Şimdi Ara

Meta Quest 3 [ANA KONU] (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
2.482
Cevap
135
Favori
102.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar, 2 günlük Quest3 sahibiyim. Bu bataryanın su gibi akıp gitmesine nasıl engel olabiliyoruz? Powerbank gömülü head strap memlekette yok, yurt dışı sitelerinden gönderen yok, Anker'in bir 10.000 lik powerbank inden bahsediliyor ama onu da hangi kabloyla nasıl bağlamak lazım? Bu konuyu aşabilen, bir ürün alan memnun olan vb. varsa beni yönlendirebilir mi?

• semsengineer S kullanıcısına yanıt
    Çok, teşekkür ederim
    Çocuklar, bu şekilde yapmışlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • silverygt kullanıcısına yanıt

su gibi akmaktan kasıt ne kadar gittiği ? ve ne yaparken ? oyunda hele wuest game optimizer kullanılırken çok gidiyor ama bataryayı pek düşünmüyorum ben. ben bunu almıştım 1 kereden fazla şarj ediyor. bu tür kulaklıkalr zaten 2 satten fazlası gereksiz bence. hem rahatsz ediyor hemde baş dönmesi yalatabiliyor. bu kulaklık şu an kalmamış ama malum çin sitelerinden de temin edebilirsiniz.

Meta Quest 3 [ANA KONU]
    Meta Quest 3 [ANA KONU]amazon
    Cozion Elite Strap for Quest 3, 10000 mAh pil aksesuarı, Quest 3 kayış, kulaklık aksesuarı, düğme ayarlanabilir yan kayış, sayaç dengesi ile mükemmel, basıncı azaltır ve rahat
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0CWNYR5P4
  • semsengineer S kullanıcısına yanıt
    Hocam aslında standart dahili oyunlar oynarken şarjın cok hızlı tukenmesinden bahsediyorum. 2 saat solo oynarsan gayet yeterli ama aile üyeleriyle falan sırayla bir şey oynayayım dediğinde maalesef tadi damağında kalıyor. Anker'in 10.000 lik bataryasıyla 2 metrelik bi ugreen type c kablo aldım. Arka cebe falan koyup kabloyu da sabitleyip deneyeceğim gelince.

• Merhabalar arkadaşlar. Bende quest 3 var. Cihazdaki bazı uygulamaları acamaz hale geldim. Cihaz güncellemesini yapmanız gerekiyor diyor uyarı olarak. Güncellemeyi yapıyorum. En son güncelleme V71 olarak görünüyor şuan. Guncellemenin uygulanması için yeniden başlatiyorum fakat cihaz geç açılıyor ve açıldıktan sonra bir bakıyorum güncelleme yapılmamış. Tekrar aynı şeyleri yapsamda bir türlü güncellemeyi yapamadım. Bununla ilgili bir bilgisi,fikri olan varmıdır. Veya fabrika ayarlarına getirsem tekrar kurulum yapsam yeni gunceleme ile kurulmuş olurmu. Yardımcı olabilirseniz sevinirim arkadaşlar. Teşekkürler.

• Meta Mağazasında %50 Yılbaşı indirimi var. Walkabout minigolf ve Premium bowling almayan kaldıysa hemen alsın.

• mcgoktug kullanıcısına yanıt

bilgi için teşekkürler Premium bowling kaptım.

• Merhabalar, quest 3'ü bugün sipariş verdim.

Sormak istediğim birkaç soru var...

Pc ile kullanmayı düşünüyorum çoğunlukla. DCS world ve Alyx için aldım denilebilir. Ama bunların dışında meta store'da olan oyunları vs. da denemek istiyorum.

Fakat öncelik pc olduğu için kablo arayışına girdim.

Şimdi öncelikle kablosuz olasılığını açıklayayım :

asli modem odama uzakta. odamdaki bilgisayarıma cat6 kablo çekmiştim. araya bir wifi6 router koyup wifi6 ile quest3'e bağlantı yapmayı düşündüm.

bunun için ilk olarak 2bin tl gibi bir maliyetim olacak.

Fakat şarj da çabuk bitecek. VR Deneyimim çok az var belki 2 saatten fazla oynayamayacağım ama "eğer" oynayabileceksem şarj etmem gerekecek.

Bu senaryoda bir powerbank cebime koyup kabloyla tekrar bağlayacağım cihaza.

anker'in powerbanklerine baktığımda 18w destekli yaklaşık 1.500TL bir şarj cihazı var. Bunu alırım diye düşündüm.

kablosuz stabil oynayabilme maliyetim yaklaşık 3.500 TL olacak.

kablolu oynama olasılığını açıklayayım :

yaklaşık 1.000TL'ye 5 metrelik bir kablo alacağım - internette gördüklerim

Bu kabloyu USB 3.2 portuna takacağım.

