Sevmek Güzel meslek Ama zor Can dayanıyor dayanmasına Ama yürek Gitti gidecek
Bedri RAHMİ EYÜPOĞLU
yunusbalığıY
kullanıcısına yanıt
Geldi mi yoksa vakti Sessizce kapatmanın Anılar sandığımı Bir damla mutluluk, Biraz hüzün, Bir damla kahkaha, Biraz gözyaşı Ve içimde hiç bitmeyen Özlemlerle birlikte…
Yunusbalığı
yunusbalığıY
kullanıcısına yanıt
Bütün kapılar kapandı, dışardayım Birden karşıma çıkmayın korkuyorum Uykusuzum fena halde, sokaktayım Karanlık bastırdı mı bozuluyorum
Fena bir yerimden koptuğum doğru Kendimden çok fazla yaşamaktayım Nereye bağlanacak bu işin sonu Aslında ben kimim meraktayım
Bütün kapılar kapandı, sokaktayım...
Atilla İlhan
yunusbalığıY
kullanıcısına yanıt
YALNIZ RUHLAR
Rastladım bir nineye aşağıda, yalnız yolda. Konuşuyordu kendi kendine, Gülüyordu yol boyunca aşağıda, köy yolunda.
Neden konuşur insan tek başına bilemezsin sen çocuk… Uzarsa yol, bulunmazsa yolda biri Konuşur insan kendi kendine… Saplanmışsa hüzün, ok gibi yüreğine Konuşur yalnız yolcu kendi kendine…
İşte bu yüzden yapayalnız yaşlı bir kadın Kaçabilsin diye gözyaşlarından yol boyunca gülerek, Çocuksu çocuksu konuşuyordu kendi kendine… Hüzün dolusun nine tıpkı benim gibi sen de…
R. E. G. Armattoe’den çeviren Yunusbalığı
yunusbalığıY
kullanıcısına yanıt
Tadı yok hiçbir şeyin olmadıkça ‘dost’ yanında… Tüm şarkılar hüzünlü, tüm çiçekler renksiz… Kuşlar küskün, suskun kurumuş dallarda… Kimsesiz yürekleri sarmalayan gece sessiz… Umutlar yitip gitmiş dipsiz karanlıklarda …
Yunusbalığı
yunusbalığıY
kullanıcısına yanıt
ACILAR DENİZİ - ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN
Ben acılar denizinde boğulmuşum İşitmem vapur düdüklerini, martı çığlıklarını Dalgalar her gün bir başka kıyıya atar beni Duyarım yosunların benim için ağladıklarını
Ölüyüm çoktan, bir baksana gözlerime Gör, içindeki o kanlı cam kırıklarını Bu ne karanlık, bu ne zindan gece böyle Bütün gemiler söndürmüş ışıklarını
Ben acılar denizi olmuşum, yaklaşma Sularım tuzlu, sularım zehir zemberek Baksana; herkes içime dökmüş artıklarını
Bu karanlık bitse artık, bir ay doğsa Bir deli rüzgar çıksa; alıp götürse Yılların içimde bıraktıklarını...
yunusbalığıY
kullanıcısına yanıt
YAVRULARIM
Bir gün gelirde Karışırsam masmavi gökyüzüne Yağmur olur ağlarım Sizlerle birlikte, Kar olur düşerim Yanan yüreğinize, Rüzgar olur kucaklarım Sizi gönlümce.
yunusbalığıY
kullanıcısına yanıt
KISIR DÖNGÜ
Sonsuza dek sürmez seviler. Bir gün bir yerde Kayar gider ellerimizden Mutluluk… Dökülür gözlerimizden Tüm umutlarımızla Mutsuzluk. Sonra bir sabah Yeniden doğan güneşle Gözlerini bu kokuşmuş evrene Açan bir bebek saflığı ile Açılır gözlerimiz, Kucaklar yarınları Yepyeni acılara gebe.
YUNUSBALIĞI
yunusbalığıY
kullanıcısına yanıt
Yakarış
Yakardım Tanrı'ya solan günle birlikte, "Bir sevgi ver bana, Bir sevgi ki yenilesin yüreğimi."
