<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ducati</i> <br />ehuehhe valla şiir statüsüne girbilir gibi me geliyor çünkü belli bir kafiyesi var ama sizin yorumunuzda önemli...
"Rap şiir midir?" sorusunu "şiir nedir, ne değildir?" diye genelleştirebiliriz.
ewet böyle bir konuda açılabilir bence veya tartışılabilir, çünkü belli bir temayı işliyor ki şarkılarda böyle sadece söz üstüne müzik besteleniyor...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ducati</i> <br />ewet böyle bir konuda açılabilir bence veya tartışılabilir, çünkü belli bir temayı işliyor ki şarkılarda böyle sadece söz üstüne müzik besteleniyor... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Bakalım imagine76 ne diyor bu konuda?
arkadaşlar bana göre önemli olan lirik tir. ducatide sezen aksunun söylediği şarkıların sözlerini yollamıştı...sonuçta şiir bestelenebilir...bu tartışmaya açık bir konu ama böyle bir subject açıldığında çok fazla talep olacağını sanmıyorum...nasıl ki didaktik, lirik, pastoral vs. şiirler varsa bu duyguların başka bir tarz da dışa vurumudur diye düşünüyorum...
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by imagine76</i> <br />arkadaşlar bana göre önemli olan lirik tir. ducatide sezen aksunun söylediği şarkıların sözlerini yollamıştı...sonuçta şiir bestelenebilir...bu tartışmaya açık bir konu ama böyle bir subject açıldığında çok fazla talep olacağını sanmıyorum...nasıl ki didaktik, lirik, pastoral vs. şiirler varsa bu duyguların başka bir tarz da dışa vurumudur diye düşünüyorum... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
O zaman rap'i de "yağmur"dan sayacağız, ve eskisi gibi devam edeceğiz sonucu mu çıkyor?
sanırım ewet... ama ona sulu kar diyelim...[arindr]
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ducati</i> <br />sanırım ewet... ama ona sulu kar diyelim...[arindr] <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
veya "sulu sepken" diyelim, ama imagine76 nın da görüşünü alalım: Imagine76 ne dersin?
"Ben bir sulu sepken olsam Kanadın kırmaya gelsem Ben bir deli poyraz olsam Tepsem dağıtsam seni ne dersin"
diyen Pir Sultan Abdal'ı da bu vesileyle analım.
Seni Düşünmek
Seni düşünmek güzel şey, ümitli şey, dünyanın en güzel sesinden en güzel şarkıyı dinlemek gibi birşey... Fakat artık ümit yetmiyor bana, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum...
Nazım Hikmet Ran
ok derim:))
İnsan
Ya hayrandır sana ya düşman Ya hiç yokmuş gibi unutulursun Ya da bir dakka bile çıkmazsın akıldan
Nazım Hikmet Ran
Üzere
Diyelimki yağmura tutuldun bir gün Bardaktan boşalırcasına yağıyor mübarek, Öbür yanda güneş kendi keyfinde Ne de olsa yaz yağmuru Pırıl pırıl düşüyor damlalar Eteklerin uça uça bir koşudur kopardın Dar attın kendini karşı evin sundurmasına Işte o evin kapısında bulacaksın beni
Diyelim için çekti bir sabah vakti Erkenden denize gireyim dedin Kulaç attıkça sen patiska çarşaflar gibi yırtılıyor su ortadan ege denizi bu efendi deniz Seslenmiyor Derken bi dibe dalayım diyorsun İçine çil çil koşuşan balıklar Lapinalar gümüşler var ya Eylim eylim salınan yosunlar Onların arasında bulacaksın beni
Diyelim sapına kadar şair bir herif çıkmış ortaya Çakmak çakmak gözleri Meydan ya Taksim ya Beyazıt meydanı Herkes orda sen ordasın Herif bizden söz ediyor bu ülkenin çocuklarından Yürüyelim arkadaşlar diyor yürüyelim Özgürlüğe mutluluğa doğru Her işin başında sevgi diyor Gözlerin yağmurdan sonra yaprakların yeşili Bi de başını çeviriyorsun ki Ben varım
Can Yücel
Bir daha post ediyorum, DH yazılımı çuvalladı.
Imagine76,
Başlarımızı gökyüzüne çaktık Gözlerimizi bulutlara astık Beklemedeyiz... Damlaya bile razıyız Gece gitmeden.
YAŞIYORUM DEMEK
Çok merak ediyorum kendimi Başıma birşey mi geldi Öldüm mü kaldım mı Hiçbir haber yok kendimden
Bu sabah kapımı çaldım Kapıyı açan kendim Bir süre kendime baktım Bu güleç yüz bendim
Oh ne güzel bir sabah Bugün de yaşıyorum demek Benden başka yok kimsem Beni merak edecek.
AZİZ NESİN
SEN SÖYLEMEDEN DE BİLİYORUM
Seziyorum ki kaçacaksın.. Yalvaramam koşamam Ama sesini bırak bende Biliyorum ki kopacaksın Tutamam saçlarından Ama kokunu bırak bende Anlıyorum ki ayrılacaksın Çok yıkkınım yıkılamam Ama rengini bırak bende Duyumsuyorum ki yiteceksin En büyük acım olacak Ama ısını bırak bende Ayrımsıyorum ki unutacaksın Acı kurşun bir okyanus Ama tadını bırak bende Nasıl olsa gideceksin Hakkım yok durdurmaya Ama kendini bırak bende.
AZİZ NESİN
BOŞUNA
Sen yoksun......... Boşuna yağıyor yağmur... Birlikte ıslanmayacağız ki..... Boşuna bu nehir...... Çırpınıp pırpırlanması..... Kıyısında oturup göremeyeceğiz ki... Uzar uzar gider.. Boşuna yorulur yollar.. Birlikte yürüyemiyeceğiz ki.. Özlemlerde ayrılıklar da boşuna Öyle uzaklardayız.. Birlikte ağlayamayacağız ki Seviyorum seni boşuna.. Boşuna yaşıyorum Yaşamı bölüşemiyeceğiz ki ...
AZİZ NESİN
Imagine76,
Bende umudumu kesmedim bekliyorum serpiştir bir kaç damlada kendimize gelelim....olmadı bari sulu kar yağsın...
KISSADAN HİSSE
Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey! Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi? "Tarih"i "tekerrür" diye tarif ediyorlar; Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?
Çok merak ediyorum kendimi Başıma birşey mi geldi Öldüm mü kaldım mı Hiçbir haber yok kendimden
Bu sabah kapımı çaldım Kapıyı açan kendim Bir süre kendime baktım Bu güleç yüz bendim
Oh ne güzel bir sabah Bugün de yaşıyorum demek Benden başka yok kimsem Beni merak edecek.
AZİZ NESİN
<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> .... Benden başka yok kimsem Beni merak edecek. ..... Biz merak ediyoruz her zaman,ne zaman yağmur yağacak diye.
teşekkürler...merak etmeyin sizi yağmursuz bırakmam...