Şimdi Ara

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
7.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • #yks2021 tayfadanım aklıma çok yatan bir bölüm lakin yinede bu bölümü bilen birileri bana anlatırsa çok iyi olur. (Ama gerçekten bilen Google dan araştırıp yazan değil :D)

• Rağbet görmüyorlar ? Senin yorumun 2000'ler atölye mantığıdır bunu değiştirmeni öneririm. Patron şirketleri, küçük ve orta ölçekli atölyeler dediğin 3 mühendisi alır, mümkünse her işi yaptırırlar ve bildiğini unutursun, işin dışında her işi yaparsın hocam. Ama kurumsal olmuş olma yolunda çok firma var bu ülkede ve artık ihtiyacı neyse onu alıyor. Harıl harıl petrol mühendisi otomobil mühendisi seramik mühendisi aranıyor, ama evet asgari ücrete köle arayan sözde firmalar alır 2 makine mühendisi kalitecide yapar üretimci de yapar. Ben metalürji ve malzeme mühendisiyim, öyle ODTÜ felan değil Eskişehir Osmangazi üniversitesi mezunuyum. Mezun olmadan işe girdim açıkçası 10 dk iş aramadım. 2.5 yıldır çalışıyorum sanırım senin gezmediğin şehir kadar ülke gezdim. Şuan Türkiye'nin en büyük firmasında çalışıyorum, ama inan hiç rağbet görmedim :)

Yapay Zekanın Yanıtı

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği: Geleceği Parlak Bir Alan

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, metallerin ve diğer malzemelerin özelliklerini, işlenmesini ve uygulamalarını inceleyen bir mühendislik dalıdır. Bu alandaki mezunlar, gelecekte yüksek talep gören, çok yönlü kariyer fırsatlarına sahip olurlar.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Mezun Yorumları

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunları, bu alanın zorlu ama ödüllendirici olduğunu ifade ediyorlar. Kariyerlerinin sunduğu çeşitlilik ve yenilikçi teknolojilerle çalışabilme fırsatından keyif alıyorlar.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Yorumları

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, hızla gelişen ve sürekli yeni malzemeler ve uygulamaların keşfedildiği bir alandır. Bu alan, otomotiv, havacılık, inşaat ve sağlık gibi farklı endüstrilerde önemli bir rol oynar.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Önü Açık mı?

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği için gelecek parlak görünmektedir. Toplumun sürdürülebilir ve yenilikçi malzemeler ihtiyacı ile endüstrilerin yeni teknolojilere olan talebi, bu alandaki profesyonellere olan talebi artırmaktadır.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Okunur mu?

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, zorlu bir alandır ancak meraklı ve analitik düşünenler için ödüllendirici bir kariyer yolu sunar. Bu alanda başarılı olmak için güçlü bir matematik ve fen bilgisi altyapısına sahip olmak ve problem çözme ve analitik beceriler geliştirmek önemlidir.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, geleceği şekillendiren yenilikçi bir alandır. Bu alanda bir kariyer düşünüyorsanız, gelecekte parlak bir kariyer fırsatına sahip olacağınızı unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam bildiğim şeyi yazayım:
    Mühendislerin çalıştığı her yerde çalışabiliyorlar. Alanı gerçekten çok geniş, bazı dersleri sözele kaçan bölüm. İstihdam oranını bilmiyorum ama fabrikalarda ve dökümhanelerde çalışan mezunları olduğu gibi steril ortamlarda pazarlama vs. ile ilgilenen mezunları da var.

En doğru kararı bu bölümden mezun birilerine danışarak verirsiniz.
  • okeanospetrichor O kullanıcısına yanıt

siz de bu bölümde misiniz hocam

• kamuran291216 kullanıcısına yanıt

Yok, hayır.

Ama uzun süre araştırmıştım.

• bir makinacı olarak cevap verebilirim bence.

bu bölüm adı üstünde malzeme bilimi ile uğraşır. tabii ki de bu alan mukavemet dinamik statik üçlüsünü de barındırır ve ayrıca yeterli miktarda kimya bilgisi de alırsın. çalışma açısından her yerde çalışır. ayrıca imal usulleri de bilirler.

• daha da değerlenicek gibi, fakat reklamı az

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okurkenki durumundan bahsedeyim ezberi en çok olan mühendislik olabilir.Ben metalürji geldiği halde kimya yazmıştım bunun da etkisiyle.Makinayla kimyanın karışımı gibi bir bölüm.Üretim aşamasında çalışırsan çalışma ortamı sıkıntılı biraz çok sıcak veya sesli ortamlarda çalışabilirsin.Ezberi seven sağlık sektörü istemeyen biri için tavsiye edilebilecek en iyi mühendislik iyi okullarda.
  • mezun sayısı da çok fazla olmadığı için iyi okullarda okumak çok çok büyük avantaj oluyor, her alanda çalışan hocalarımız da var hem bilgi sahibi olabiliyoruz hem de istediğimiz alana yönelebiliyoruz

Bu dediğin kaliteli okul arasında Yıldız Teknik Üniversitesi var mıdır mesela ???
    Okul olarak orayı düşünüyorum da
  • LodenKnife23 L kullanıcısına yanıt

sorunuzda biraz iğneleme sezdim ama evet ytü de kaliteli bir üniversite

Yok hayır kesinlikle iğneleme değil.
  • Hocam sonda yazdığınız parantez içindeki cumle o kadar komik ki anlatamam.
    Ben bolumler ile ilgili araştırmalarimin çoğunu internetten yaptım ve bolum ogrencilerinden çok daha fazla bildiğim bolumler var.
    Hocalarla da konustum, ogrencilerle de okullari da gezdim ama internet da gayet yeterli biraz araştırın bulursunuz burda boyle sacma cümleler yazmak yerine.
  • FireLordZuko kullanıcısına yanıt
    Orada demek istediğim şu:
    Her bölüm güzeldir ve her bölümün ağırlıklı olarak iyi yanları anlatılır lakin ben gerçekten bu bölümde okuyan bir kişiden bu bölümün gerçek yüzünü anlatmasını istedim yani int.deki gibi mi zor yanları nelerdir gibisinden yoksa tabikide int.de doğru bilgi var zaten bende okuyan birisinden duymak istemesem int.dekileri okumaya devam ederdim...
    Hiçbir şekilde yineleme yok yorumda yalnız nasıl cıkardın onu
  • yasamagayretindeyim Y kullanıcısına yanıt

yav sanane git başka şeye takıl Allah aşkına

• silicon valleycilere duyurulur devre kartları için gerekli oluyor bu mühendislik. hatta alphabet ceo'su Sundar Pichai bu bölüm mezunu

• brosbeforehoes kullanıcısına yanıt
    :D Sundar Pichai güzel bir örnekti.
  • Merhaba,

Burada ODTÜ METE bölümü okuyan bir öğrencinin gözünden güzel bir şekilde anlatılmış. Yazan arkadaş şu anda Finlandiya'da lisansüstü çalışmaları yürütüyor, faydalı olacağına inanıyorum.

https://universkop.com/metalurji-malzeme-muhendisligi//

• Ekin Berkyürek kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkürler attığınız linke şimdi bakacağım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.