Şimdi Ara

Meslek lisesinde okuyan biri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
5.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • senin de mtok tercih edeceklerin de kendilerine göre haklı oldukları konular var, en iyisi mahkeme kararını beklemek

neyse arkadaşın konusunu da mahvetmeyelim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal Yorgunluğu -- 14 Mart 2011; 22:40:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metal Yorgunluğu

senin de mtok tercih edeceklerin de kendilerine göre haklı oldukları konular var, en iyisi mahkeme kararını beklemek

neyse arkadaşın konusunu da mahvetmeyelim..

+1

boş boş tartışmaya gerek yok,

şu tablo herşeyi özetliyor bence:

/>

müh.fak. mezunu daha çok arge,imalat konusunda uzman olacak,tek.fak mezunu üretim,bakım,satış daha çok bu konularda uzman olacaktır..

yani birbirlerinin düşmanı değil tamamlayıcısıdırlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temel Mühendis -- 14 Mart 2011; 22:47:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Meslek lisesine giden adamin mimarlikta isi ne

kusura bakma ama yorumların birçok kişi gibi benide rahatsız ediyor. Sanırım birşey bildiğini sanıyorsun ama bildiklerin matematik-fizik-kimya deryasında bir damla sudan ibaret.

Meslek liseli mühendis - normal mühendis tartışmasıda gereksiz. Aselsanda çalışan bir mühendisle normal kendi çapında takılan devlette - sanayide atolyelerde çalışan mühendisleri kıyaslamanızda bir o kadar komik. Her mühendislik mezununun yeni buluşlar yapan cıgır acan insanlar sanıyorsunuz sanırım ? Hiç özel sektörde bulunmadıgınız yada kamuda mühendis olarak çalışan insanları tanımadıgınız için hoş görüyorum bunu. İstisnalar tabiki var Türkiyede çok üst düzeyde arge çalışamalrı yapan kafa patlatan insanlar tabiki var ama bunlar emin olun azınlık durumda.

İnşaat makine gibi temel alanlarda zaten sistem oturmuştur. Mühendisde oturmuş sistemin onemsiz bir koltugudur. Pek üreten bir ülke değiliz. Dünyaya teknolojik anlamda pek bir artı kattığımızda söylenemez. Bu yüzden daha dünya sıralamasında ilk 500 de 3 üniversitesi olan hatta başka bir listeye göre 500 de 1 üniversitesi olan bir ülkenin mühendislerini bu kadar yüceltmenin luzumsuz oldugunu kavrayın.

Meslek lisesinde adam gibi meslek temelini almış birisi mtokda intibakı geçemeyip 1 sene mf 2 alanında eğitim alır ve geçerse eminim birçok normal mühendislik fakultesi mezunundan daha donanımlı birşekilde mezun olucaktır. Ygsden alınması evet pek adil degil, ama okullarda sayısal alan olmasına ragmen ogrenciye edebiyat tarih verip matematik dersi vermiyen zekasızlıga (endüstri meslekler), teknik adı altındaki meslek liselerindeki ogretmenlerin yetersizlikleri ve eğitimin kalitesizliğini göz önünde bulundurmak lazım.

Ama bogaz içine odtuye itüye gidip mezun olan biri ile 300 le girip mezun olan birinin aynı "mühendis" vasfını almasıda pek adil değil zaten. Ha ne oluyor iş veren tabiki digerini tercih ediyor burdada okulun farkı ve zamanında verilmiş emeğin hakkı ön plana çıkıyor.

Mühendislik mesleği bundan yıllaaar öncesindeki gibi mucizevi birşey degil artık. Ve zilyon tane mühendis vasfına sahip insan var. Bizim ülkemizdeki teknik mühendisliğin seviyesi ve işlevi zaten belli. Bu yüceltmenin kutsamanın gayesi nedir ? Bir meslek liseli tabiki mf alanında itü odtu mezunu ile boy ölçüşemez. Ama bu ülkede tek mühendis mezun veren bu okullar degil. Neredeyse her üniversitede her şehir üniversitesinde muhendislik var. Ve hepsi her yıl bilmem kaç bin mühendis mezun ediyor. Mühendislik eğitimi almış bir meslek liselide bu okullardan mezunlarla rekabet edecektir zaten. Yani iyi olan kendini geliştirmiş olan iş sahibi olacak. Bir nebzede olsa ülkedeki mühendislik seviyesi artacaktır.

