Sıcak bir yaz günü, öğleden sonra, eflatun dağların dibinde, o sessiz arka bahçelerin birinde, gölgesinde eriğin, şeftalinin, kayısının fıskıyeyle oynuyor bir çocuk. Gece kuşları yuvalarında daha. Uzaklardaki çocuklarımızı, torunlarımızı konuşuyoruz, hangi pencereyi açsak bir görüp bir gözden yitirdiğimiz. Kim bilir nerdeler, ne yapıyorlar şimdi? Hem özlem, hem kavuşma bizimkisi. Çay içiyoruz mutlu bir sessizlik içinde.
CEVAT ÇAPAN
Alıp başını gitsen bile, neyi değiştirir ki gidişin... Nasıl olsa gecenin üçünde ansızın şiir olup dönersin...
Wise, Bu kendi şiirinse altına imzanı at, değilse yazanı belirt.
İSTANBUL.. ..
Orda, adamı düşündüren denizler vardır - ışıltılı ve berrak -, şurda gemiler durmuş, kimbilir, zincirleri ne ağırdır. Sarayburnu, Kızkulesi, Haydarpaşa... Bak işte Köprü, Böyle ayak altında bütün gün. İşte yollar gıcır gıcır, İşte Sultanahmet Meydanı şu gördüğün Nihayet, ilerde deniz, Mis gibi balık kokar. Daha sonra Adalar Ve hep çam ağaçları. Oranın mehtabı tatlı olurmuş, Öyle derler, Rüyadaymış gibi yaşar insan. Galiba böyle görülür İstanbul Bir kartpostal önünde durup İştahla bakarsan.
A:KADİR
siir benim olduğu için imza atmadım. postun altında imzam var nasıl olsa
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by wise</i> <br />siir benim olduğu için imza atmadım. postun altında imzam var nasıl olsa <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Olsun şiirin altında isminin parlaması güzel olur.
topic en yoğun günlerini yaşıyor:))
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by imagine76</i> <br />topic en yoğun günlerini yaşıyor:)) <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Bu topiği başlatının şanına layık olarak
Topiğin kurucusu adına şiirler yazılmış da haberimiz olmamış, böyle gaflet olur mu, vay başımıza!
IMAGINE
Cok oluyor degil mi, hakli olusun kisisel doyumundan vazgeceli, Gramer tuzaklarina dayali sah-mat oyunlarina gonul indirecek yaslari geride birakali, Kavramlari, terimleri yangin sondurme araclarinin guveniyle tasimaktan cayali, Etiketleyip kaldirdigimiz abladigimizin kavanozlarini kirali, Cok oluyor degil mi? Hadi bastan baslayalim En bastan Bir 45'lik kadar kisa, Bir 45'lik kadar kesin Biri plak, biri tabanca Adi: Imagine Hadi cikaralim gecmisimizden suc ortagi ne varsa Herkesin dusmanina benzedigi bu dunyada Ne eksik bizde, ne fazla Ne ariyoruz simdi su kundaklanmis yillarin basinda Kendimiz bulalim kara kutuyu Ne kadarini kurtarabilmisiz kendimizin Hadi sayim yapalim lk is bu siire 'Imagine' adini koyalim. Ne kadar uzak gorunuyordu bize Oysa geldik. ste buradayiz. Yaslaniyor ve ayriliyoruz. Ne zaman karsilassak gozlerimizi kaciriyourz birbirimizden Kacamak sozler ediyoruz. Ayakustu. Ne zaman karsilassak unutmak istedigimiz ne varsa karsimizda Gencligimiz! Kimsenin olmyan gencligimiz! Gencligimizi tartarken bosluk tutan avucumuzda Aci cekiyoruz Aci ceken yerlerimiz kalmis diye seviniyor Sonra ya bira iciyor, ya televizyon seyrediyoruz Karsi ciktigimiz dunyanin bir parcasi olduk nicedir Urkuyoruz bizi gecmise baglayan halatlardan Yarim yanginlar cikardigimiz gemirlerde tukettik butun yolculuklari Dunyayi dinleyisin sonsuzlugunda Olanaklarin hayaletleri ve biz Kirlenen, curuyen sularda yalpalayip duran Bir gozcu isligiyla kendinin terk edilmis sahilinde dolasan Su cocuk kim Ya su koynunda icedonuk bir tabancayla uyuyan melankolik haydut Hayata dislilerinin dokundugu yerden baslayan, Erken torpulenmis su kalabalik Ne kadar uzak gorunuyordu bize Oysa geldik iste buradayiz. Bu kadar miydik?
