Şimdi Ara

Metro Turizmle yaşadıklarım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
1
Favori
11.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzergahımda Varan varsa Aile geleneği olarak onu seçerim, Yoksa Kamil Koç, Yoksa Arabamla giderim.

Metro Firması zamanında en çok kaza yapan firmalardan dı.
  • heran herşeyin olabılecegı bır fırma 1990 ların sonuna dogru parladılar ve hızla büyüdüler , birden tanesi 1 trılyona yakın olan setra s431 dtlerden 10 tanecık alıverdıler tabı arkası kesılmedi alımların hem ucuza gıderler hemde sırket olarak en pahalı otobuslerı alırlar nerden gelıyor bu derenın suyu ? setrayı almıs lastıgı kaplama kumho :)

metroya alternatif : ege bölgesinin tamamında pamukkale , antalya tarafında kamıl koç,antep tarafı sec , mersin tarafı mersin vif , karadeniz de ulusoy tercih edilebilir.

benden önermesi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

aaa, bu metro turizm dediğiniz, hani uçak firmaları bir bir kurulup, nerdeyse otobüs bileti fiyatına yolcuları tek tek kaparken, ortalığa dökülüp veryansın eden, "devletimizden şikayetçiyiz, uçak firmalarına yol açtı, rekabet arttı, biz artık yolcu bulamıyoruz. üstelik onlara ucuz akaryakıt satıyorlar, biz daha pahalıya alıyoruz, uçaklarla rekabet edemiyoruz" (halbuki bu durum gayet doğaldır. çünkü otobüsler motorinle çalışırken, uçak yakıtı, kerosen de denilen halk dilinde gazyağı diye bilinen, yanması en zor, rafineride en alt katmanda yer alan ve hakkaten ucuz olan yakıttır ama nerden bilsinler. onlar uçakların da motorinle ya da benzinle çalıştığını filan zannediyorlardır) diye bas bas bağıran,

Metro turizmi bilmem de, kerosen denilen zımbırtıyı, otobüscülere o fiyata versinler o zaman.

Kerosen, rafinerinin en alt katmanında falan yer almaz, adam gibi yakıttır.

Litresini, uçakçılara verdikleri gibi 1 milyona versinler, doğan şahin gibi arabalarda yakmazsam, adam değilim.

Yapısı itibarı ile benzinden daha kalın olan bu yakıt yanıcılığı benzinden daha fazla olduğu için benzindeki oktanı yükseltmek içinde kullanılır

• quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

quote:

Orijinalden alıntı: aya

aaa, bu metro turizm dediğiniz, hani uçak firmaları bir bir kurulup, nerdeyse otobüs bileti fiyatına yolcuları tek tek kaparken, ortalığa dökülüp veryansın eden, "devletimizden şikayetçiyiz, uçak firmalarına yol açtı, rekabet arttı, biz artık yolcu bulamıyoruz. üstelik onlara ucuz akaryakıt satıyorlar, biz daha pahalıya alıyoruz, uçaklarla rekabet edemiyoruz" (halbuki bu durum gayet doğaldır. çünkü otobüsler motorinle çalışırken, uçak yakıtı, kerosen de denilen halk dilinde gazyağı diye bilinen, yanması en zor, rafineride en alt katmanda yer alan ve hakkaten ucuz olan yakıttır ama nerden bilsinler. onlar uçakların da motorinle ya da benzinle çalıştığını filan zannediyorlardır) diye bas bas bağıran,

Metro turizmi bilmem de, kerosen denilen zımbırtıyı, otobüscülere o fiyata versinler o zaman.

Kerosen, rafinerinin en alt katmanında falan yer almaz, adam gibi yakıttır.

Litresini, uçakçılara verdikleri gibi 1 milyona versinler, doğan şahin gibi arabalarda yakmazsam, adam değilim.

Yapısı itibarı ile benzinden daha kalın olan bu yakıt yanıcılığı benzinden daha fazla olduğu için benzindeki oktanı yükseltmek içinde kullanılır

Zaten fiyatı maliyet değil atv belirliyor..

