Şimdi Ara

Mesh cidden işe yarıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eve mesh 3 lü tenda wm3 veya Mercury olan cihazdan almak istiyorum

2 katlı, üst katta wifi skıntı oluyor. Alt katta en uca ethner ile 1. Mesh'i takıp üst kata diğer ikisini koymak istiyorum

Bunlar ayrı bir dhcp Server kullanıyor mu?

Evin WiFi ssid'si devam mı edecek

Kopma vs sorun yapıyor mu?

Asus Ac51 modem kullanıyorum bazen böyle WiFi olmasına rağmen siteler yüklenmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Farklı markalar arasında mesh olmaz. Asus, Keneetic en azından böyleki diğerleri de öyledir.

Mesh merkezi ağ yönetim birimi gibi düşünebilirsin.

Cİhazları basit bir şekilde birbirine bağlarsın. Ana modem de yapacağın here değişikliği her ayrı birime de uygular.

Tek ssid, kesintisiz wifi geçişi gibi güzellikler sağlar.

• hocam mesh kesinlikle işe yarıyor

Bende keenetic city modeli vardı yanına keenetic extra modelini satın aldım

cihazınız hangi keenetic modeline yakınsa internet bağlantısını alıyor evde kesintisiz bir şekilde internet de gezebiliyorsunuz

Tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: dexter342

hocam mesh kesinlikle işe yarıyor

Bende keenetic city modeli vardı yanına keenetic extra modelini satın aldım

cihazınız hangi keenetic modeline yakınsa internet bağlantısını alıyor evde kesintisiz bir şekilde internet de gezebiliyorsunuz

Tavsiye ederim.

Kaç aydır kullanıyorsunuz? Donma fln olmuyor mu

• quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

Farklı markalar arasında mesh olmaz. Asus, Keneetic en azından böyleki diğerleri de öyledir.

Mesh merkezi ağ yönetim birimi gibi düşünebilirsin.

Cİhazları basit bir şekilde birbirine bağlarsın. Ana modem de yapacağın here değişikliği her ayrı birime de uygular.

Tek ssid, kesintisiz wifi geçişi gibi güzellikler sağlar.

Asus modem ile tenda veya tplink arasında ethernet ile aynı ssid olmaz mı?

2. Soru: bu cihazlar kendi dhcp sunucusunu mu kullanıyor?

• https://forum.donanimhaber.com/mesh-tavsiyesi--146801360#146811969

• teknoCat kullanıcısına yanıt

hocam keenetic city modemini 2 aya yakındır kullanıyorum herhangi bir sıkıntı olmadı benim için önemli olan 5 ghz bandında 100 mbit bağlatıda herhangi bir hız düşüsü olmaması idi 2,4 ghz bandını kapadım sadece 5 ghz bandını kullanmaktayım. Mesh sistemde

Mesh sistemini yeni yaptım daha 2 3 gün oldu ama herhangi bir sıkıntı yok evin her koşesinde denedim en kötü 80 mbit hız aldım superonline fiber kullanıyorum 100 mbit mesh sistem yapmadan önce 3 duvar arkasında 5 ghz hızda 6-7 mbit hız alıyordum mesh yaptıktan sonra en düşük 80 mbit Mesh cidden işe yarıyor mu? 

2 tane keenetic city modeli bile yeterli benim gözümde mesh sistem için ama ben keenetic city i modem keenetic extra yıda tekrarlayıcı modunda kullanıyorum. diyeceksiniz niye 2 tane city değilde city ve extra meraktanMesh cidden işe yarıyor mu? 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İŞE YARIYOR MU???
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam keenetic city modemini 2 aya yakındır kullanıyorum herhangi bir sıkıntı olmadı benim için önemli olan 5 ghz bandında 100 mbit bağlatıda herhangi bir hız düşüsü olmaması idi 2,4 ghz bandını kapadım sadece 5 ghz bandını kullanmaktayım. Mesh sistemde

Mesh sistemini yeni yaptım daha 2 3 gün oldu ama herhangi bir sıkıntı yok evin her koşesinde denedim en kötü 80 mbit hız aldım superonline fiber kullanıyorum 100 mbit mesh sistem yapmadan önce 3 duvar arkasında 5 ghz hızda 6-7 mbit hız alıyordum mesh yaptıktan sonra en düşük 80 mbit  

2 tane keenetic city modeli bile yeterli benim gözümde mesh sistem için ama ben keenetic city i modem keenetic extra yıda tekrarlayıcı modunda kullanıyorum. diyeceksiniz niye 2 tane city değilde city ve extra meraktan 

Hayırlı olsun

Hocam açıkcası 2 gün çok kısa bir süre.

