Şimdi Ara

metal dedektörü ! (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İsteyen amatör arkadaşlara delta pulse'nin bord ve malzemeleri göndeririz. Ayrıca acemi düzeyindeki arkadaşlara delta pulsenin tek tek tüm yapım aşamasının anlatıldığı ve birçok ipuçlarını içeren 5 sayfalık pratik yapım kılavuzu ile birlikte.....
    ......................................................
    İsmail ve diğer asker arkadaşlarıma hayırlı teskereler diliyorum.
    Yakında yepyeni projelerle görüşmek dileğiyle...............

Msn ve mail

mhunter@mynet.com
  • merhaba arkadaşlar sitede orjinal alman malı pulse star ll ye ait devre şeması olan varmı kare başlıklı olan cihazın bilgi veren olursa sevinirim
  • selam master hunter usta. delta pulse ve hummerhead ı yaptım. delta pulse biraz zayıf kaldı.. bu hummer head ın kullanım klavuzu şeklinde elinde bir döküman varmı.. çünkü bu devrede birde ibre var, ve ses potuyla seviyesi ayarlanıyor. ses potu kısadevre edidiğinde devreden çıkıyor..yoksa benmi yanlış yorumladım.. yardımcı olursan sevinirim. teşekkürler
  • askerim umarım unutmadın beni
    bi gel de geleyim yanına bu arada bana bi hesap numarası bırakırmısın
    bak istersen gerçekten gelirim yanına
    seni seviyorum babacan
  • selam master hunter. delta pulse zayıf kaldı derken, ben kalibrasyonunu tam beceremedim herhalde. aslında bu iki devreyi tam deneyemedim. yoğun bir iş tempom var. metalden temizlenmiş bir alana dahi götüremedim bunları henüz. şimdi clone pı-m i de yapıp üçünü birden test için çalışmalara başlıycam.tüm teknik bilgi içeren yazılarıyla birlikte tabi. hummerheadda ise bir ibre var. bu ibre görsellikten öte metal hakkında bilgide verebiliyor. manyetik diamanyetik olarak.. sadece 10 dk. kadar denediğim kadarıyla.ama uzak hedeflerde şaşırabilir.şemada da görünüyor. ben 1 MA lik ibre bağladım.Q11 in base ayağıyla IC 9 un 7. ayağı arasında..ses potuyla seviyesini ortalara bir yere (aslında tam ortaya gelemiyor. 1 MA biraz fazla gelmiş olabilir) sabitleyip metale yaklaştırdığınızda metale göre sağa veya sola sapıyor. bu alınan sinyalin negatif veya pozitif durumuna göre değişiyor.bunu seste farketmek zor. en iyi sonarcılar bile anlayamaz bence.ben elektronikte hiçte iyi sayılmam.tekniğini bilirim o kadar.o yüzden bazı konularda saçmalayabilirim.şimdiden özür. sayın muster hunter, bu topikteki açıklamalarınız verdiğiniz bilgiler ve en önemlisi sabrınız için tebrikler. biz Türkler yaptığımız her devrede bütün elemanların isimlerini zımparalarız:):) bu yüzden sizi gerçekten tebrik ederim. çalışmalarınızda başarılar.

• doğrudur.... çalışmalarınızda başarılar diliyorum....
  • Bazı arkadaşlarım 74HC221'in muadilini soruyorlar. Bunun yerine 74HC123 olur...Bu multivibratör 221'e göre daha hassas pulse üretiyor............
  • Çok kısa bir süre için Hammerhead ve Delta pulse bord ve malzemeleri sadece: 180YTL....
  • Merhaba herkese...

Hem okulum hemde işim yüzünden çok yoğunum bu yüzden foruma pek takılamıyorum. Fakat arkadaşlar çok güzel çalışmalarım var. İnşallah yakın zamanda bitecek. Hep hazır devrelerle uğraşmak insanı köreltir. Biraz araştırmacı-geliştirmeci olmak gerekiyor değil mi?

