Yasal olmayan ya da gayri ahlaki diyebileceğiniz bir şey var mı burada? İnsanların dini değerlerini mi sömürüyor, cahilliğini mi kullanıyor ya da verdiği vergilerle yolsuzluk mu yapıyor? Bahsettiğiniz batıda bunları yapmak yürek ister. Yapar yakalanırsan bitersin. Bu taraflara bakalım. İşin ağa babaları buralarda dolaşıyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Metaverse arsalar Sahibinden satılık (2. sayfa)
-
-
Adeta oltaya düşecek sazan avındalar.
-
Beşiktaş sahilde sadece bir hücreye 1milyon ovr istiyor oda yaklaşık 2,5milyon dolar :)
Dünyada herkesin kabul gördüğü bir evren bile olsa bir hücre belki bir tl eder.
-
Dünya hala orta çağda. Metaverse ayağına enayilerin paralarını alıyorlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
"Kerizler ölmez, sadece şekil değiştirir"
-
Bence OVR ilerde değerlenmez. Ciddi patlamalar Decentraland, Sandbox gibi platformlarda oluyor ki oraların arsalarını görüyoruz min 20k dolardan başlıyor. Ben asıl patlamayı CEEK arazilerinin yapacağını düşünüyorum. Yatırım tavsiyesi değildir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar dikkatli olun paranızı abuk subuk yerlere kaptırmayın. Metaverse gerçekten heyecan verici ancak henüz gelişim aşamasındadır ve önüne gelen arsa satıyor. Blockchain'de yazılımcı olmanıza bile gerek yok. Ortalama bir pc kullanıcısı eğer kafa yorarsa bir metaverse projesi hatta kendi tokenini bile çıkartabilir. Dolayısıyla cebinizi pipetlemeye çalışacak çakallar mutlaka olacaktır.
Şimdi size bir örnek vereyim.
Metaverse ister para kazanmak için ister yeni bir dünya diye düşünüp ilgi duyuyorsunuz.
A isimli oyundan İstanbul Nişantaşında arsa aldınız ve 1 milyon dolar ödediniz. Çok değerli bir arsa sahibi olduğunuzu düşünüyorsunuz.
B isimli oyun aynı lokasyonda ki arsaları 1000 dolardan satışa çıkardı. Aldınız ve geleceğe yatırım yaptığınızı düşünüyorsunuz.
C isimli oyun ise aynı lokasyonda ki arsaları 10 dolara satışa çıkardı. Aldınız ve belki ilerde değerlenir diye düşünüyosunuz.
Şimdi sizce hangi oyundan kazanabilirsiniz veya hangi oyuna güvenebilirsiniz?
Aynı lokasyonda onlarca belki yüzlerce oyun size arsa satışı yapıyor ve siz sanıyorsunuz ki o arsaların tek sahibi benim. Hayır, aynı arsaların yüzlerce binlerce sahibi olacaktır. Birebir aynı olmasada bu otellerde ki çifte rezervasyona benziyor.
Bu Metaverse arsa olayı elde patlatma olayına dönüşebilir. Her gördüğünüz oyun projesine para vermeyin. Ha illa bu işlere girmem lazım diyorsanız yemek parası, sigara parası yatırın.
Ben şahsen arsa almak yerine oyun coinlerini day trading etmekten yanayım.
-
Metaverse'in sahibi gerçek dünyadan hektar hektar gerçek arazi satın alırken insanlara da sanal dünyadan arsa satıyor... Bunda da ilk başlarda bazılarına para kazandırılıp insanları buraya çekmek için reklamı yapılacak ama tabii yine %90 bu sistemde kaybedecek... Benzerini gerçek dünyada biz yapsak dolandırıcılıktan içeri atarlar, parası olan yapınca inovasyon deniyor...
-
Biz daha ev alamıyoruz birde sanal evlere mi para yatiracaz. Yurtdışında boş para harcayan çok malesef millet alicak bu bir gerçekte eğlencesine alır alan da zaten parası vardır vergiden düşürmek için bile bir ton arsa alır :) Yani bence sistem birazda iş adamlarının etrafında döner o ondan o ondan satın alıp vergi ödemek zorunda bile kalmaz :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benim merak ettiğim bu ayrı ayrı sitelerden mesela ovr ve superworld diye 2 ayrı site var bunlardan istanbuldan bir arsa alsan ikisinden de almış mı oluyorsun yoksa ayrı dünyalar mı? Bide en iyisi sandbox diyorlar ama oda minecraft gibi bir şey gerçek dünyayla alakası yok gerçekten enteresan.
-
1 tane Fenerbahçeli Trabzonspor stadını satın almış ve Fenerbahçe bayrağı dikmiş stada. Şimdi Trabzonlular bunu almak için adama bir dünya para teklif edecek ama bunu hangi oyunda hangi dünyada yaptılar anlamadım. Para kazanmak için çok mantıklı ama gerçek dünyayla ne kadar alakası var pek anlayamadım.
-
Zamanın ruhu. Dotcom krizi.
Bundan 8-10 yıl önce 100tl iskocya'dan ayağınız büyüklüğün'de toprak satışı yapıyorlardı iskoçya'da toprak alan herkese Lordluk ünvanı veriliyor mesela bunu duyan Türkler bir ara akın akın toprak almışlardı lord olucam diye gerçekten ne oldu o lord'lara
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Metaverse balonu yüz yılın balonu ve pazarlama harikasıdır. Bekle gör.
-
2.5 lira vermem 2.5 milyon ne :)
Arkadaş çok saçma bir zamanda doğduk vallahi ya şu teknolojiler hiç olmayacaktı ya da teknolojinin zirvesinde doğacaktık ki bir şey anlayalım. Bu ne hocam şimdi neye ne yatırımı yapacağız daha ne çıkacak bilmiyoruz.
cahiller ölmez sadece boş konuşur
Metaverse için Facebook Google veya herhangi büyük firmanın arkasında olmadığı metaevrenlerin geleceği büyük ihtimalle olmayacak. Çok düşük ihtimalli bir kumar oynamanın ötesinde değil şuanki metaverse evrenlerinden arsa almak. :(
Coinlerden daha sacma ne olabilir diye dusunurken sanal arsa satiliyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Reis bunu begendi :)) Burdanda vergi kirparlar rahat olun :))
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X