Güzel ne güzel olmuşsun Görülmeyi görülmeyi Siyah zülfün halkalanmış Örülmeyi örülmeyi
Mendilim yudum arıttım Gülün dalında kuruttum Adın ne idi unuttum Sorulmayı sorulmayı
Seğirttim ardından yettim Eğildim yüzünden öptüm Adın bilirdim unuttum Çağırmayı çağırmayı
Benim yarim bana küsmüş Zülfünü gerdana dökmüş Muhabbeti benden kesmiş Sevilmeyi sevilmeyi
Çağır Karac'oğlan çağır Taş düştüğü yerde ağır Yiğit sevdiğinden soğur Sarılmayı sarılmayı
Karacaoğlan
Fikret KIZILOK'un anısına....
bu şiiri ve de şarkıyı çok sewerim...
başlığa bak içeriğe bak
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mobile</i> <br />başlığa bak içeriğe bak <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
kimse sana zorla okutmuyor bu topici yanılıyormuyum yoksa...
Eşim Yoktur Bulamadım
Senin aşkın beni mecnun Edem dedi olamadım Ben bu aşka hiç bir derman Çok aradım bulamadım
Aşkın beni etti deli Kah boşaldım gahi dolu Candan sevdiğim güzeli Alam dedim alamadım
Ben o yare olsam köle Sevdası var başa bela İsyan ettim bile bile Kusurumu bilemedim
Ben bir ceset sen bir cansın Hem dinimsin hem imansın Bana benden yakın sensin Dost yolunda ölemedim
Varım yoğum bir Veysel'in Peşinden tutuşmuş elim Ey benim nazlı güzelim Eşin yoktur bulamadım
Aşık Veysel Şatıroğlu
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mobile</i> <br />başlığa bak içeriğe bak <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Olur öyle şeyler...hem kötü mü etmişisiz ki?
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ducati</i> <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by mobile</i> <br />başlığa bak içeriğe bak <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Olur öyle şeyler...hem kötü mü etmişisiz ki? <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
konunun başından beri tek tek okudum tüm mesajları.bu kadar sürükleyen bir konu daha yok forumlarda inanın.bu durumda bu yağmurdan kaçmak gibi bir şey düşünmüyorum bile.sizle beraber ıslanayım ben de.ya da köşede bir yerde ıslanırım kendi kendime sorun olursa.
Ne sorunu yav.... "Birimiz hepimiz, hepiz birimiz" :) niye kenarda ıslanasınki gel, nede olsa hepimizin bir ortak noktasıda yağmur yağdırmak ne olursan ol yinede gel sende yağdır ve yağan su damlalarının altında ıslan... çok mu geyik oldum yav...[arindr]ama içimden gelenleri söledim o zaman olmadım...[:o)] [bye]
bu yağmur herkes için...kenarda ıslanmak diye birşey söz konusu olamaz... aramıza hoşgeldin:)
Karşımıza erken çıkmış insanları yolun dışına sürerken; bir gün geri dönüp, onu deliler gibi arayacağımızı hiç hesaba katıyormuyuz? Hayat her zaman cömert davranmaz bize. Tersine, çoğu kez zalimdir. Her zaman aynı fırsatları sunmaz.
Bir akşam üstü yanımızda kimsecikler olmaz; ya da olması gereknler yanımızda değildir...
Murathan Mungan
Susmak
Bir insan olsun Olsun da burada Bir insan olsun Orada
Nerede olursa olsun Bir insan Gitse olsun, kalsa olsun Giderse olan, gitmezse duran
Aranır bir insan bir insanı Arar bir insanı bir insan
Söylenemiyor çok şey Susmadan.......
Özdemir Asaf
Susmanın İkinci Yüzü
Şimdi bütün anmalar bir susmanın içinde.. Şimdi bütün susmalar bir odanın içinde.. Anlatmaya bir sözcük, bir bakış arıyorlar, Önce sakladıkları, bir adamın içinde.
Özdemir Asaf
Yalnızlığa Övgü
Mutluluğun gözü kördür, Yalnızlık sağır. Ondandır biri tökezleyerek yürür, Öbürü uykusunda bile bağırır.
Mutluluk yalnız kendisini görür; Unutur bu yüzden ilkin kendisini. Yalnızlık kendi tutukluğunda özgür, Boyuna bekler dönsün diye sesini.
