kardes o kadar ince telden bobin sarmayi nasil basardin.tebrik ederim isciligin cok guzel. sarim sayisini arttirmakla akiyi arttirmissin.hassasiyette artmistir. anlamadigim niye o kadar ince tel kullandin.direnci arttirmissin.akim dusecek buda akida olumsuzluk vederinlik kaybi degil mi. birsey sormak istiyorum. sargiyi bu sekil sarmakla derinlikte ne kadar bir artis saglaya biliyorsun.tabi denedi isen diger parametreleri ayni tutmak kaydiyla .bobin direnci gibi. saygilar
okantex bu sargı 0.40 telden sarılmış bir sargı o kadarda ince değil çalışmakta olduğum devrenin frekansına göre sardığım bir bobin buradaki hedefim hassasiyeti arttırmak ve dedektörler ile uğraşan arkadaşların sadece devre ile değil biraz da bobinler ile uğraşmasını sağlamak
saygılar
bu arada msn adresini verirsen daha sık bilgi alışverişinde bulunuruz
Arkadaşlar mrb
Delta Pulse de TR0 dan TR9 a kadar noktalar var bunlar hakkında bilgi verebilirmisiniz.Bir yerlere falan mı bağlanacak.
Teşekkürler.
Onlar test noktaları. Bu linkte o noktalrda olması gereken sinyaller var:
slm arkadaşlar bende metal dedektörleri konusunda çok meraklıyım bu konuda banada bi kaç basit dewre şeması gönderirseniz çok memnun olurum ...
bombacı çalışma on numara olmuş acaba rapido kalemlemi çizdin
Merhaba arkadaşlar.
Anladığım kadarıyla bu metal dedektörlerinin bobin kısmı antek gibi çalışıyor. Eğer bu kısım anten gibi çalışıyorsa bu bobinlerin en ideal frekansı ve hesaplamaları olmalı. Yani toprak altında en iyi sonucu verecek bir frekans seçilmeli.
Bu dedektör anteni konusunda en idela frekans ve hesapları hakkında bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olurda sevinirim.
Ustalarımızdan değerli görüşlerini bekliyorum.
Okantex selam, -Geotech forum"u fırsat buldukça bende takip ediyorum. BARRACUDA"yı yaptınmı. Eğer yaptıysan tecrübelerini burada paylaşabilirmisin. Bu dedektörü bende yapmak istiyorum fakat forumdan takip ettiğim kadarıyla bazı malzemeler yanlış verilmiş. İlk verilen şemalarda 7660 yerine 555 var, bir dirençin değeri önce 150K sonra 150R gibi. Eğer yapıp çalıştırdıysan bu dedektörü bende yapacağım, yardımlarını bekliyorum.
-White"s PI 1000 ile search scan 650 rtr ile uğraşan varmı? Baskı devresini bulursam bu dedektörüde yapmayı deneyeceğim,
selam arkadaşlar. özene bezene yaptığınız devrelerde bir kaç resimde gördüğüm kadarıyla o bildiğimiz pot ları kullanıyorsunuz.ben bunlardan çok çektim. artık kullanmıyorum 50 kr. fazla verip kalitelisinden alıyorum. bu pot lar yüzünden çalışan devrelerin çalışmadığını zannediyorsunuz. çok çabuk yanıyorlar. kontrol ediyorsunuz sağlam görünüyor,ama değil. çok çabuk toz kapıyorlar. audio devrelerde bunu hissetmek kolay.ama özellikle dedektör devrelerinde, digital çalışan devrelerde bunu farketmek çok zor. size tavsiyem bu potlara güvenmeyin ve kullanmamaya çalışın. başarılar..
selam nahita kardes ben o siteden dedektor yapmadim. daha dogrusu kitaplardan 2 taane denedim.calismadi. sonra siteden delta ya basladim onuda yarim biraktim. dil sorun oluyorsa istedigin kisilerle teas kurmana yardimci olabilirim. baracıda yerine ıvconic in whites ID3unu niye yapmayi denemiyorsun. o sitede nasil yapilcagini geo ya gosteriyor yanlis hatirlamiyorsam.
arkadaşlar ben 2 tane delta pulse yaptım.yani ilk yaptığım çalışmayınca 2. yi yaptım.şimdi
1-ilk yaptığımdan sürekli ses geliyor.metali algılamıyor.çalışan devreye göre kısık bir ses ama sürekli geliyor ve reset çalışmıyor.eşik potunu oynadığımda ses artıp-kısılılıyor.her yerini kontrol ettim ama bi sorun bulamadım.
