Şimdi Ara

Mesh cidden işe yarıyor mu? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hayırlı olsun, gule güle kullan öncelikle.

Ssidleri farkli ad tanimlarsjn. Lakin keenetic 2.4 ve 5ghz geçişlerini kendi yaparak sana daha verimli bir wifi deneyimj sunar. Burada bunu uzun anlatmak çok zor. Keeentic destek makaleleri çok aydınlatıcı bu konuda.

İnitial setup gelmemesi lazım. Muhtemelen cache takılmış olabolkr tarayıcında.

DNS bazlı reklam engelleme yada diğer DNS Ler senin tericihine kalmış bir özeliktir. DNS bazli reklam engellemede YouTube reklamları engellenemez mesela.
    Arayüzde cihaz listesinde kaydettigin cihazı 5ghz de bağlanmasını zorlayabilirsin.

Wifi ayarlarında şifre ve ad değiştirebilirsin.

Kablolu bağlantıyı router modunda yaptın? İp bloklarıni da ayarların mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 9 Aralık 2020; 18:49:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

Hayırlı olsun, gule güle kullan öncelikle.

Ssidleri farkli ad tanimlarsjn. Lakin keenetic 2.4 ve 5ghz geçişlerini kendi yaparak sana daha verimli bir wifi deneyimj sunar. Burada bunu uzun anlatmak çok zor. Keeentic destek makaleleri çok aydınlatıcı bu konuda.

İnitial setup gelmemesi lazım. Muhtemelen cache takılmış olabolkr tarayıcında.

DNS bazlı reklam engelleme yada diğer DNS Ler senin tericihine kalmış bir özeliktir. DNS bazli reklam engellemede YouTube reklamları engellenemez mesela.
    Arayüzde cihaz listesinde kaydettigin cihazı 5ghz de bağlanmasını zorlayabilirsin.

Wifi ayarlarında şifre ve ad değiştirebilirsin.

Kablolu bağlantıyı router modunda yaptın? İp bloklarıni da ayarların mi?

Teşekkürler

Hiç bişeyi ayarlamadım

Acess pointe aldım artık giremiyorum modeme

Bağlantı çok iyi ama olmuyor.

5ghz 2.4ghz ayırma yolu yok mu?

Uygulama kullanmıştım ben modeme wifi bağlayıp telefondan kullanıyordum

Nasıl arayüze gircem şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 9 Aralık 2020; 18:59:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: teknoCat

Teşekkürler

Hiç bişeyi ayarlamadım

Acess pointe aldım artık giremiyorum modeme

Bağlantı çok iyi ama olmuyor.

5ghz 2.4ghz ayırma yolu yok mu?

Uygulama kullanmıştım ben modeme wifi bağlayıp telefondan kullanıyordum

Nasıl arayüze gircem şimdi

Alıntıları Göster
    192.168.1.3 oldu cihazın ip si o yüzden.
  • quote:

192.168.1.3 oldu cihazın ip si o yüzden.

Alıntıları Göster

Öyle yazdı ama yazıcı açıyor onu yazınca

• teknoCat kullanıcısına yanıt
    Ee cunku baglasigin cihazin ağ gecidi başkadır.

Bir dk kablo hala ana Zyxel e bagli mi
  • quote:

Ee cunku baglasigin cihazin ağ gecidi başkadır.

Bir dk kablo hala ana Zyxel e bagli mi

Zxysel I çoktan çıkarıp söktüm

Asus Ac51 modem. Direk kablo ile bağlı ona

Asus arayuzunde keenetic in ipsi gözükür.
    50:ff ile başlar genelde mac adresi
  • quote:

Asus arayuzunde keenetic in ipsi gözükür.
    50:ff ile başlar genelde mac adresi

Tamamdır eyvallah girdi

802.11r nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 9 Aralık 2020; 19:24:2 >
  • quote:

Zxysel I çoktan çıkarıp söktüm

Asus Ac51 modem. Direk kablo ile bağlı ona

Alıntıları Göster

Nasıl hocam cihaz beğendiniz mi

Domain Adı altından bir adres oluşturup, Ipv4 Bulut olarak aktif edin. Internet erişimine de açın.

teknocat.keenetic.link gibi bir adresiniz olur. Keenetic Access Point ' inizin arayüzüne ip aramadan internet olduğu sürece ulaşırsınız.