Şu imza mevzusuda komedi zaten. Ülkemizde mühendis denen olgunun sadece diplomadan ibaret oldugunu bir kez daha gösteriyor bize. Resmen diploması (imzası) için maaş ödenen insanlar kendilerini nimetten sayıp einstein ayakları yapmıyorlarmı

TF lerde düşük puanlar ogrenci alan bölümler oldu bu sene evet. Ama ilk senesiydi birçok kişi bilmiyordu filan fişman. Ama inanın bana seviye belli. Bir endüstri-ticaret v.b mezunu için ygsden 300-350 yapmak bile full çekmekle eşdeğer. Buna emin olabilirsiniz. Size saçma gelebilir. Ama okulda haftalarca anlatılan konular dershanelerde 2 3 derste geçiliyor. BU okullardan mezun ogrenciler zaten hayatları boyu ilk defa görüyorlar bu şeyleri. Ve emin olun cok zorlananlar var. Çalışmak degil adamın temel eksik. Benim mezun oldugum okulda rasyonale toplamayı yapamıyan birçook ogrenci vardı. Yani seviye belli... Ama o puanları 2 sene içinde tam rayına oturacaktır emin olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 14 Mart 2011; 23:44:25 >

• benim başlık güme gitmiş
    çok gereksiz tartışıyorsunuz isteyen ygs girip teknoloji fak gider isteyen mat 2 fizik 2 çalışıp lys de girip mühendis olur bu herkesin kendi tercihi kimse karışamaz mesela ben meslek lisesinde okuyorum kendi okulumdan sınıfımdan size örnek vereyim sınıfta doğru düzgün mat bilgisi olan yok çoğunun mat 0-1 arasında geziyor sınıfta mat iyi olan tek ben varım bende özel ders aldıgım için şuan gördügümüz konularda ağır ama çoğunun temeli eksik oldugu için yapamıyorlar mesela fizik, biyoloji,kimya görmüyoruz ama mat ve geometri 9. sınıftan beri görüyoruz ki yine biz şanslıyız mesela biz 10. sınıftayken fizik ,kimya ,biyoloji dersimiz vardı şimdi onu kaldırmışlar şuanki 10. sınıflar bu dersleri görmüyor ama benim mat harici diger dersler konusunda yetersizim ailem sağolsun bir şekilde bana destek oluyorlar meslek lisesine gidiyor diye çokda umursamayabilirlerdi ama ben elimden geldigince en iyisini yapmaya çalışacam olur yada olmaz ama en azından çaba gösterdim diyebilmeliyim babam en azından lise sonda olmasada mezun olunca 1 sene daha dershaneye gidersin yeter ki sen çaba göster diyor sizce ben mat halledersem lise sona kadar fizik kimya biyoloji tabiki bunlara çalışacam ama nekadar yeterli olacak bilmiyorum mezun olunca dershaneye gidip bu dersleri 1 senede iyi kavrayabilirmiyim zaman sizce yeter mi
    şimdi alan dışı bir bölüm istiyorsun neden meslek lisesine gittin düz liseye gitmedin diyebilirsiniz ama bende dikkat eksikligi ve hiperaktivite var doktorum tarafından yönlendirilerek meslek lisesini tercih etmek zorunda kaldım belki ne olur olmaz siz meslek lisesine gönderin eger okuyamazsa en azından elinde bir meslegi olur dediler

• quote:

