Şimdi Ara

Metrobüs Araçları Neden Ters Yönde Gidiyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
11.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: focusrite

arkadaşlar benim peder belediyede çalışıyor sordum o büyük gerçek metrobüsler gelmeyecekmiş peki neden dedim;
    çünkü tanesı 1.2milyon € muş onun yerine 3 tane mercedes alınıyormuş ve ayrıca o göbekten dönemiyormuş

Alıntıları Göster
    Trafiksiz yol işte, önemli olan da bu zaten. Araçlara o kadar takılmayın bence, şükredin, Zincirlikuyu'dan Avcılar'a takılmadan gidebiliyoruz artık.
    Raylı sistem çok daha iyi olurdu tabi, havadan olsaydı şahane olurdu, hem yolları kırpmak zorunda kalmazlardı. Herşey para tabi, fukara bi ülkeyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: blufer

Trafiksiz yol işte, önemli olan da bu zaten. Araçlara o kadar takılmayın bence, şükredin, Zincirlikuyu'dan Avcılar'a takılmadan gidebiliyoruz artık.
    Raylı sistem çok daha iyi olurdu tabi, havadan olsaydı şahane olurdu, hem yolları kırpmak zorunda kalmazlardı. Herşey para tabi, fukara bi ülkeyiz

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Bilgin

güzelll

• quote:

Orijinalden alıntı: focusrite

quote:

Orjinalden alıntı: Bilgin

güzelll

Alıntıları Göster
    dediğiniz gibi raylı sistem olsa çok daha iyi olurdu ancak açıklama yaptılar onun maliyeti çok fazla olacağı için yapılamadı diye.

haklı olabilirler bu konuda bilmiyorum. tramvay olsa çok daha iyi olurdu da maliyet ne olurdu işte. demek ki arada baya bir fark vardı ki raylı sistem yapamadılar.

yine de mesela 4. levent'ten hacıosman'a kadar metroyu uzatıyorlar. bu da güzel bir şey. o yolu kullanıyorum ve çok trafik oluyor. metro belki biraz azaltır trafiği

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

quote:

Orjinalden alıntı: azizst

quote:

Orjinalden alıntı: alpxtreme

Evet @oktayd haklı bomboş yolda 70 den fazla yapmıyorlar. Avcılardan mecidiyeköye 45 dk. gidiyorsunuz.

önceden 2 buçuk saatte gidiyordu şimdi 45.amaçta sorun yok ta araçta,uygulamada problem var.

su abartma psikoljimizden vazgecsek cok güzel olacakta neyse.oraya tekerlekli araç sokmanın mantıgını bana kim anlatacak

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: oktayd

su abartma psikoljimizden vazgecsek cok güzel olacakta neyse.oraya tekerlekli araç sokmanın mantıgını bana kim anlatacak

Şu fotoğrafa bak, anlarsın (Umarım).

https://store.donanimhaber.com/ff/3b/10/ff3b10c7fcf20cc0cfd4b2e93c09727e.jpg

Metrobüs Araçları Neden Ters Yönde Gidiyor?

Metrobüs, lastik tekerlekli bir araçtır zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

quote:

Alıntıları Göster
    arkadaşlar belediyeye bence suç bulmayalım..
    metrobus yapılırken biliyorsunuz mıknatıslı ray döneşecekti ve araçlar otomatik hareket edecekti durağa kendi yanaşacaktı vs vs..
    ama yetkililer gördü ki Burası Türkiye E5 de bile karşıdan karşıya geçmeye cesaret eden vatandaşlar var mecburen şöför koydular allahın makinası metrobus yoluna giren vatandaşı görmese adamın vıcığı çıkar o yüzden şöför ihtiyacı var..
    bildiğimiz otobusu koymalarının nedeni de metrobus araçlarının daha gelmemiş olması bir nevi vatandaşa hizmet amacıyla yoldan ve zamandan kazanılması için konuldu..valla 1 kişi bile diyemez ki bu metrobus kötü oldu ( miniüsçüler hariç ) ne çileydi topkapıdan avcılara gitmek cam kenarı değilsen çekilmez bi yolculuk

