Şimdi Ara

Meslek seçemiyorum lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çok zor durumdayım moral falan kalmadı.Ailem dersaneye yazdırmak istiyor biran önce fakat ne olmak istediğmi bilmiyorum.
    Sayısal bölümündeyim fakat tmye mi geçsem diye kararsızım.Sınava az zaman kaldı korkularım var.Aslında net kararım olsa hırs yapar en iyi şekilde çalışırım.
    İleride güzel bir şirkette sevebileceğim bir iş yapabilmek istiyorum.Ama sayısalda kalıp endüstri müh. mü yoksa eşit ağırlıkta ingilizce işletme psikoloji vb mi okuyayım,ingilizceyi seviyorum yoksa mütercim-tercümanlık mı okusam kararsızım hiç bişey yapasım gelmiyor.
    İyi bi üniversiteyi kazanıp sevdiğim bölümde okumak istiyorum.Üzerine yurt dışında yüksekte yapmak istiyorum.Ama çok kararsızım lütfen yardım edin bilgileriniz deneyimlerinizi paylaşın.
    Allah yardım edenlerinize yardım etsin inşallah..

• Sonuçta sayısalcısın, hepsine çalışıyorsun, ek olarak edebiyat ve ingilizce de çalış, sonra 5 sınavada gir, puanlarına bak; Önceliğini Endüstri Müh yap, sonra Rpd, sonra olarak tutarsın.
    Dil puanından 20 puan çıkar, diğerleriyle kıyasla, en iyi puan hangisinden yaptıysan gir derim, sonuçta EM'ni trakyada okumak var, odtüde okumak var, ya da boğaziçi çeviribilim var, sakarya çeviribilim var...

Senin neyi sevdiğini, neyi yapabileceğini bilemeyiz, hedef koymazsan kendine, benim dediğim gibi doğaçlama gidersin motivasyon eksikliğinden iyi çalışamazsın.
  • Kendimi gördüm sanki.
  • dil puanı 20 işe yarar mı ki benim için çok az değil mi?
  • Arkadaşım öncelikle meslek konusunda sakin olduğun bir günde bayağı düşün bu konu gerçekten çok önemli şu an sınava çalışabilme motivasyonumu yüksek tutan en önemli etken okumak istediğim meslek olduğunu düşünüyorum üniversite hayatı umrumda bile değil sadece önümdeki (saçma bir araç olan) ygs ve lys sınavından kurtulup psikoloji okumak . Mesela ben bu işi küçüklüğümden beri arzuluyordum hatta 10. sınıfa geçtiğimde aile zoruyla sayısal seçtim 88 ortalamayla 10. sınıftan mezun oldum sonra 11. sınıfın başında ailemde çıkardığım büyük tartışmalar sonucunda tm ye geçebildim ve hiç pişman değilim
    Sana bir önerim var meslek seçerken kendine şu soruyu sor : ''asgari ücret verseler bile bu mesleği seve seve yapabilir miyim?'' çünkü insanların çoğu parası iyi olduğu için mmesleği seviyor sende bu yanlışa düşme

• quote:

Orijinalden alıntı: 454546

dil puanı 20 işe yarar mı ki benim için çok az değil mi?

Yanlış anladın, mesela gelen puanlar; MF1 = 350 , TM1 = 330 , Dil1 = 360

ise sen Dil'i , 340 diye düşün, 360 deyip 350 lik mf puanını ziyan etme demek istedim, mesela ben dilden 440 yaptım, ancak 400 mf puanım olsa mf tercih yapardım anlatabiliyor muyum?
  • Anladım çok teşekkürler.Allah razı olsun umarım doğru seçimi yaparım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kız hakkında yardım lütfen
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.