• dexter342 kullanıcısına yanıt

Bence Asus out Keenetic Mesh ağı in olacak.  

• quote:

Orijinalden alıntı: dexter342

Nasıl hocam cihaz beğendiniz mi

Alıntıları Göster

Güzel hocam. Daha ilk günü. 2 ay kullanmak lazım ama sorun çıkaracağını sanmıyorum

Sadece 2.4 ghz ve 5ghz aynı olması skıntı. Çünkü benim telefonum 5ghz'ı öncelikliyor gibi

Bir sorunu yok baya stabil duruyor

• quote:

Bence Asus out Keenetic Mesh ağı in olacak.  

Asus'un WiFi kapatıp mesh yapıyım tek WiFi ağı olsun diyorsunuz yani hocam?

WiFi adını değiştim ana ağ ile aynı yaptım şuan baya sorun oldu onu düzeltmeye çalışıyorum

AP modu da router da baya iyi duruyor. Asus

hocam keenetic extra 5 ghz öncekler öncelikle eğer 5 ghz hızında ağ performansında düşme gözükürse direk 2,4 ghz bandını atıyor

İsterseniz extrada 2,4 ghz ve 5 ghz bağlantılarnıdan 5 ghz bağlantısını kapatırsınız.

extra sadece 2,4 ghz de çalışır

TAbi bu ayarları yapabilmeniz için aygıtın router modunda çalışması gerekiyor ap modunda bu özellikler çalışmaz.

hocam aşağıda linkte detaylı açıklaması var.

https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000849720-Band-Steering-Bant-y%C3%B6nlendirme-

• quote:

hocam keenetic extra 5 ghz öncekler öncelikle eğer 5 ghz hızında ağ performansında düşme gözükürse direk 2,4 ghz bandını atıyor

İsterseniz extrada 2,4 ghz ve 5 ghz bağlantılarnıdan 5 ghz bağlantısını kapatırsınız.

extra sadece 2,4 ghz de çalışır

TAbi bu ayarları yapabilmeniz için aygıtın router modunda çalışması gerekiyor ap modunda bu özellikler çalışmaz.

hocam aşağıda linkte detaylı açıklaması var.

https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360000849720-Band-Steering-Bant-y%C3%B6nlendirme-

AP aldım gene tek ağ idi. Sonra düzeldi 2ye bölündü. Çok daha ıyi oldu. Telefonum o ayarı çok iyi.

Arkadaki 2 antenden birini yere yatay yaptım. Sağ ve soldaki antenlerden birini aynen yere yatırdım.

1 üst katta 60 megabit geliyor 5ghzde.

2.4 ve 5ghz aynı anda olucna otomatik 2.4ghz a değişiyordu. Ve 5 megabitti. Ondan ayırdım. Üst kat salon altında Asus Ac51 var. O da 55 60 Megabit 5ghz veriyor. Odamdan 90 megabit alıyorum.

Eğer eksisi gibi tek ağ adı olursa kafasına göre 2.4 g oluyordu odamda 10 megabit oluyordu. Bu apartmanda bazıları büyük ihtimalle 2.4ghz In pkını çıkarmış resmen sinyal gürültüsü var.

Kablosuz iletişim dersi almıştım. 2.4ghz bandında gayet olağan bir durum bu aslında

Tx burst açmaya gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknoCat -- 9 Aralık 2020; 19:49:3 >

• quote:

AP aldım gene tek ağ idi. Sonra düzeldi 2ye bölündü. Çok daha ıyi oldu. Telefonum o ayarı çok iyi.

Arkadaki 2 antenden birini yere yatay yaptım. Sağ ve soldaki antenlerden birini aynen yere yatırdım.

1 üst katta 60 megabit geliyor 5ghzde.

2.4 ve 5ghz aynı anda olucna otomatik 2.4ghz a değişiyordu. Ve 5 megabitti. Ondan ayırdım. Üst kat salon altında Asus Ac51 var. O da 55 60 Megabit 5ghz veriyor. Odamdan 90 megabit alıyorum.

Eğer eksisi gibi tek ağ adı olursa kafasına göre 2.4 g oluyordu odamda 10 megabit oluyordu. Bu apartmanda bazıları büyük ihtimalle 2.4ghz In pkını çıkarmış resmen sinyal gürültüsü var.