Neyse ne zamandır uğraştığım iki projem vardı. Birincisi baştan kendi tasarımım olan bir cihaz yapmak ikincisi de herhangi bir PI sistem çalışan cihaza bir devre tasarlayıp onu LCD ekranlı hale getirmek... Her iki projemi de baya ilerlettim arkadaşlar. Fakat hazır cihaza LCD ekran tasarlamak baştan bir cihaz tasarlamaya nazaran daha kolay olduğundan ilk önce bitecek olan projem bu. Yani anlıcağınız artık deltapulse LCD ekranlı Bunlarda eskiden çekmiş olduğum üç resim. Tabi şimdi biraz daha büyüdü hergele

http://img440.imageshack.us/img440/8616/dp1bs2.jpg
    http://img442.imageshack.us/img442/4894/dp5yn2.jpg
    http://img403.imageshack.us/img403/2995/dp4fd4.jpg

Burada birşey yanlış anlaşılsın istemem. Deltapulse aynı deltapulse. Fakat devre birazcık daha hassaslaştırıldı. Önceki sayfalarda verdiğim osilaskop şekillerine göre birbirine benzemeyen metalleri ayırt edebilmemizi sağlayacak bir LCD ekranımız olacak. Tabi LCD ekranımızın pil göstergemizi ve alınan sinyalin seviyesi göstermesi de cabası

Birde ufak bir ekleme yapmak istiyorum arkadaşlar. Şunu bilmenizi isterim: ""Ben defineci değil elektronikçiyim"". Bunları lütfen birbirine karıştırmayın. Bu yüzden size sadece metal dedektörlerinin elektronik aksamları hakkında (bildiğim kadarıyla) yardımcı olabilirim.

Herkese saygılar

elbombaci@mynet.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 9 Ocak 2007; 8:10:20 >

• arkadaşlar clonepi devremi yaptım ve çalıştırdım.program olarak versiyon D hex 'i kullandım.devrede 2n5551
    tansistorlerini bulamadıgım için bc 547 kullandım.devre derinlik olarak çok iyi degil.20cm'i geçmiyor.ayrım özelligi ortalama çalışıyor.belki orjinal transistorlerini bulabilirsem derinligin artacagını sanıyorum.herkese kolay gelsin.
  • Elbombaci arkadaşım çalışmaların çok güzel. İnşallah çalışır birşekilde toparlarsın projeni.
    Bu iş bayaa sabır geektiriyor. Metaldedektörü ince iş... Yapana helal olsun. Ama ilk sayfada bir üstadın dediği gibi;metal dedektörü çiddi iş ve ciddi işler paylaşılmaz. Yani bu devreleri olduğu gibi kullanamazsınız. Geliştirmek gerekir.

Herkeze kolaygelsin. Umarım herkez amacına ulaşır ve mutlu olur.

Saygılar.......................................................
  • Merhaba Arkadaşlar.
    2007 yılında umarım herkesin gönlüne düşen güzellikleri ve güzel yaşamı bulmasını yüce Allah'tan niyaz etmek bu forma katılarak birbirinden bilgialış verişi yapan her kardeşimizin de dileği olsa gerek.
    Yazıları şöyle bir gözden geçirdim. Maşaallah gayet güzel gelişmeler gördüm. Böylesine paylaşımın güzel olduğu bir yerde seviyede gittikçe yükseliyor. Buda insanın hoşuna gidiyor. Şahsen ben bu durumdan kendi adıma sevinerek pay çıkaranlardanım.
    Bilhassa bu formda tanışarak değerli dostluklar kurduğuma inadığım arkadaşlar oldu. Buradan onların hepsine canı gönülden teşekkürü bir borç bilirim. Bilhassa ELBOMBACI kardeşimize bana vermiş olduğu bilgilerinden dolayı Ayrıca teşekkür ederim. İnsan bildiği bilginin farkına varamıyor bazen bunun için bir kıvılcım gerekiyormuş meğerse. Bu formu hazırlayanlardan tutunda burada bir satır bile olsun yazıp paylaşanların hepsine binlerce teşekkürler.
    Kalite kaliteden doğar. Kaliteli bilgi ise Kaliteli dimağlarda yatar. Onu gün ışığına çıkarabilmek ise maarifet isteyen bir yetenek ve hatta beceridir. Bilgi paylaşımının burada bu kadar güzel olmasını sağlayan arkadaşlar hepinizi tebrik ediyorum. Şimdi belki aklınıza bu nereden çıktı neden ikide bir de teşekkür edip duruyor diyenlerde olur içinizde ama şöyle bir geriye dönüp baksanız ve bu güne şu ana kadar yazılıp çizilenleri incelerseniz farkında olmadan çalışan ve daima güzele doğru giden mükemmel bir sanal organizmanın var olduğunu göreceksiniz. Maalesef bir çok forum da bunu göremediğim için bu köşeye bu kadar minnettarlığımı ve bilhassa siz saygıdeğer katılımcı arkadaşlara müteşekkir olduğumu arz etmek istedim.
    Bilen bilir değerli bilginin ne olduğunu ufacıkta olsa işin içinden çıkamadığında bocalamanın ne olduğunu.
    Onun için Bilhassa ELBOMBACI Kardeşime buradan teşekkürü bir borç bildim kendime. Bana verdiği destekten Çalışma azminden, dürüstlüğünden, saygılı oluşundan ve en önemlisi alçak gönüllü oluşundan dolayı TEŞEKKÜRLER Ahmet bey kardeşim.Çalışmalarının devamını ve başarılarının hayalinle parelel olması en büyük temennimdir. Bazı arkadaşlarımızın yapmış olduğu katkılar o kadar değerli ki minnet edilmeyecek kadar değersiz insanların bildiklerini herkesten kıskanıp söylemeyenlerin suratına şamar gibi iniyor buradan.
    Bütün samimiyetimle hepinizi selamlarken bu duygu dolu yazımı okuma zahmetinde bulunupta değerli zamanınızı ayırdığınızdan dolayıda hakkınızın helalini ister, tekrar başarıların sizlerle olması yegane dileğimdir. Saygılarımla