Yıldızlar parıldadı Batan güneşin ardından Bir bir gökyüzünde.
Uzattım ellerimi Birini tutabilir miyim diye, Boşluğu kucakladı kollarım.
Yunusbalığı
quote:
Orijinalden alıntı: imagine76
Astronomlar Kasım ayı içerisinde kimi geceler, her iki dakikada bir meteorun gökyüzünde belireceğini müjdeliyorlar. [afro]Leonid adı verilen meteor yağmurları bu yıl Kasım 13 ile 19’u arasında, yeryüzünden bakıldığında gözlemlenebilecek; meraklılar bu süre içerisinde mutlaka en az bir gece meteor yağmurlarını izleme şansı bulacaklar. En iyi zaman ise gün ağırmadan önceki saatler.
acaba bu konuyu açan kişi ölmüşmüdür
yunusbalığıY
kullanıcısına yanıt
İNSAN
Bir sabah gün ağarmadan Çığlık çığlığa geldi dünyaya Ağlayarak yazgısına insan.
O küçücük alnında yazılıydı geleceği, Yalan, aldatmaca, korku, nefret, kan.
Değiştirebileceğini sandı yazgısını Körpe minik elleri ile saçarken Umut tohumlarını.
Dikene dönüştü çiçekler, Taşlaştı yürekler.
İncecik bir çatlaktan Baş vermeye çalıştıkça Sevgi dolu bir tohum Korku ile ezmekte onu Kirli kaba eller.
Yunusbalığı
yunusbalığıY
kullanıcısına yanıt
BİR DÜNYA Kİ
Bir dünya düşünüyorum Sevgi üzerine, Dostluk üzerine… Güzeli, çirkini, Kadını, erkeği ile Tüm insanların Okşamak için uzanan Sarı, beyaz ya da kara elleri Çiçeklerle donanmış, Masmavi, yemyeşil Bir dünya Umut... Umut... Tomur... Tomur...
Yunusbalığı
keloğlan
kullanıcısına yanıt
ARKADAŞ
Bir kıvılcım düşer önce, Büyür yavaş yavaş, Bir bakarsın volkan olmuş, yanmışsın arkadaş... Dolduramaz boşluğunu ne ana, ne kardaş, Bu en güzel, bu en sıcak duygudur arkadaş... Ortak olmak her sevince, her derde kedere, Ve yürümek ömürboyu, Beraberce el ele... Olmasın hiç, O ta içten gülen gözlerde yaş, bir gün yollarımız ayrılsa bile arkadaş...
Yılmaz Güney
yunusbalığıY
kullanıcısına yanıt
AKARSUYA BIRAKILAN MEKTUP
Gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç Ağaçlar bükmesinler n'olursun boyunlarını Neden akşam oluyorum tren kalkınca Kırlangıçlar birdenbire çekip gidince Mendiller sallanınca neden tıkanıyorum Öyle çok acımasız ki, öyle birdenbire ki Az önceki çiçekler nasıl da diken diken Gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç.
O sularda çimdik, bitti; köprüleri geçtik, bitti O elmanın tadı orda, o kuş çoktan öttü, bitti Artık çocuk değiliz, susarak da bir şeyler diyebiliriz Günler devlet alacağı, yıllar bir kadehçik buzlu rakı Oyunlar oyuncaksı, oyuncaklar eski şarkı Kavaklara oklu yürek çizip duran o çakı Nerde şimdi, nerde şimdi, nerde o kan sarhoşluğu Gitme, sonbahar oluyorum, sonrası hiç.
Hasan Hüseyin Korkmazgil
yunusbalığıY
kullanıcısına yanıt
Sen Yoksun
Sen yoksun
deniz yok
yıldızlar arkadaşım
ya bu gece harika bir şeyler olsun
yahut bir bomba gibi
infilak edecek başım.
Ağzımda eski mısralar uzanıp kalmışım
İstanbul minareler odamda gibi
gökyüzü temiz ve parlak
işte kol kola girmiş en mesut günlerimiz
muhalif bir rüzgâr karşı sahilden.
