Şimdi Ara

Meslek lisesi anıları (güncel) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • endüstri mesleğe gidiyorum beyler anlatayım mı? :D
  • Çok var yazarım.
  • Meslek lisesi kimya çıkışlıyım öğretmenim bir üniversite daha okuyorum. Mat öğretmenliği vesselam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticaret meslek lisesinden mezun oldum. 9. Sınıfta düz liseden geçiş yapmıştım. Okuduğum düz lisede herkes meslek lisesine kaçma derdindeydi, herkes tembeldi. 30 kişilik sınıftan ben dahil 5-6 kişi sınıfı geçmişti. Aklıma kazıdılar " Meslek lisesi iyi, elinde bir işin olur vs. " diye gittik geçiş yaptık Ticaret mesleğe. Haa okul kötü değildi çünkü sınıfta 1 erkek başına 7 kız düşüyordu ve bu kızların hiç birinin zerre faydası olmazdı erkeklere. Sürekli büyüklerle çıkma çabaları, kezbanlıkları vs. derken kızlardan soğudum. Ama bütün bunlara rağmen 10 ve 11. sınıf çok güzel geçmişti yani eğlencesi boldu eğer sınıftakilerle çocuk gibi davranışların olursa her türlü ortamın kralı oluyordu. Çocuk gibi dedim evet çünkü onlar bundan anlıyordu. Lisede olgun olmanın hiç bir faydası yoktur beyler buradan liselilere sesleniyorum. Olgunluğun bir zamanı vardır lisede olgun olmak eşittir; süt çocuğu, mal, asosyal. Sınıfta elbet kavga çıkıyordu. Çünkü çoğu kişi kavgacı, kültürlü olan hiç yok. Kitap okuyan insan yok, üniversite düşünen insan yok. 11. Sınıfta pişman olmuştum dershaneye gittiğim dönemler. Keşke diyordum, keşke düz lisede okusaydım ama 9. sınıftaki değil başka bir düz lisede çarşıda olan düz liselerde. Gerçekten onlar daha iyiydi Meslek lisesine göre. Zaten üniversite düşünüyordum niye meslek lisesine gittim ki ? 12. sınıfta staj, okul, dershane üçgeninden sonra iyice pişman olmuştum. Bu sene kafamı kaşıyacak vaktim yoktu. Ders çalışmıyordum adam akıllı ama ona rağmen 4 yıllık bir bölüme yerleştim. Bizim sınıftan da bu yıl 4 yıllığa yerleşen bildiğim kadarıyla 3-4 kişi daha fazla da olabilir ama dershaneye gidenler bile geçiş yaptıysa ben bir şey bilmiyorum. Dediğim gibi meslek lisesi pişmanlıktır. İstediği kadar kızı bol olsun, ortamı mükemmel olsun pişmanlıktır. Asıl olan üniversitedir. Haa sen dersen ben üniversite okumayacağım, lise biter bitmez çalışacağım hiç boşuna uğraşma lise ile git fabrikaya, sanayiye ya da çarşıda lokantalara çalışmaya başla ve açık öğretimden de lise diplomanı al. Sonuçta bir şey değişmiyor.

Buradan; " Meslek lisesinin nesi kötü ki, eğer sanayici olmazsa, elektrikçi olmazsa, tesisatçı olmazsa bu işleri Türkiye'de kim yapacak ? Gidin meslek lisesine " diyenlere sesleniyorum. Gidin o işleri siz yapın. O işlerin ne kadar zor olduğunu bilmeden kulaktan dolma bilgilerle milleti yalan yanlış yönlendirmeyin. Siz gidin o işleri yapın memur hayalleri kurmayın o zaman. Muhasebe bölümünden mezun olmama rağmen kızıyorum bu tiplere. Bu arada muhasebe okumanın da torpil olmadan hiç bir anlamı yok Türkiye'de söyleyim. Gidin düz liseye gençler gidin. Hiç düşünmeden gidin. Bırakın meslek lisesini. Atölye dersleri, staj yani kölelik hoşunuza gitmez elbet pişman olursunuz. Ama illa gideceğim diyorsanız yolunuz açık olsun.

