hocam eğer elektirik ağınız monofaze değilse tek faz powerline adaptörler çalışmaz hocam yani şu demek oluyor hocam tek bir elektirik ağı üzerinden iletişim kuramadığı için powerline ürün çalışmaz örneğin apartmanda sizin evin içinde çalışırken kendi evinize taktınız diğer cihazı komşunuza taktınız çalışmaz. Benim tavsiyem kendim kulllandığım için söylüyorum iki adet keenetic city cihaz mesh için veya iki adet keenetic extra alıp mesh yapabilirsiniz. Kendimden örnek vereyim 4 adet telefon 1 adet dizüstü bilgisayar 1 adet ip tv 1 adet ps4 1 adet xbox one x 1 adet te ethernet portuna bağlı bilgisayarım var hiç bir şekilde 8 cihaz bağlansa bile herhangi bir şekilde stabillite sorunu yaşamadım |
Mesh cidden işe yarıyor mu? (2. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMINGAc51 ' e 16 cihaz bağlanınca mı kaldırıyor? Siz beni yanlış anladınız. 16 tane Keenetic'in yönettiği ağım var. Yoğun dönemde sabit 50-60 client hatta 100+ olduğu zamanlar oluyor.
Oturduğum bina da 2 daire ve dükkanıma 4 Keenetic ile mesh yaptım. Ortalama günde 10-20 client bağlı.
Hocam wifi işinde, cihazı olabildiğince etrafı açık, sinyali yayacağı bölümde hol gibi kısımları kullanmak gerek.
Keenetic.com.tr ' den tüm ürünleri inceleyebilirsiniz.
Telegram grubu imzamda mevcut. Orada da 400+ kullanıcı mevcut.
Birde şu tablo var. Genel özelliklerin olduğu tüm cihazlar;
İş görür mü? Alıp 2 ay sorna donuyor çekmiyor yaşamak istemiyorum hocam. 4. Router olcak by
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: dexter342hocam eğer elektirik ağınız monofaze değilse tek faz powerline adaptörler çalışmaz hocam yani şu demek oluyor hocam tek bir elektirik ağı üzerinden iletişim kuramadığı için powerline ürün çalışmaz örneğin apartmanda sizin evin içinde çalışırken kendi evinize taktınız diğer cihazı komşunuza taktınız çalışmaz.
Benim tavsiyem kendim kulllandığım için söylüyorum iki adet keenetic city cihaz mesh için veya iki adet keenetic extra alıp mesh yapabilirsiniz.
Kendimden örnek vereyim 4 adet telefon 1 adet dizüstü bilgisayar 1 adet ip tv 1 adet ps4 1 adet xbox one x 1 adet te ethernet portuna bağlı bilgisayarım var
hiç bir şekilde 8 cihaz bağlansa bile herhangi bir şekilde stabillite sorunu yaşamadım
Bu nasıl?
Power line çalışıyor da kopuyor ayda 1 kere. Resetlemek gerekiyor
-
hocam air yerine keenetic extra (dsl olmayan) almanızı tavsiye ederim niye diyeceksiniz. extra da içinde dahili amplifier var yani güçlendirici air de yok 10 lirada fark zaten
iki tane extra alsanız toplamda 660 tl yapıyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: dexter342hocam air yerine keenetic extra (dsl olmayan) almanızı tavsiye ederim niye diyeceksiniz. extra da içinde dahili amplifier var yani güçlendirici air de yok 10 lirada fark zaten
iki tane extra alsanız toplamda 660 tl yapıyor
Uykuda fln yazarı olmasın hocam o kadar yüksek kablosuz güç
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yok hocam niye olsun adaptör zaten
12 volt 1 amper extra
keenetic city de 12 volt 1 amper
sadece ultra 12 volt 2 amper
-
quote:
Orijinalden alıntı: dexter342yok hocam niye olsun adaptör zaten
12 volt 1 amper extra
keenetic city de 12 volt 1 amper
sadece ultra 12 volt 2 amper
Eyvallah hocam
Keenetic extra attım sepete.
Bi kullanayım. Bi kaç ay. Sorun olmazsa 2. Yi alırım üst kata koyarım.