Fosforlu ışıklarıyla gökyüzü bir deniz
havada kanat sesleri
ve çılgın kokular.
Deniz yok
yıldızlar uzaklaşıyor
ben yine yalnız kalıyorum
İstanbul minareler kaybolmuş
SEN YOKSUN.
atilla ilhan
yunusbalığıY
kullanıcısına yanıt
Sisler Bulvarı
elinin arkasında güneş duruyordu
aylardan kasımdı üşüyorduk
ağacın biri bulvarda ölüyordu
şehrin camları kaygısız gülüyordu
her köşe başında öpüşüyorduk
sisler bulvarı'na akşam çökmüştü
omuzlarımıza çoktan çökmüştü
kesik birer kol gibi yalnızdık
dağlarda ateşler yanmıyordu
deniz fenerleri sönmüştü
birbirimizin gözlerini arıyorduk
sisler bulvarı'nda seni kaybettim
sokak lambaları öksürüyordu
yukarda bulutlar yürüyordu
terkedilmiş bir çocuk gibiydim
dokunsanız ağlayacaktım
yenikapı'da bir tren vardı
sisler bulvarı'nda öleceğim
sol kasığımdan vuracaklar
bulvar durağında düşeceğim
gözlüklerim kırılacaklar
sen rüyasını göreceksin
çığlık çığlığa uyanacaksın
sabah kapını çalacaklar
elinden tutup getirecekler
beni görünce taş kesileceksin
ağlamayacaksın! ağlamayacaksın!
sisler bulvarı'ndan geçtim sırsıklamdı
..........
..........
atilla ilhan
yunusbalığıY
kullanıcısına yanıt
SANILAR
Şimdi belki benim gibi ölesiye yalnızsındır. Uçan kuşları gözlemektesindir tek başına. Çamların yeşiline dalmış gitmiştir gözlerin. Radyo dinliyorsundur ya da susarak. Bir kitabı okumaya çalışıyorsundur kim bilir.
Sonsuz güzellikte bir aşk düşünüyor olabilirsin. Belki de anılarını deşiyorsun bir olmazı Bir açmazı derinden derine kurcalar gibi. Bir kahve içmeyi bir elma yemeyi kurarak Saatine bakıyor olabilirsin uykulu gözlerle. Çocukların oyununa dalmış gitmiş olabilirsin.
Mahpus gibi, tutsak gibi, belki köle gibi Yarını olmamak gibi bir duygu içindesindir. Belki de kendini bağışlamıyorsundur Benim hiç bilmediğim bir şeylerden ötürü. Kırık tirenler gibi öylece kalakalmışsındır. Kalkıp gidip çekirdek almayı düşünüyorsundur Ya da uyumak istiyorsundur her şeyi unutmak için. Belki sen de benim gibi ölesiye yalnızsındır.
AVŞAR TİMUÇİN
yunusbalığıY
kullanıcısına yanıt
KALBİM NEDEN AĞLIYOR?
Kalbim neden ağlıyor? Neden bilmem susmuyor… Giden sevgiliye mi, Biten gençliğime mi Kalbim neden ağlıyor? Yeter artık sus kalbim… Bitsin artık özlemim… Kalbim neden ağlıyor?
Yunusbalığı
yunusbalığıY
kullanıcısına yanıt
UNUTMAYIN
Size insanların iyiliğinden, Güneşin sıcaklığından, Yıldızların parlaklığından, Çiçeklerin güzelliğinden Söz etmek isterdim yalnızca Yavrularım.
Oysa gün batıyor, Yitiriyor yıldızlar Elmassı parıltılarını Bulutlu gecelerde, Soluyor çiçekler Mevsim sonu Ve insanlar açık değil Gönlümüzün dilediğince.
Ama siz yavrularım Yine de unutmayın Güneşin sıcak, Yıldızların ışıltılı, Çiçeklerin görkemli Ve insancıkların Arada sırada da olsa "İnsan" olduğunu.