Yaw "Her Matematikçi biraz da Şairdir" diye bi laf vardır ama ben Matematiği sevdiğim halde şiirle aram hiç yoktur, hele şairliğin yanından bile geçemem. Sorun bende mi? Acaba yeterince matematiği sevmiyor muyum?
imagine76 nerdesin yaaaaaaa
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by keloğlan</i> <br />Anaconda "meteor yağmuru" için demiş ki:
"konunun başından beri tek tek okudum tüm mesajları.bu kadar sürükleyen bir konu daha yok forumlarda inanın"
Forumlarda bu kadar sürükleyen bir konu yoksa, bunun için bizden yağmurlarını esirgemeyen imagine76'yı selamlamanın zamanı çoktan gelmiştir bile. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
doğru gerçekten.burdan imagine76 ya selamlarımı iletiyorum.sayenizde hayatımdaki en anlamlı yazıları okuyorum.şiirlerin farklı bir boyutu varmış meğer bunu da yeni yeni öğreniyorum.hele bir de vaziyet benimki gibiyse :)
ben de giriyorum artık olaylara :=)
AŞKIMIZ BİR ROMAN
Kalbimde arama eski yerini Sen gözümden akan sele karıştın İstesem de artık sevemem seni Hasret rüzgarına yele karıştın
Seninle aşkımız eski bir roman Yandı sayfaları külüdür kalan Sevgilim herşeyim sendin bir zaman Ne yazık sonunda ele karıştın
Kırılan kalbim var dinmez bir kini Ömrümce sürecek aşka yemini Kavuşmak imkansız artık sevgilim Dönüşü olmayan yola karıştın
AHMET SELÇUK İLKAN
NASIL OLDUYSA
nasıl olduysa birden adımı unuttum adını unuttuğum o sıcak şehirde yıldız alacası yüzen bir zakkum yanımda o hayal kız ikide birde yolumu gözlerine bakıp bulduğum
sahi ben ne hırçın bir çocuktum ele avuca sığmaz aklı fikri şiirde mısra mısra başımı belaya soktum İzmir cezaevi dokuzyüz kırk bir'de kaşla göz arası liseden kovuldum
inanmakta geç sevmekte çabuktum bazen yaşadıklarım aklıma gelir de kaç kere umutsuzluğun yolunu tuttum istenmeyen adam hemen her devirde hemen her devirde ateşten bir buluttum
binlerce umuttan belki bir umuttum
ATTİLA İLHAN
ben eksik kalmim bari, bildiğim kadarı ile...
Satılık şiir Ben serserinin biriyim Oturmuş senin için şiirler yazıyorum Yüzünün güzelliğinden, ellerinin beyazlığından bahsediyorum Oysa sen bir ettir,ekmektir tutturmuşsun Gözün başka bişey görmüyor Al bu şiirimi Götür sat Para ederse Bir ekmek yarım kilo pirzola al Otur zıkkımlan...
Meteor yagmuru 21 kasima kadar surecek. Ilgilere...
burdayımmmm...biraz rahatsızdım o nedenle çok fazla katılamadım aranıza...
