Arkadaşalar merhaba yeni taşındığım evim metrekare olarak büyük olduğu için wifi problemi yaşamaktayım şimdi benim merak ettiği bir durum var yardımcı olursanız çok sevinirim. - Evde normal vdsl modem var türk telekomun eksta olarak elimde xiomi router 4A gigabit versiyon router var. Bu routeri kablolu yada kablosuz olarak yönledirici olarak ayarlıyorum örnek gerekirse vdsl modemin wifi ismi : umut router wifi ismi: umut plus oluyor şimdi sorum şu 4A router mesh desteklemiyor yani mesh teknlojisi olmadan tek ağ olarak nasıl kullanırım yani; - vdsl modem + 4A router wifi ismi: umut 4A router + Yeni alınan 4A router wifi ismi: umut - olacak şeklinde ayarlamam mümkünmü? birden fazla ağ ismi değilde tek ağ ismi olsun istiyorum. |
Mesh Teknolojisi olmadan Wifi Tek Ağ Olurmu?
-
-
Merhaba;
Bende konu için alternatif çözümler araştırdım fakat bulamadım. Mesh destekli cihazlar olmadan olmuyor.
Geçici iyileştirme olarak 4a Router evin göbeğine ( mümkünse kablo ile ) alıp ana modemdeki wifiyi kapatıp kullanım sağlayabilirsin. evdeki tek bağlantı 4A router olacak şekilde kullanabilirsiniz. Kablo ile bağlantı oluşturmanız durumunda ana modemin wifisini sinyal kirliliği olmaması adına kapatmanızı tavsiye ederim.
Mesh sistemi kurana kadar en iyi yol bu olacaktır.
-
tekrarlayıcı kullanırsın elle ayarlarsın tek ağ olur...
-
hocam öyle yaptım mi 4Ac router kapsama olarak çok ama çok iyi modemin çekmediği yerde sorunsuz 5ghz çekiyor bir sıkınıtı yok zatenkablo ile nbağladım modemin wifisi kapalı aslında süperonline var evde tv plus ve telefon hizmeti olmasa modemi devre dışı bırakıp direk router kullanacağım da el mahkum bu dandik modemleri takıyouz işte.
-
hocam denedim de çok sağlıklı olmuyor kopmalar yaşanıyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X