Şimdi Ara

metal dedektörü ! (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Clone PI-M"i bitirmek üzereyim, tecrübelerimi buradan herkes ile paylaşacağım. Bobin ile ilgili olarakwww.metdet.ru/PI.htm sitesine baktınmı. Ayrıca oradaki Tracker PI devresi ile nerede ise aynı gibi, eleman değerleri birbirinin aynı, fakat PIC yerine Atmel AVR kullanmış.
    - Clone PI" yi yapan arkadaşlar var ise lütfen buradan tecrübelerinizi paylaşın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahita -- 20 Ocak 2007; 12:30:51 >
  • sayın musyavuz88 kardeş çok sağolasın beni aydınlattığın için çizdiğim pcbleri dediğin gibiwww.savefile.com
    sitesinde upload yaptım.Herkese kolay gelsin saygılarımla görüşürüz.İşim şehir dışında olması münasebetiyle forma ancak 2 vya 3 günde bir katılabiliyorum. Teşekkür ederim.Herkese Erzurum' dan selamlar....
  • Formdaki arkadaşlara yardımcı olması açısından, eğer dedektörde smd teknolojisi kullanılmış ve açık şemasını çizecekse SMD teknolojisi ile ilgili açıklayıcı diyot, transistör(digital & normal) çok iyi bir site var onu sizinle paylaşmak istedim(www.tkb-4u.com).
  • quote:

Orjinalden alıntı: koreli_25

sayın musyavuz88 kardeş çok sağolasın beni aydınlattığın için çizdiğim pcbleri dediğin gibiwww.savefile.com
    sitesinde upload yaptım.Herkese kolay gelsin saygılarımla görüşürüz.İşim şehir dışında olması münasebetiyle forma ancak 2 vya 3 günde bir katılabiliyorum. Teşekkür ederim.Herkese Erzurum' dan selamlar....

Rica ederim Toprağım hemşeri sayılırız. Nedemek. Asıl ben bu güzel yazı için sana tşk ederim. Forumlar tamamen bilgi paylaşımı yapılan yerler olmalı.

Tabiki kimseye çalıştığı, emek harçadığı projesini bizler ile paylaşmasını beklemiyoruz.
    Buradan beklenilen ve beklenilmesi gereken sadece o aşamada kullanılan temel bilgilerin paylaşımıdır.
    Ondan sonra zaten kafayı kullana bilen insan kendi projesini geliştirir.

Eğer insan bir temel konuda bilgi vermiyor ise o kişi sorunları olan kişidir. Genelde "birtek ben para kazanayım" düşüncesi hakim dir. Ama bilmelidir ki ona o bilgiyi de o yediği parayıda (rızıkıda) veren allahtır.
    O rızıkı herkez yiyecektir. Bunu bilen adam paylaşmaktan onur dahi duyar.

ARKADAŞLAR ZAMAN GELİŞME DEVRİDİR. Lütfen birbiriize destek olalım, bilgi yönünden bizden alt seviyedeki arkadaşları bilgilendireli. Bilgi olarak bizden üst seviyede olanların bililerinden de mutlaka faydalanalım.

Herkeze Saygılarımı sunar Hayatta başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musyavuz88 -- 20 Ocak 2007; 11:53:29 >

• quote:

sayın musyavuz88 kardeş çok sağolasın beni aydınlattığın için çizdiğim pcbleri dediğin gibiwww.savefile.com

Katkın için teşekkürler koreli_25.Arkadaşlar dosyayı nasıl indireceğiz?Tam anlayamadım cahilliğime verin ayrıca bir adresi var mı?
  • Koreli arkadaşın yayınladığını indiremezsin çünki uoload etmiş ama linki yayınlamamış.

Tekrar Uplaoad edip linki de yayınlaması lazım.

quote:

Orjinalden alıntı: spectrum05

quote:

Katkın için teşekkürler koreli_25.Arkadaşlar dosyayı nasıl indireceğiz?Tam anlayamadım cahilliğime verin ayrıca bir adresi var mı?

