama bunlardan da önemlisi Referans! belasıdır. Öğretmenlik için de okul artı formasyon artı kpss... gerekli. Durum böyle iken eğer sevdiğiniz ve sizi seven bir aileniz varsa mutlaka ama mutlaka aile derim... Gümüşhane size iyi bir okulda akademisyenlik yolunda engel olabilir ama, benzer okullarda akademisyenlik ve öğretmenlik imkanını vermektedir. Geleceğe dönük planlar yapmayu ihmal etmediğiniz sürece kariyer yerine sosyal yaşamınızı merkeze almanızda fayda görmekteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: investigation

Hocam, maalesef tarih vs bölümlerde yolunuzu ta ilj sınıfta çizmeniz özellikle gereklidir. Normal şartlarda ya akademik camiaya girme ya da öğretmenlik gibi iki seçeneğiniz var. Akademik camia için çok iyi bir okulda okumak veya çok başarılı olmak gerekli, ama bunlardan da önemlisi Referans! belasıdır. Öğretmenlik için de okul artı formasyon artı kpss... gerekli. Durum böyle iken eğer sevdiğiniz ve sizi seven bir aileniz varsa mutlaka ama mutlaka aile derim... Gümüşhane size iyi bir okulda akademisyenlik yolunda engel olabilir ama, benzer okullarda akademisyenlik ve öğretmenlik imkanını vermektedir. Geleceğe dönük planlar yapmayu ihmal etmediğiniz sürece kariyer yerine sosyal yaşamınızı merkeze almanızda fayda görmekteyim.

Şöyle diyeyim benim ben küçüklükten beridir tarihe ilgim var. Tarih benim hayatım diyebilirim. Ben gideceğim okulda her ne olursa olsun dereceyle bitireceğimi iddaa ediyorum. Ama yinede düşük profilli üniversitede dereceyle bitirdikten sonra yüksek profilli ama vasat dereceli birisinin ileride beni engellemesi ihtimali var. O canımı sııkıyor. Ben tarih konusunda kendime güveniyorum. Ama profili düzgün bir üniversiteden mezun ile beni bir tutarlar mı onu öğrenmek istiyorum.

Hocam şimdi ben yarın vericem başvuru formunu kocaeliye göndericem posta ile şuanistanbuldayım ben kanuni olarak yapabiliyorum dimi ayrıca girme konusunda tanıdık varsa herkes girebiliyomuş puanın taban üstüyse onu hllederim sen bana yapabilirsin de yeter

Hocam, tabiki yasal olarak başvuru yapabilirsiniz. Size bu konuda aksini söyleyen olmadı değil mi? Yukarıda linkini verdiğim sayfada en üstteki yani bahar dönemi ile ilgili olan kararı inceleyin, üniversiteler de bu karar doğrultusunda hareket etmek zorunda. Saygılar

Çok sağolun yarın formu doldurup göndereceğim iyi akşamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: HarzmShah

quote:

Orijinalden alıntı: investigation

Şöyle diyeyim benim ben küçüklükten beridir tarihe ilgim var. Tarih benim hayatım diyebilirim. Ben gideceğim okulda her ne olursa olsun dereceyle bitireceğimi iddaa ediyorum. Ama yinede düşük profilli üniversitede dereceyle bitirdikten sonra yüksek profilli ama vasat dereceli birisinin ileride beni engellemesi ihtimali var. O canımı sııkıyor. Ben tarih konusunda kendime güveniyorum. Ama profili düzgün bir üniversiteden mezun ile beni bir tutarlar mı onu öğrenmek istiyorum.

Bahsettiğiniz mücadeleden kastınızın muhtemelen akademik camiaya girme ve by camiada ilerleme mücadelesi olarak düşünüyorum. Öncelikle yüksek lisans başvurusu esnasında, birikiminiz doğrudan bilginizle değil ALES puanınız, mezuniyet puanınız, YDS puanınız, ama en önemlisi referansınızın gücüyle ölçülecektir. Bahsini ettiğiniz bilginiz muhtemelen doktora sürecinde başvuru ve yayınlarınız ile ilgilidir. Size daha somut görüşümü söyleyeyim ... Siz YBU demiştiniz ya ne olduğunu arama motoru sayesinde anladım,,,, En azından şu an için nazarımda YBU daha doğrusu YBÜ yani Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Gümüşhane Üniversitesi arasında dişe dokunur hiçbir fark yok. Özellikle ilk yıl her okul öğrencilerine öyle bir duygu yansıtır ki woovv ne okulmuş denir. Ezcümle, farklı fikirler almak tabiki güzel ama sadece kendi bildiğinizi okuyunuz... Saygılarımla...

Hakkınızda hayırlısı olması dileğiyle... İyi geceler

• ARKADASLAR YIL KAYBIM SORUN OLMAZ DIYE GECIS YAPACAKLAR SENEYI BEKLESIN , ESKI YERI ARAR OLURSUNUZ.

ŞAHSEN BEN BURADAN DAHA KOTU BIR YER OLAMAYACAGINI DUSUNEREKTEN BU DONEM GECIS YAPACAĞIM....
  • arkadaşlar ben anadolu üniversitesinde hazırlıktaydım 2.senem bu sene 2014 girişliyim fakat 2015 yılında da ygsye girdim puanım çıktı ama tercih yapmadım sorun olmaz değil mi ? yani 2015 puanım esas alınmıyordur çünkü 2014 te yerleştim ben.Ve bir sorum daha olacak benim geçmek istediğim bölüm siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler ve tm-2 puan türüyle 2014 yılında öğrenci almış ama geçen okuduğum bir haber de siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü tm-3 puan türüne geçmiş şimdi benim hangi puan türüm esas alınacak ??
  • dönem arası varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: waleur5

dönem arası varmı?

Var
  • geçen sene okulların isteğine göreydi dönem arası gene mi böyle yoksa zorunlumu? yıldız teknik açmamış galiba oraya başvuracakdımda bilgin varmı?
  • quote:

geçen sene okulların isteğine göreydi dönem arası gene mi böyle yoksa zorunlumu? yıldız teknik açmamış galiba oraya başvuracakdımda bilgin varmı?

Okula bağlı galiba.Yine de öğrenci işlerini ara sor.
  • tamam dostum öğlen ilk iş arayıp sorucam iyi forumlar
  • ulaşamadım kaç gündür ya
  • quote:

geçen sene okulların isteğine göreydi dönem arası gene mi böyle yoksa zorunlumu? yıldız teknik açmamış galiba oraya başvuracakdımda bilgin varmı?

Güz döneminde merkezi yerleştirme puanı ile yatay geçiş başvurusu almak YÖK tarafından zorunlu kılınmış iken bahar döneminde üniversitelerin takdirine bırakılmıştır. İlgili YÖK kararı bu şekilde.

• 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.