Şimdi Ara

METEOROLOJİ MÜHENDİSLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar meteoroloji mühendisliğini kafama neredeyse ilkokulda koydum.

Ve amatör olarak meteoroloji ile ilgileniyorum. Modeller, Endeksler v.s)

Tek kötü bir dersim var, oda matematik , ne yaparsam yapayım düzeltemiyorum, fizik dersim bile daha iyi,
    meteorolog olmak konusunda çok istekliyim , aşırı istekliyim, bu bölümde okuyan arkadaşlara birkaç sorum olacak,

1.Soru=Matematiğim kötü olsa bile İTÜ'nin tercihini yapayımmı ?
    2.Soru=Meteoroloji mühendisliğinde hava tahminiyle ilgilenmek istiyorum, dersler zorlarmı ?

Son sorum ise İTÜ uçak ve uzay bilimleri fakültesini kazanmak zormu ?
    lütfen yakın zamanda cevaplayın arkadaşlar, özellikle bu bölümde okuyan , benim gibi olan arkadaşlar cevaplasın.

• Bir zamanlar Meteoroloji Mühendisi okumak isteyen biri olarak sana matematik ile şu anımı anlatmak istiyorum, belki bir ders çıkarırsın çünkü matematikte öğrenilmiş çaresizliği yaşadığını görüyorum.

Bende küçükken Meteoroloji okumak istemiştim ama sayısal derslerim buna engel oldu. 20 yaşımda YGS'de Dış Ticaret bölümünü kazandığımda matematik bilgim 4 işlemler ve kesirlerdi. Fizik bilgim hiç yoktu bakın, hiç. Kimyada sadece simyayı biliyordum, biyoloji de bilgim hiç yoktu. Sayısal derslerim öyle berbattı ki, liseyi nasıl bitirdim diye düşünüyordum.
    Daha sonra üniversite de "Ticari Matematik" diye bir ders vardı, bunu görünce küfrettim. "Ulan üniversite de bile karşıma çıktı bi git artık ya!" diye matematikten sitem ediyordum, çünkü bilmiyorum ve asla öğrenemeyeceğimi düşünüyordum.
    İlk dönem Ticari Matematik dersinden kaldım.
    ikinci dönem yine kaldım, çünkü matematiğim berbat.
    2. seneye geçtim Ticari Matematiği altan alıyorum, 3. dönem yine kaldım.
    Sonra bir arkadaşa durumumu anlattım bana "Senin temelin zayıf olduğu için öğrenemiyorsun ve sanki hiç öğrenemeyeceğini sanıyorsun" diyerek bana Antremanlarla Matematik 1 kitabını önerdi. Bende gittim aldım, bi baktım ilk konu toplama çıkarma işlemi. 2+2:?
    Sonra temelden başlayarak çalışmaya başladım ve her konuyu öğrendiğimde "benim temelim olmadığım için matematiği öğrenemiyormuşum, en korktuğum matematik basitmiş" diyordum.
    Şimdi ise matematikten korkan, ona söven ve hiç başaramayacağını düşünen ben, matematiğin denklemler, rasyonel sayılar, olasılık, yüzdelik hesapları vs biliyorum ve artık matematiğin her insanın öğrenebileceğine inanıyorum. Aynı şey başka şeyler için geçerli.

Yani sonuç olarak çalışırsan her şeyi yapabilirsin. "Matematiği ne yaparsam yapayım düzeltemiyorum" deme, temelde sorunların varsa baştan başla, ben bile 21 yaşıma kadar matematiğin m sini bilmezken şimdi takır takır öğreniyorum. Yaşında genç, hiç bir şey için geç değil. Umarım sevdiğin bir işi yaparsın, lütfen sevdiğin bir işi yap. Başarılar diliyorum.

• Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    Ağabeyim öncelikle bu benim yeni hesabım. Anlattığın şeyler beni çok gururlandırdı. Çok teşekkür ederim. Bu kitabı öneriyormusun ?

Ne kadar zamanda bu kitapla geliştin ? ne kadar zamanda notlarını yükselttin, kitap gerçekten iksir gibi işe yarıyorsa hemen alıcam ve hayatımı garantileyecem.
  • Rica ederim.
    Bu kitabı kesinlikle öneririm dostum. Kitap 4 seriden oluşuyor Antremanlarla Matematik 1-2-3-4 diye ve her seri 1 ayda bitebilir. Çünkü kitap günlük olarak çalıştırıyor seni. Ben ilk serisini bitirdim ve 2. serisinin ortasında bıraktım malesef. Bırakmamın sebebi tamamen benim aptallığım, kitap ile alakalı değil. Ayrıca bana çok fayda sağladı, en azından kesinlikle denemelisin dostum.