• arkadaşlar, clone pı-m in pic16f877 kullanılmış versiyonu hakkında bilgisi olan varmı? sadece devrenin resmi ve yazılımı var. fakat şeması ve pcb sini bulamadım. birde clone pı-m i yapan arkadaşları tebrik ederim.çünkü ben henüz MCP3201 e ulaşamadım.. istanbulda karaköydeki bütün dükkanlara sordum. en yakın3 ay sonraya gün verdiler.:) herkese çalışmalarında başarılar dilerim..
  • merhaba siberci7 arkadaşım,16f 877 ayakları 16f873a ile aynı ise clone pı devresini kullanabilirsin.mcp3201'i bir ay önce karaköy monele sormuştum ocakta gelecek demişlerdi şu günlerde gelmiş olması lazım.ben beklemedim nel elektronikten iki haftada getittirdim.buralardan temin edebilirsin.çalışmalarında başarılar.
  • Arkadaşlar aşağıdaki adreste Everyday Ptactical Electronics"in sayıları var. 2004-02 sayısında bobin ve kondansatör ölçme devresi var Pic ile yapılmış. Bobin yaparken işinize yarar diye düşündüm. Ayrıca derginin diğer sayılarındada çok güzel devreler var bir göz atın.

http://www.radio-portal.ru/modules.php?op=modload&name=books&file=index&req=view_subcat&sid=10
  • s.a nihayet bi hemderim oldu bu formu takip et hemşom
    bu arada erzurumdan isteği olan bana yazsın kardeşlerimmmmm sizi seviyorum
  • kadayıf dolması
  • teşekürler tkurt. bana 3 ay sonraya gün veren monel elektronikti:).. bu nel elektronik e nasıl ulaşabilirim. tel falan varmı? bu arada 16f 873 ile 16 f 877 çok farklı.. 16f877 daha gelişmiş bir grafik ekrana sahip.. ayırım olayında yorumu daha rahat yapabilme şansı var... fakat henüz ne şema nede pcb si ortaya çıkmadı.. yada çıktıda biz bulamadık. başarılar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tkurt

merhaba arkadaşlar başkasının aklı ile yola çıkınca bir yerlerde takılmamak mümkün değil,ama kendim bir dedektör devresi hazırlamam imkansız,o yuzden hazır bir devre bulup yapmaya karar verdim ve clone pı-m'yi yaptım, çalıştıda.clone'yi seçmemin nedeni ayrım özelliği olduğu yazdığı için.işin daha başında olduğumu biliyorum örenecek çok şey var.bu devrede pic kullanılıyor olması pek çok elemanı ortadan kaldırıyor ve eleman değiştirmeden program değiştirerek çalışma şatlarını değiştirebiliyorsun.ayrıca lcd ekranıda görsel takip için çok iyi,ve buda bir sürü elemanla yapılan işi tek başına yapıyor.bakınca fazla eleman yok gibi ama pic ile lcd zaten birer devre.devreyi tanımaya çalışıyorum.bobine uygulanan frekansı ölçtüm 199,9 Hz +/-0 yani çıkış frekansı çok kararlı.kullandığım başlıklar kendi imalatım 19 santimetre çapında 0,7mm tel kesiti 27 sipir ve iç çapı 15 santimetre dış çapı 30 santimetre 1,0mm tel kesiti 15+26 sipir.sonuçlar yakın.ilk denemede 19 santimetre çapında 0,65mm 21 sipir başlıkla R1direnci 290om R3 direnci 470om 15 santimetre mesafeden alyansı algılıyor ve ayrım yapıyordu,bana mesafe az geldi ve R1 ile R3 dirençlerini orjinale yakın 400 om olarak değiştirdim,başlığıda tavsiye edilen başlık 19cm 0,4-0,8mm arası 27 sipirli yaptım,ve sonuç ayrım falan kalmadı mesafe 10 santimetreye düştü.topiğin daha önceki bölümlerinde yazılanları okuyorum ve çokta faydalı oluyor,ancak 10 tane kocaman sayfa,bazı şeyleri atlayabilirim ve tekrar sorabilirim o yüzden kusura bakmayın.başlık yapımını araştırdım birkaç çeşit buldum,bilen vardır bilmeyen vardır buraya resimlerini koyuyorum.sipiral olan benim yaptığım 15x30 fotograf hafızası fazlz olduğu için ekliyemedim.başka bir PI dedektör PD3200 araştırdım orada iyi bir derinlik için tel kesitinin en az 1mm olması gerek deniyor,o yuzden tel kesitini kalın tutuyorum.bu konuda sizlerin fikirlerinizi bekliyorum.şimdilik hazır verilen başlıkları yapmaya çalışıyorum,işallah ileride kendim hesaplayıp yapacağım.herkeze çalışmalarında başarılar dilerim.