• Arkadaş bir firma kendini hiç mi geliştirmez,yıllar evvel bindim Metro'ya benım de başıma çift bilet satma olayı gelmişti.Ayrıca bütün yol bol bol su içmiştik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

Belge ?

belgeye gerek yok bir donem haberlerde hep bu firmanin otobusleri gorunurdu bu yuzdende bir cok kiside boyle bir intiba birakti. Yanliz burada farkli bir noktaya daha deginmek gerekiyor ki o da otobus sayisi. Metro bu konuda turkiyenin en buyuklerinden birisi hatta muhtemelen en buyugude olabilir bu yuzdende kaza sayisi fazla tabii.

Metro da cok fazla arac var ama kalite standardi yok yani bir aracta gayet iyi sartlarda seyahat edebilirken digerinde rezil olmak mumkun. Bundada sirket yapisi onemli tabii arac sahipleri cok fazla olunca belli bir standardi tutturmakta cok zor oluyor. Halbuki az arac sayisi olan firmalarda genelde araclar bir yada birkac kisiye ait oldugu icin standart bir kalite anlayisida oluyor.

• Varan'i oven cok cikmi$, ben de kullanirim Varan'i, ancak $imdi Varanbus adinda bir marka cikarmi$lar. Ayak mesafesi uzun, koltuklari geni$ olan Setra'yi kullaniyorlar diye tercih ediyordum, artik bircok guzergahta onlar da Travego kullaniyorlar. Sikayetvar'a bakarsaniz, Varanbus'la ilgili $ikayetleri gorursunuz.

Ulusoy'un da servisi, hizmeti kalitelidir, ancak en az 2 ayda bir uzun yol yapan birisi olarak soyleyim ki, Metro'dan sonra gordugum en kotu $oforler de Ulusoy $oforleridir. Bir kez arkalarindaki otobuste seyahat ederken, oyle bir sollamaya cikti ki herif, ciddi ciddi tirstim buyuk bir kaza yapacak diye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kemal Fırat
    Bölge Müdürü:Farzet ki ben yaptım,ne olacak?Seninle farklı türlü mü konuşmam gerek?

Bomba ya,pisliğine gidip mekan basar valla benim bazı piskopat arkadaşlar.10 numara meydan okuma olmuş

Bu aynı koltuğu başkasına satma çok oluyor firmalarda.METRO da nasıl bir firmaysa şikayet eden edene ama hala batmadı.
  • Yıl 2000, şu günler (Aralık ayı), ben ve arkadaşım/müşterim Mardin, Kızıltepeli Z.A. (aşiret reisi olduğundan adı gizlendi) bir iş görüşmesi için Adana'dan İstanbul'a gittik ama ben arabayla gitmek istemedim, o da otobüsle gitmek istemedi. Uçak zaten ikimizin aklına gelmedi, neyse ben kazandım ve otobüsle gittik (1.000 km). Z.A. biletleri aldı. "YENİ ADANA" adlı otobüs seyahat şirketinden... Şoför 1.62 boyunda ve gece de kalın güneş gözlüğü takan birisiydi (!) ve sanırım sağ kolu ile Antep fıstığı yiyen, sol kolu ile virajlara giren ve sağ dizi ile de vites değiştiren AKDENİZ otobüslerinin şoförleri gibi efsaneleşmek üzereydi. Neyse, Chow Yun-Fat'ın oynadığı The Replacement Killers adında 10 üzerinden -10 vereceğim filmi VCD'den izlemeye başladık ve hostes hanım da sahneye çıktı. Şimdi koridor herhalde 50 cm genişliğinde ama hostes hanım yan yan yürüyor ve her gidip geldiğinde kalçası ile yolcuların dirseğine ve/veya omuzuna değiyor (dokunuyor, temas ediyor), ayrıca da otobüs elini kaldıran herkese duruyor. Sanki Topel ya da İtimat dolmuş mübarek. Yolculuk saat 19:00'da başladı ama TEM'e gitmemiz saat 19:20'yi buldu. Saat 03:00'de Ankara'dan çıktığımızı hatırlıyorum. Nefret ettiğim Pelit'te durdu (yarım saat), daha da çok nefret ettiğim Orhan Ağaçlı'da da durdu (yarım saat) bir de etrafı tavuk çiftliği kokan bir yerde durdu. Harem otogarına biz hatırlatmasaydık da girmiyordu...! Tabi o zaman böyle forumlar falan yok, Tüketici Hakem Heyeti var ama 56 kbps hızlı internette bu kadar faal değilim. Zaten bu yolculuktan sonra da bir daha uzun mesafe yolculukları otobüsle yapmadım, otomobil/minibüs/uçak gibi vasıtalar kullandım.

