< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Asosyal biri tıp okuyabilir mi?
-
-
okuyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Okuyanlar var görüyorum ama tavsiye etmem. Sonuçta gruplar falan olacak lab çalışmalarında veya secmelilerde vs. Her zaman en azından birkac arkadas olması iyidir
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hukuk ya da mühendislikten daha rahat okur
-
Asosyal biri TIP'a gidince sosyalleşir.Çünkü TIP'ın böylesi iyileştirici gücü de vardır
İnsanla etkileşimin çok yüksek olduğu bir meslek okumasına okursun ama meslek hayatında zorluk çekersin diye düşünüyorum okulu bitirene kadarki süreçte en azından belli seviye iletişim becerimizi geliştirmiş olmamız gerek.
-
tıp asosyali sosyal yapar fakiri zengin eder sap olanın sevgili bulmasına kuşu ötmeyenin şakımasına sebep olur
Öyle ciddi antisosyal kişilik bozukluğun yoksa yani sadece asosyal isen kendi halinde zararsız birisin.
Topluma yararlı bir bireye dönüşme süreci ise asosyallikten bağımsızdır. Minimum düzeyde iletişimle gayet rahat götürürsün. Önemli olan işine olan saygın. Gerisi kimseyi ilgilendirmez.
-
hocam niye böyle soylediniz muhendislik daha mı cok sosyallik gerektiriyor tıpa gore
mesleğiniz insanlarla ilgili olacak zaten bence aşmanız gerekir.
-
adamlara bak asosyal deyince sosyopat anliyor sanirim, asosyal normal boyutlarda dışarı çıkıp birileriyle takılmaktansa evde film izlemeyi tercih eden birine deniyor genelde. doktor olmaya ya da insanlarla kurulan iletişime engeli nedir anlamadim, sonuçta doktor olduğunda bu senin mesleğin, insanlarla iletişimde olman seni sosyal yapmıyor
hocam kişi insanlarla iletişim kuramıyorsa zorlanabilir belki.
-
hocam ben ileriki süreci düşünerek yazdım. Mühendislikte mülakatıydı networkuydu sabit staj aramalarıydı vs bence daha çok sosyallik, sosyallikten de öte sağlam iletişim becerisi gerektiriyor, tabii ki bir birey asosyal olmayı tercih etti diye iletişim becerileri kötü olmak zorunda değil.
kamu hedefleniyorsa durum ayrı
-
tamam işte asosyal olmak insanlarla iletişim kuramamak demek değil, en fazla kurmayı tercih etmemektir ya da kurmamaktır. kurmamakla kuramamak arasında fark var baya. ayrıca birkaç arkadaşıyla kendi çevresinde takılan herkes sosyal olmuyor, bunu yaparken de asosyal olabilir bir insan. yani kendi adıma çoğu kez dışarıda insanlarla bir şeyler yapmaktansa evde bir şeyler izlemek daha mutlu ediyor beni.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Asosyal biri TIP'a gidince sosyalleşir.Çünkü TIP'ın böylesi iyileştirici gücü de vardır
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X