Şimdi Ara

Mesajlaşma sistemi, mesaj listeleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, yapacağım üyelikli bir sitede üyeler arası mesajlaşma kısmı yapıyorum. iki üyenin mesajlaşmasını tek sayfada alt alta listelicem ama yapamadım bir türlü. Facebooktaki mesajlaşma gibi olacak. Sadece php veri çekme kısmı lazım, yapamadım.

Ali: slm
    Ben: a.s.
    Ali: nasılsın
    Ben: iyi, sen?... şeklinde olacak yani.

Mesajlar adında veritabanım var.
    mesaj_id,
    mesaj_gonderen,
    mesaj_alan,
    mesaj.

quote:

$query = mysql_query("SELECT * FROM mesajlar WHERE (mesaj_gonderen = '1' AND mesaj_alan= '2') OR (mesaj_gonderen = '2' AND mesaj_alan= '1') ORDER BY mesaj_id DESC");

şeklinde yaptım ama olmuyor. Bunu nasıl yaparsam her iki üyenin birbirie gönderdiklerini listeleyebilirim acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet0173 -- 26 Aralık 2016; 16:0:13 >

• id ler int ise '(tırnak) içine yazmaman lazım.
  • 1) mysql_* fonksiyonları artık desteklenmiyor. Onun yerine mysqli ya da pdo kullanın.
    2) Sorgu mantığı doğru. Tablo ve sütun adlarını kontrol edin.
    3) Sorgu sonucunu yazdırın. while($row = mysql_fetch_assoc($query)){ echo "{$row['mesaj']}"; } şeklinde bir döndüyle yazdırıp sonuca bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

id ler int ise '(tırnak) içine yazmaman lazım.

Tamam hocam hallettim, ben sayıyı GET ile alırken $_GET[] şeklinde almıyorum. get() diye bir fonksiyon oluşturdum kendime, ordan genel olarak tüm kontrolleri yapıyorum heryerde rahat kullanıyorum. Yanlışlıkla fonksiyonu bozmuşum. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet0173 -- 26 Aralık 2016; 23:32:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökbilge

1) mysql_* fonksiyonları artık desteklenmiyor. Onun yerine mysqli ya da pdo kullanın.
    2) Sorgu mantığı doğru. Tablo ve sütun adlarını kontrol edin.
    3) Sorgu sonucunu yazdırın. while($row = mysql_fetch_assoc($query)){ echo "{$row['mesaj']}"; } şeklinde bir döndüyle yazdırıp sonuca bakın.

1) Malesef PDO'ya geçmek için çok geç kaldım hocam. Siteyi bitirdim sayılır, ve çok fazla işlevi var sitenin. Çok sayıda -bana göre karışık- veritabanı bağlantısı var. Biraz da acemi olduğum için PDO'ya hiç çeviremem kendi başıma. Mecburen böyle devam edecem eski siteymiş gibi. Sanırım pek sorun olmaz.

Tamam hocam hallettim, ben sayıyı GET ile alırken $_GET[] şeklinde almıyorum. get() diye bir fonksiyon oluşturdum kendime, ordan genel olarak tüm kontrolleri yapıyorum heryerde rahat kullanıyorum. Yanlışlıkla fonksiyonu bozmuşum. :)

• Fonksiyonu da burada paylaşayım belki birinin işine yarar.Bunu post için de yapabilirsiniz. Yardımınız için ikinize de çok teşekkür ederim.

GET için:
    quote:

function get($par){
    return mysql_real_escape_string(strip_tags(trim(addslashes($_GET[$par]))));
    }

POST için:
    quote:

function post($par){
    return mysql_real_escape_string(addslashes(trim($_POST[$par])));
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet0173 -- 26 Aralık 2016; 23:37:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    android hücre bilgi mesaj sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.