Bağlantı stabil olacak ama şarj problemi doğacak.

3.2 portundan aldığı güçle cihazın şarjı ne kadar artar bilmiyorum.

2 saatlik oynama süremi 4 saate çıkarabilir mi mesela?

bu senaryoda maliyetim çok daha az.

hangisi mantıklı? ekstra 2.5k tl vermeli miyim kablosuz bağlantı için?

• Kerem- kullanıcısına yanıt

kablosuz oynamak her zaman büyük rahatlıktır. aslında bu cihazın da pc ile kullanımda en büyük özelliği o...

apple vision misali powerbank'le de güç takviyesi yapılabilir. iyi bir 10.000 mah ile fazladan 3 saat daha alabilirsiniz gibi...

yalnız çok anlamı olmaz 3-4 saat aralıksız oynamanız neredeyse imkansız. şimdilik 1'er saatlik periyotlarla oynarım diye düşünün ki aslında o bile herkes için çok kolay değil... aralarda cihazı şarj edersiniz. yani şarjı şimdilik bu kadar kafaya takmayın, elinizde mutlaka pb vardır, onunla denemeler yaparsınız, ihtiyacınıza göre ayar çekersiniz.

interneti kablo ile odanıza taşımak ve wifi 6 router ile havaya vermek gayet mantıklı. maliyeti düşürmek istiyorsanız, sahibinden'den veya buradan 2.el wifi 6 router alın. o da işinizi görür.

burada ideal olan modemle ya da router'la gözlüğün aynı odada olmasıdır. tabii pc de modeme ya da router a kabloyla bağlı olacak. araya ne kadar çok cihaz girerse lag o kadar artabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 20 Aralık 2024; 0:27:38 >

• Merhabalar. Bende dün itibariyle quest 3 alarak ekibe katıldım. Herkes çok güzel deneyimlerini paylaşıyor. Öncelikle bu konuda çok teşekkür ederim.

Benim sorum şu:dün ben microsoft flight simulator 2024 ü kablosuz olarak oynamak için denedim. YouTube da insanlar gerçek pilot gibi videolar çekiyorlar. Fakat ben oyuna dün girdim dev bir sinema salonu perdesi gibi oyunu gördüm ben böyle olmasını istemiyorum. 360 gerçeklikten oynamak istiyorum. Bunun için oyun ayarında mı aktif etmem gerek yer var? Yoksa quest 3 temi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kerem- kullanıcısına yanıt
    3S kullanıyorum ve daha pcvr'ı kablo ile deneyimlemedim.

Ttnet'in dandik, ağ yönetimi kötü olan ve epey eski bir modemini router ile kullanıyorum. Router tamamen interneti dağıtıyor ve üst seviye olmamasına rağmen (o dönemlerde ax50'ye bakıyorumdum ama fiyatı çok gereksiz artınca ax20 aldım) cihazlara öncelik atama olsun, daha adil bir dağıtım yapması olsun epey memnunum. Kablosuz kullanımda gerçekten hiç bulanıklık ya da farkedilir gecikme yaşamadım(i (illa vardır ama çok az bence).

Ttnet modemi
    Meta Quest 3 [ANA KONU]

Aldığım router
    Meta Quest 3 [ANA KONU]

Tabi şu an router'ın fiyatları acayip artmış, bu model artık resmi kanallarda pek yok gibi ama ax23'de araştırılarak alınabilir ya da bir alt segmentine bakılabilir. İnternetten ile aramda maksimum 5 metre vardır, bu şekilde 5ghz ile sorunsuz olarak steamvr ya da virtual desktop ile akıcı oyunlar oynayabildim. Alyx'i denedim ama çok ilerlemedim daha, açıkçası ayakta oynamaya üşeniyorum ama hafta sonu tekrar oynamayı düşünüyorum. Kablo ile pc'ye bağlanıp oynamak çok kısıtlayıcı geliyor, sizin zaten interneti yakına almanız genel olarak daha iyi bir deneyim sunacak. Ancak bilgisayarınıza zaten internet kablo ile geldiğinden daha az para harcayıp sadece düzgün bir link kablosu ile bence vr'ın piline takılmadan yeterince oyun oynayabileceksiniz gibi geliyor. Çünkü uzun süreler oynamak gerçekten rahatsız edici olabiliyor. Bir de adaptör görmüştüm, quest'in şarj girişi 2'li yapıyordu ama bulamadım şu an. Hem link girişi için hem de şarj etmek için.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yasinn_D Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Oyunun ayarlarında VR kısmı var. Oradan aktif etmeniz gerekir. Ayrcıa klavye kısayolu da var ama şu an hatırlayamadım. Aktif ettiğinizde uçuşa başla dediğiniz zaman VR ile kokpit içerisine yerleşiyorsunuz. Önceki menüler yine sinema perdesi gibi.

