Şimdi Ara

Nabız sayısı anormal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
7.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben yaklaşık 1 senedir düzenli olarak 2 günde bir şınav çekiyorum 3-5 set halinde 25 kadar yapıyorum geçen gün bir deneme yapayım dedim aralıksız olarak tek sette 107 şınav çektim kalp atışlarımın çok hızlandığını fark ettim yani nerdeyse beynimin içinde kalp atışlarımı duyuyordum. Daha sonra ertesi gün yine deneme yaptım ve 91 şınav çekebildim hemen tansiyon aletini alıp ölçtüm tansiyonum 123/81 kalp atışım ise 142 çıktı biraz tırstım açıkçası yaklaşık 3 dakika dinlenmeden sonra 111'e düştü bu tarz bir denemeden sonra bu kadar kalp atışı normal midir ?
    Çünkü denemeden önce iki kere ölçtüğümde 72 ve 85 çıkmıştı acaba bu efor sırasında bu artış normal sınırlardamı yoksa kendime zarar mı veriyorum...

Not: Yaşım 19, şınavları nizamı şekilde neredeyse burnum yere 3 santim akjlacak şekilde çekiyorum sadece son 5-10 tanede biraz bozuluyor

Cevaplarınız çok önemli...

• güncel
  • o kadar şınav çektiysen o kalp atışları yaşına göre normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: aguila1903

o kadar şınav çektiysen o kalp atışları yaşına göre normal

Çekebiliyorum çünkü tam 1 yıldır hiç sektirmedim düzenimi peki n hangi sayılara çıkması risk teşkil eder yani 1 sene hatta 1,5 sene yapınca ben yavaş yavaş önce şınav sayım ortar sonra ortalama kalp atışım azalır diye düşünüyordum şınav sayım 30'lardan buraya geldi ama kalp atışım düzene girmedi ama yaşa göre normalse sorun yok teşekkürler...
  • beyininde hissetmen normal çünkü kan akış şınav pozisyonunda çok daha fazla olur nabız atışın normal
  • Sana şöyle söyleyeyim. Usain Bolt'un 9.58'lik rekorunda hemen kalp atışını ölçseydik nabzı 250 çıkardı. Egzersiz durumlarında tabii ki artar nabız sayısı. Epinefrin salınımı anında sistemik damarları vazoconstructiona uğratır. Bundan dolayı tansiyon biraz da yüksek çıkabilir. Normal durum takma kafaya
  • nabız sayısının yüksekliği eğer 100 üzerindeysen bu yüksektir. normali 100 dür.
    sen efor sarfettiğini için 100 üzerine çıkıyor. bu doğal taşikardidir.
    bende ne yazık ki taşikardi çıktı. sadece yürüdüğüm zaman bile kalbim çok hızlı çarpıyor.
    holter taktırdık. ö lçüdü yüksek çıktı. şimdi her sabah ilaç kulanıyorum. ilaç efor sarfedincede
    kalbimin yüksek hızda atmasını önlüyor. kalbimin yüksek hızla atması kalbimin ritmini bozuyor.
    bendeki sorun böyle, sende ritim bozuluyor mu bilmiyorum. ama bende ritim bozuluyor hızlı atınca.
    bir görün kardiloga.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim nabizin 200 u gordugunu hatirlarim edit sporcuydum
  • antrenmanda iken 200ü rahat görüyorum. Dinlenmiş halde ise 50 civarlarında seyrediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HCalifornia

antrenmanda iken 200ü rahat görüyorum. Dinlenmiş halde ise 50 civarlarında seyrediyor

Gerçekten uzun süredir sporla uğraşıyor olmalısınız dinlenme halindeki kalp atışınızın bu kadar az olması çok iyi...
    Bu cevaplar gerçekten içimi rahatlattı herkese teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

quote:

antrenmanda iken 200ü rahat görüyorum. Dinlenmiş halde ise 50 civarlarında seyrediyor

Gerçekten uzun süredir sporla uğraşıyor olmalısınız dinlenme halindeki kalp atışınızın bu kadar az olması çok iyi...

