Şimdi Ara

Metabolizma Hızı Nabizla Alakalı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Önceden hiç spor yapmazdım. Kilom 90 kg civarıydi, olması gereken 75
    İki aydır günde 2 kere 25-30 dakika gibi yürüyüş yapıyorum.
    Önceden nabzım 60 civariydi, şu anda 80-90 arası. 5 kg civarı zayıfladım.
    Yürüyüşle metabolizmamın hızlandığının farkındayım.Hazımsızlık problemimde kalmadı
    Merak ettiğim birşey var.

Dakikadaki kalp atış sayımın çoğalması, metebolizmamım hızlandığının göstergesimidir?.
    Metabolizma hızı nabizla alakalı mı?
    Teşekkurler

• hayır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: taskebabı

hayır.

Benim ıcın onemlı
    cevap verdigin otekı konulara baktımda bıraz sallama cevap gıbı geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AraknaTr -- 23 Nisan 2008; 20:00:32 >
  • benimde metobalizmam hızlı çalışıyor o yüzden normal hızda çalışan biriyle aynı seviyede yemek yesem o ayda 2 kilo alsa ben sabit sayıyorum ve çok zayıfım bana antrenörüm otruduğunda çok yemek yiyemezsin ama sık öğün yiyebilirsin böyle kapatabilirsin açığı dedi...

yani bence metabolizmanın hızlı yada yavaş yada normal olmasının nabızla pek alakalı olduğunu sanmıyorum...
  • nabız metabolizma ile ilgili değildir kalple ilgilidir.. ara sıra çarpıntı vs. gibi durumlar tiroide işaret ederken nabzın sabah kalkıldığında 60-70 aralığından fazla olması kalbin büyümesine yorumlanırki hiç iyi bi olay dğeildir.. bu geçici olmakla beraber zamanla kalıcı halede gelebilir.. koşarken yürürken vs. sportif zamanlarda tabiki nefes alış verişini iyi ayarlayın şikayetde denmez ama 1 haftada normal düzeye indirger vucut..
  • arkadaşlar metabolizma hızlandırmayla ilgili böyle bir yazı buldum
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Metabolizma hızı, vücudun temel fonksiyonlarını devam ettirebilmesi için kişinin bir günde ihtiyacı olan minimum enerji miktarı olarak tanımlanıyor. Metabolizmamızın en büyük belirleyicisi ise bazal metabolizma hızı. Bu hız, dinlenirken veya uyurken, bir başka deyişle hiçbir aktivite göstermediğimizde harcadığımız kalori miktarını kapsıyor ve günlük harcanan kalorinin yüzde 60-80'ini oluşturuyor. Bazal metabolizma hızını etkileyen pek çok faktör var. İlerleyen yaş, metabolizmayı yavaşlatan en önemli etkenlerden biri.
    20'li yaşlarda metabolizmamız hızlı çalıştığı için besinleri daha kolay yakıyor, dolayısıyla diyet yaptığımızda da fazla kilolarımızdan hızla kurtulabiliyoruz. Ancak 30'lu yaşlara doğru metabolizmamız yavaşlamaya başlıyor ve bunun sonucunda da daha kolay kilo alır hale geliyoruz. Yaptığımız hatalı diyetler, hareketsiz bir yaşam benimsememiz, vücut ağırlığımız, cinsiyetimiz, çeşitli hastalıklarımız ve genlerimiz de metabolizmamızın yavaş çalışmasında önemli rol oynuyor. Uzmanlara göre, metabolizmamızı hızlandırmanın en etkili yolu ise düzenli egzersiz yaparak kas dokusunu artırmak ve bilinçli beslenmek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelostempire -- 27 Nisan 2008; 12:00:17 >