MURATHAN MUNGAN
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by keloğlan</i> <br />Topiğin kurucusu adına şiirler yazılmış da haberimiz olmamış, böyle gaflet olur mu, vay başımıza!
IMAGINE
Cok oluyor degil mi, hakli olusun kisisel doyumundan vazgeceli, Gramer tuzaklarina dayali sah-mat oyunlarina gonul indirecek yaslari geride birakali, Kavramlari, terimleri yangin sondurme araclarinin guveniyle tasimaktan cayali, Etiketleyip kaldirdigimiz abladigimizin kavanozlarini kirali, Cok oluyor degil mi? Hadi bastan baslayalim En bastan Bir 45'lik kadar kisa, Bir 45'lik kadar kesin Biri plak, biri tabanca Adi: Imagine Hadi cikaralim gecmisimizden suc ortagi ne varsa Herkesin dusmanina benzedigi bu dunyada Ne eksik bizde, ne fazla Ne ariyoruz simdi su kundaklanmis yillarin basinda Kendimiz bulalim kara kutuyu Ne kadarini kurtarabilmisiz kendimizin Hadi sayim yapalim lk is bu siire 'Imagine' adini koyalim. Ne kadar uzak gorunuyordu bize Oysa geldik. ste buradayiz. Yaslaniyor ve ayriliyoruz. Ne zaman karsilassak gozlerimizi kaciriyourz birbirimizden Kacamak sozler ediyoruz. Ayakustu. Ne zaman karsilassak unutmak istedigimiz ne varsa karsimizda Gencligimiz! Kimsenin olmyan gencligimiz! Gencligimizi tartarken bosluk tutan avucumuzda Aci cekiyoruz Aci ceken yerlerimiz kalmis diye seviniyor Sonra ya bira iciyor, ya televizyon seyrediyoruz Karsi ciktigimiz dunyanin bir parcasi olduk nicedir Urkuyoruz bizi gecmise baglayan halatlardan Yarim yanginlar cikardigimiz gemirlerde tukettik butun yolculuklari Dunyayi dinleyisin sonsuzlugunda Olanaklarin hayaletleri ve biz Kirlenen, curuyen sularda yalpalayip duran Bir gozcu isligiyla kendinin terk edilmis sahilinde dolasan Su cocuk kim Ya su koynunda icedonuk bir tabancayla uyuyan melankolik haydut Hayata dislilerinin dokundugu yerden baslayan, Erken torpulenmis su kalabalik Ne kadar uzak gorunuyordu bize Oysa geldik iste buradayiz. Bu kadar miydik?
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by imagine76</i> <br /><blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by keloğlan</i> <br />Topiğin kurucusu adına şiirler yazılmış da haberimiz olmamış, böyle gaflet olur mu, vay başımıza!
IMAGINE
estağfurullah...ve de teşekkür ederim... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
Haddeden çıkmış nezâket, yâl ü bâl olmuş sana Mey süzülmüş şîşeden, ruhsâr-ı âl olmuş sana NEDÎM
Yerin seni çektiği kadar ağırsın Kanatların çırpındığı kadar hafif Kalbinin attığı kadar canlısın Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç…. Sevdiklerin kadar iyisin Nefret ettiklerin kadar kötü… Ne renk olursa kaşın gözün Karşındakinin gördüğüdür rengin… Yaşadıklarını kar sayma: Yaşadığın kadar yakınsın sonuna; Ne kadar yaşarsan yaşa, sevdiğin kadardır ömrün… gülebildiğin kadar mutlusun üzülme bil ki ağladığın kadar güleceksin sakın bitti sanma her şeyi, sevdiğin kadar sevileceksin. Güneşin doğuşundadır doğanın sana verdiği değer Ve karşındakine değer verdiğin kadar insansın Bir gün yalan söyleyeceksen eğer Bırak karşındaki sana istediği kadar inansın. Ay ışığındadır sevgiliye duyulan hasret Ve sevgiline hasret kaldığın kadar ona yakınsın Unutma yağmurun yağdığı kadar ıslaksın Güneşin seni ısıttığı kadar sıcak. Kendini yalnız hissettiğin kadar yalnızsın Ve güçlü hissettiğin kadar güçlü. Kendini güzel hissettiğin kadar güzelsin… Bunu unuttuğunda aldığın her nefes kadar üşürsün Ve karşındakini unuttuğun kadar çabuk unutulursun Çiçek sulandığı kadar güzeldir Kuşlar ötebildiği kadar sevimli Bebek ağladığı kadar bebektir Ve her şeyi öğrendiğin kadar bilirsin Bunu da öğren, Sevdiğin kadar sevilirsin.
can yücel
Geldiğimde notun duruyordu masanın üzerinde Sekizde yatmıştın Saatime baktım, sekizi beş geçiyor O gün anladım bu ilişkinin yazgısını: Takvim tutmazlığı Aramızda düşman gibi duran zamanı O gün anladım Benim sana geç kaldığımı
(Murathan Mungan)
.oO°Oo.