VARAN ile seyahat eden kişilerden de şimdiye kadar hiçbir şikayet duymadım. Zaten Adana'da otogara girmemeye yemin etmiş bir otobüs şirketi ve ilerideki BP Kavi Petrol İstasyonunda yolcularını alır ve bırakır.

Otobüs ile şehirlerarası yolculuğun bu kadar gelişmiş (yaygınlaşmış ve büyümüş anlamında kullanılmıştır) olmasının sebebi devletin demiryollarına hiçbir zaman yeterli önemi vermemiş olması ve olması gerekenden çok geride kalan demiryollarının yatırımlardan yoksun bırakılması ve bırakılmaya devam etmesi. Tülomsaş gibi bir fabrikaya ve Hızlı Tren Projesi gibi gayretli mühendislere sahip TCDD'nin her il ve ilçeye tren seferlerinin olması gerekirdi, yolcu ve yük naklinin yarısından fazlası demiryolu ile yapılmalıydı ama eksik demiryolu bize fazla otobüs kültürü ve fazla kamyon kültürü olarak dönmüştür ve herhalde devlet bundan gizl gizli memnuniyet ve iftihar duymaktadır.

Taner Göde

• quote:

Orijinalden alıntı: Kemal Fırat

Arkadaşlar hepsini kısaca yazmaya çalışacağım:

Acil işim çıktı ve biletimi telefonla 5 saat içinde satın almak üzere rezerve ettirdim,bilgisayarlarına kaydını yaptırdım.2 saat sonra almaya gittiğimde (son alma vaktinden 3 saat evvel) biletim başkasına satılmıştı.Yazıhanedekiler "biz satmadık biz birşey yapamayız" dediler.Hemen halkla ilişkileri aradım.Rezerve ettiğiniz bileti falanca il bölge müdürlüğü satmış,orayla görüşün dediler.Halkla ilişkiler dedikleri safsata benim sorunumu çözmek yerine bana rezerve edilen bileti başkasına satan bölge müdürünün telefonunu bana verip benim konuşmamı istedi!..Hemen aradım aramızdaki konuşmanın özeti şu:

Bölge Müdürü:O bileti satılmış size yardımcı olamam

Ben:Ben rezerve etmiştim o bileti,acil işim var,o yeri bana vermelisiniz

Bölge Müdürü:Artık birşey yapamayız

Ben:Neden benim ayırttığım bileti başkasına sattınız?

Bölge Müdürü::Çift bilet kesilmiş ne olacak?

Ben:Sizin firmanızda 1 koltuğa 2 bilet kesilmesi normal yani öylemi?Bunun sorumlusu kim?

Bölge Müdürü:Farzet ki ben yaptım,ne olacak?Seninle farklı türlü mü konuşmam gerek?

Konuşma aynen böyle geçtikten sonra acilen gitmem gerektiği için otobüste 3 kere yerim değiştirilerek en son 5 saati de hostes koltuğu olmak üzere yolculuğumu tamamladım.

Şikayetvar sitesine koymaktan güvenliğimden korktuğum için vazgeçtim,burada da detayları yazmaktan çekindim.

Bu durumu şikayet edebileceğim ulaşılabilir kimse yok,yukarda belirttiğim üzere.

Bir daha metro turizmle seyahat eder miyim yorumu size bırakıyorum.

Sadece yaşadıklarımı yazdım,yorum yine sizin...

şikayet vara yazmak neden güvenliğini tehdit ediyor?

• Metro en leş firmalardan biri, ama ne yazık ki çoğu zaman elim mahkum kullanıyorum.

