Şimdi Ara

metal dedektörü ! (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.219
Cevap
5
Favori
559.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İsmail bey devrenin bu şekilde çalışması sorun değilmi. Arazide aramaya çıktınız sürekli ötüyor. Bunu ters çevirmenin yolu nedir. daha önce Delta Pulse yapmaya çalıştım o makina metal bobine yaklaştığında ses veriyordu. Bu terslik giderilemez mi.
    Teşekkürler...
  • Devrenin ters çalışması tabiikide bir sorun. İsmail arkadaşım yanlışlıkla yazmıştır. Siz dediğim noktaları bi kontrol edin.
  • Devreyi hazırlarken sniffer xr nin bc 184 ve bc 214 transistörlerinin kullanıldığı bir başka cizimide elime geçmişti. Burada d1,d2 d10 bat85 kullanılmıştı vende transistörlei BC547,546ve557 kullandım ancak diyotları bat85 kullandım. d34001 yerinede 4148 kulladım. Ayrıca elbombacı kardeş kontrol ucu tediğiniz yerler +E -E nokltalarımı.Ayrıca elimde 500uA gösterge var 100uA bulamadım bunu bu devreye neşekilde bir ön kuvvetlendirici gibi birşey ile adapta etme şansımız varmı.
    teşekkürler
  • 1-) 100uA göstergenin bağlandığı noktadaki sinyali bir opampla beş kat kuvvetlendirmelisiniz.

2-) Oradaki direnci 5 kat arttırmalısınız. (Fakat bu devenizde belki birtakım bozuk çalışmalara sebep olabilir denemek lazım)
  • Devreyi hazırlarken sniffer xr nin bc 184 ve bc 214 transistörlerinin kullanıldığı bir başka cizimide elime geçmişti. Burada d1,d2 d10 bat85 kullanılmıştı vende transistörlei BC547,546ve557 kullandım ancak diyotları bat85 kullandım. d34001 yerinede 4148 kulladım.

Elbombacı arkadaşım söylediğin kontrolleri yaptım. sonuç değişmedi. başka bir fikrin varmı sorun hala devam ediyor
  • ahmet yakup arkadaşım. güzel pcb. tebrikler. d34001 diot bendeki şemada yok.göremedim.d3 4148 zaten. ama d74001 var.. 4001 ve 4148 farklı diyotlar. 4001, 1N4001 in kısaltılmışıdır. 4001 basit bir diyottur. yerine 4007 kullanabilirsin. ama 4148 kullanamazsın.. bende mühendisliğinden pek anlamam elektroniğin. sana bu kadar yardımcı olabilirim.. kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetyakup

İsmail bey devrenin bu şekilde çalışması sorun değilmi. Arazide aramaya çıktınız sürekli ötüyor. Bunu ters çevirmenin yolu nedir. daha önce Delta Pulse yapmaya çalıştım o makina metal bobine yaklaştığında ses veriyordu. Bu terslik giderilemez mi.
    Teşekkürler...

daha önce delta pulse ı yapan bir arkadaşta devresinin ters çalıştığından bahsetmişti elbombacının söylediklerini dikkate al ...
    ses çıkış frekansının olduğu yere hassas bir frekansmetre ekle çünki tabiatta bazı sesler insan kulağı tarafından hissedilmez anlık bir değişim olduğunda sesi belkide fark edemezsin ama frekans metrede en ufak bir değişim yakaladığında devre ikaz verecek şekilde dizayn edebilirsin...bu sayede derinlik artar
    birde
    bc 184 ve bc214 transistörleri genelde dedektör devrelerinde kullanılır bunun nedeni çalışma frekansının yüksek olması ve en önemlisi düşük gürültüde olaması piyasada bc214 bulmakta zor ama yinede bulunuyor....
    başarılı çalışmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail surek -- 19 Mart 2007; 10:00:56 >

• quote:

Orjinalden alıntı: siberci7

ahmet yakup arkadaşım. güzel pcb. tebrikler. d34001 diot bendeki şemada yok.göremedim.d3 4148 zaten. ama d74001 var.. 4001 ve 4148 farklı diyotlar. 4001, 1N4001 in kısaltılmışıdır. 4001 basit bir diyottur. yerine 4007 kullanabilirsin. ama 4148 kullanamazsın.. bende mühendisliğinden pek anlamam elektroniğin. sana bu kadar yardımcı olabilirim.. kolay gelsin

4001 diyodu orda sadece devreyi ters gerilimden korusun diye konulmuş,eğer artı eksiyi karıştırmam diyorsanız koymayın,ama bence kesinlikle koyun,elektronik hata affetmez
  • Malesef ismail arkadaşım bu dediğin PI dedektörlerde hiç işe yaramaz. BFO dedektörlerde frekans kaymasını görmek amaçlı kullanılabilir ama PI dedektörlerde bi anlam ifade etmez. Zaten o sesin frekansı dedektörü hiç yerinden kımıldatmasan bile kendiliğinden değişiyor ve br müddet sonra dedektör kendini yeni ortama kalibre ediyor (deltapulse için yazıyorum). Bu yüzden PI dedektörlerde ses çıkış frekansının değişmesiyle işimiz yok bizim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 19 Mart 2007; 12:39:02 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ismail surek