Kablosuz iletişim dersi almıştım. 2.4ghz bandında gayet olağan bir durum bu aslında

Tx burst açmaya gerek var mı?

Alıntıları Göster

hocam tx burst 802.11b lı bir cihaz varsa sıkıntı yaşanabilir. Onun dışında deneyebilirsiniz.

Onun dışında 2,4 ghz hızında 1 den 13 kadar kanal var cihaz otomatik olarak kanal seçiyor çevrede en az kanal hangisi ise onu seçiyor cihaz

2.4 ghz kanalı her şeyden nem kapan bir kanal buzdolabi bile etkiyor fırın mikrodalga fırın dect telefon bluetoth lu cihazlar bile etkiyor onun için ben mesh sistem yaptım.

Keenetic city ve keenetic extra ile 2,4 ghz bandını kapadım sadece evde 5 ghz yayın yapıyor

Hiç bir şekilde kanal kirliliği yaşanmıyor. 

1. Mesh yapabilmeniz için ana cihaz Keenetic ve router modunda olmalı.
    2. Tek SSID ile 2.4 ve 5ghz arasında geçiş kullanırsınız. En büyük veli nimetlerden biridir bu.
    3. Antenleri dik tutunuz. Maksimum performans bu şekilde sağlanır. Mümkünse olabildiğince açık ortamda olsun cihaz. Etrafında, yakınında başka cihaz yada ayna gibi şeyler olmasın.
    4. Etrafınızdaki sinyalleri taramak için WISP özelliğinde tarama yapabilirsiniz.
    5. Wifi ayarlarında Türkiye/802.11n/Oto/Dinamik yada 6 saat kullanmanızı öneririm.
  • quote:

hocam tx burst 802.11b lı bir cihaz varsa sıkıntı yaşanabilir. Onun dışında deneyebilirsiniz.

Onun dışında 2,4 ghz hızında 1 den 13 kadar kanal var cihaz otomatik olarak kanal seçiyor çevrede en az kanal hangisi ise onu seçiyor cihaz

2.4 ghz kanalı her şeyden nem kapan bir kanal buzdolabi bile etkiyor fırın mikrodalga fırın dect telefon bluetoth lu cihazlar bile etkiyor onun için ben mesh sistem yaptım.

Keenetic city ve keenetic extra ile 2,4 ghz bandını kapadım sadece evde 5 ghz yayın yapıyor

Hiç bir şekilde kanal kirliliği yaşanmıyor. 

Alıntıları Göster

Yazıcı ve güvenlik kamerası olmasa çok iyi fikir. Eski Bi laptop var bizimkiler kullanıyor onada alırdım WiFi pci ex kartı... 5ghz açsın diye

Hocam 2.4ghz çok başarı. Laptop ile odadan 50 megabit aldım...

40 üstü almak 2.4ghz üstü çok zor.

Cihaz çok iyi geçişler vs harika. Speed test download bitti 5ghze aldım. Upload yaptı bozulmadı

7ms diyor pinge gayet başarılı 2.4ghz için. O zxysel neydi ya...

• quote:

2. Tek SSID ile 2.4 ve 5ghz arasında geçiş kullanırsınız. En büyük veli nimetlerden biridir bu.
    3. Antenleri dik tutunuz. Maksimum performans bu şekilde sağlanır. Mümkünse olabildiğince açık ortamda olsun cihaz. Etrafında, yakınında başka cihaz yada ayna gibi şeyler olmasın.
    4. Etrafınızdaki sinyalleri taramak için WISP özelliğinde tarama yapabilirsiniz.
    5. Wifi ayarlarında Türkiye/802.11n/Oto/Dinamik yada 6 saat kullanmanızı öneririm.

Teşekkürler. Hocam sanırım mesh'e gerek kalmadı şuan ya.

2 anteni üst kata gitsin diye yatırdım. Çok iyi ya. Cidden iyi alet.

AP modunda kullanıyorum. Dhcp ana modemden geliyor.

Bakalım 1 2 ay geçsin. Ama mesh kullanacağım sanmıyorum şimdilik

• quote:

Odamda laptop 5ghz 30 megabit

2.4ghz 45 44 veriyor ilginç. Telefon 5te daha yüksek

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.