Çünkü adamlar neredeyse her yere sürekli otobüs kaldırıyorlar.
  • Neden guvenliginizden korktugunuzu biraz anlayabiliyorum.herkezi ayni kefeyi koyamam ama 2004 de Ankara da calisirken bir paketi(paket dediyime bakmayin icinde sadece firmamizin yazilimi olan bir cd vardi) cumartesi gunu acil yollamam gerektigini bunun icinde asti den otobusle gondermemi isteyen patronumu dinleyip dogru astiye gittim.

hemen ilk gordugum firmaya yoneldim ismini inanin hatirlamiyorum.ama metro deyildi.

f:firma yetkilisi ve b: ben

B:abi paketi kaca goturursunuz pazar oglen orda olmali zaten ufak bir cd var icinde.

f: ici beni ilgilendirmez,5milyon aliriz(ytl galiba cikmamisti)

hemen verdim parayi paketide, bekliyorum makbuz verecek diye.

b:abi makbuz vermedin.

f:,makbuza gerk yok sozum senet.

b: sozun senette, sirketten parasini nasil alcam ben?vesaire vesaire

neyse adam vermek istemedi makbuzu. fazla uzatmayayim.

b:abi ozaman senle yolayamam, ver paketi, paramida

adam bi sure dil doktu, bisey olmayacagini anlatti. bende makbuzsuz sirketten parami alamiyacgimi anlattim.

f:al lan paketini,paranida al(parayi surataima atti) kaybol burdan.

b:(serde genclik tabi) nasil esnafsin sen, adam gibi versene parami, sikayet etcem seni, senin gibiler yuzunden herkezin adi cikiyor.

f: kaybol lan ayagimin altinda kirarim kemiklerinii.

b:Ne kiriyosun sen cevizmi? burda kirarsin tabi, okadar delikanliysan gel disari cikalim, kim kimi kiriyor (

f: gel lan buraya, gel lan.

b: ufak ufak topukladim tabiki.( gitsem dayaktan gebertirler beni) adamda Allah tan gelmedi pesimden.

hemen akabinde baska firmaya gittim.(paketin acil gitmesi lazim. gonderemezsem, patronun bana bilimum iskence tekniklerini, uzerimde uyguluycagini biliyorum) uzun sure gectigi icin uzerinden iki firmaninda adini hatrlamiyorum.gitsem ikisinide bulabiirim ama.

b:abi bu paketin acil gitmesi lazim.

F:ne var icinde?

b: cd var.lutfen ucreti karsiligi makbuz kesermisiniz.

F:bunun icin ucrete gerek yok.hemen bir form doldurdu cdyi verdiyime dair.

ben dumur tabi,hayatta ozaman anladim butun insanlari ayni kefeye koymamayi.Adama da anlattim yasadigimi,cok tesekur ettim. oda cok sinirlendi,kizdi kopurdu.iyiki uymadigimi felan anlatti, sen gencsin kanin kayniyor dedi.

sizede gecmis olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fubo -- 7 Aralık 2009; 22:44:10 >

• şaşırmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Orijinalden alıntı: edarguner

Belge ?

2000 ve 2001 senesinde en çok kaza yapan firmalardan dı hatta burun farkıyla Antalya Akdeniz firması lav edilmişti. Bu arada en fazla kaza yapan demedim yapanlardan dedim.Herhalde bunun aksini iddia etmezsiniz.Bunun sebepleri arasında oran olarak belki en fazla sefer yapmalarının da etkisi olabilir.

Aşağıda linkte bir çok arkadaşın yorumu var google'da Metro denildiği zaman çıkan yorumlarda pek iç açıcı değil zaten.Umarım kendilerini daha da ileriye götürürler hizmet konusunda.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=metro+turizm

• quote:

Orijinalden alıntı: bulker

Varan'i oven cok cikmi$, ben de kullanirim Varan'i, ancak $imdi Varanbus adinda bir marka cikarmi$lar. Ayak mesafesi uzun, koltuklari geni$ olan Setra'yi kullaniyorlar diye tercih ediyordum, artik bircok guzergahta onlar da Travego kullaniyorlar. Sikayetvar'a bakarsaniz, Varanbus'la ilgili $ikayetleri gorursunuz.

