Şimdi Ara

Meslek lisesinde okuyan biri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
5.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu bölümü çok istiyorum üniversitelerin kaç puanla aldıgından da pek haberim yok
    henüz lise 3 teyim mat özel ders alıyorum sizce kazanmak çok zor mu

• Meslek lisesine giden adamin mimarlikta isi ne
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Meslek lisesine giden adamin mimarlikta isi ne

bence fazla önyargılısın ne demek işi ne ben alanım dışında bir yer istiyorum hem ygs hemde lys ye hazırlanacam 11. sınıfım şuan mat çok iyi durumda zaten özel ders alıyorum önümüzdeki sene ya dershaneye gidecem yada yine bir kaç tane daha mat ek olarak özel ders alacam ben sadece hangi puan türünden aldıgını merak ediyorum MF kaçtan alıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizli_

mimarlıgı kazanabilir mi ?
    bu bölümü çok istiyorum üniversitelerin kaç puanla aldıgından da pek haberim yok

istersen kazanırsın ama ilk sene biraz zor olur cünkü seneye stajın olacak atl isen günde 10saat dersin olacak yorulacaksın ama bunu bahane edip okuldan sonraya atarsan işi yine kazanamassın seneyede en iyi şekilde hazırlan daha 11mişsin zaten seneye olmadı mezun olduktan sonra herşeyi bilerek başlarsın en azından
  • bende meslekliyim mühendislik meslekten olunmuodu meslekli işin prtaiğini yapıodu düz liseli teoriğini sonuçta meslekli tekniker olup amele gibi çalışıodu normal liseli hiç iş yapmadan 3-4 katı para alıodu sonuç olarak biz meslekliler mühendis olursak(Mtok sayesinde) ortada normal liseden gelen mühendis kalmaz bundan korkuolar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteor4in

quote:

istersen kazanırsın ama ilk sene biraz zor olur cünkü seneye stajın olacak atl isen günde 10saat dersin olacak yorulacaksın ama bunu bahane edip okuldan sonraya atarsan işi yine kazanamassın seneyede en iyi şekilde hazırlan daha 11mişsin zaten seneye olmadı mezun olduktan sonra herşeyi bilerek başlarsın en azından

zaten stajı felan bahane etmiyorum stajda pek bir şey yapacagımı sanmıyorum zaten abimin çalıştıgı devlet kurumunda yapacam söyledigine göre staj yapanlar akşama kadar öyle oturuyor pek bir şey yaptıkları yok diyor elimden geleni yapacam ama olmazsa mezun olunca benim için çok daha rahat olacak önceden bende Mtok düşünüyordum ama fikirlerim yavaş yavaş degişiyor şuan kafamda mimarlık var

• quote:

Orijinalden alıntı: fk7

bende meslekliyim mühendislik meslekten olunmuodu meslekli işin prtaiğini yapıodu düz liseli teoriğini sonuçta meslekli tekniker olup amele gibi çalışıodu normal liseli hiç iş yapmadan 3-4 katı para alıodu sonuç olarak biz meslekliler mühendis olursak(Mtok sayesinde) ortada normal liseden gelen mühendis kalmaz bundan korkuolar :D

hiç kimse mühendise mühendis olduğu için para vermez...

meslek lisesi öğrencisi olarak elbet bildiklerin vardır,ama kendini mühendislerle kıyaslama derim %99'u senden kat ve kat fazla şey biliyordur..

sağdan soldan duyduklarını burada ezbere konuşma 2-3 link atayım da Türk mühendisler neler yapıyor gör,bu adamlar mı senden korkacak?:

http://www.aselsan.com.tr/
    http://www.youtube.com/watch?v=5B5H1x-80eU&feature=player_embedded > sabancı üni mekatronik müh.ün robotu

tartışmaya girmeden konuyu kapatalım istersen mühendisliğin en önemli dersleri olan mat2,fizik2'lere hiç girmek istemiyorum, ok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temel Mühendis -- 14 Mart 2011; 20:52:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

zaten stajı felan bahane etmiyorum stajda pek bir şey yapacagımı sanmıyorum zaten abimin çalıştıgı devlet kurumunda yapacam söyledigine göre staj yapanlar akşama kadar öyle oturuyor pek bir şey yaptıkları yok diyor elimden geleni yapacam ama olmazsa mezun olunca benim için çok daha rahat olacak önceden bende Mtok düşünüyordum ama fikirlerim yavaş yavaş degişiyor şuan kafamda mimarlık var

eskisi gibi degilki artık yanlıs biliyo olabilirim ama 8 10 puanlık bi fark var aşılmayacak bi puan degil

• quote:

quote:

quote:

quote:

eskisi gibi degilki artık yanlıs biliyo olabilirim ama 8 10 puanlık bi fark var aşılmayacak bi puan degil

evet öyleymiş dedigin gibi çok az puan kırılıyormuş alan dışı tercihlerde benim mimarlıga rahat bir şekilde girebilmem için MF4 puan türünden en az 420 ham puan almam lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

quote:

bende meslekliyim mühendislik meslekten olunmuodu meslekli işin prtaiğini yapıodu düz liseli teoriğini sonuçta meslekli tekniker olup amele gibi çalışıodu normal liseli hiç iş yapmadan 3-4 katı para alıodu sonuç olarak biz meslekliler mühendis olursak(Mtok sayesinde) ortada normal liseden gelen mühendis kalmaz bundan korkuolar :D

meslek lisesi öğrencisi olarak elbet bildiklerin vardır,ama kendini mühendislerle kıyaslama derim %99'u senden kat ve kat fazla şey biliyordur..