Mutluluk alışır kendisine, ölümden beter; Borçsuzluğuyla övünür, ama kedisi doğurmaz. Yalnızlığın gidecek bir yeri yoktur; Boyuna kapısına döner, açan olmaz.
Mutluluğun mezarları, yalnızlığın heykeli var... Her ikisinin de saksılarında çiçek. Biri hep başka bir renkle solar, Öbürüyse ha açtı, ha açmayacak.
Özdemir Asaf
Bunu yazıp yazmadığımı hatırlıyamadığım için tekrardan yazdım eğer yazmışsam affedin...
Taşlama
Nasıl biriktirdin Dedi o Ve çalışarak mı diye ekledim Ben O da Evet dedi
Nasıl kazandın Ve aklınla mı diye ekledim Evet dedi
Sende evet çok dedim Evet dedi
Benim her şeyim var dedi Bir şeyin yok dedim Ne o diye sordu utanmadan Dedim, bende olan
Özdemir Asaf
keloğlan, Bugün buralara hiç uğramadın, yoğunsun galiba...
Uykusuzluk
uykusuzluk ve pencerede bir kedi gece boyu hiç konuşmadan durdu yağmurlar yağdı, dindi pencerede hep kedi ne geceye girdi, ne uyudu baktı, baktı, baktı belli değildi doğmadığı, doğduğu
sanki ona bir zaman hadi şimdi, yola çıkıp bir duygudan pencerenin dışında duran bir geceden indi, odaya girdi dedi hadi şimdi sende in uykudan
sevdi mi, sevmedi mi, belli etmedi sürdürüp suskunluğunu yeni huysuzluğu besledi aaaa kedi bu uykunun içindeydi
ankara yolundaydı bir gece bir gün marmaris yolundaydı kedi bütün uyku kapılarının önündeydi mırmırları, tırmalamalarıyla bir kadının düşlerindeydi ve bütün hırçınlığıyla anılarının önündeydi.
Özdemir Asaf
Kaldım
seni düşlerime aldım, uykusuz kaldım. seni uykularıma aldım, düşsüz kaldım. başıma aldım, sensiz; gönlüme aldım, başsız, sensiz, yollarda pulsuz, pullarda mektupsuz kaldım. sana adlar aradım. ardında adsız kaldım.
Özdemir Asaf
Ducati, Anaconda da yağmura hasret kaldığının farkına varmış bir anda. Islananlar çoğalıyor.
Gün geçer de ben Attila İlhan'sız ertesi sabaha geçebilir miyim?
ADIM SONBAHAR
nasıl iş bu her yanına çiçek yağmış erik ağacının ışık içinde yüzüyor neresinden baksan gözlerin kamaşır
oysa ben akşam olmuşum yapraklarım dökülüyor usul usul adım sonbahar
ATTİLA İLHAN
KENT
"Başka diyarlara, başka denizlere giderim, dedin. Bundan daha iyi bir kent vardır bir yerde nasıl olsa. Sanki bir hükümle yazgılanmış bir çabam; ve yüreğim sanki bir ceset gibi gömülmüş oraya. Daha ne kadar çürüyüp yıkılacak böyle aklım? Nereye çevirsem gözlerimi, nereye baksam burada gördüğüm kara yıkıntılarıdır hayatımın yalnızca yıllar yılı yıktığım ve heder ettiğim hayatımın." Yeni ülkeler bulamayacaksın, bulamayacaksın yeni denizler. Hep peşinde, izleyecek durmadan seni kent. Dolaşacaksın aynı sokaklarda. Ve aynı mahallede yaşlanacaksın ve burada, bu aynı evde ağaracak aklaşacak saçların. Hep aynı kente varacaksın. Bir başka kent bekleme sakın ne bir gemi var, ne de bir yol sana. Nasıl heder ettiysen hayatını bu köşecikte yıktın onu, işte yok ettin onu tüm yeryüzünde.
KONSTANTINOS KAVAFIS
Anaconda "meteor yağmuru" için demiş ki:
"konunun başından beri tek tek okudum tüm mesajları.bu kadar sürükleyen bir konu daha yok forumlarda inanın"
Forumlarda bu kadar sürükleyen bir konu yoksa, bunun için bizden yağmurlarını esirgemeyen imagine76'yı selamlamanın zamanı çoktan gelmiştir bile.