garip birşey var n.hikmet'in şiirlerinde ama çıkaramadım.sanki kağıttan veya ekrandan okumuyorsun da,yaşıyorsun.
BİR FOTOĞRAFA
Karşımdasın işte... Bana bakmasan da oradasın, görüyorum seni. Ah benim sevdasında bencil, yüreğinde sağlam sevdiğim. Kalbime gömdüm sözlerimi, ceset torbası oldu yüreğim. Tıkandığım o an, Elimi nereye koyacağımı şaşırdığım o an işte, Aklımdan o kadar çok şey geçti ki takip edemedim. Ellerim boşlukta, ben darda kaldım. Ellerim buz gibi, ben harda kaldım. Bir senfoni vardı kulağımda çalınan, bitti artık hepsi...
Köşeme çekildim, hani hep kaldığım köşeme. Bakış açım belli oldu yine. Geride kalan, ardından bakar gidenlerin. Bir meltem olacak rüzgarım dahi kalmadı benim. Dağlara çarptım her esişimde. Yollara küfrettim her gidişinde.
Demiştim sana hatırlarsan: “Önemli olan ‘zamana bırakmak’ değil, ‘zamanla bırakmamak’tir..” Şimdi bana, geçen o zamanın Unutulmaz sancısı kalır
Gittiğim eğer bensem, söyle bana kimden gittim? Sende yoktum zaten ben, ben yine bende bittim...
NAZIM HİKMET
sabahı yine ben açayım,uyumayan adamdan şiirler
BELKİ BİRGÜN DUYARSIN DİYE
Bu nasıl sevgi böyle Bu nasıl tutku Bu nasıl özlem Ne zaman gözlerini görsem Bir çoğalıyorum, bir eksiliyorum
Mutluyum varsın diye Al uzattım ellerimi Seni sarsın diye Ceylanım! Belki bir gün duyarsın diye Çıkmışım bir dağ başına sana türkü söylüyorum
Ne güzel ellerin var incecik Ne güzel saçların var sapsarı Anlasana o yalansız gözleri O kirpikleri, o dudakları Düşündükçe baştanbaşa özlem kesiliyorum
Al desem, sana ömrümü versem Korkarsın, alamazsın ki Dur desem, kaçarsın yine ceylanım Gül desem, ağlarsın Gel desem, gelmeyeceksin, biliyorum
Bu engeller bana göre değil oysa Ben bu dağları aşarım Geçerim bu denizleri, korkma İşte düştüm yollara Dur, bekle beni, geliyorum
Sevmek inancım, tutkum benim en eski Dağıtsam dünyalara yeterdi bu sevgi Düşünsene, anlasana ceylanım Sen yoksan ne farkeder ki Ha öyle ölmüşüm, ha böyle ölüyorum
ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN
Anaconda, Nazım Hikmet'i sevdiysen otur bütün külliyatını su gibi iç hemen ve Türk şiirindeki dönemeç notasını gör.
Bir tane de benden:
KADINLARIMIZ
Toprak öyle bitip tükenmez, /dağlar öyle uzakta, sanki gidenler hiçbir zaman hiçbir menzile erişemeyecekti. Kağnılar yürüyordu yekpare meşaleden tekerlekleriyle Ve onlar ayın altında dönen ilk tekerlekti. Ayın altında öküzler başka ve çok küçük bir dünyadan gelmişler gibi ufacık kısacıktılar ve pırıltılar vardı hasta kırık boynuzlarında ve ayakları altından akan toprak, toprak, ve topraktı. Gece aydınlık ve sıcak ve kağnılarda tahta yataklarında oyu mavi humbaralar çırılçıplaktı. Ve kadınlar birbirlerinden gizleyerek bakıyorlardı ayın altında geçmiş kafilelerden kalan öküz ve tekerlek ölülerine. Ve kadınlar bizim kadınlarımız: korkunç ve mübarek elleri ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle anamız, avradımız, yarimiz ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen ve soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki ve kara sabana koşulan ve ağıllarda ışıltısında yere saplı bıçakların oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan kadınlar, bizim kadınlarımız şimdi ayın altında kağnıların ve hartuçların peşinde harman yerine kehriban başlı sap çeker gibi aynı yürek ferahlığı, aynı yorgun alışkanlık içindeydiler. Ve onbeşlik şaraplenin çeliğinde ince boyunlu çocuklar uyuyordu. Ve ayın altında kağnılar yürüyordu Akşehir üzerinden Afyon`a doğru.