1 2 ayda bu cihazlar kendini belli eder kopma donma VS ile

Mesela şuan kullandığım router çöp oldu...

İlk 1 ay süper. Sonra restart atsanda dikiş tutmuyor.

Stabil bir cihaz arıyorum

Tenda 3'lü veya to link 2li gözüme kestirdim bakalım.

Doğru söylüyorsunuz hocam işte 2 aydır keenetic city modelini kullanıyorum herhangi bir sıkıntı çıkmadı.

daha sonra çıkmayacak anlamına gelmiyor.

Zamanında Zyxel firmasına modem üretiyormuş bence kötü olma ihtimali azalıyor Mesh cidden işe yarıyor mu? 

• quote:

Doğru söylüyorsunuz hocam işte 2 aydır keenetic city modelini kullanıyorum herhangi bir sıkıntı çıkmadı.

daha sonra çıkmayacak anlamına gelmiyor.

Zamanında Zyxel firmasına modem üretiyormuş bence kötü olma ihtimali azalıyor  

Valla bu modem router işlerinden o kadar canım yandı ki zyxel e de güvenim yok.

Mevcut router zyxel vmg3312.. 1 ay sonra patladı. Router olarak kullanıyorum çöp ki ne çöp

Yada şunu yapacaksınız hocam sağlam para bayılıp mesh sistem alacaksınız 3 lü ve 4 lü o şekilde kesin olarak sorunuza çözüm bulacaksanız. Ama orda da bütçe devreye giriyor.Mesh cidden işe yarıyor mu? 

Örneğin

https://www.hepsiburada.com/tp-link-deco-m4-ac-1200-tum-ev-mesh-wi-fi-sistemi-3-adet-p-hbv00000juxfy

Her birini bir kata koyarsanız bence sorun çözülürMesh cidden işe yarıyor mu? 

Başka marka model cihazı bağlayarak ve aynı SSID vererek kullanırsnız. Keenetic k/v/r özelliği ile bir sonraki AP'yi daha hızlı şekilde tanır.

Keenetic tüm modellerinde router, repeater, client ve access point hatta kablosuz servis sağlayıcı moduna kullanabilrisiniz.

DHCP sunucunu istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Relay'de yaparsınız.

2 ay sonra çöp oluyor yorumlarınıza istinaden 6 aydır çalışan 16 cihazlı Mesh sistemi bulunmaktadır.

O cihaz cidden çöp.

Keenetic'in öncüsü Zyxel'dir. ama elinizdeki cidden veli nimet bir çöp.

DSL köprü moduna alıp üzerinde Keenetic cihazlar resmen sörf yapıyor.

• quote:

Yada şunu yapacaksınız hocam sağlam para bayılıp mesh sistem alacaksınız 3 lü ve 4 lü o şekilde kesin olarak sorunuza çözüm bulacaksanız. Ama orda da bütçe devreye giriyor. 

Örneğin

https://www.hepsiburada.com/tp-link-deco-m4-ac-1200-tum-ev-mesh-wi-fi-sistemi-3-adet-p-hbv00000juxfy

Her birini bir kata koyarsanız bence sorun çözülür 

• quote:

Başka marka model cihazı bağlayarak ve aynı SSID vererek kullanırsnız. Keenetic k/v/r özelliği ile bir sonraki AP'yi daha hızlı şekilde tanır.

Keenetic tüm modellerinde router, repeater, client ve access point hatta kablosuz servis sağlayıcı moduna kullanabilrisiniz.

DHCP sunucunu istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Relay'de yaparsınız.

2 ay sonra çöp oluyor yorumlarınıza istinaden 6 aydır çalışan 16 cihazlı Mesh sistemi bulunmaktadır.

16 cihaz bizimde yaklaşık. Ac51 kaldırıyor (790 firmware).

Sorun üst katta vs WiFi çekmiyor hocam. Odamda da çekmiyor. Ev uzunlamasına büyük. Malum duvarlar vs 5ghz yalan oluyor.

Ben şimdi kablo döşiycem de antre sonuna mesh kurmak istiyorum birde merdiven üstüne (üst kat için)

Keentic iyi diyorsunuz yani? Hiç güvenmiyorum hocam. Bu network işinde ucuz etin yahnisi pahalı acı yoldan öğrendim. 3 router kullandım hepsi mi çöp olur.

