Şimdi Ara

metal dedektörü ! (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım vermiş olduğun bilgiden dolayı teşekkür ederim eğer msn adresin varsa bu konuyu senle konuşmak istiyorum
  • elbombaci@mynet.com

Fakat msn ye akşamları girebiliyorum. Şu an iş yerindeyim.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 15 Mart 2007; 12:39:15 >
  • msn me ekledim seni kabul edersen yada açarsan sevinirim
  • kaç gibi giriyorsunuz ona göre bekliyecem sizi
  • İşten sonra okula gidiyorum. Bu yüzden biraz geç evde oluyorum. 22:00 gibi bi aksilik olmazsa açarım.
  • Arkadaşlar herkese slm ben bu forma tesadüfen geldim ve çok ilgimi çekti yazdığınız yazılardan ve bilgilerden dolayı hepinize çok teşekkür ederim .Yalnız sizin gibi deneyimle insanlara bir sorum olacak .Bu define arama çubukları var bu çubuklar 4 tane ve karşılıklı iki kişi geçerek tutuluyor.Ve define nerdeyse yada her ne gösteririse o tarafa doğru yön gösteriyorlar. Bunların herhangi bir elektrik yada elektronik bağlantısı yok .Merak ettiğim konu bunun içinde ne varki bu çubuklar yön gösteriyor .Eğer herhangi bir bilginiz varsa lütfen yazın yoksa sıyıracam.Çubukların sahibine sordum adam devlet sırrı gibi saklıyor.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim .Allah işlerinizi ve devrelerinizi ras getirsin

Msn Adresim: polat037@msn.com

arkadaşlar bana bu konuda yardım edebilecek bilgisi olan herkezi bekliyorum saygılarımla

• slm arkadaşlar
    ben delta pulse yapıyorum fakat karaköyde ve yazıcı oglunda
    milkro ampermetre bulamadım. biyerlede satıldıgını bilen arkadaşlar varsa söylemelerini rica ediyorum..
  • kemal1982 arkadaşım elektronikçilerden vumetre olarak ararsan bulabilecegine inanıyorum.belki aynı
    akım dgeinde olmasada 250 mikro amper ve 500 mikro amper olanları var fakat kullanacagın yere göre bir ön direnç baglaman gerekebilir.ben o şekilde kullanıyorum .herkese çalışmalarında başarılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: jantemirkan

kemal1982 arkadaşım elektronikçilerden vumetre olarak ararsan bulabilecegine inanıyorum.belki aynı
    akım dgeinde olmasada 250 mikro amper ve 500 mikro amper olanları var fakat kullanacagın yere göre bir ön direnç baglaman gerekebilir.ben o şekilde kullanıyorum .herkese çalışmalarında başarılar.

ampermetre zayıf olursa şönt direnç kullanacaksın yok eğer daha yüksek amperli ise muhakkak akımı,devrenin çalışmasını etkilemeden kuvvetlendirerek ampermetreyi sürmen gerekir.zira ben öyle yaptım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: POLAT37

Arkadaşlar herkese slm ben bu forma tesadüfen geldim ve çok ilgimi çekti yazdığınız yazılardan ve bilgilerden dolayı hepinize çok teşekkür ederim .Yalnız sizin gibi deneyimle insanlara bir sorum olacak .Bu define arama çubukları var bu çubuklar 4 tane ve karşılıklı iki kişi geçerek tutuluyor.Ve define nerdeyse yada her ne gösteririse o tarafa doğru yön gösteriyorlar. Bunların herhangi bir elektrik yada elektronik bağlantısı yok .Merak ettiğim konu bunun içinde ne varki bu çubuklar yön gösteriyor .Eğer herhangi bir bilginiz varsa lütfen yazın yoksa sıyıracam.Çubukların sahibine sordum adam devlet sırrı gibi saklıyor.Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim .Allah işlerinizi ve devrelerinizi ras getirsin

Msn Adresim: polat037@msn.com

arkadaşlar bana bu konuda yardım edebilecek bilgisi olan herkezi bekliyorum saygılarımla

polat37 arkadaşım adamın devlet sırrı gibi sakladığı birşey yok,çünkü kendiside bilmiyor neden döndüğünü :))) çubuk işi hikaye,ve şakül denilen zımpırtıda hikaye..mesela zamanında bir tanıdıkla çok güvendiği şakülün palavradan ibaret olduğunu söylemiştim,inanmadı bana,,neyse denemeye gittik,metalin üstünde çok tuttuğu zaman dönmeye başlamıştı mübarek şakül :)),,ama metalin üstünde basit bir ağaçtan düzenenek yapıp sabitledim,şakülde en uzak bir hareketlenme kalmamıştı,şakülü uzun zaman elinde tuttuğun zaman haliyle elin titremeye başlıyor bu yüzden dönüyor..bir keresindede bir yerde çubukları olan ihtiyar bir vatandaşla tanışmıştık,ihtiyar ağzına gümüş alırsa gümüş paraya,,altın alırsa altın paraya,boş plastik kutuyu ağzına alırsada boşluk buluyordu :)) ve bu kadarda değil,kimin çakmağını ağzına alırsa çakmağın sahibini bile çubuklarla bulduğunu iddaa ediyordu. :))) çubukların bir işe yaramıyacağını çünkü hiç bir mantıksal dayanağı olmadığını söylediğimde bana kızmıştı,ömrünü abuk sabuk iki çubuk ardında tüketmişti,fazla iddalaşmadım kalbini kırmak istemedim..neyse yerlere yattım o gün gülmekten,,benim için eğlenceli fakat boş bir gündü..