( vay be akp nin yaptığı bir şeyi de öveceğim aklıma gelmezdi )
    (inşallah bunu yazdım diye konu kapanmaz )

• quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk

quote:

boşver sen bunları anlamaz bunlar ne söylesen nafile

Metrobüs, metro ile otobüsün birleşimi ile ortaya çıkmış bir toplu taşıma aracıdır. Lastik tekerlekleri ile kendisine ayrılan şeritlerde elektirik enerjisi ile çalışmaktadır. Metro gibi yeraltında gidebildiği gibi otobüs gibi yollarda da yolculuk edebilir.

kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Metrob%C3%BCs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waRRioR -- 23 Eylül 2008; 7:25:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: waRRioR

quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk

quote:

boşver sen bunları anlamaz bunlar ne söylesen nafile

Metrobüs, metro ile otobüsün birleşimi ile ortaya çıkmış bir toplu taşıma aracıdır. Lastik tekerlekleri ile kendisine ayrılan şeritlerde elektirik enerjisi ile çalışmaktadır. Metro gibi yeraltında gidebildiği gibi otobüs gibi yollarda da yolculuk edebilir.

kaynak:http://tr.wikipedia.org/wiki/Metrob%C3%BCs

Alıntıları Göster
    Şu metrobüs yolu üzerine belli aralıklarla ambulans-itfaiye-polis aracı gibi geçiş üstünlüğü bulunana araçlar için acil durum için geçişler yapılsaydı çok iyi olacaktı. İçinde hasta olan ambulans yan tarafta trafiğin içinde kalıyor. Acil durumlarda metrobüs yolu kullanılırdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

Şu metrobüs yolu üzerine belli aralıklarla ambulans-itfaiye-polis aracı gibi geçiş üstünlüğü bulunana araçlar için acil durum için geçişler yapılsaydı çok iyi olacaktı. İçinde hasta olan ambulans yan tarafta trafiğin içinde kalıyor. Acil durumlarda metrobüs yolu kullanılırdı.

Alıntıları Göster
    o zaman polisler ( devriye ya da normal seyirde olanlar ) devlet kurum araçları vs vs bi tonu girerdi malesef :( metrobus ün işlevi kalmazdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nero Bianco

o zaman polisler ( devriye ya da normal seyirde olanlar ) devlet kurum araçları vs vs bi tonu girerdi malesef :( metrobus ün işlevi kalmazdı

Alıntıları Göster
    Yanlız acil durumlar için. Diğer durumlarda girilenlere ceza kesilmeli tabi. Eds sistemi gibi. Ama bizim insanımız uygar medeni olsa hiçbir sorun olmazdı. Trafikte ambulansın içindeki hasta göz göre göre ölüyor ama orada bomboş yol duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Messerschmitt BF109

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    arkadaslar iyi hos guzel demissinizde...amac metrobuse binmekmi yoksa gidecegin yere her ne olursa olsun trafiksiz normalden daha erken gitmekmi...bana gore isterse el arabasi kullansınlar insanlari tasımak icin farketmez...sonuc olarak trafik cekmeden gidebiliyorsan sorun yok .....ama yapılan bir hata..metrobus guzergahindaki otobus hatlarini kaldirmislar...kaldirmak yerine saferlerini azaltsalardi cok daha mantıklı olurdu....sonuc olarak trafige hic bir cozumu olmamakla beraber sadece zamandan kazandiriyor su an metrobus..aksine is yerine araba ile gidenler eskisinden daha cok trafik cekiyor su an...0=0 elde var 0

• quote:

Orijinalden alıntı: Messerschmitt BF109

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Auto CAD

KALYON İNŞAAT olarak metrobus'u tamamladık ve bununla gurur duyuyoruz Ayrıca size ufak bir bilgide vereyim devamı gelicek metrobus'un şuan Avcılar - Zincirlikuyu olan metrobus 1 yıl içerisinde Avcılar - söğütlüçeşme ( kadıköy ) olacak...Ve en son proje ise tamamlandığı zaman Beylikdüzü - Gebze olacaktır.