Link atar mısınız ürünün?

Cihaz hakkında bir bilgim yok hocam isterseniz alabilirsiniz sonuçta internet üzerinden alınan ürünlerde koşulsuz şartsız 2 hafta iade hakkınız var.

Ev müstakil bir evmi hocam Eğer eviniz tek bir elektirik hattından besleniyorsa powerline ürünlerini önerebilirim

POwerline adaptörler evinizin elektirik kabloları üzerinden internet sağlamakta internet kablolu performansından hiç bir farkı yok

Ac51 ' e 16 cihaz bağlanınca mı kaldırıyor? Siz beni yanlış anladınız. 16 tane Keenetic'in yönettiği ağım var. Yoğun dönemde sabit 50-60 client hatta 100+ olduğu zamanlar oluyor.

Oturduğum bina da 2 daire ve dükkanıma 4 Keenetic ile mesh yaptım. Ortalama günde 10-20 client bağlı.

Hocam wifi işinde, cihazı olabildiğince etrafı açık, sinyali yayacağı bölümde hol gibi kısımları kullanmak gerek.

Keenetic.com.tr ' den tüm ürünleri inceleyebilirsiniz.

Telegram grubu imzamda mevcut. Orada da 400+ kullanıcı mevcut.

Birde şu tablo var. Genel özelliklerin olduğu tüm cihazlar;

Mesh cidden işe yarıyor mu?

• quote:

Cihaz hakkında bir bilgim yok hocam isterseniz alabilirsiniz sonuçta internet üzerinden alınan ürünlerde koşulsuz şartsız 2 hafta iade hakkınız var.

Ev müstakil bir evmi hocam Eğer eviniz tek bir elektirik hattından besleniyorsa powerline ürünlerini önerebilirim

POwerline adaptörler evinizin elektirik kabloları üzerinden internet sağlamakta internet kablolu performansından hiç bir farkı yok

Ev apartmanda 2 ayrı power line (2 marka) denedim. Hüsran. Ethernet çekiyorum cat6

Odamın önüne bir cihaz istiyorum mesh yapacağım inş

• quote:

Ac51 ' e 16 cihaz bağlanınca mı kaldırıyor? Siz beni yanlış anladınız. 16 tane Keenetic'in yönettiği ağım var. Yoğun dönemde sabit 50-60 client hatta 100+ olduğu zamanlar oluyor.

Oturduğum bina da 2 daire ve dükkanıma 4 Keenetic ile mesh yaptım. Ortalama günde 10-20 client bağlı.

Hocam wifi işinde, cihazı olabildiğince etrafı açık, sinyali yayacağı bölümde hol gibi kısımları kullanmak gerek.

Keenetic.com.tr ' den tüm ürünleri inceleyebilirsiniz.

Telegram grubu imzamda mevcut. Orada da 400+ kullanıcı mevcut.

Birde şu tablo var. Genel özelliklerin olduğu tüm cihazlar;

16 cihaz hocam ev burası.

Hocam 5ghz'i olan mesh için 2 tane alacağım kineetic hangisi gider bana?

Diğer alternatifim tenda wm3 3 adet

Ve bu https://www.hepsiburada.com/tp-link-deco-e3-ac-1200-mbps-mesh-tum-ev-wi-fi-sistemi-2-adet-p-HBV00000O1BOZ?magaza=EnNet

• dexter342 kullanıcısına yanıt

hocam eğer elektirik ağınız monofaze değilse tek faz powerline adaptörler çalışmaz hocam yani şu demek oluyor hocam tek bir elektirik ağı üzerinden iletişim kuramadığı için powerline ürün çalışmaz örneğin apartmanda sizin evin içinde çalışırken kendi evinize taktınız diğer cihazı komşunuza taktınız çalışmaz.

Benim tavsiyem kendim kulllandığım için söylüyorum iki adet keenetic city cihaz mesh için veya iki adet keenetic extra alıp mesh yapabilirsiniz.

Kendimden örnek vereyim 4 adet telefon 1 adet dizüstü bilgisayar 1 adet ip tv 1 adet ps4 1 adet xbox one x 1 adet te ethernet portuna bağlı bilgisayarım var

hiç bir şekilde 8 cihaz bağlansa bile herhangi bir şekilde stabillite sorunu yaşamadım

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.