2- 2.si çalışıyor.ama belli aralıklarla (1 sn de bir) tık tık diye ses geliyor.
bunların sorunları ne olabilir?
teşekkürler.
deneme yaptıgınız bobin ve calışma frekansınız, devrenizin çektiği akım gibi önemli bilgileri vermemişsiniz. Delta pulse tek yüz pcbli dedektörlere göre zor bir dedektördür,hassas işçilik ister.Devrenizin osilasyon yapmadığı anlaşılıyor...eksik yada fazla bağlantılarınızın olup olmadığını kontrol edin.....entegre bağlantılarını iyice gözden geçirin.4066 ve 4538leri kontrol edin normal şartlar altında eşik potu orta konumda.sens ve signal min. konumda gain max. konumda pr1 min.konumda iken devreye gerilim uyguladıgınızda çıkıştan kanarya sesine benzer sürekli bir ses elde etmelisiniz bu sesi reset tusuna 4-5 saniye surekli basarak susturabilmelisiniz. Potların konumuna göre hassas ayarda polis sirenine benzer bir ses elde etmelisiniz. Devre normal sartlar altında 80-90mAlik bir akım cekmelidir. potların konumuna ve başlıgın buyuklugune gore 150-160mA e kadar akım yukselir.C1 c3 pr1 ve r1 bu haliyle kucuk baslık kullanırsanız derinliginiz dusuk olur.kucuk baslıklar için 500-600hzlik frekans idealdir... daha yazacaklarım var baska onemli noktalarda var ama vaktim cok dar olduğundan ancak bu kadar oldu... tüm foruma iyi çalışmalar diliyorum....
selam arkadaşlar. özene bezene yaptığınız devrelerde bir kaç resimde gördüğüm kadarıyla o bildiğimiz pot ları kullanıyorsunuz.ben bunlardan çok çektim. artık kullanmıyorum 50 kr. fazla verip kalitelisinden alıyorum. bu pot lar yüzünden çalışan devrelerin çalışmadığını zannediyorsunuz. çok çabuk yanıyorlar. kontrol ediyorsunuz sağlam görünüyor,ama değil. çok çabuk toz kapıyorlar. audio devrelerde bunu hissetmek kolay.ama özellikle dedektör devrelerinde, digital çalışan devrelerde bunu farketmek çok zor. size tavsiyem bu potlara güvenmeyin ve kullanmamaya çalışın. başarılar..
arkadaşım ben bu işlerle yeni uraşmaya başladım.pot dediğin potansiyometremi? MASTER HUNTER arkadaşım açıklamaların iyi oluyor.başka devrede yapıyor olsak şemalar az çok birbirine benziyor ve kendi devremde ne yapmam gerektiğini anlayabiliyorum.şu an clone pı-m yaptım 2,4cm çapındaki metali 20cm'den algılıyorum sobayı 100cm'den,havada ve ayrımlı modda.ayrım şimdilik yok,halen bazı sorunlar var işallah onlarıda çözeceyim.herkze başarılar.
quote:
Orjinalden alıntı: tkurt arkadaşım ben bu işlerle yeni uraşmaya başladım.pot dediğin potansiyometremi?
--evet dostum pot=potansiyometre = reosta= değişken değerli direnç hepsi aynı şey. ama sana verilen tavsiyeye uymak gerektiğini söyleyim sıfırını=yenisini kullan
arkadaşlar herkese kolay gelsin artık uzun bir aradan sonra forumu takip etmeye fırsat bulabiliyorum türk insanın kendi gayretleri ile çok daha profesyonel makine yapabilceğine inanıyorum şunu iyi bilmelisiniz ki geotechteki geo olsun kt315 olsun ya da diğerleri bunları kendimize rakip görmeliyiz elbombacı arkadaşımın kendi gayretleri ile yapmış olduğu makine, bana türklerin daha iyisini yapabileceğine kanaat getirdiğini söyleyebilirim .arkadaşımı takdir ediyorum. istiyorum ki sizden; bireysel olarak herbirinizinde bu şekil azimle çalışarak hazır şemalara konmak değilde modifiye etmekte olabilir, daha iyisini yapabilmenizdir. arkadaşlar lütfen bu konuda birbirimize yardımcı olalım
herkese başarılı çalışmalar
şafak=160 ___ j.mu.onb. ___ trabzon il.jan.kom
Arkadaşlar
bende 3. ü DELTA PULSE İ yaptım ama çalıştıramadım devrede bir eksiklik falanmı var eğer tamir edecek arkadaş varsa yollayayım .En son sesi kesmişti bende t5 transistörünün bacakları arasına 1 tane 1n4148 diyot koydum ses geliyor ama olay yok . durmaz biladerim aşağıdaki yolladığın board resmini nerden buldun yaptın çalıştımı geotech ve md4u dan başka yerde ayrıntılı bilgi olan yer varmı. bende aynı pcb yi yaptım ama nafile milletten tamir konusunda yardımlarınızı bekliyorum. MASTER HUNTER İSMAİL OKANTEX YÜZBAŞI HADİ BENİM ALETİ DÜZELTELİM İSTEDİĞİNİZ HER BİLGİYİ YOLLARIM AMA OSİLOSKOP FALAN YOK. EĞER BU ENTEGRELER YANARSA BUNU NASIL ANLAYABİLİRİM BİLEN YAZARSA SEVİNİRİM.
birde bunun yeni modelini yapmışlar metal ayırımı varmış. Tabi satan firma yapmış. eskisinin fiyatı 1995 $ yenisi daha pahalı.