• Emre The Sorcerer E kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim Emre Bey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • an itibarıyla rokie mi cortladı? ya da ben vr i yazılım güncelleyince bende mi crack oyun yüklemiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebegen -- 20 Aralık 2024; 22:17:43 >
  • emrebegen E kullanıcısına yanıt

global sıkıntı var.

Meta Quest 3 [ANA KONU]
  • hala düzelmemiş :(

• Merhaba
    Chatgpt’nin de yardımı ile tp-link archer ax12 satın aldım.

Dün akşam kurdum. Herhangi bir problem lag vs.sorunu olmadı çok şükür.

şarj tam dolu halinden başlayıp %6 falan kalana kadar alyx oynadım.
    Devam eder miydim? Evet ederdim ama ne kadar yorulduğumu aleti çıkarınca anladım.

Dediğiniz gibi kabloyu hiç olmazsa ileride fişe takacağım zaman kullanırım airlink ile kablosuz kullanım çok başarılı.

Hem Meta store hem pc platformu vs. oyun önerilerine açığım.
    İndirimden bowling ve masa tenisi satın aldım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar. Ben de meta quest 3 512 gb kullanıcısı olarak aranıza yakında katılacağım inşallah, arkadaşım yurtdışından aldı getirecek. Önceden samsung s7 telefonumda Samsung Gear Vr kullandım uzun bir süre. Vr ile deneyimim okadar. Birkaç sorum var yardımcı olabilirseniz.

1. Gözlerim 1,75 miyop ama Samsung Gear Vr'da gözlüksüz kullandım zaten lens ayarı yapılıyordu. Meta Quest'i gözlükle kullanma muhabbeti neden var ki daha ileri boyutlar için mi ya da yakını görememe için mi acaba?

2. Yılbaşı dönemi diye oyunlara bakıyorum birkaç tane lacağım. Olmazsa olmaz dediğiniz oyunlar ya da uygulamalar neler? Steam ile Meta store sayfasına bakıyorum hangisi ucuzsa ordan alacağım tabi ki. Neden bazıları iki platformda da yok anlamadım. En başta en sağlam grafikli, moss gibi önümdeki platformda karakter yönetmeli ya da lego bricktales gibi değil de 1st person ya da 3rd person shooter ve kılıç/kalkan deneyimlemek isterim. Zaten gözlerimde kronik göz kuruluğu rahatsızlığı var çok aşırı takılmak istemem oyüzden. Ayrıca, hızlı olsun diye orjinal alıp oynamak isterim ilk aşamada.

-Batman arkham zaten hediye gelecek.

-Assassins Creed Nexus indirimde, onu alacağım.

-Gerilim ya da korku oynamakta zorlanırım fakat Alyx çok tavsiye edildi için alacağım sanırım. Zombili vs başka birşey denemek istemem şimdilik.

-Beat Saber indirime girmemiş diye acelesi yok.

-Behemoth da karşıma çıkıyor bunda da indirim yok.

-Kayak Vr var steamde. Bu iyi sanırım? Yalnız meta store'a baktığımda Vr Kayak mı ne gördüm aynı oyun değil gibi geldi.

-Medal of Honor nasıl? İyi bir single player shooter istiyorum. Multi ağırlıklı olmasın.

-İyi bir kılıç kalkanlı oyun istiyorum. Bu türde en babaları hangileri? Gladius gördüm steamde. Birisi Blade and Sword kadar iyi beklemeyin demiş. Skyrim grafik olarak diğerlerine göre eski sanırım.

-3 aylık meta+ aboneliği olacağı için tavsiye edilen golf oyununu orada denerim.

-Star Wars Squadrons 2 dolara düşmüş steamde, ucuz diye onu deneyimleyebilirim.

3. Kablolu pcye bağlı kullanırım şimdilik. Evdeki wireless sistemin çok kuvvetli geleceğini sanmıyorum ileride bakarım. Kablo için de şu özelliği olmalı şuna dikkat etmelisin dediğiniz neler var? Önce oyun işini halledeyim kablo bakmaya sonra geçerim gerçi de önden duymuş olurum.

• 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.