sağdan soldan duyduklarını burada ezbere konuşma 2-3 link atayım da Türk mühendisler neler yapıyor gör,bu adamlar mı senden korkacak?:

http://www.youtube.com/watch?v=5B5H1x-80eU&feature=player_embedded > sabancı üni mekatronik müh.ün robotu

tartışmaya girmeden konuyu kapatalım istersen mühendisliğin en önemli dersleri olan mat2,fizik2'lere hiç girmek istemiyorum, ok?

onlara lafım yok onlar aşmış ama şu bi gerçekki meslek çıkan bi adam piyasadaki çoğu mühendisden kat kat daha iyi işler çıkarır.

• quote:

quote:

quote:

onlara lafım yok onlar aşmış ama şu bi gerçekki meslek çıkan bi adam piyasadaki çoğu mühendisden kat kat daha iyi işler çıkarır.

genelleyemezsin bu şekilde..

senin pratik bilgin varsa düz,and,fendeki adamında mat2,fiz2 bilgisi var..

• sen niye yaşıyorsun ki? gibisinden soru oldu .
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Meslek lisesine giden adamin mimarlikta isi ne

sen niye yaşıyorsun ki? gibisinden soru oldu .
  • derinlemesine düşünebilmek için illa fen2 mat2 bilicen diye bişey yok ama işte sınavda yapmak zorundasın :)
  • quote:

derinlemesine düşünebilmek için illa fen2 mat2 bilicen diye bişey yok ama işte sınavda yapmak zorundasın :)

mühendis olmak için bunları bilmek zorundasın..
  • her mühendis aselsanda çalışıyor zaten, projeler havada uçuşuyor, burası da japonya di mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metal Yorgunluğu

her mühendis aselsanda çalışıyor zaten, projeler havada uçuşuyor, burası da japonya di mi?

ben öyle bişey demedim..sadece mühendisleri böyle küçümser bi tavırla yazmış cevabını verdim yani böyle projeler var diyerekten..

ya da şöyle deyim:
    "meslek liseliler tüm mühendisleri döver."

mutlu oldun mu?
  • olay fen2 mat2 ise intibakta da görecek meslek liseliler ama ygs den almalarına karşıyım dersen hak veririm
    ama sırf meslek lisesinden mezun diye tribe girmene de gerek yok, odtü den boğaziçinden mezun olan adam da anadoludaki sıradan mühendisliklerden mezun olanlar için aynı şeyleri söylüyordur.
  • quote:

quote:

her mühendis aselsanda çalışıyor zaten, projeler havada uçuşuyor, burası da japonya di mi?

ben öyle bişey demedim..sadece mühendisleri böyle küçümser bi tavırla yazmış cevabını verdim yani böyle projeler var diyerekten..

ya da şöyle deyim:
    "meslek liseliler tüm mühendisleri döver."

mutlu oldun mu?

her teknoloji fakültesi konusunda seni görüyorum anlamadım niye taktın bu kadar sende meslekleri küçük görüp duruyorsun fen2 mat2 diyorsun biz 4 sene degil 5 sene okucaz ilk senede mat 2 fizik 2 diye övdüğün dersleri görecez boş tartışma oluyor her seferinde mühendislik kendini geliştirmedir sen normal fakülteden cıkmıssın oldugun yerde saymısın ben teknoloji fakültesinden cıkmısım kendimi en iyi yerlere getirmek için cabalıyorum vs gibi ama su konudada sana hak veriyorum meslek lisesi uzaktan cok pis gözükür öylede zaten calısan adam yok buraya geldimi herkez kendini amele hisseder amele olur zaten okulda ben suna inanıyorum teknoloji fakültesinden mezun olanların yarısından cogu normal bi mühendis olacak sadece mühendis olur teknisyen olarak calısmaktansa mühendis olarak calısırım mantıgı olacaktır cogunda ama genelleme yapmamak lazım ha sonuc olarak noldu mühendisliğin kalitesi düştü bence

• quote:

olay fen2 mat2 ise intibakta da görecek meslek liseliler ama ygs den almalarına karşıyım dersen hak veririm
    ama sırf meslek lisesinden mezun diye tribe girmene de gerek yok, odtü den boğaziçinden mezun olan adam da anadoludaki sıradan mühendisliklerden mezun olanlar için aynı şeyleri söylüyordur.

bana söylüyorsun heralde?

valla ben artık teknoloji fakültesiyle ilgili olumsuz bişey söylemiyorum..imza yetkisidir,ünvandır,ygsdir,odur,budur,şudur bunlar yök'ün tmmob'un mahkemelerin halledeceği iş..

benim açımdan tek sorun metalurji-malzeme müh,inşaat müh aşırı düşük puanla öğrenci alması..eem,mekatronik biraz dengeli yine o kadar düşük değil...

meslek liseli değilim,anadolu lisesindeyim..

fk7'nin tüm mühendisleri kapsayacak şekilde olumsuz şeyler yazmasına cevap verdim,olay bu yani..

@meteor4in:

onlar eski düşüncemlerimdi,şimdi yukarı da açıkladığım gibi düşünüyorum.. mesajların çoğunu sildim ama kalanlar var demekki yine...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temel Mühendis -- 14 Mart 2011; 22:39:16 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.