• Lanet olsun Meslek Lisesine gelmeyin Tavsiyeleri dinleyin
    çeşit çeşit hoca vardır meslek hocaları genelde kendini büyük görür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Glaxo Smith Kline -- 4 Eylül 2014; 22:48:53 >
  • 1995 kimya çıkışlıyım. Laboratuvarda gruplara ayrılırdık. Grupta 6şar kişiydik. Ben tek elrkek diğerleri sınıfın en güzel kızlarıydı. Son senem hep böyle geçti. Salaklardı. Hoca soru sorar yapamazlardı. Cevabı vermem için Bana dokunurlardı cevabı öyle alırlardı

Arkadaşlar he imrenirdi. Ne yıllardı ama.
    Meslek lisesi diyip geçmeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 4 Eylül 2014; 22:49:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.Escobar

ders saati 5 kafadar her zamanki gibi dersten bi bahaneyle çıkıp tuvalete inmiştik ilk sigarayı yakanlardan biride bendim.hemen gectik pisuvarlarin arkaya duvarda pusmustuk ama hoca gelirse dumandan anlardı ama ders saati kim baskin yapicak arkadaslardan 3 u disarda hocayi kesiyodu biz yariya gelince kankaaa gel döncem diye bağırdık meger bu sirada mudur yardimcisi tuvalete girmis bizim cocuklari etkisiz hale getirmis neyse biz tam duvari donduk hop elimizde sigara agzimizda duman mecburen tutamayip biraktik hoca ali kadir yinemi siz lan bikmadinizmi olum dedi ve bize cezayi kitledi.bu 5 arkadasin 3 senede rahat 5 milyara yakin cezası birikmisti cunku bazen dosyalari duzenlemek icin odaya giriyordum nobetci oldugumda sadece benim tutanaklar butun okuldaki kisilerden fazlaydi ama bu bi muddetten sonra basit bi hale geldi cogu hoca ve m.yardimcisi son sene bizr izin verdiler sadece müfettis okula gelince yok diger zamanlar serbest hocalar tuvalette 10 larca kisiyi yakalarken biz çok rahattik.ama heyecanda yoktu yani o adrenalin sigrayi 20 snde seri seri cekip donmek kapiyi kesmek artik bitmisti.

hic unutmuyorum matematik hocamizla beraber tuvelette baya bi sigara icmisligimiz var en guzel gunlerdi koskoca hoca bazen sinyal yapardi.

ee mezun olduk ama bi kuruş ceza ödemedik.yani gencler rahat icin ama sigara zararlidir tavsiye etmiyorum yanlis anlasilmasin

Sigara zararlıdır.

• Teknik Lise okuyorum da ne oluyor.30 kişi erkeğiz.Allah sonumuzu hayır etsin.
  • ticaret meslek lisesindeydim, son seneyi kopyayla bitirmiştim. muhasebe sınavlarında hesap makinesi kullanırdık hesap makinesine yazardık kopyaları çatır çatır 100 alırdık hepimiz. zaten son sene staj vardı naylon yaptığım için çok rahat geçirmiştim üniversite sınavlarına hazırlanmıştım ve marmara üniversitesini kazanmıştım iyi ki naylon yapmışım.
  • Anadolu bekliyorduk Meslek lisesine gittik ha pişman mıyım değilim çok müthiş geçtiğini söyleyemem ama kötüde geçmedi yani ortalamanın üstünde eğlendik diyebilirim bunu söyleten son senemin beklenildiği gibi geçmemesi lise hayatım böyle yani onun dışında üniversite olayına girmek istemiyorum isteyen çalışan adamlar en kral yeride tutturur ama çok zorlanır yalnız şunu geçmeden edemeyeceğim lise hayatını herkes tatmalı bence meslek lisesi özellikle bu tabire uyan lisedir bana göre.
  • diğer meslek liselerini bilmem ama eğer haydarpaşaya gidiyosan hayat gerçekten güzel tek sıkıntı kız olayı
  • Meslek Liseliyim
  • en büyük aksiyonumuz gıdaları saklamamızdı. ulan dondurma alıyorduk, tanımadığımız adamlarla yalıyorduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

en büyük aksiyonumuz gıdaları saklamamızdı. ulan dondurma alıyorduk, tanımadığımız adamlarla yalıyorduk.

Naylon staj yapin

• quote:

Orijinalden alıntı: HllHld

quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

en büyük aksiyonumuz gıdaları saklamamızdı. ulan dondurma alıyorduk, tanımadığımız adamlarla yalıyorduk.

Naylon staj yapin

3 sene stajımız vardı, 10-11-12 olarak. Sadece 10. sınıftaki stajı gerçek yaptım, mezun olduktan sonra o staj sayesinde kendime yetecek paralar kazanmıştım.

Karı kız olmamasına rağmen güzeldi Valla benim okul. Kavga etmeyi öğrendik okulda, her gün 20 erkek tek bir adama dalardı. Böyle böyle tecrübe ettik.

• Lise hayatıma dair en sevindiğim şey meslek lisesine gitmemek allahım korumuş
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.