Kitap hakkında bilgiler vereyim;
    Kitap bu ve ilk serisi yani Antremanlarla Matematik 1
     METEOROLOJİ MÜHENDİSLİĞİ

Kitabın diğer serileri, Antremanlarla Matematik 1-2-3-4
     METEOROLOJİ MÜHENDİSLİĞİ

Kitabın ilk serisindeki konular
     METEOROLOJİ MÜHENDİSLİĞİ

Kitap seni günlük olarak çalıştırıyor, 1. günde çalışılması ve çözülmesi gereken sorular diye. Ayrıca bazen motivasyon için düşünürlerin sözlerini de paylaşıyor
     METEOROLOJİ MÜHENDİSLİĞİ
     METEOROLOJİ MÜHENDİSLİĞİ

Kitap, temeli zayıf ve matematiği kötü olanlara hitap ettiği için sade, anlaşılır ve sohbet dili kullanıyor. Mesela konu anlatımlarda sanki öğretmen senle muhabbet eder gibi anlatıyor ve ":)" gibi imgelerde koyuyor
     METEOROLOJİ MÜHENDİSLİĞİ
     METEOROLOJİ MÜHENDİSLİĞİ

Bu kitabı öneririm. Ayrıca anlamadığın konuları Youtube'de "Şenol hoca" diye bir matematik öğretmeninden istediğin konuyu izleyebilirsin.

Bu arada İTÜ Meteoroloji bölümünü okuyan bir insanı tanıyorum, bu sene 4. senesi. Eğer bölüm hakkında soruların varsa ben ona sorabilirim veya seni Facebook üzerinden tanıştırabilirim.

@erens28522

Ben sorumu buradan sorayım, insanları çok uğraştırmak istemiyorum.
    1.Olarak 19 mayıs üniversitesi ile İTÜ'nün farkı varmı ?
    2.Olarak ise İTÜ için kaç net kaç puan istiyorlar ?
    Son olarakta İTÜ'den memnunmusun ?
    Bunları sorarsan sevinirim abi.
  • 1. Hocam bu soruyu ben öncesinde de sormuştum. Bana İTÜ'nün dersleri Samsun'a göre biraz daha zor olabilir dediydi, bir de İTÜ'de hazırlık zorunlu iken Samsun'da zorunlu değilmiş. Ama İngilizcen iyi ise İTÜ'de hazırlık sınavına girip ve geçersen hazırlık okumaya gerek kalmaz.
    2. Arkadaş en son 4 sene önce sınava girdiği için şuan ki puanları bilmez. Bu yüzden ben internetten baktım, geçen sene MF-4 ile taban puanı 361, tavan puanı ise 410 ayrıca başarı sıralamasında 74 Bin idi. (Kaynak)
    3. Memnun musun diye sorduğum da bana "bölümden memnunum fakat okul için ayn şeyi söyleyemem, gereksiz bir şekilde zorluyorlar" dedi.

@erens28522

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Celal Şengör -- 28 Mart 2018; 20:0:17 >

İTÜ için geometriye ihtiyaç var mı ?
    Ayrıca çalıştım olmadı 19 mayısı tercih etsem herhangi bir eksisi olur mu ?
    Bu arada cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OTOMOTİV MÜHENDİSLİĞİ
    12 yıl önce açıldı
    İtü inşaat mühendisliği
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dostum İTÜ Meteoroloji Bölümü'ne sayısal derslerinin puanıyla gireceğin için ve sayısal derslerinin içinde de Geometri olduğu için haliyle sınavda ihtiyaç var tabii ki.
    Eğer Geometrim de zayıf diyorsan geometri çalışmak için temelin olması gerekmiyor bence, youtube de şenol hocanın ygsnin ilk konularını anlatan anlaşılır videolar var, bunun için konu anlatımlı kitapta alabilirsin.

İlk tercih sırasında İTÜ'yü yazarsın, 2. sıraya da 19 Mayıs'ı yazarsın. İTÜ çıkmaz ise 19 Mayıs çıksın.
    İTÜ Meteoroloji bölümü 1983 yılında açıldığı için geçmişi ve akademik kadrosu iyi görünüyor, İTÜ'de 8 tane profesör var. 19 Mayıs ise 2015'de açıldı.
    Bu arada zorunlu ingilizce hazırlık sınıfı 19 Mayıs'da da varmış.

Rica ederim dostum, yardımım dokunuyorsa ne mutlu. Antremanlarla Matematik kitabını alacaksın değil mi?

@erens28522

Asıl ben teşekkür ederim. Bu arada antremanlarla matematiği kesinlikle alacağım.Hatta fizik,biyoloji,kimya,geometri olan tüm setlerinide alıcam.Matematiğimi düzeltsem zaten İTÜ'yü kazanacağıma inanıyorum.
    Ama çok merak ediyorum, bu kitap gerçekten bu kadar işe yarıyormu :D
  • Dene ve gör, yine çok fazla beklentiye girme de

@erens28522

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Celal Şengör -- 29 Mart 2018; 20:44:42 >
    ben baya kötüyüm matematikte, deneme sınavında 20 soru sorulsa en fazla 13 yaptığımı bilirim, yoksa 6-9 doğru arası yapıyorum,

genel olarak 20 soru sorulsa 15 net falan yapabilecek kapasiteye gelebilirmiyim ?