NAZIM HİKMET
emredersiniz komutanım
quote:
Orjinalden alıntı: Anaconda
emredersiniz komutanım
Burada emir memir olmaz ve işlemez
Ne zaman yatıp uyuyorsun?
Gözlerim seni arar duman duman Inanmazsın ama her zaman Seni seviyorum lütfen bana inan Senin sevgindir belki bana bu dünyada son kalan
Yazan: walla ben yazdım ya..(Can Sayın)
Devamını bekliyoruz Janjan
pencereden aşağıya bakıyorum,bir balık var,kavak ağacına çıkmaya çalışıyor,o çıkarsa ben de yatıp uyuyacağım.
quote:
Orjinalden alıntı: Janjan
Gözlerim seni arar duman duman Inanmazsın ama her zaman Seni seviyorum lütfen bana inan Senin sevgindir belki bana bu dünyada son kalan
Yazan: walla ben yazdım ya..(Can Sayın)
uyaklar oturmuş JanJan.güzel bir eser
Sağolun walla ya..
Bu sabah erken kalktım
SABAH SABAH ESEN SEHER YELLERİ
Sabah sabah esen seher yelleri Benim sevdiğime benden aşk eyle Irmak olup akar çeşmim selleri Benim sevdiğime benden aşk eyle
Hayalleri gözlerimden ayrılmaz Akar bu çeşmimin yaşı durulmaz Bir derde uğradım derman bulunmaz Benim sevdiğime benden aşk eyle
Yavru şahan idim uçtum yuvadan Ahım inmez oldu daim havadan Unutmasın beni dahi duadan Benim sevdiğime benden aşk eyle
Aşık eder dünya gelmez aynıma Abdal olup post çekeyim eğnime Tanrı emaneti olsun boynuma Benim sevdiğime benden aşk eyle
AŞIK PAŞA
sen kalkarsın da biz kalkamaz mıyız?
DAYANILIR ŞEY DEĞİL
Bilmem ki nasıl anlatsam; Nasıl,nasıl,size derdimi! Bir dert ki yürekler acısı, Bir dert ki düşman başına. Gönül yarası desem... Değil! Ekmek parası desem... Değil! Bir dert ki... Dayanılır şey değil
Bohçacılara sordum Yemen illerinden ipeklilere Şam boncuklarına
Yâr seni sordum Sordum sordum sordum durdum
ADNAN ÖZER
şimdi bu meteor yağmuruna ne olacak?
Meteor yağmuru da diğerleri gibi Kesinlikle bitmemeli Sevdiklerimizden vazgeçmezsek eğer İşte o zaman yaşamaya değer!
(Bunu da ben yazdım-not: sevdiğim kıza şiir yazacağım da alıştırma yapıyorum burada.)
ya akşam akşam gülmekten öldüm burada.
Form ye Formda kal, Port ye Portakal
puauahuahuahuhaua
janjans sana kolay gelsin :D
Kolaysa başına gelsin
başıma gelmişliği vardır .küçük bir tavsiye,çıkmıyorsa zorlama,kendiliğinden akarsa aksın dizeler.kalemi elinde sallar,kafanı kaşıyarak yazacak birşeyler düşünür halde bulursan kendini daha fazla uğraşma,zaten istesen de birşey yazamazsın.
sanırım sözlükte,birşey okumuştum,diyordu ki:
şiir:lise öğrencilerinin sandığı gibi duyguyla değil,düşünceyle yazılan şey.
nasıl sinirlendim anlatamam.ne mantıksız bi söz.yazanı dövmek isterdim şahsen.
Saolasın hocam, dediklerine katılıyorum we belirtmek isterim ki yazdığım tüm şiirler kendiliğinden akmıştır doğal bir nehir misali. Zorla yapacak olmama ki yapsam da ona karşı şiir olarak bakamam-düz yazı gibi olur ama bana kalırsa da şiir kendiliğinden akmalı ve okuyunca bunu hissettirebilmedilir.
hatirlarmisin bilmem, yillar gecti ustunden yagmurlu bir aksamdi, soyledim sevgimi ben belki yagmurdu bilmem, suzulen gozlerinden utanmis, kizarmistin, kacmistin gozlerimden yarinlar, yarinlar, bizim demistin yarinlar, yarinlar, bizim demistin yazik oldu yarinlara, avunurum anilarla hani nerde umitlerim, hepsi sanki bir ruya hani biz bir butunduk, su ile toprak gibi dokulduk, dile dustuk, bir solmus yaprak gibi tanridan dilegim bu, sevenler, sevilenler, yarini bekleyenler olmasin bizim gibi..