Şimdi Ara

Meslek sahibi olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meslek sahibi olucaz da ilerde o meslekten bıkarsak ne yapcağız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yenisini bul
  • cheerfulmind kullanıcısına yanıt
    İşte demek istediğim insanları bir mesleğe hapsedio insanları köreltiyorlar her insan mücevherdir

• İnsanlar memnun hapsolmaktan. tıp mı mühendislik mi konularından gördüğüm kadarıyla, herkes üniversiteyi bitirir bitirmez hapsolup, emekliliğe kadar sabit maaşlı rutine kendilerini kaptırma peşinde.
    edit: hayatımızı sürdürmek için paraya ve dolayısıyla mesleğe ihtiyacımız olduğunu düşünürsek, sevdiğimiz işi yapmak işte bu yüzden önemli! Ölümüne "paraya göre meslek seçmeyinci" olarak hak veriyorum size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheerfulmind -- 27 Ağustos 2016; 17:14:08 >
    Anlamıyorum insanlar hep dertli hep problemli tıp okucan hukuk okucan mühendis okucan sonrası rahat bîr hayat yok öyle bir şey baskınalıvçcan ve ezilecen 1 dakikalık özgür ömrüm olsun 100 yıllık tahat köleliğe değişmem

• quote:

Orijinalden alıntı: Henry10

Anlamıyorum insanlar hep dertli hep problemli tıp okucan hukuk okucan mühendis okucan sonrası rahat bîr hayat yok öyle bir şey baskınalıvçcan ve ezilecen 1 dakikalık özgür ömrüm olsun 100 yıllık tahat köleliğe değişmem

Tanıdığım bir doktor aynı sebeplerle kaç yıllık mesleğini bırakıp marangoz açtı. Adam çocukluğundan beri ilgiliymiş aslında marangozluğa. 3-5 kuruş az kazanıyor tabi ama keyfi yerinde, huzurlu. Şu toplum baskısını bir kırabilsek, statü merakını geride bırakabilsek mutlu olacağız aslında
  • Her insan mucevherdir koreliyor hacı bu ne saçma bir yorum ya.

Su an istiyorsan seç ilerde bikarsan başka bir meslek seç yani nasıl bir çözüm istiyorsun?3 mesleği bir arada yapmak falan mı istiyorsun?Çözüm önerin nedir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İmza mı atıyorum

• Massohcu kullanıcısına yanıt
    Dostum beni yargılamayıp soru sorduğun teşekkür ederim izlandayı bilir misin

• İzlanda 330 bin nıfusa sahip ama fıtbol takımındaki insanlar birden fazla meslek yapıyorlar bu adamların farkı ne üstün zekalımı aşorı kabiliyetli mi hayor uygun bir eğitim sistemi insanı müzik futbol spor düşünce yaratıcılık konusunda geliştirir böyle olan insanlar dünyaya hükmeder atatürk iyi tarih iyi matrmatik bilir iyi sîyaset yapar yazardır matematikçidir sporcudur askerdîr tarihçidir amerika her alanda birinci olimpiyatta ekonomide şavasta orduda ham maddede sanayîde yani tek tip insan yetiştirmemeliyiz herşeye herkese açıkbbir çok yönden kabil bir türk milleti olmalı atatürk zamanında kurduğu köy enstitüsü bu sistemin başlangıcıdr sonradan gelen iktidarlar bu sistemi gelşiştîrmemil mahvetmiş

• Henry10 kullanıcısına yanıt
    Hacı yani öncelikle futbolculuk biraz farklı bir olay.

Ben mühendislik, doktorluk gibi meslekleri bir arada yapamazsın diyorum özellikle bir dalda uzmanlığın fevkalade mühim olduğu bu çağda.

Şimdi şöyle mühendis olup ressam da olabilirsin aynı zamanda veya şarkıcı bunu engelleyen bir sistemimiz yokki.

Akşam barlarda şarkı söyleyen sabah doktorluk yapan birini tanıyorum.

İyi bir tarih, matematik bilmek için yine bir engel yok.Kendini gelistirebilirsin.

İki meslek deyince insanların aklına direk çok daha fazla o yöne eğilim gerektiren mühendislik, doktorluk, avukatlık gibi meslekler geliyor bunları aynı anda yapamazsın diyorum.Bunlara ana meslekler diyelim.

Ama bu ana mesleklerin yanında istersen ressam ol yeteneğin varsa yap, şarkı söyle, tarih ile ilgilen, iyi bir futbol oyna.

Engel değil yani gördüğün gibi.Senin dediğin ana meslekler dışındaki şeylere istersen eğilebilir ve icra edebilirsin.

Dediğim gibi ana meslekler yanında kendini çok uzel gelistirebilirsin engelin yok.Bu sistem seni tek mesleğe zorlamıyor, dediğim gibi ana mesleklerden birkaç tanesini aynı anda yapamazsın hiçbir yerde ama bu resim,muzik,matematik,tarih,cografya,satranc gibi yeteneklerden istediğini ana meslekler yanında edinebilirsin umarım anlatabilmisimdir demek istediğimi, her yerde bu böyle yani.İki ana meslek günümüzde imkansız ama bir ana istersen 4-5 yan meslek gayet yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massohcu -- 27 Ağustos 2016; 19:51:39 >

• Massohcu kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum onaylıyorum

• Henry10 kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim hocam

Da vinci de aynı şekilde mesela hem ressam hem mühendis hem matematikci eğer istersen günümüzde sen de bu meslekleri beraber goturebilirsin yeter ki iste ve yeteneğin olsun kısıtlama yok :) ama yani diğer ikisine meslek demekten çok yetkinlik, uzmanlık diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Massohcu -- 27 Ağustos 2016; 20:01:07 >
  • Şimdi okulu bitirdin mesleğe başladığın zaman sıkıldığında guzel kardeşim bir daha ygs/lys gireceksin sonra mezun olup yeni işini yapıcaksın sıkılınca bir daha ygs/lys gireceksin boylece sıkılmamıs olcaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: Henry10

İzlanda 330 bin nıfusa sahip ama fıtbol takımındaki insanlar birden fazla meslek yapıyorlar bu adamların farkı ne üstün zekalımı aşorı kabiliyetli mi hayor uygun bir eğitim sistemi insanı müzik futbol spor düşünce yaratıcılık konusunda geliştirir böyle olan insanlar dünyaya hükmeder atatürk iyi tarih iyi matrmatik bilir iyi sîyaset yapar yazardır matematikçidir sporcudur askerdîr tarihçidir amerika her alanda birinci olimpiyatta ekonomide şavasta orduda ham maddede sanayîde yani tek tip insan yetiştirmemeliyiz herşeye herkese açıkbbir çok yönden kabil bir türk milleti olmalı atatürk zamanında kurduğu köy enstitüsü bu sistemin başlangıcıdr sonradan gelen iktidarlar bu sistemi gelşiştîrmemil mahvetmiş

istanbulda deprem olana kadar yaşama hakkımız var zaten takma kafana fazla, eli kulağında

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.