• merhaba arkadaşlar bende clone pı-m yaptım kullandığım transistorler 2n5551 hex koduda 2D kodları kullandım, derinlik 50 cantimetre.derinliği artırmak için başlık yapımı ile uraşıyorum.eyer olmaz ise clone devresinin verildiği yerde çıkış transistörünün daha güçlü transistörle değiştirilebileceyi yazıyor.birde daha güçlü transistörle denemeyi düşünüyorum.ben ilk defa bir dedektör yaptım,ve pek elektronikten anlamıyorum,genelde hazır devre kullanıyorum.derinliği artırmak için ne yapabilirim.şimdiden teşekürler.
  • arkadaşım sorun gönderme devresinin gücünü artırmaksa sadece devrede mosfet ve bobin kısmının gerilimini
    24 volta çıkarman yeterli.yalnız devrenin diger kısımlarına kesinlikle bu voltajı vermemelisin.sonra sorumluluk almam.ayrıca dinleme devresine 741 opamp eklenerek dinlemede güçlendirilebilir fakat adc kısmında gürültüler artabilir.denemek gerek.ayrıca ayrım yapıldıgındada derinlik azalıyor.onun için bu degişiklikleri yapsanda çok birşey farketmeyebilir.ayrıca forumun lokomotifi olan ELBOMBACİ ve MASTER_HUNTER arkadaşlarında fikrini almanda fayda görüyorum.bende clonepi devremi tam istikrarlı hale getirirsem forumda paylaşacagım.ayrıca ELBOMBACİ ve MASTER_HUNTER arkadaşlarıma çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunarım.herkese çalışmalarında başarılar.
  • Merhaba arkadaşlar ö ncelikle çalışmalarınızda başarılar dilerim. Ben şu anda asker oldugumdan uğraşamıyorum 1,5 aydan sonra anca çarşı iznine çıkabildim.askerliğimi istanbul / çatalca/ örcünlü 12.mühimmat birliğinde yapıyorum mayıs 17 de bitiyor inşallah.ben clone IP yapmıştım askere gitmeden önce ama çalıştıramadım nedendir bilmiyorum herşey tamam ama çalışmadı malesef nasip olursa askerden sonra devam etcem.
    çalışmalarınızda başarılar dilerim.
    SAYGILARIM LA
    allaha emanet olun arkadaşlar.

• merhaba arkadaşlar clone pı-m'nin algılama mesafesini artırmak istiyorum,yardım ederseniz sevinirim.şu anda çelik dolabı 80-100 santimetreden algılıyor.devre şemasına bakarak R2,R4,R5,R28 dirençlerinden bazılarını değiştirerek bunu yapabilirmiyim.çıkış transistöru ırf740 yerine irf840 kullandım.

devre şemasını yer kaplamasın diye sildim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkurt -- 10 Şubat 2007; 22:57:17 >
  • Merhaba Arkadaşlar:(koreli_25)
    Sitenin yeni üyelerindenim çalışmalaranızı çok beğeniyorum her türlü paylaşıma açık.Ben Erzurum'luyum ve Erzurum'dan katılıyorum.
    Benimde ilgimi çeken SNIFFER_XR71.Ve bunun üzerine tek yüzlü PCB si üzerine çalıştım, sonunda bitirdim.Ama tam manasıyla kontrol edemedim.
    Pcb leri sizlere nasıl ulaştırabilirim bu konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim.Pcb yi XR71.pdf dosyasına bakarak çizdim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: koreli_25