• arkadaşlar aşağıda dünyanın sayılı dedektörlerinin test sonuçlarının olduğu adresi yazıyorum..dün bitirdiğim delta pulseyi denemeye araziye gittim,küçük salça tenekesini kum altında 65-70 cm den algılıyordu,çok büyük objeleride havadan 170 cm civarı,tabii 27 cm çapındaki başlıkla..birde 70 cm2 lik kare başlık yapmıştım oda bu değerleri yaklaşık yüzde yirmi arttırdı..sonuçlar beni çokta memnun etmemişti, taki test sonuçlarını okuyuncaya kadar,,evet bazı kişilerin beğenmediği deltapulse dedektörü dünyanın sayılı dedektörlerini çoğunu geçmişti,hemde bu kadar düşük maliyetle..yalnız deneme yaparken özellikle büyük başlıkla,yüzeyi çok yavaş tarayın devrenin derindeki metale tepkisi geç oluyor,es geçebilirsiniz....şu an devreyi geliştirmek için yapmayı planladığım,üç dört adım var bunlar
    1. alıcı kısma sadece alıcı bobini tasarlayıp iki bobinli yapmak.
    2..verici bobini daha kuvvetli sürmek.
    3..ilk op-ampa seri bir op-amp daha bağlayıp kazancı arttırmak.
    bu yapmayı düşündüklerimi yapan varsa sonuçları yazarsa sevinirim..

test linki http://metaldetection.net/english/Metal_detector-tests.htm

• quote:

Orjinalden alıntı: kemal1982

slm arkadaşlar
    ben delta pulse yapıyorum fakat karaköyde ve yazıcı oglunda
    milkro ampermetre bulamadım. biyerlede satıldıgını bilen arkadaşlar varsa söylemelerini rica ediyorum..

Hocam senle de hiç karşılaşamadık okulda ya. Denk gelemiyoruz hiç. Aslında bi yemek arasında görüşüp konuşabiliriz diye düşünüyorum.

Karaköy pasajında Elmadağ elektronikte bu parça var ben oradan alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 17 Mart 2007; 17:33:35 >
  • Arkadaşım
    mikro amper metreyi karaköy pasajı elmadağ elektronikte görmüştüm 2. katta koridorun sonunda

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: qlun

Arkadaşım
    mikro amper metreyi karaköy pasajı elmadağ elektronikte görmüştüm 2. katta koridorun sonunda

saygılar

Aynı zamanlarda yazmışız
  • ewet tesadüf
  • yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar

ahmet kardeş dedigin gibi ben sizin ders programına bakar yemek arasında falan bulmaya çalışırım
    selçuk hocayla görüştüm delta pulseyi kabul etti
    baskı devresinide ütüyle yapmaya çalışcam daha iyi yöntem bilenler varsa yazarsalar sevinirim
    herkeze başarılar
  • Merhaba Arkadaşlar
    uzun süredir forumunuzu takip ediyorum.amatör olarak elektronik ile uğraşıyorum. Devre hazırlama, PCB hazırlama konularında bir yerlere geldiğimi düşünüyorum.ancak elektronik temel bilgisi yönünden zayıfım. İnternette bulunabilecek devrelariş kolaylıkla hazırlayıp, yapabiliyorum ancak çalışmadığı zaman çoğunlukla işin içinden çıkamıyorum.sniffer xr71 devresini hazırladım. aşağıda fotografları da var oldukçada dikkatli çalıştığıma inanıyorum.Ancak bir problem var. Devre bobin yakınında metal yokken ötüyor ses veriyor metal yanına gelince susuyor. Bir yerlerde birşeyleri ters yapmış olabilirmiyim bu problem neden olabilir bir bilgisi olan varsa ve benimle paylaşırsa sevinirim.LF357 J opm kullandım. Devrenin neresinde problem olabirlir.Saygılarımla şimdiden herkese teşekkürler.

• Fotograflar biraz bulanık olmuş bunlar birazdaha net....

• AHMET YAKUP KARDEŞ ELİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM
    DEVRENİN TERS ÇALIŞMASI NORMAL...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail surek -- 18 Mart 2007; 0:39:55 >
  • Merhaba

Devrenin ters çalışma sorunu birçok sebepten kaynaklanabilir. LF357J kullanmanız sorun çıkarmaz.
    -4538 lerin çıkışındaki sinyallerin çıkış zamanlamaları doğru mu? (Buradan bakabilirsiniz)
    -4066 entegrelerinin kontrol uçlarına 4538 lerin gelmesi gereken uçları geliyor mu?
    -Opampların kazanç dirençlerinin değerleri ve kazanç direncine bağlı diyotlar doğru mu?

Buraları kontrol etelisiniz. Buralar eğer tamamsa sorun şemanın şu bölgesinde :

Bu tarz sorunlar biraz kıldır, uğraştırır adamı. Kolay gelsin.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.