Orijinalden alıntı: denizli_

benim başlık güme gitmiş
    çok gereksiz tartışıyorsunuz isteyen ygs girip teknoloji fak gider isteyen mat 2 fizik 2 çalışıp lys de girip mühendis olur bu herkesin kendi tercihi kimse karışamaz mesela ben meslek lisesinde okuyorum kendi okulumdan sınıfımdan size örnek vereyim sınıfta doğru düzgün mat bilgisi olan yok çoğunun mat 0-1 arasında geziyor sınıfta mat iyi olan tek ben varım bende özel ders aldıgım için şuan gördügümüz konularda ağır ama çoğunun temeli eksik oldugu için yapamıyorlar mesela fizik, biyoloji,kimya görmüyoruz ama mat ve geometri 9. sınıftan beri görüyoruz ki yine biz şanslıyız mesela biz 10. sınıftayken fizik ,kimya ,biyoloji dersimiz vardı şimdi onu kaldırmışlar şuanki 10. sınıflar bu dersleri görmüyor ama benim mat harici diger dersler konusunda yetersizim ailem sağolsun bir şekilde bana destek oluyorlar meslek lisesine gidiyor diye çokda umursamayabilirlerdi ama ben elimden geldigince en iyisini yapmaya çalışacam olur yada olmaz ama en azından çaba gösterdim diyebilmeliyim babam en azından lise sonda olmasada mezun olunca 1 sene daha dershaneye gidersin yeter ki sen çaba göster diyor sizce ben mat halledersem lise sona kadar fizik kimya biyoloji tabiki bunlara çalışacam ama nekadar yeterli olacak bilmiyorum mezun olunca dershaneye gidip bu dersleri 1 senede iyi kavrayabilirmiyim zaman sizce yeter mi
    şimdi alan dışı bir bölüm istiyorsun neden meslek lisesine gittin düz liseye gitmedin diyebilirsiniz ama bende dikkat eksikligi ve hiperaktivite var doktorum tarafından yönlendirilerek meslek lisesini tercih etmek zorunda kaldım belki ne olur olmaz siz meslek lisesine gönderin eger okuyamazsa en azından elinde bir meslegi olur dediler

Çok yüksek olmasada normal bir seviyede bir okulu kazanmaman için hiçbir engel yok önünde. En önemli etken matematik zaten.

• quote:

Meslek lisesinde adam gibi meslek temelini almış birisi mtokda intibakı geçemeyip 1 sene mf 2 alanında eğitim alır ve geçerse eminim birçok normal mühendislik fakultesi mezunundan daha donanımlı birşekilde mezun olucaktır.

anlatmak istediğim şey buydu işte : )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

quote:

Orijinalden alıntı: fk7

bende meslekliyim mühendislik meslekten olunmuodu meslekli işin prtaiğini yapıodu düz liseli teoriğini sonuçta meslekli tekniker olup amele gibi çalışıodu normal liseli hiç iş yapmadan 3-4 katı para alıodu sonuç olarak biz meslekliler mühendis olursak(Mtok sayesinde) ortada normal liseden gelen mühendis kalmaz bundan korkuolar :D

hiç kimse mühendise mühendis olduğu için para vermez...

meslek lisesi öğrencisi olarak elbet bildiklerin vardır,ama kendini mühendislerle kıyaslama derim %99'u senden kat ve kat fazla şey biliyordur..

sağdan soldan duyduklarını burada ezbere konuşma 2-3 link atayım da Türk mühendisler neler yapıyor gör,bu adamlar mı senden korkacak?:

http://www.aselsan.com.tr/
    http://www.youtube.com/watch?v=5B5H1x-80eU&feature=player_embedded > sabancı üni mekatronik müh.ün robotu

tartışmaya girmeden konuyu kapatalım istersen mühendisliğin en önemli dersleri olan mat2,fizik2'lere hiç girmek istemiyorum, ok?

Ali şimdi bişii dicem olmayacak . Adamlar türkiyede birinci sende tutmuşun Mtokla kıyaslıyon . Sanki sen mühendis olsan onların yapabileceklerini yapacan. Herşey kendini geliştirmeye bağlı olm

• quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

quote:

quote:

bende meslekliyim mühendislik meslekten olunmuodu meslekli işin prtaiğini yapıodu düz liseli teoriğini sonuçta meslekli tekniker olup amele gibi çalışıodu normal liseli hiç iş yapmadan 3-4 katı para alıodu sonuç olarak biz meslekliler mühendis olursak(Mtok sayesinde) ortada normal liseden gelen mühendis kalmaz bundan korkuolar :D

meslek lisesi öğrencisi olarak elbet bildiklerin vardır,ama kendini mühendislerle kıyaslama derim %99'u senden kat ve kat fazla şey biliyordur..

sağdan soldan duyduklarını burada ezbere konuşma 2-3 link atayım da Türk mühendisler neler yapıyor gör,bu adamlar mı senden korkacak?:

http://www.youtube.com/watch?v=5B5H1x-80eU&feature=player_embedded > sabancı üni mekatronik müh.ün robotu

tartışmaya girmeden konuyu kapatalım istersen mühendisliğin en önemli dersleri olan mat2,fizik2'lere hiç girmek istemiyorum, ok?