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetyakup

İsmail bey devrenin bu şekilde çalışması sorun değilmi. Arazide aramaya çıktınız sürekli ötüyor. Bunu ters çevirmenin yolu nedir. daha önce Delta Pulse yapmaya çalıştım o makina metal bobine yaklaştığında ses veriyordu. Bu terslik giderilemez mi.
    Teşekkürler...

daha önce delta pulse ı yapan bir arkadaşta devresinin ters çalıştığından bahsetmişti elbombacının söylediklerini dikkate al ...
    ses çıkış frekansının olduğu yere hassas bir frekansmetre ekle çünki tabiatta bazı sesler insan kulağı tarafından hissedilmez anlık bir değişim olduğunda sesi belkide fark edemezsin ama frekans metrede en ufak bir değişim yakaladığında devre ikaz verecek şekilde dizayn edebilirsin...bu sayede derinlik artar
    birde
    bc 184 ve bc214 transistörleri genelde dedektör devrelerinde kullanılır bunun nedeni çalışma frekansının yüksek olması ve en önemlisi düşük gürültüde olaması piyasada bc214 bulmakta zor ama yinede bulunuyor....
    başarılı çalışmalar

ismail arkadaş bu şekilde derinlik artmaz,frekansmetre değil osilaskop bağlasan gene olmaz,osilaskopta belki dalga şekillerine göre hassas bir yorum yapabilirsin,tabii devrenin kaale alamadığı darbeleri,onuda ses çıkışına değil ilk preanfinin çıkışına bağlarsın..ahmet yakup arkadaş devrenin ters çalışması muhtemelen 4066 ların herhangi bir sebebten çalışmıyor yada sağlıklı çalışmıyor,bu sebeb herşey olabilir,kısa devre,yalnış irtibat,ters takılmış eleman vb.bunuda burda değil, devre ile kendi aranda bulman gerekir.iş başa düşüyor yani,aynı sorun hammerhead ta başıma gelmişti,,bir hatamdan dolayı 74hc221 leri bozmuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altay74 -- 19 Mart 2007; 15:47:31 >

• ahmet abi dilini ve parmaklarını yormana değmez,kimse bu devreler çalışmıyor demesin,dersede bari çalıştıramadım desin..yapmak isteyen bence boardları yapmaya uğraşmasın,hata yapma ihtimaline karşın vede çizmekti çıkarmaydı delmeydi vs. ye hiç gerek yok.en azından benim için öyleydi, ucuz ve kaliteli hazır yapılmış boardu master hunter den sipariş geçin,olsun bitsin...

bu aşağıdaki yapmayı düşündüklerimden yapmayı deneyen varmı..

1. alıcı kısma sadece alıcı bobini tasarlayıp iki bobinli yapmak.
    2..verici bobini daha kuvvetli sürmek.
    3..ilk op-ampa seri bir op-amp daha bağlayıp kazancı arttırmak.
  • Arkadaşlar bu tarz kişiler forumu karalama amaçlı yazılar yazdıklarında lütfen bu kişilerle muhattap olmayalım. O kişiler orada klavyelerini eskitsin dursunlar... Her mesajın sağ üst tarafında şikayet butonumuz var. Oraya bir tık olay tamam. Görevli arkadaşar gereğini yapacaklardır.
    Herksese çalışmalarında başarılar.
  • yaw kardeşim niye olmasın deneyen var mı _?_?_?
    ses gürültüsünün değişimlerini ölçmek amaçlı diyorum....
    şimdi arkadaşın makineside hazır ters çalışıyor yaklaştıkça sesi yavaş yavaş kesiyor bu yavaşlamanın ilk bir başlangıcı var ama hissesdilmez kulakla ve ilk başlangıç en derin mesafede olur...
    olmayacaksada nedenini bilelim
    ben ortaya bir teori sunduysam buyrun mantıklı bir şekilde çürütün....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismail surek -- 20 Mart 2007; 1:44:53 >
  • İsmail arkadaşım bence 19 Mart 2007; 12:38:36 tarihli mesajımı sanırım görmedin. Bir gözat istersen.
  • elbombacı arkadaşım,şu deltapulsenin videolarını bir daha koyarmısın,benim bilgisayar bozuk dosya diyor açmıyor.bi bakayım adamlar ne yapmış belki başka bir fikir sahibi daha olurum yaww
  • kafaya takacak bir şey yok durmaz,açık şemaya göre takacaksın o kadar basit
  • quote:

Orjinalden alıntı: durmaz

mrb altay74 VD3 VE VD4 de takıldım.

durmaz iki diyotta aynı hatta paralel olduğu için dikkate alınacak bir durum yok,birini ötekine göre ters tak yeter
  • durmaz son olarak vd 12 ile vd 13 pcb de ters,seninkinde de ters,sen şemaya göre tak...bayağı fark ediyor,devre daha sağlıklı çalışıyor deltapulse yapanların dikkatine sunulur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altay74 -- 20 Mart 2007; 17:03:32 >
  • evet VD12 VE VD13 diyotların şemadaki isimleri değişmiş yönleri doğru ikiside aynı diyot olduğu için sorun yok .
    teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi durmaz -- 20 Mart 2007; 17:09:40 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: durmaz

evet VD12 VE VD13 diyotların şemadaki yönleri doğruda isimleri değişmiş ikiside aynı diyot olduğu için sorun yok.
    teşekkürler.

hayır yönleri yanlış,,bir diyodun katodu 56 k ya ,diğer diyodun anadu 5,6 k ya gidecek
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.