Şimdi Ara

meslek lisesi son sınıfdayım, pişmanım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle 18 yaşındayım , Düzce Endüstri meslek lisesinde okuyorum,alanım inşaat .
    Size başlıktanda görüldüğü gibi yaşadıgım pişmanlıkları ve hala daha acısını çektiğim hatalarımı anlatmak istiyorum . Babam kalbinden rahatsız ,Annem göğüs kanseri ikiside çıkıpda bu saatten sonra bana destek olucak durumda değil. bende üvey abimin yanındayım şu sıralar .

Geçmişte bu okula gelerek hayatımdaki en büyük yanlışlardan birini yaptım , derslerime çalışmazdım ilkokuldada sonrasında zaten çalışmıyorum bari lisesyi bitirdigim vakit elimde bir mesleğim olsun diyerekten bu okulu tercih etmiştim tabi bunlarda yol gösteren birinin olmamasıda dahil . O zamanlar tek başımaydım abim ile aramız çok kötüydü aile içi sebepler olsun farklı farklı nedenlerden hep birbirimizden nefret ederdik.Neyse ki ilkouldan liseye bu psikolojide geçiş yaptım , her şey benim için rahattı 9.sınıfı kıl payı geçtim, aynı şekilde 10. sınıfıda böyle geçtim . 11.sınıfta geldiğimde ufak ufak gelecek korkusu olmaya başladı içimde bunu hissetmeye başladım ama hep bir kenera attım .Babam 11 . sınıftayken beni dershaneye göndermek istedi ama ben kabul etmedim evet kabul etmedim çünkü bildiginiz gibi meslek lisesi çıkışlı öğrencilere alanından devam etme hakkı var .Bende 11 .sınıfı nasıl olsa burası bitince direk 2 yıllıga geçerim diyerekten geçirdim kafamda.Daha sonrası şuanda acısını çektiğim 12. sınıf ,2 gün okul ve 3 gün staj ama siz staj dediğime bakmayın 3 günündede çay taşıyorum sadece staj diyip geçmeyin.Sene başındada artık 12. sınıfa geldim birşeler yapmalıyım dedim kendi kendime ama yine kendime hakim olamadım şu yorumu yazdıgım güne kadar boş geçirdim günlerimi . Babam beni 2 yıllıktan devam ediceğimi ve ileride en azından tekniker olacağımı düşünüyor ama ben lise bittiğinde inşaat ile tamamen bağlantımı keseceğim ve bunu ona nasıl açıklayacağım bilmiyorum.Altyapı olarak ingilizcem iyi seviyede ve yaklaşık 2 aydır kafamda tercüman olmak var tabiki bu meslek içinde belli bir altyapı gerekir ben şuan bildiginiz boş kutuyum .Ve işin acı tarafı birazdan YGS için kayıt yapmaya gideceğim boşu boşuna 50 tl çöpe gidecek ve babam benim 2 yıllıkdan devam ediceğimi düşünüyor :( bu kadar yılımı boş geçirdiğime ne kadar pişmanım size anlatamam ama yinede size şunu sormak istiyorum :( Şimdi 16 ocak tarihi itibariyle çalışmalarıma başlasam lise bitene kadar kendi başıma önümüzdeki yıl dershane ile birlikte bir programlasam kendimi sizce tercümanlık kazabilirmiyim. VE ARKADAŞLAR MESLEK LİSESİ PİŞMANLIKTIR.

• Bende meslek lisesi mezunuyum elektrik-elektronik. Geçen haziran ayında mezun oldum şuanda trakya üniversitesi almanca öğretmenliği okuyorum. Meslek lisesinden çıkıpta 4 yıllık üniversite kazanmak çok zor bir şey değil. Bende senin düşündüğün gibi ingilizceden girdim sınava ve dil bilgim olmadığı için 300 puan alıp yerleştim. Herşeyi yap ama meslek lisesinden çıkıpta sınavsız geçiş hakkınla 2 yıllığa yerleşme. Görüyorum arkadaşlarım okuyo onlara hiç bir şey kazandırmıyo lise 5 gibi diyolar hepsi bir şey öğretildiği yok ayrıca bu ülkede artık işçi olunmaz.Tv izlemiyomusun hiç ölen işçilerin haddi hesabı yok aldıkları para para değil. En azından 4 yıllık bir ünv. bir şekilde ilerleme şansın var kariyer yapabilirsin. Eğer ingilizcemi okurken dahada geliştirebilirim diyosan almanca mütr. tercm. tavsiye ederim elinde 2 dil olur. Yok yapamam dersen iyice asılıp daha yüksek bi puan al ve ing. yerleşmeye çalış. Bence babanlada oturup konuş seni engelliceğini hiç zannetmiyorum tam tersine sevinir daha iyi bir okula gitme isteğini görünce hemde onun desteğini almış olursun.