Ali şimdi bişii dicem olmayacak . Adamlar türkiyede birinci sende tutmuşun Mtokla kıyaslıyon . Sanki sen mühendis olsan onların yapabileceklerini yapacan. Herşey kendini geliştirmeye bağlı olm

hayır ya her müh. onu yapabilir demiyorum orada tüm mühendisleri kapsayacak şekilde olumsuz bişeyler yazmış..bende cevap verdim bunlar bunlar yapılıyor diye..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

quote:

quote:

hayır ya her müh. onu yapabilir demiyorum orada tüm mühendisleri kapsayacak şekilde olumsuz bişeyler yazmış..bende cevap verdim bunlar bunlar yapılıyor diye..

Anladım anladım neden yazdığını . Seni de görecez yeşil sahalarda.Kendiliğinden DH ye giren robot yapacaksın tmm mı

• bana hocamın dediği şey şu : "bende meslek lisesinden çıktım üniversiteye girdiğmizde bilgisayar öğretmenliği bölümü normal liseden gelenlerle bizim aramızda
    dağlar kadar fark var onlar hiç bi şey bilmiodu herşeyi biz öğrettiik onlara".

bende bundan yola çıkarak yazdım bunu
  • arkadaşlar mimarlık bölümü 2010 da hangi üniversite kaç puanla kapatmış bunu nerden bulabilirim
  • quote:

bana hocamın dediği şey şu : "bende meslek lisesinden çıktım üniversiteye girdiğmizde bilgisayar öğretmenliği bölümü normal liseden gelenlerle bizim aramızda
    dağlar kadar fark var onlar hiç bi şey bilmiodu herşeyi biz öğrettiik onlara".

bende bundan yola çıkarak yazdım bunu

böte ya da tef'ten bahsediyorsun heralde..buralara normal lisede çok da iyi olan adam gelmez zaten düşük puan yapmıştır,ora tuttuyo diye gitmiştir..

mühendisliğin çok kıytırık yerlerini saymazsak(hakkari,tunceli vs..)diğer yerlere başarılı sayabileceğimiz adamlar gidiyor,eminim çoğu da ilgilidir seçtikleri bölümle..

çünkü eğer ilgisi olmasa iyi üni.lerde mühendislik yazacağına gider tıp yazar,diş yazar,eczacılık yazar ,,
    orta halli üni.de mühendislik yazacağına gider mat.öğretmenliği falan yazar..

• quote:

arkadaşlar mimarlık bölümü 2010 da hangi üniversite kaç puanla kapatmış bunu nerden bulabilirim

soruma cevap verecek olan var mı bu bölüm 2010 da kaç puanla kapatmış
    mesela yıldız teknik , anadolu üniversitesi yada dokuz eylül
  • quote:

quote:

arkadaşlar mimarlık bölümü 2010 da hangi üniversite kaç puanla kapatmış bunu nerden bulabilirim

soruma cevap verecek olan var mı bu bölüm 2010 da kaç puanla kapatmış
    mesela yıldız teknik , anadolu üniversitesi yada dokuz eylül

