Şimdi Ara

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
7.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Harika bir anlatım olmuş bence, kendisi de çok sevdiğim bir hocamdır.

• up

• Mühendislik 3lüden ibaret ceng ie ee diğerleri pek güzel değil ve rağbet görmüyorlar - ie ile makineyi aynı kefeye koyabilirsin fakat kesinlikle aynı değiller bu arada
  • cyclincer kullanıcısına yanıt

rağbet görmemesinin kötü olduğu anlamına geldiğini mi söylüyorsun, malzeme bilgisi olmadan saydıklarının pek de bi değeri yok dostum :)

Hocam son zamanlarda gordugum en bos yorum tebrik ederim

Rağbet görmüyorlar ? Senin yorumun 2000'ler atölye mantığıdır bunu değiştirmeni öneririm. Patron şirketleri, küçük ve orta ölçekli atölyeler dediğin 3 mühendisi alır, mümkünse her işi yaptırırlar ve bildiğini unutursun, işin dışında her işi yaparsın hocam. Ama kurumsal olmuş olma yolunda çok firma var bu ülkede ve artık ihtiyacı neyse onu alıyor. Harıl harıl petrol mühendisi otomobil mühendisi seramik mühendisi aranıyor, ama evet asgari ücrete köle arayan sözde firmalar alır 2 makine mühendisi kalitecide yapar üretimci de yapar. Ben metalürji ve malzeme mühendisiyim, öyle ODTÜ felan değil Eskişehir Osmangazi üniversitesi mezunuyum. Mezun olmadan işe girdim açıkçası 10 dk iş aramadım. 2.5 yıldır çalışıyorum sanırım senin gezmediğin şehir kadar ülke gezdim. Şuan Türkiye'nin en büyük firmasında çalışıyorum, ama inan hiç rağbet görmedim :)

• kryptox kullanıcısına yanıt

Hocam selamlar öncelikle, ben de önümüzdeki dönem İstanbul Teknik Üniversitesinde aynı bölüme başlayacağım kısmetse. Maaşlar, çalışma koşulları ve dersler hakkında bilgilendirme yapma şansınız var mı?

• ritzerosS R kullanıcısına yanıt

Sorularını bana özelden sorabilirsin hocam itü malzemedeyim ben de

• kryptox kullanıcısına yanıt
    çok iddialı konuşmuşsun kardeş zaten mühendisliklikte universite etiketi yok. bunu akıllarına sokamıyor forum.
    ama mme cidden bir endüstri eem değil. bunu da bil. şanslısındır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ya bi git gozunu sevim nasıl etiket yok senle bounlukızaranıyor falan bir mi kes ya

• değil, bounlukızaranıyor’un bölümündeki herkes de adam olmuyor, anlamıyorsunuz valla sıkıldım ag

• mme hangi açıdan bir ee ve endüstri değil?

• Ciddiye alıp cevap veriyordum sonra mesajın kalanını okudum. Sen takıl kafana göre kardeş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ritzerosS R kullanıcısına yanıt

Tabi hocam. Şöyle söyleyeyim sanıyorum gıda sektörü haricinde üretimin olduğu her fabrikaya girebilirsin. Malzeme dediğimiz şey metal,seramik,polimer ve kompoziti kapsar dolayısı ile üretimi yapılan her malzeme senin çalışma alanın. Yoğunluk kısmı ise Türkiye için metal alanı olacaktır. Buna döküm,talaşlı imalat, plastik şekillendirme,otomotiv,savunma sanayii ve fazlası dahildir. Metalürji mühendisleri genelde üretim kanadında ve Ar-Ge kanadında yer alıyor benim deneyimimle en azından. Diğer bölümlerde elbette var ama çoğunluk burası. Maaşlarımız makine eem endüstri neyse benzer bantta. Ortama gelirsem döküm sektörü biraz daha ağır bir sektör fakat ne dökümü ve nasıl döküm yaptığına göre değişir. Örneğin yer kalıbı kullanarak döküm yaparsan zor bir sektör. Pis ve sıcak. Ama Enjeksiyon yahut basınçlı döküm sektörü oldukça zevkli bana göre. Üretim mühendisliği olarak iş bulma olasılığında oldukça yüksek, burada özellikle tercih ediliyoruz, çünkü her mühendislik dalından çok daha iyi malzeme özelliği , tasarımı ve daha güzeli işleme prosesini biliyoruz. Bu önemli şöyle bir örnek vereyim. Bir malzeme üretiyorsun, diğer mühendislik dalları giriş belki orta bir bilgiye sahip, ama sen nereden nasıl gelir her proseste yaptığım işlemin nerede neye sebep olacağını derinlemesine biliyorsun. Çok makine mühendisi arkadaşım var. Malzeme ve Plastik şekil verme dersleri aldıklarını iddia ediyorlar ama içeriği bizimkinden çok hafif. Bunu onlarda kabul ediyor. Bunlardan sonrası zaten işte öğreneceklerin. Artı yetenek ve senin yeteneğin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.