"konunun başından beri tek tek okudum tüm mesajları.bu kadar sürükleyen bir konu daha yok forumlarda inanın"
Forumlarda bu kadar sürükleyen bir konu yoksa, bunun için bizden yağmurlarını esirgemeyen imagine76'yı selamlamanın zamanı çoktan gelmiştir bile. <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
doğru gerçekten.burdan imagine76 ya selamlarımı iletiyorum.sayenizde hayatımdaki en anlamlı yazıları okuyorum.şiirlerin farklı bir boyutu varmış meğer bunu da yeni yeni öğreniyorum.hele bir de vaziyet benimki gibiyse :) <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
tekrar hoşgeldin aramıza diyorum...[frndsp]
OH NO! The fight's out I'ma 'bout to punch yo...lights out Get the **** back, guard ya grill There's somethin' wrong, we can't stay still I've been drankin' and bustin' two and I been thankin' of bustin' you Upside ya mother****in' forehead And if your friends jump in, "Ohhh gurrlll", they'll be mo' dead
So bye-bye to all you groupies Is there a bumper on your ass? I'm doin' a hundred on the highway So if you do the speed limit, get the **** outta my way I'm E.N.E., hardly ever caught sober and you about to get ran the **** over
Ayrılık
Hadi şenlensin toprağımdaki hayat Filiz açsın damarlarımdaki yapraklar Gönül versin kıpraşan kuşlar Sahiplensin sözcüklerim işitmeni Beklemek mi dersin sürmez ömrüm Haydi anlaşalım sen söyle ilk sözü Ağlamadan mı yalvarmak dersin Yoksa sende mi beni bırakıp gidenlerdensin
Satılık şiir Ben serserinin biriyim Oturmuş senin için şiirler yazıyorum Yüzünün güzelliğinden, ellerinin beyazlığından bahsediyorum Oysa sen bir ettir,ekmektir tutturmuşsun Gözün başka bişey görmüyor Al bu şiirimi Götür sat Para ederse Bir ekmek yarım kilo pirzola al Otur zıkkımlan... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
nedense aşırı hoşuma gitti bu şiir :) düşüncelerini çok açık ve net anlatmış ondandır herhalde.
Ayrılık
Hadi şenlensin toprağımdaki hayat Filiz açsın damarlarımdaki yapraklar Gönül versin kıpraşan kuşlar Sahiplensin sözcüklerim işitmeni Beklemek mi dersin sürmez ömrüm Haydi anlaşalım sen söyle ilk sözü Ağlamadan mı yalvarmak dersin Yoksa sende mi beni bırakıp gidenlerdensin
E.N.E.
66'NCI SONE
Vazgeçtim bu dünyadan tek ölüm paklar beni, Değmez bu yangın yeri, avuç açmaya değmez. Değil mi ki çiğnenmiş inancın en seçkini, Değil mi ki yoksullar mutluluktan habersiz, Değil mi ki ayaklar altında insan onuru, O kızoğlan kız erdem dağlara kaldırılmış, Ezilmiş, horgörülmüş el emeği, göz nuru, Ödlekler geçmiş başa, derken mertlik bozulmuş, Değil mi ki korkudan dili bağlı sanatın, Değil mi ki çılgınlık sahip çıkmış düzene, Doğruya doğru derken eğriye çıkmış adın, Değil mi ki kötüler kadı olmuş Yemen' e Vazgeçtim bu dünyadan, dünyamdan geçtim ama, Seni yalnız komak var, o koyuyor adama.
WILLIAM SHAKESPEARE Çeviri: Can Yücel
Anlam
Gençlik yıllarımı, hedonist yaşamımı- şimdi apaçık kavrıyorum anlamlarını.
Yavu kıldım ben yoldaşı Unulmaz bağrımın yaşı Gözlerimin kanlı yaşı Irmak olup çağlar mısın
Ben toprak oldum yoluna Sen aşurı gözetirsin Şu karşıma göğüs geren Taş bağırlı dağlar mısın
Harami gibi yoluma Arkurı inen karlı dağ Ben yârimden ayrı düştüm Sen yolumu bağlar mısın Karlı dağların başında Salkım salkım olan bulut Saçın çözüp benim gibi Yaşın yaşın ağlar mısın Esridi Yunus'un canı Yoldaşım illerim kanı Yunus düşte gördü seni Sayru mısın sağlar mısın
Yunus Emre
İlim İlim Bilmektir
İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsin Ya nice okumaktır
Okumaktan murat ne Kişi Hak'kı bilmektir Çün okudun bilmezsin Ha bir kuru emektir
Okudum bildim deme Çok taat kıldım deme Eğer Hak bilmez isen Abes yere yelmektir
Dört kitabın ma'nisi Bellidir bir elifte Sen elifi bilmezsin Bu nice okumaktır
Yiğirmi dokuz hece Okursun uçtan uca Sen elif dersin hoca Ma'nisi ne demektir
Yunus Emre der hoca Gerekse bin var hacca Hepisinden iyice Bir gönüle girmektir