anadolu üniversitesi Mimarlık MF-4 484,229

balıkesir üniversitesi 461,846

çukurova Mimarlık MF-4 466,143

9 eylül Mimarlık MF-4 485,431

yıldız teknik Mimarlık MF-4 495,080
  • buradaki tecrübeli olan büyüklerimden abilerimden yardım istiyorum
    şimdi ben mat özel ders alıyorum meslek lisesinde okudugumu söylemiştim şuan 11. sınıfım 12. sınıfta dershaneye gitmeyi pek düşünmüyorum gidersem benim için sonucun çok iyi olacagını sanmıyorum okuldur stajdır yogunluk olacak tabiki sınava elimden geldigince hazırlanacam ama mezun olunca dershaneye gitme taraftarıyım hem kafam o zaman daha rahat olur sadece sınava odaklanırım benim ögrenmek istedigim şu şimdi ben fizik ,kimya,biyoloji görmüyorum lise 1 ve 2 de gördüm ama birçoğunu unuttum ama çalışırsam tabiki yapabilirim sizce ben nasıl bir yol izlemeliyim nasıl çalışmaya başlamalıyım bu dersleri sıfır olarak kabul edin önümüzdeki sene sınava girecem biraz olsun bu derslerden bilgi sahibi olmak istiyorum hepten sıfır olarak sınava girmek istemiyorum çok yüksek ve hedeflerime ulaşacak kadar puan alamasamda yinede ortalama bir şeyler yapmam lazım ki bu bana biraz olsun umut versin
    birde sizce 1 sene dershaneye gitmeyle fizik ,kimya biyoloji halledilir mi benim sınavda en az 400 puan almam lazım MF puan türünden
    ve meslek lisesinde okuyan bir ögrenci dershanede meslek liseleri için açılan sınıflara mı kayıt olmalı yoksa benim için sayısal bölüm daha mı iyi çünkü kime sorsam o sınıflardan pek memnun degiller çoğu ygs odaklı oldugu için

• quote:

buradaki tecrübeli olan büyüklerimden abilerimden yardım istiyorum
    şimdi ben mat özel ders alıyorum meslek lisesinde okudugumu söylemiştim şuan 11. sınıfım 12. sınıfta dershaneye gitmeyi pek düşünmüyorum gidersem benim için sonucun çok iyi olacagını sanmıyorum okuldur stajdır yogunluk olacak tabiki sınava elimden geldigince hazırlanacam ama mezun olunca dershaneye gitme taraftarıyım hem kafam o zaman daha rahat olur sadece sınava odaklanırım benim ögrenmek istedigim şu şimdi ben fizik ,kimya,biyoloji görmüyorum lise 1 ve 2 de gördüm ama birçoğunu unuttum ama çalışırsam tabiki yapabilirim sizce ben nasıl bir yol izlemeliyim nasıl çalışmaya başlamalıyım bu dersleri sıfır olarak kabul edin önümüzdeki sene sınava girecem biraz olsun bu derslerden bilgi sahibi olmak istiyorum hepten sıfır olarak sınava girmek istemiyorum çok yüksek ve hedeflerime ulaşacak kadar puan alamasamda yinede ortalama bir şeyler yapmam lazım ki bu bana biraz olsun umut versin
    birde sizce 1 sene dershaneye gitmeyle fizik ,kimya biyoloji halledilir mi benim sınavda en az 400 puan almam lazım MF puan türünden
    ve meslek lisesinde okuyan bir ögrenci dershanede meslek liseleri için açılan sınıflara mı kayıt olmalı yoksa benim için sayısal bölüm daha mı iyi çünkü kime sorsam o sınıflardan pek memnun degiller çoğu ygs odaklı oldugu için

bak güzel kardeşim her ne kadar çalışınca yapılır gibi görünsede eğer gerçekten temel cok zayıfsa rakiplerinin 4 yılda işleyip sindirdiği konuları senin 6 7 ayda bitirmen çok çok zor. Ayrıca fen alanında cok iyi bildiğim dedigin konudan dahi oyle bir soru cıkabilirki yapamazsın. Burdada cok soru cozmek sorulara aşinalık on plana cıkıyor.

Hayatının 1 senesini daha kafadan silme. Elindne geleni yap şimdiden hergün çalış. Fen1 zaten cok zor degil. Mat 1 de zor değil bunları zorlanmadan halledebilirsin.

Ama problem 2. bölüm derslerinde başlıyor. Sen dershaneye gitsen emin ol anlaman cok cok zor olacaktır. Çünkü okulda haftalarca işlenen konuyu dershanede 2 3 derste anlatıp geçerler.Gerisi öğrenciye kalır. O konuyu zaten okulunda işlemiş biri aşinadır azda olsa hatırlar yapar ama end meslek gibi hiç görmemiş biri sap gibi kalır. Hele mat2 fizik 2 kimyada hoca birazda hızlı ise adamın anlattıkları başka bir lisan gibi gelebilir. Ve dershaneye sadece oturmak için gelirsin.