Merhaba Arkadaşlar:(koreli_25)
    Sitenin yeni üyelerindenim çalışmalaranızı çok beğeniyorum her türlü paylaşıma açık.Ben Erzurum'luyum ve Erzurum'dan katılıyorum.
    Benimde ilgimi çeken SNIFFER_XR71.Ve bunun üzerine tek yüzlü PCB si üzerine çalıştım, sonunda bitirdim.Ama tam manasıyla kontrol edemedim.
    Pcb leri sizlere nasıl ulaştırabilirim bu konu hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim.Pcb yi XR71.pdf dosyasına bakarak çizdim.

Arkadaşım hoşgeldin. Eger dosya paylaşacak isen;www.savefile.com sitesinden. Eğer resim yayınlayacak isenwww.imageshack.us sitesinden yapa bilir ve bizler ile paylaşa bilirsin. kolay gelsin.

• merhaba arkadaşlar başkasının aklı ile yola çıkınca bir yerlerde takılmamak mümkün değil,ama kendim bir dedektör devresi hazırlamam imkansız,o yuzden hazır bir devre bulup yapmaya karar verdim ve clone pı-m'yi yaptım, çalıştıda.clone'yi seçmemin nedeni ayrım özelliği olduğu yazdığı için.işin daha başında olduğumu biliyorum örenecek çok şey var.bu devrede pic kullanılıyor olması pek çok elemanı ortadan kaldırıyor ve eleman değiştirmeden program değiştirerek çalışma şatlarını değiştirebiliyorsun.ayrıca lcd ekranıda görsel takip için çok iyi,ve buda bir sürü elemanla yapılan işi tek başına yapıyor.bakınca fazla eleman yok gibi ama pic ile lcd zaten birer devre.devreyi tanımaya çalışıyorum.bobine uygulanan frekansı ölçtüm 199,9 Hz +/-0 yani çıkış frekansı çok kararlı.kullandığım başlıklar kendi imalatım 19 santimetre çapında 0,7mm tel kesiti 27 sipir ve iç çapı 15 santimetre dış çapı 30 santimetre 1,0mm tel kesiti 15+26 sipir.sonuçlar yakın.ilk denemede 19 santimetre çapında 0,65mm 21 sipir başlıkla R1direnci 290om R3 direnci 470om 15 santimetre mesafeden alyansı algılıyor ve ayrım yapıyordu,bana mesafe az geldi ve R1 ile R3 dirençlerini orjinale yakın 400 om olarak değiştirdim,başlığıda tavsiye edilen başlık 19cm 0,4-0,8mm arası 27 sipirli yaptım,ve sonuç ayrım falan kalmadı mesafe 10 santimetreye düştü.topiğin daha önceki bölümlerinde yazılanları okuyorum ve çokta faydalı oluyor,ancak 10 tane kocaman sayfa,bazı şeyleri atlayabilirim ve tekrar sorabilirim o yüzden kusura bakmayın.başlık yapımını araştırdım birkaç çeşit buldum,bilen vardır bilmeyen vardır buraya resimlerini koyuyorum.sipiral olan benim yaptığım 15x30 fotograf hafızası fazlz olduğu için ekliyemedim.başka bir PI dedektör PD3200 araştırdım orada iyi bir derinlik için tel kesitinin en az 1mm olması gerek deniyor,o yuzden tel kesitini kalın tutuyorum.bu konuda sizlerin fikirlerinizi bekliyorum.şimdilik hazır verilen başlıkları yapmaya çalışıyorum,işallah ileride kendim hesaplayıp yapacağım.herkeze çalışmalarında başarılar dilerim.

arkadaşlar resimlerin görunmediğini fark ettim düzeltmeye çalıştım.nahita arkadaşımın verdiği başlığın aynısını vermiştim.

resimleri sildim aşaya link verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkurt -- 10 Şubat 2007; 23:35:56 >

• evet arkadaşlar fotografı yeniden biçimlendirdim ve ekte

metal dedektörü !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkurt -- 10 Şubat 2007; 23:37:24 >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.