İTÜ matematik neti 39 üzerinde olmalı, 80 soru soruyorlar, 45-50'sini yapsam yeter, bukadar geliştirse yeter.Öyle olurmu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 soru sorulsa ortalama 8 tane doğru yaparsın ve buna baya kötüyüm mü diyosun? Şuna kötü diyelim bence Sen en azından yapıyosun ben anca 1-2 doğru yapıyorum, o derece feciydi benim. Bütün serileri bitirir üstüne ygs çalışırsan yaparsın yani.

Benim bildiğim ilk oturumda yani TYT de sayısaldan 60 soru çıkıyor. 30'u Matematik, 30'u da Fen. Yalnız İTÜ'yü tutturmak için kaç net, kaç doğru yapman lazım bilmiyorum. Sayısaldan garanti 380-410 civarı puan yapman lazım ama kaç net oluyor bilmiyorum. İnternette hesaplayıcı siteler var oradan deneyebilirsin.

@erens28522
  • Yani diyorsun ki kitapları adam gibi düzenli çalış ve başar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hiç çalışmadan 19 mayısa falan giderimde, İTÜ gerçekten puan istiyor, matematiğim gelişirse her türlü oraya giderim. Tek istediğimde bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erens28522

Hiç çalışmadan 19 mayısa falan giderimde, İTÜ gerçekten puan istiyor, matematiğim gelişirse her türlü oraya giderim. Tek istediğimde bu.

Umarım İTÜ'yü kazanırsın dostum. Lise 3 müsün?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hiç beklemediğin kadar küçüğüm.
    Evet 8.sınıfım. Liseye geçmeme 1 yıl kaldı.
    Belki benim yaşımdakiler böyle şeyleri düşünmüyor.
    Ancak ben birçok hedefimi çoktan belirledim.
    Tek istediğim şeyde matematiğimin İTÜ kazanabileceğim kadar iyi olması.
  • Tebrik ederim seni. Lise'de de sayısalına dikkat et, anlamadığını öğretmenlere sor. Meteoroloji de işine yarayacak matematiği lisede göreceksin büyük ihtimal çünkü integral, kalküs, difransiyel ve limit/türev gibi mühendislik konuları lisede. Sıkı çalışmalısın dostum.
    @erens28522
    Teşekkür ederim.
  • Ulan şöyle bakıyorum da 5 sene önce lise son öğrencisi olan ben ne kadar salakmışım ne kadar düz mantık düşünüyormuşum.O dönem bizde herkes inşaat müh yazdı kimse ben neye yatkınım diye sormadı ben dahil.Geçen de İtü Meteoroloji müh hocasının (ünlü bi hoca galiba) bi videosunu gördüm yutup da.Hoca aynen şunları söyledi diğerleri yağın,çamurun içinde çalışırken biz ofisimizde bazı günler de deneyler de eğlenerek çalışıyoruz demişti.Hocanın söylediği çok koydu aklımdan keşke 5 sene önce burayı yazsaymışım diye geçirdim.Ama olanla ölene çare yok.Geçen gün de kuzene tavsiye ettim bölümü bence çoğu mühendislikden daha iyi bi bölüm.İtü nün sayfasından derslerine baktım hocalar nasıl bilemem ama basit geldi.Çalıştığı kurumların sayısı epeyce de fazla özel sektörü saymıyorum bile hatta geçen kpss alımında 69 la almış.Tabi ben olsaydım sizin yerinizde kesinlikle akademisyenlik düşünürdüm.Gençler artık makine,inşaat,bilgisayar gibi genel bölümler de kendinizi göstermeniz daha zor onun yerine bu genel bölümlerin alt bölümlerini makine değil de uçak,inşaat değil de gemi inşaa,bilgisayar değil de yazılım bölümlerine girip o konuda sivrilmeniz lazım
    Bu yazıyı yazan kişi bunu anlaması için 5 sene saçma bi üni de sürünmesi ve hayatını mahvetmesi sonucu bu kanıya ulaşmıştır.Genç dimağlara tavsiyeler pm aracılığı ile verilir

Özet : Hiç korkmadan yazın bu bölümü

Uzun süreden sonra önemli bir şey sormam lazım.
    Antrenmanlarla matematik dışında insanlar, karekök 0 falan alın diyor. Sadece antrenmanlarla matematiği alıp çalışsam, 40 soruda 25 net falan yapabilirmiyim ? merak ediyorum ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.