Mesudum, Hoşgeldin.
GÖZLERİNİ AL GİT
Baharı devşirip getirdim Sana verdiğim gün ışığımı Güneşi, toprağı ve sevgiyi Ve gözyaşını güzel çocuk.
Senin için yüklüdür tohum Gökyüzü senin sevincinde. Selam, güleryüzüne selam, Selam yeni doğmuşluğuna.
Gözbebeğinde bir noktacık Hüzün bıraktım ağlayasın Ve bir sevgili düşündüm Ölesiye sevesin diye.
Birgün biliyorum gideceksin Büyük,karanlık şehirlere. N'olur, gözlerini al git, N'olur güneşi de götür!
BEŞİR AYVAZOĞLU
ÜŞÜMEKTEN DEĞİL KORKU
Yorgun savaşçılarız, yengiler eskitti bizi Utanırız tadına varmaktan içkilerimizin Biri bütün güneşleri toplar, vermeye bekletir Üşümekden değil korku, ısınır olmaktan Yorgun savaşçılarız, sevgiler ürküttü bizi
Tutulmuş dağ yolları oklar ve tuzaklar Biri dostluk adına bağışlar çirkinliğimizi Düz yollara düşeriz yeniden oksuz ve tavşansız Yılgın savaşçılarız, sevgiler ürküttü bizi.
GÜLTEN AKIN
SENİ BİR TUFAN GİBİ SEVDİM
I
seni bir çığlık gibi sevdim uzanıp sesimin avlularına sen de her sabah sabah... sevince bir sevgiyle gideriz sonra durur vitrinlerden çiçekleri seyrederiz puştluklar bizi seyreder, biz çiçekleri!
II
seni bir kar gibi sevdim eridim!
bak, kentleri de, dağları da bozdular başka rüzgârlar giydirdiler kentlere dağlara başka tüfekler
kalk gidelim! buradan gidelim!
III
seni bir namlu gibi sevdim tetiklerimi ezberliyordun...
kıyametler koparken alnında bu kentin geceydi... ansızın seni bir tufan gibi sevdim bedenim alabora!
YILMAZ ODABAŞI
herkese şiirleri için tek tek teşekkürler.
bu daha önce yazılmıştı sanırım [hatta ben yazmıştım] ama olsun.gerçekten güzel bir şiir.özellikle elinizde bir fotoğrafla özlem içinde okuyorsanız gözyaşlarınızın nasıl aktığını anlayamazsınız.
BİR FOTOĞRAFTA SEN
Dün bir fotoğrafta gözlerini gördüm İki uzak yıldız gibiydiler, dalgın Bilsen neler anlattı bana, sessizce Bir sevgiyle derinleşen bakışların.
Orda değildin sanki, bir başka yerde Ötelerde, uzakta benimle vardın Güzellikler bahçesi ayna gibi Yansıdığını gördüm yüzünde aşkın.
Bir ara çıktın resimden usulca, ürkek Bir ceylan gibi kollarıma atıldın Özlemli dudaklarınla yangın yangın
Seni gördüm, yaşadım bir fotoğrafta Her zamankinden daha çok bana yakın Gelecek o mutlu günleri anlattın.
ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Anaconda</i> <br />herkese şiirleri için tek tek teşekkürler.
bu daha önce yazılmıştı sanırım [hatta ben yazmıştım] ama olsun.gerçekten güzel bir şiir.özellikle elinizde bir fotoğrafla özlem içinde okuyorsanız gözyaşlarınızın nasıl aktığını anlayamazsınız.
BİR FOTOĞRAFTA SEN
Dün bir fotoğrafta gözlerini gördüm İki uzak yıldız gibiydiler, dalgın Bilsen neler anlattı bana, sessizce Bir sevgiyle derinleşen bakışların.
Orda değildin sanki, bir başka yerde Ötelerde, uzakta benimle vardın Güzellikler bahçesi ayna gibi Yansıdığını gördüm yüzünde aşkın.
Bir ara çıktın resimden usulca, ürkek Bir ceylan gibi kollarıma atıldın Özlemli dudaklarınla yangın yangın
Seni gördüm, yaşadım bir fotoğrafta Her zamankinden daha çok bana yakın Gelecek o mutlu günleri anlattın.