arkadaşlar resimlerin görunmediğini fark ettim düzeltmeye çalıştım.nahita arkadaşımın verdiği başlığın aynısını vermiştim.

metal dedektörü !

metal dedektörü !

kolay gelsin tkurt
    bende yapmaya çalışıyorum
    bitti de sayılır fakat kondanstör olayı biraz karışık.şema da 2200 uh seramik multilayer kondanstörler förünüyor bu kadar büyük multi layer seramik ler var mı? sen bu işi nasıl yaptın. paylaşırsan sevinirim teşekkürler

• Clon PI yapan arkadaşlar MCP3201 hiç bir yerde yok. Nell Elektronik 4 €"ya yurt dışından getiriyor. Sayı 10 adeti geçince fiyatta az da olsa bir indirim yapıyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nahita

Clon PI yapan arkadaşlar MCP3201 hiç bir yerde yok. Nell Elektronik 4 €"ya yurt dışından getiriyor. Sayı 10 adeti geçince fiyatta az da olsa bir indirim yapıyorlar.

MCP3201 i bulmak sorun oluyorsa,onun yerine pin sırası uygun başka bir
    işlemci kullanılsa ya da pcb de değişiklik yapılarak farklı bir entegre (mesela ADC0831)takılsa olmaz mı?
  • Aradığınız ürün: Elektronik Sanayi ve Ticaret LTD.ŞTİ | Türkiye'nin Elektronik Marketi
    Halil Paşa Sk. Ömer Abed Han No:305 Karaköy İstanbul - TÜRKİYE
    Tel: +90 212 249 7235 - 243 6122 | Fax: +90 212 249 4108
    http://www.turus.com.tr
    mevcut listelerinde var gözüküyor.Erzurum dan selamlar.
  • nahita önerin için teşekkürler ama kardeşim ne kadar iyi yapılırsa yapılsın sonuçta galvanik özelliğini tutturamazsın çünkü bir kaç mikrohenrinin bile çok şeyler değiştirdiğini fark edeceksin.Ayrıca bobini hangi ortamda ölçeceksin bunlarda önemli.
  • koreli arkadaşım. turus elektroniklede yüzyüze görüştüm. bizde yok dediler. listede var dedim. yanlışlık olmuş diyor. kendide baktı :) olmazsa 4 euroya getirticez naapalım...
  • spectrum05 kardeş LTC1285 daha yakın özellikli gibi
  • merhaba arkadaşlar clone pı-m ile pek uraşamadım,zamanım olmadı.devrede C6-2,2nf ben böyle yaptım.mcp3201 için googlede nelelektronik olarak aratırsanız bulabilirsiniz,ayrıca farnel firmasının Türkiye temsilcisi.rus formunda mcp3201 yerine,ADS7816 kullanılabilir yazıyor,bunların bitleri aynı imiş 12bit,başka konvertör kullanılırsa programın değişmesi gerektiğinden bahsediliyor.dediğimgibi ben mcp3201 kullandım.yalnız şöyle bir sorunla karşılaşıyorum,herşey güzel fakat pic programı bazen bozuluyor ve pici programladığım programla karşılaştırıyorum 0000h adresinde hata veriyor.tekrar programlıyorum düzeliyor,matkapla kutuyu deldim belki manyetik alandan pic etkileniyor bilemiyorum.birde winpic 800 ile programlamayı deniyecem.herkes gibi bende cloneyi en azından sahibi kadar iyi yapmaya çalışıyorum.yardımcı olabildiğisem ne mutu bana,hepinize başarılar.
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.