Deneyimizi paylaşın hocam merak ettirmeyin
Hayırlı olsun
-
4 aydır everese finix 3lü mesh sistemi kullanıyorum. Cihazlar tenda, everese finix etiketi basmışlar sadece. 150 metrekare evde çekmediği alan yok. 3 mesh cihazına bile gerek yokmuş hatta. -
quote:
Orijinalden alıntı: dexter342Deneyimizi paylaşın hocam merak ettirmeyin
Hayırlı olsun
Mutlaka hocam
Fiyat aynı olunca Extra tabiki. Hayırlı olsun @teknoCat
Bende 165 metrekare evimizde Giga + Air kullanıyorum mesh olarak. Bu ağa bağlı 2 kat aşağıda Extra, birde 50-60 metre kablo ile 6 kat aşağıya bağlı AP modunda Lite ekli.
Şimdi nasıl olacak evinizdeki düzen?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 7 Aralık 2020; 10:5:3 > -
quote:
Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMINGFiyat aynı olunca Extra tabiki. Hayırlı olsun @teknoCat
Bende 165 metrekare evimizde Giga + Air kullanıyorum mesh olarak. Bu ağa bağlı 2 kat aşağıda Extra, birde 50-60 metre kablo ile 6 kat aşağıya bağlı AP modunda Lite ekli.
Şimdi nasıl olacak evinizdeki düzen?
Şuan için ana modem.
1. Ethernet kablo odama fizikten geçiyor olcak
2. Kablo gigabit ethernet çoklayıcıya bağlanıp ordan fiziken evin sonundaki kineetic extra ya bağlanacak
Şimdilik böyle olcak. Extra dan memnun kalırsam 2. Alınıp üst kata koyup mesh olacak gelecekte
-
kablo ile bağlayarak access point modunda tam performans kullanırsınız tabiki.
İkinci bir extra ile mesh yapmak için Extra'lardan biri ana kontrolcü olmalı. Ana dsl modeminden çekeceğin kablo ile tamamen ayrı bir ağ yapabilirsin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMINGkablo ile bağlayarak access point modunda tam performans kullanırsınız tabiki.
İkinci bir extra ile mesh yapmak için Extra'lardan biri ana kontrolcü olmalı. Ana dsl modeminden çekeceğin kablo ile tamamen ayrı bir ağ yapabilirsin.
Ayrı ağ mı yapıyım?
192.168.2.1 mi olsun bu ağ?
Sanırım ayrı ağ yapmak daha iyi özellikle ana modem için stabil çalışması için
AP modu ile Asus Bi router da baya sorun yaşamıştım. Router moduna alsam olmaz mı
Ürünü bugün sipariş etcem
Yöntem 1:
Ana modem üzerine kablo ile Keenetic Extra bağlanır.
AP moduna alınır. DHCP ana makine dağıtır. (lan to lan) Keenetic Extra'da wifi ayarı ana modem ile aynı yapılabilir ve tek ssid üzerinde evde dolaşım sağlarsın.
Yöntem 2:
Ana modem lan'dan , Keenetic Extra wan'a bağlarsın. Ip blokları farklı olmalı. Ana modem 192.168.1.1 / Keenetic Extra Router modunda 192.168.2.1 e alın.
Üst kata yerleştirin. Ayrı bir ağ gibi kullanın. Böylelikle ikinci cihaz geldiğinde mesh e direk tanımlarsınız. SSID yine ana cihaz ile aynı olabilir. Ama alt kat ile üst kat ip farklılığı nedeni ile geçişte minimal kesintiler yine yaşayabilirsiniz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMINGYöntem 1:
Ana modem üzerine kablo ile Keenetic Extra bağlanır.
AP moduna alınır. DHCP ana makine dağıtır. (lan to lan) Keenetic Extra'da wifi ayarı ana modem ile aynı yapılabilir ve tek ssid üzerinde evde dolaşım sağlarsın.
Yöntem 2:
Ana modem lan'dan , Keenetic Extra wan'a bağlarsın. Ip blokları farklı olmalı. Ana modem 192.168.1.1 / Keenetic Extra Router modunda 192.168.2.1 e alın.
Üst kata yerleştirin. Ayrı bir ağ gibi kullanın. Böylelikle ikinci cihaz geldiğinde mesh e direk tanımlarsınız. SSID yine ana cihaz ile aynı olabilir. Ama alt kat ile üst kat ip farklılığı nedeni ile geçişte minimal kesintiler yine yaşayabilirsiniz.