Ulusoy'un da servisi, hizmeti kalitelidir, ancak en az 2 ayda bir uzun yol yapan birisi olarak soyleyim ki, Metro'dan sonra gordugum en kotu $oforler de Ulusoy $oforleridir. Bir kez arkalarindaki otobuste seyahat ederken, oyle bir sollamaya cikti ki herif, ciddi ciddi tirstim buyuk bir kaza yapacak diye.

VaranBus ile Hizmet, daha ucuza satılıyor katılıyorum size.Bu sene 10 TL az verip seyahat ettim bu Modeller ile İster istemez diğer rakipler ile Bu ekonomik şartlarda rekabet için yapılmış bir hareket.Ne kadar doğrudur bilemem.

Ama şu bir gerçek ki 30 sene önce de Varan en lüksü ve kalitelisiydi Halen En kaliteli.

Bütün şöförleri emniyet kemeri takıyor,içeride Şöförler sigara içmiyor yada içen bana denk gelmedi.Mola tesislerinin çoğu kendinin, çalışanlar nazik,Şahsen ben ve ailem kendimi bildim bileli bu Firmayı tercih eder halen.

• bi otobüs hikayeside benden istanbuldan ankaraya gideceğim bilet yok indik hareme abim ve ben işte ilk kalkana bineceğiz
    bi denk gelmedi adamın biri hemen hemen diye bağrıyor üstünde as bilmem ne yazıyor neyse bilet aldık bindik o da ne otobüste kimse yok 15 dakika var diyor eleman şöför ve biz( iki kişi ) bide muavin neyse dakikalar doldu 2 kişi daha bindi şaşkın bekleyişimiz sürerken otobüs kalktı 4 yolcu ile ama ne hız , o zaman bolu tüneli yok dağa çıkıp iniliyor adam uçuyor adeta , alet habire yan yatıyor süratten yarım saat mola dahil 4 saatte istanbul ankara yaptı yani 3.5 satte 450 km yol artı bolu dağı iniş çıkış hayatımda yaptığım en ilginç ve en hızlı otobüs seyahati idi

• yazilanlari okuyunca ne türlü bir yerde Yasadiginizi düsünüyorum, orasi Türkiye degil dimi ????

Bu ne ya Sikayet etmekten bile korkuyorsunuz, burada olsa adam Avukata verir Mahkemelik olur.

Türkiye´de Otobüse binmek Cinayet saten, Otobüs soförünün elinde Cep Telefonu Trafik Kurallarini hice sayiyor, böyle hiyarlarida gördüm bu sene hemde Canli Canli.

Saygilar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YasinDE -- 7 Aralık 2009; 22:23:13 >
  • yaşadıklarınız gerçekten can sıkıcı şeyler yalnız bilet ayırtma konusunda bu tip olayları yaşamaktan kaçındığım için direkt alırım her seferinde yoksa parayı gösterene satarlar bileti kısmen haksız da değiller ama ayırtmak yerine almak en iyisidir. bir yere gezmeye gittiğimde otobüsten iner inmez dönüş biletimi alırım mesela tabi durumunuzu bilmiyorum ama sadece fikir benimki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SchwarzMoto

yaşadıklarınız gerçekten can sıkıcı şeyler yalnız bilet ayırtma konusunda bu tip olayları yaşamaktan kaçındığım için direkt alırım her seferinde yoksa parayı gösterene satarlar bileti kısmen haksız da değiller ama ayırtmak yerine almak en iyisidir. bir yere gezmeye gittiğimde otobüsten iner inmez dönüş biletimi alırım mesela tabi durumunuzu bilmiyorum ama sadece fikir benimki.

Ben de her zaman sizin gibi yaparım,hatta vardığım yerde hemen başka firmadan dönüş biletimi aldım yalnız bu hadisede firma yazıhanesine uzak bir yerdeydim
  • anladım keşke yakın bir tanıdığınıza aldırsaydınız sağlık olsun ben yüzgöz olmayı hiç sevmiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.