• bildiğim kadarıyla meabolizmanın nabizla alakası yok destructive arkadaşin dediği gibi kalple ilgili olduğunu biliyorum ama sen yinede kesin bir bilgi için bir doktora sor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nabzın hızlı atması daha fazla enerji yakımı ve metabolizmanın hızlı olduğunu temsil eder diye biliyorum.
  • James bond filminde Pierce Brosnan metabolizmasını yavaşlatıp kap atış hızını o kadar düşürdü ki sağlıkçılar bunu ölüyo zannetti... sonra herif kendisine basılan şoku alıp sağlıkçılara bastı ve kaçtı
  • quote:

Orjinalden alıntı: AraknaTr

Merhaba!
    Önceden hiç spor yapmazdım. Kilom 90 kg civarıydi, olması gereken 75
    İki aydır günde 2 kere 25-30 dakika gibi yürüyüş yapıyorum.
    Önceden nabzım 60 civariydi, şu anda 80-90 arası. 5 kg civarı zayıfladım.
    Yürüyüşle metabolizmamın hızlandığının farkındayım.Hazımsızlık problemimde kalmadı
    Merak ettiğim birşey var.

Dakikadaki kalp atış sayımın çoğalması, metebolizmamım hızlandığının göstergesimidir?.
    Metabolizma hızı nabizla alakalı mı?
    Teşekkurler

Hazımsızlık probleminin kalmaması, metabolizmanın hızlanması yapmış olduğun yürüyüşlerin olumlu etkilerinden sadece birkaçı günlük yapacağın 45-60 dk cardio ve circuit çalışması zaten önündeki 48 saate yakın bazal metabolizmanı arttırarak yediğin gıdaların daha rahat yakılmasını sağlayacak ve günlük yaptığın rutin hareketlerde dahi daha çok kalori atacaksın, zaten spor yapmadan kilo vermek çok zordur ve belli bir noktaya kadardır, bilinçsiz beslenme uygulayan birçok kimse tartıya çıktığı zaman kilosunda düşme olduğunu görebilir fakat bu su kaybı veya kas kaybıda olabilir önemli olan verilen kiloların fazla yağlardan atılmasıdır ki bu da sadece diyet ile olmaz mutlaka cardio çalışması yapılması gerekir çünkü cardio çalışmasında dahi vücut yaklaşık 20 dakikadan sonra yağ yakmaya başlar ve en kolay yağ yakım çalışması düzenli yapılan cardio egzersizleridir (yürüyüş, yüzme, bisiklet, cross training gibi) kas sağlığı içinde circuit yapıldımı enerjik, sağlıklı, kendine güvenen bireyler olarak hayatımızı devam ettirebiliriz.

• quote:

Orjinalden alıntı: kermo

Hazımsızlık probleminin kalmaması, metabolizmanın hızlanması yapmış olduğun yürüyüşlerin olumlu etkilerinden sadece birkaçı günlük yapacağın 45-60 dk cardio ve circuit çalışması zaten önündeki 48 saate yakın bazal metabolizmanı arttırarak yediğin gıdaların daha rahat yakılmasını sağlayacak ve günlük yaptığın rutin hareketlerde dahi daha çok kalori atacaksın, zaten spor yapmadan kilo vermek çok zordur ve belli bir noktaya kadardır, bilinçsiz beslenme uygulayan birçok kimse tartıya çıktığı zaman kilosunda düşme olduğunu görebilir fakat bu su kaybı veya kas kaybıda olabilir önemli olan verilen kiloların fazla yağlardan atılmasıdır ki bu da sadece diyet ile olmaz mutlaka cardio çalışması yapılması gerekir çünkü cardio çalışmasında dahi vücut yaklaşık 20 dakikadan sonra yağ yakmaya başlar ve en kolay yağ yakım çalışması düzenli yapılan cardio egzersizleridir (yürüyüş, yüzme, bisiklet, cross training gibi) kas sağlığı içinde circuit yapıldımı enerjik, sağlıklı, kendine güvenen bireyler olarak hayatımızı devam ettirebiliriz.

İşte bu kısım çok önemli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.