• Benim önümde bir yığın konu var ve bunlarla nasıl edeceğim diye korkuyorum malum altyapıda sıfırda artık ama yorumun beni rahatlattı dostum en azından meslek lisesi çıkışlı birinin bunu başarabileceğini biliyorum :) tekrar teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inciteen -- 16 Ocak 2015; 14:14:33 >
  • ben de meslek lisesi bilgisayar mezunuyum, iki sene önce mezun oldum. tamamen yanlış karar vererek seçmiştim okulu, benim ilgi alanlarım farklıydı, mezun olduktan sonra ilk sene yine yanlış ve acele karar vererek branşımla ilgili bir bölüm kazandım dört yıllık fakat sonra aşırı pişman oldum. mezun olduktan sonra bu mesleği yapmak istemediğim açıktı, bunun için biraz geç de olsa ilk senenin sonunda okulu dondurdum, şimdi psikoloji için üniversiteye hazırlanıyorum.

Şimdi öncelikle meslek lisesi pişmanlık değildir, meslek lisesi bizim için pişmanlıktır, bunun altını çizeyim. on beş yaşında artık hayatının gidişine şekil vermen gerekiyor ve bu yolda artık baskıyla ya da başka bir sebeple yanlış kararlar verilebiliyor, bunun örnekleri çok fazla. ancak el becerisi yatkın, girişken insanlar meslek lisesinde sivrilebilir ve genç yaştan iyi paralar kazanmaya başlayabilir, bu söylediğim insanlardan benim çevremde de var senin çevrende de var.

ikincisi, meslek liseli olman seni diğer liselilerden farklı yapmaz. artık çoğu kişi çevresindekileri " meslek liseli " diye yaftalıyor, e adamın morali sıfırlanıyor zaten. bu adamın iyi bir yeri kazanmasını nasıl beklersin ki sen şimdi.. bak birkaç sene önce meslek liseli olsaydın, işte o zaman fark yaratırdı, çünkü o zaman katsayı engeli vardı. birçok insan çok iyi yerlere kazanabilecek puanlar yapmışken katsayılar yüzünden saçma sapan bölümlere gitmek zorunda kaldı, fakat şimdi öyle bir engel yok önünde. şimdi sen diyeceksin ki ben okulda hiçbir şey görmedim.. biliyorum, ben de görmedim senin şu an önündeki tek engel kendine güvenmemen, emin olsan zaten buraya konu açmazdın

tercümanlık istiyorsun, sana garantisini veriyorum en geç bir buçuk senede çok iyi seviyede ingilizce öğrenebilirsin ( ki muhtemelen orta seviyede biliyorsun yoksa niye bu bölümü isteyesin di mi ) , dil sınavından gireceksin. az buçuk da ygs yapsan istediğin yere gidersin, sakın ama sakın acele karar verme. isterse bir sene olsun, isterse üç, istediğin bölüme girmeden işin peşini bırakma, yoksa benim gibi ve birçok insan gibi okulu bırakarak hayallerinin peşinden koşmaya geç başlarsın.. iyi forumlar.

• Bende meslek lisesi mezunuyum şuan sınava hazırlanıyorum büyük ihtimalle bu sene olmaz seneyede hazırlanabilirim

Hedefim inşaat mühendisliği belki anadolu lisesinde mezun olsam hedefim YTÜ ODTÜ İTÜ olabilirdi ama değilim bu yüzden gerçekçi olmak lazım hedefim kocaeli Sakarya Pamukkale filan işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rockyin -- 16 Ocak 2015; 16:03:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben hedefim itü denizcilik fakültesi meslek lisesinde okumama rağmen buraya gelip meslek lisesi çok kötü yav üniversiteye tutturamayıcam demiyorum aksine büyük bir çabayla çalışıyorum meslek lisesinde okudum iyi üniversiteye gidemem mantığını öyle bir yerleştirmişlerki size direk çalışsam bile giremiyeceğim modundasınız
  • Lombardooo kullanıcısına yanıt
    yorumun için teşekkür ederim , bakış açımı biraz daha değiştirmeme sebep oldu :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragula81

Arkadaşlar öncelikle 18 yaşındayım , Düzce Endüstri meslek lisesinde okuyorum,alanım inşaat .
    Size başlıktanda görüldüğü gibi yaşadıgım pişmanlıkları ve hala daha acısını çektiğim hatalarımı anlatmak istiyorum . Babam kalbinden rahatsız ,Annem göğüs kanseri ikiside çıkıpda bu saatten sonra bana destek olucak durumda değil. bende üvey abimin yanındayım şu sıralar .