Selamlar hocam
Öncelikle şuan üst katın aciliyeti yok. Odamdan çekmiyor ondan extra ilk cihazı odamın önüne koycam ethernet modemden gelecek. İleride 2. Cihazı alırsam mesh modu ile onu üst kata koyarım. Şuan üst kata ethernet çekme planım da yok. Kablo kanalı 1.2cm almışım 3. Kabloyu kaldırmaz.
Söylediğiniz yöntemlerde hangisi mantıklı?
Ana modemi direk dağıtmak mı? Yoksa 2. Ağ kurmak mı?
Ben geçmişte 2. Ağ kurduğumda daha verimli sonuç almıştım. Sanırım anamodem sunucuyu kullanmak ana modemi yoruyor
Birde hocam aynı ssid kullanmayı bazıları tavsiye etmiyor (sebebini bilmiyorum)
Birde lan to lan yaparsam extra'nın arayüze nasıl gircem kendi ipsi sabit olmayacak app'i var mı network scan yapan
Teşekkür ederim
Cihazı da sipariş ettim kabloda bugün gelir önce kabloyu halletcem sorna cihazı kurarım
-
Lokasyon karıştırmış olabilirim.
lan to lan da yönetim ana modeminde olur. keenetic sabit bir ip alır ondan. yada keendns hizmetin var. üzerinde internet olduğu sürece teknocat.keenetic.pro gibi bir adresinle ulaşabilirsin. (bu adresi gelen cihazda ayarlaycaksın.)
lan to wan da iki ayrı ip dağıtan cihaz olduğunu düşün. 2 ayrı network gibi olur. bunda keneetic üzerine gelen internet datasını istediğin gibi yönetirsin. ama tüm yük yine ana modem de olur. bu bazı durumlarda çakışmalara daha çok sebep verebilir.
Aynı SSID geçişler sağlıklı olmayabilir diye tavsiye edilmez. Hangi cihaza bağlı olduğunu anlamak içöin farklı ssid kullanır çoğu kişi. teknocat1 - teknocat2 gibi
Mesh işte burada devreye giren özellik. Tek SSID sınırsız dolaşım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMINGLokasyon karıştırmış olabilirim.
lan to lan da yönetim ana modeminde olur. keenetic sabit bir ip alır ondan. yada keendns hizmetin var. üzerinde internet olduğu sürece teknocat.keenetic.pro gibi bir adresinle ulaşabilirsin. (bu adresi gelen cihazda ayarlaycaksın.)
lan to wan da iki ayrı ip dağıtan cihaz olduğunu düşün. 2 ayrı network gibi olur. bunda keneetic üzerine gelen internet datasını istediğin gibi yönetirsin. ama tüm yük yine ana modem de olur. bu bazı durumlarda çakışmalara daha çok sebep verebilir.
Aynı SSID geçişler sağlıklı olmayabilir diye tavsiye edilmez. Hangi cihaza bağlı olduğunu anlamak içöin farklı ssid kullanır çoğu kişi. teknocat1 - teknocat2 gibi
Mesh işte burada devreye giren özellik. Tek SSID sınırsız dolaşım.
Anladım o zaman ssid değişiyorum extra da.
Direk lan to lan deniycem. Sorun yaşarsam lan to wan yaparım.
Şuan vmg3312 lan to lan mesela yani kendi ip adresi bile yok. Ve patlıyor böyle.
2. Alt ağı oluşturmak bana daha mantıklı geliyor. Bakalım deniycem. Zaten odamdaki pcye direk modemden ethernet çekeceğim için ping vs çok umrumda değil artık 🙂
-
Sanırım o VMG3312 baya sorunlu bir alet.
-
quote:
Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMINGSanırım o VMG3312 baya sorunlu bir alet.
Cihaz geldi. Kablolamayı yapmıştır. Router modu ile açıldı
Baya iyi
Sadece tek ssid içinde 2.4ghz ve 5ghz olması garip. Çünkü ayrı olursa benim mi note 10 lite otomatik 5ghzı seçiyor.
Arayüzü iyi ama sürekli initial setup diyor yaptığım halde.
Bir diğer olayda wifi adını şifresini değiştirmiyorum
Bazen jitter oluyor.
2.4ghz kapatınca jitter 0 ping 5ms oluyor.
Ad guard dns açıyım mı? Ping yapar mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X