Dershanelerdeki meslek sınıfları daha cok ygsye yönelik durumda şu anda. Akside pek mümkün degil zaten. 4 senelik konuları o kısa sürede ogrenciye vermek çok zor. Ki öğrencinin kafa zaten paslanmış durumda. Ayrıca bazı dershanelerde h.sonu meslek sınıflarına aile zoru ile gelen birçok kişi olabilir. Bunlarda dersi işletmez aksatır filan fişman. Normal say sınıfına gitsende dedigim gibi ikinci bölüm konularında sap gibi kalırsın.

Bu yuzden ne yap et eylüle kadar bu yaz tatilinde ilk bölümü bitir. Eksik konun kalmasın dershane ilede sadece lys çalışırsın. Ygs için ise sadece düzenli olarka ders denemesi, tekrar yaparsın. Aksi halde lys yi yapamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 18 Mart 2011; 15:46:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

bak güzel kardeşim her ne kadar çalışınca yapılır gibi görünsede eğer gerçekten temel cok zayıfsa rakiplerinin 4 yılda işleyip sindirdiği konuları senin 6 7 ayda bitirmen çok çok zor. Ayrıca fen alanında cok iyi bildiğim dedigin konudan dahi oyle bir soru cıkabilirki yapamazsın. Burdada cok soru cozmek sorulara aşinalık on plana cıkıyor.

Hayatının 1 senesini daha kafadan silme. Elindne geleni yap şimdiden hergün çalış. Fen1 zaten cok zor degil. Mat 1 de zor değil bunları zorlanmadan halledebilirsin.

Ama problem 2. bölüm derslerinde başlıyor. Sen dershaneye gitsen emin ol anlaman cok cok zor olacaktır. Çünkü okulda haftalarca işlenen konuyu dershanede 2 3 derste anlatıp geçerler.Gerisi öğrenciye kalır. O konuyu zaten okulunda işlemiş biri aşinadır azda olsa hatırlar yapar ama end meslek gibi hiç görmemiş biri sap gibi kalır. Hele mat2 fizik 2 kimyada hoca birazda hızlı ise adamın anlattıkları başka bir lisan gibi gelebilir. Ve dershaneye sadece oturmak için gelirsin.

Dershanelerdeki meslek sınıfları daha cok ygsye yönelik durumda şu anda. Akside pek mümkün degil zaten. 4 senelik konuları o kısa sürede ogrenciye vermek çok zor. Ki öğrencinin kafa zaten paslanmış durumda. Ayrıca bazı dershanelerde h.sonu meslek sınıflarına aile zoru ile gelen birçok kişi olabilir. Bunlarda dersi işletmez aksatır filan fişman. Normal say sınıfına gitsende dedigim gibi ikinci bölüm konularında sap gibi kalırsın.

Bu yuzden ne yap et eylüle kadar bu yaz tatilinde ilk bölümü bitir. Eksik konun kalmasın dershane ilede sadece lys çalışırsın. Ygs için ise sadece düzenli olarka ders denemesi, tekrar yaparsın. Aksi halde lys yi yapamazsın.

verdigin örnekler çok doğru benim sınıfta bolca mevcut kimsenin doğru düzgün bir şey bildigi yok mat çoğunun 0 düzeyinde
    ben 11. sınıfım şuan zaten mat 2 dersleri görüyorum ayrıca özel ders alıyorum mat 2 mat 1 den çok daha iyi diyebilirim aslında mat 1 kolay dedigin gibi benim ders aldıgım hoca şuan okulla birlikte gidiyor hatta biz daha öndeyiz arada mat 1 den de konu işliyoruz ama bende pratik eksikligi var hani konuyu bilirsin ama test sorularını çözemezsin öyle garip bir durum bunun sebebide büyük ihtimalle fazla soru çözmemem
    fizik, kimya biyoloji biraz olsun gördüm yani iyi bir dershaneye gidersem eger yapabilecegimi düşünüyorum
    sınava kadar elimden geleni yapacam ama şuan nasıl çalışsam daha verimli olur bu videolu anlatımlar nasıl yardımı dokunur mu?
    bu arada abimin mat çok çok iyidir arada o geldiginde yardımcı olmaya çalışıyor özel ders almadan önce benim mat vasatın altındaydı düşünün şurada en fazla 2 aydır ders alıyorum şimdi o gelince mat 2 soruları çözüyoruz oda bende ki degişimin farkında eger çalışırsa olur diyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Xreleave

quote:

verdigin örnekler çok doğru benim sınıfta bolca mevcut kimsenin doğru düzgün bir şey bildigi yok mat çoğunun 0 düzeyinde
    ben 11. sınıfım şuan zaten mat 2 dersleri görüyorum ayrıca özel ders alıyorum mat 2 mat 1 den çok daha iyi diyebilirim aslında mat 1 kolay dedigin gibi benim ders aldıgım hoca şuan okulla birlikte gidiyor hatta biz daha öndeyiz arada mat 1 den de konu işliyoruz ama bende pratik eksikligi var hani konuyu bilirsin ama test sorularını çözemezsin öyle garip bir durum bunun sebebide büyük ihtimalle fazla soru çözmemem
    fizik, kimya biyoloji biraz olsun gördüm yani iyi bir dershaneye gidersem eger yapabilecegimi düşünüyorum
    sınava kadar elimden geleni yapacam ama şuan nasıl çalışsam daha verimli olur bu videolu anlatımlar nasıl yardımı dokunur mu?
    bu arada abimin mat çok çok iyidir arada o geldiginde yardımcı olmaya çalışıyor özel ders almadan önce benim mat vasatın altındaydı düşünün şurada en fazla 2 aydır ders alıyorum şimdi o gelince mat 2 soruları çözüyoruz oda bende ki degişimin farkında eger çalışırsa olur diyor

anlatım videoları konuyu çalışıp soru cozmeden once izlersen cok daha faydalı olur. Yani kitaptan çalışmadan izleme. Dershanede aynı şekilde hocadan önde gidip konuya bi göz gezdirirsen hocanın anlattıgı konuyu cok daha iyi anlarsın. Seni zorlayacak olan lys konuları zaten. Mat1 gerçekten kolay. Zaten kalıplar var evirip çevirip onları soruyorlar. Geometride iyi ise 30dan inmezsin mat1de. Fende cok soru cozmezsen konu ucar gider emin ol. Konuya çalışısırsın anladım diyip geçersin ama soru cozmezsen cabuk unutursun. Epey vaktin var düzenli çalışarak başarabilirsin Allah kolaylık versin.

• abılerım selamlar ben meslek lısesı ınsaat okuyorum ınsaat muhendısı olabılırmıyım yada bılgısayar bolumune gecıyım mıhangisi daha iyi maaşları olsun calısma ortamları olsun herşeyı anlatın abılerım

İNSAAT BOLUMUNDE ALAN OLARAK YAPI TEKNIK RESSAMLIGI VAR LİSEDE BUNU OKUYUP UNIVERSITEDE MIMARLIK MI OKUSAM YOKSA FULL PC MI

YADA SIZIN BENIM ICIN KARALARINIZI SOYLERMISISINIZ
    BEN 4 YIL MESLEK LISESI(ANADOLU TEKNIK)SONRA 4 YIL UNIVERSITE SONRA 2 YIL MASTER YAPMAK ISTIYORUM KAÇ PARA MAAŞ ALIRIM SAOLUN

• quote:

Orijinalden alıntı: termina1998

abılerım selamlar ben meslek lısesı ınsaat okuyorum ınsaat muhendısı olabılırmıyım yada bılgısayar bolumune gecıyım mıhangisi daha iyi maaşları olsun calısma ortamları olsun herşeyı anlatın abılerım

İNSAAT BOLUMUNDE ALAN OLARAK YAPI TEKNIK RESSAMLIGI VAR LİSEDE BUNU OKUYUP UNIVERSITEDE MIMARLIK MI OKUSAM YOKSA FULL PC MI

YADA SIZIN BENIM ICIN KARALARINIZI SOYLERMISISINIZ
    BEN 4 YIL MESLEK LISESI(ANADOLU TEKNIK)SONRA 4 YIL UNIVERSITE SONRA 2 YIL MASTER YAPMAK ISTIYORUM KAÇ PARA MAAŞ ALIRIM SAOLUN

Şu anda meslek lisesi ınsaat okuyanları için büyük fırsat bence, çünki MTOK mühendisliklerde 150bin e kadar öğrenci alıyor hatta bazı yerlerde 200bin yani mühendis olman çok zor değil maaşlarını merak etmişsin bu konu için daha erken para düşünerek meslek seçme pişman olursun.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.