Geçmişte bu okula gelerek hayatımdaki en büyük yanlışlardan birini yaptım , derslerime çalışmazdım ilkokuldada sonrasında zaten çalışmıyorum bari lisesyi bitirdigim vakit elimde bir mesleğim olsun diyerekten bu okulu tercih etmiştim tabi bunlarda yol gösteren birinin olmamasıda dahil . O zamanlar tek başımaydım abim ile aramız çok kötüydü aile içi sebepler olsun farklı farklı nedenlerden hep birbirimizden nefret ederdik.Neyse ki ilkouldan liseye bu psikolojide geçiş yaptım , her şey benim için rahattı 9.sınıfı kıl payı geçtim, aynı şekilde 10. sınıfıda böyle geçtim . 11.sınıfta geldiğimde ufak ufak gelecek korkusu olmaya başladı içimde bunu hissetmeye başladım ama hep bir kenera attım .Babam 11 . sınıftayken beni dershaneye göndermek istedi ama ben kabul etmedim evet kabul etmedim çünkü bildiginiz gibi meslek lisesi çıkışlı öğrencilere alanından devam etme hakkı var .Bende 11 .sınıfı nasıl olsa burası bitince direk 2 yıllıga geçerim diyerekten geçirdim kafamda.Daha sonrası şuanda acısını çektiğim 12. sınıf ,2 gün okul ve 3 gün staj ama siz staj dediğime bakmayın 3 günündede çay taşıyorum sadece staj diyip geçmeyin.Sene başındada artık 12. sınıfa geldim birşeler yapmalıyım dedim kendi kendime ama yine kendime hakim olamadım şu yorumu yazdıgım güne kadar boş geçirdim günlerimi . Babam beni 2 yıllıktan devam ediceğimi ve ileride en azından tekniker olacağımı düşünüyor ama ben lise bittiğinde inşaat ile tamamen bağlantımı keseceğim ve bunu ona nasıl açıklayacağım bilmiyorum.Altyapı olarak ingilizcem iyi seviyede ve yaklaşık 2 aydır kafamda tercüman olmak var tabiki bu meslek içinde belli bir altyapı gerekir ben şuan bildiginiz boş kutuyum .Ve işin acı tarafı birazdan YGS için kayıt yapmaya gideceğim boşu boşuna 50 tl çöpe gidecek ve babam benim 2 yıllıkdan devam ediceğimi düşünüyor :( bu kadar yılımı boş geçirdiğime ne kadar pişmanım size anlatamam ama yinede size şunu sormak istiyorum :( Şimdi 16 ocak tarihi itibariyle çalışmalarıma başlasam lise bitene kadar kendi başıma önümüzdeki yıl dershane ile birlikte bir programlasam kendimi sizce tercümanlık kazabilirmiyim. VE ARKADAŞLAR MESLEK LİSESİ PİŞMANLIKTIR.

Git 2 yıllık kaydını yaptır dondur sonra ygsye gir tutmazsa devam 2 yıldan

• INGILIZCEN IYISE LYS5TEN SINAVA GIR EN AZINDAN ALMANCA OGRETMENLIGI GELIR GIT ONA UNIDE GUZELCE DIL OGREN SADECE ALMANCAYLA KALMA

• quote:

Orijinalden alıntı: Yalnız Fok

INGILIZCEN IYISE LYS5TEN SINAVA GIR EN AZINDAN ALMANCA OGRETMENLIGI GELIR GIT ONA UNIDE GUZELCE DIL OGREN SADECE ALMANCAYLA KALMA

ingilizcem iyi sayılır fakat almanca öğretmenliği pek içime sinmiyor, tercümanlık denildiği zaman sadece öğretmen mi olunması gerekiyor ?
  • inşaat şirketlerininde ingilizce bilen elemanlara ihtiyacı olur. Senden bir yere giriş yap önüne fırsatlar gelir. Ayrıca hiç yoktan 2 yıllık iyidir ama o iki yıl boş durmamak şartı ile bi yere girmelisin mutlaka orası olmaz bura olmaz diye ayırma hayatın beklemekle geçmesin kimbilir hangi kapılar açılır
  • quote:

quote:

INGILIZCEN IYISE LYS5TEN SINAVA GIR EN AZINDAN ALMANCA OGRETMENLIGI GELIR GIT ONA UNIDE GUZELCE DIL OGREN SADECE ALMANCAYLA KALMA

ingilizcem iyi sayılır fakat almanca öğretmenliği pek içime sinmiyor, tercümanlık denildiği zaman sadece öğretmen mi olunması gerekiyor ?

Almanca okuyup illa ogretmenlik yapmazsin , eger ogretmenlik olursa unide hazirlik hocasi olursun. Alternatif istiyosan franszca da var.

• quote:

quote:

quote:

Almanca okuyup illa ogretmenlik yapmazsin , eger ogretmenlik olursa unide hazirlik hocasi olursun. Alternatif istiyosan franszca da var.

peki teşekkür ederim dostum çok yardımcı oldun .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.