12 yıldır devamlı yaz kış bisiklet sürüyorum. Tavsiye ederim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The_North_Face

quote:

12 yıldır devamlı yaz kış bisiklet sürüyorum. Tavsiye ederim

Doğru bu bisiklet işinin kardiyolojik açıdan çok iyi olduğunu biliyorum hele bu kadar uzun süre yapınca...

• Üst sınır 220-yaş. HCalifornia arkadaş sınırları zorluyor. Ne kadar profesyonel olursa olsun...
  • Yürüme bandında koşarken ara ara maksimuma alıyorum hızı 210 - 220 gördüm bende , korkulacak birşey değil bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DHzgn

Üst sınır 220-yaş. HCalifornia arkadaş sınırları zorluyor. Ne kadar profesyonel olursa olsun...

Öldürmeyen şey güçlendirir diye düşünüyorum
  • Siz genetik limiti aşmışsınız. Farklı bir insan ırkı olmuşsunuz.
  • quote:

Üst sınır 220-yaş. HCalifornia arkadaş sınırları zorluyor. Ne kadar profesyonel olursa olsun...

tebrik ederim, eksik ama gerçek değeri gösteren biri çıktı :)

evet formul böyle, ( 220-yaş ) * 0.8 = felan.. senin için 150 oluyor sanırım,

Korkulacak bir durum yok, ama yinede kendini o kadar zorlamana gerek yok..

diğer arkadaşta belki panik atak durumu olabilir, doktor taşikardi demiş gerçi.. geçmiş olsun,

sporcu insanın kalbi büyük olur, daha kuvvetli kasılır daha az kasılır.. nabız dediğiniz şey atımdır, yine de doktora gitmende fayda var..
  • sporda genelde 140 civarında oluyor. koşu sırasında yahut bisiklette 160larda oluyor. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaratmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatihlik

quote:

tebrik ederim, eksik ama gerçek değeri gösteren biri çıktı :)

evet formul böyle, ( 220-yaş ) * 0.8 = felan.. senin için 150 oluyor sanırım,

Korkulacak bir durum yok, ama yinede kendini o kadar zorlamana gerek yok..

diğer arkadaşta belki panik atak durumu olabilir, doktor taşikardi demiş gerçi.. geçmiş olsun,

sporcu insanın kalbi büyük olur, daha kuvvetli kasılır daha az kasılır.. nabız dediğiniz şey atımdır, yine de doktora gitmende fayda var..

Arkadaşın hesabına yakın bir hesap aslında

Dinlenme nabzını ölçüyorsun

220 den yaşını çıkartıyorsun

Örnek ben 35 yaşındayım

220-35= 185 - dinlenme nabzı ( 60 ) = 125

Bunu 0.8 ile çarpıp üzerine dinlenme nabzını koyarsan bu yağ yakımı için en iyi üst sınır

Yani 125x 0,8 =100 + dinlenme nabzı (60) = 160

Yani benim sporda maks sağlıklı nabız atışım 160 Olmalı Üzerindeki değer aşırı sporcu değilsen profesyonel falan değilsen bu Değeri geçmemek gerek

0,6 Ile çarpıp bulduğun değer ise en iyi yap yakım ve faydalı nabız aralığının Başlangıcı

Yok ben yağ yakmayayım bana düz spor yeterli dersen 0,6 yı da geçmemek ideal

Senin yaşına göre o gördüğün Değerler çok çok ideal ve iyi Değerler sporda olmak gereken

Ayrıca 220 Görenler Doğru bir iş yapmıyor çünkü o nabızda vücut alarm durumunda yağ yıkımı falan değil vücudun dengesini bozuyorsunuz

Bence YAŞ kaç olursa olsun 180 üzerine çıkılmamalı çıkılsada çok uzun kalınmamalı

Ideal Sınırlar içerisinde yapılan 12 dk spor bir gün için yeterli olduğu söyleniyor

Kim diyor bu bilgileri tüm bilgilerden çıkarttığım ve edindiğim bilgilerin harmanı

Ilk bende 155 görünce tırsıp araştırdığımda rahatladığım bilgiler ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.