Beylikdüzü-Gebze işte bu iyi haber.
    Böylece trafiği telef eden mavi yarım otobüslerden de kurtuluruz...

• quote:

Orijinalden alıntı: EneSerhat

quote:

KALYON İNŞAAT olarak metrobus'u tamamladık ve bununla gurur duyuyoruz Ayrıca size ufak bir bilgide vereyim devamı gelicek metrobus'un şuan Avcılar - Zincirlikuyu olan metrobus 1 yıl içerisinde Avcılar - söğütlüçeşme ( kadıköy ) olacak...Ve en son proje ise tamamlandığı zaman Beylikdüzü - Gebze olacaktır.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: EneSerhat

quote:

offf o dediğin mavi yarım otobüsler....

nefret ediyorum onlardan. serserilik, saygısızlık hat safhada...

adamlar zaten birbirleriyle yarışıyor, diğer sürücülerin can güvenliğini tehlikeye atıyorlar yolcu kapma uğruna...

muavinlere ne demeli...adam ıslık çalarak duraktaki yolculara sesleniyor, el işareti yapıyor gel falan diye. nefret ediyorum ıslık çalarak insanlara seslenmelerinden. resmen hayvan muamelesi yapıyorlar. belediyeler bu insanlara bir eğitim vermeli bence.

sürücülerin bir de korna merakı var. durağaı girdiğinde arka arkaya kornaya basmaya başlıyorlar. gürültü kirliliğinden başka işe yaramıyor. Türkiye'den başka bir ülkede bu kadar korna merakı olan şoför yoktur sanırım.

bunlar çözümü bulunmayacak şeyler değil. çözüm bulsunlar yine gerekirse kalsın bu yarım otobüsler. ancak bu şekilde değil!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Nero Bianco

arkadaşlar belediyeye bence suç bulmayalım..
    metrobus yapılırken biliyorsunuz mıknatıslı ray döneşecekti ve araçlar otomatik hareket edecekti durağa kendi yanaşacaktı vs vs..
    ama yetkililer gördü ki Burası Türkiye E5 de bile karşıdan karşıya geçmeye cesaret eden vatandaşlar var mecburen şöför koydular allahın makinası metrobus yoluna giren vatandaşı görmese adamın vıcığı çıkar o yüzden şöför ihtiyacı var..
    bildiğimiz otobusu koymalarının nedeni de metrobus araçlarının daha gelmemiş olması bir nevi vatandaşa hizmet amacıyla yoldan ve zamandan kazanılması için konuldu..valla 1 kişi bile diyemez ki bu metrobus kötü oldu ( miniüsçüler hariç ) ne çileydi topkapıdan avcılara gitmek cam kenarı değilsen çekilmez bi yolculuk

( vay be akp nin yaptığı bir şeyi de öveceğim aklıma gelmezdi )
    (inşallah bunu yazdım diye konu kapanmaz )

aynen katılıyorum cok bilimsel yaklaşılıp gerekli açıklamayı yapmısınız efendim.
    inşşat mühendisi olarak bu kadar kısa ve dar bogazda bu denli vatandaşa hizmet ergonomik ekonomik acele çözüm mükemmel olmus emege geçen herkese saygılar
    avcılardan söğütlü çeşmeye gidiyorsunz 1.15 dk da el insaaf ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Roohans

zaten onlara serbest..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kalemtraş

quote:

Orjinalden alıntı: EneSerhat

quote:

offf o dediğin mavi yarım otobüsler....

nefret ediyorum onlardan. serserilik, saygısızlık hat safhada...

adamlar zaten birbirleriyle yarışıyor, diğer sürücülerin can güvenliğini tehlikeye atıyorlar yolcu kapma uğruna...

muavinlere ne demeli...adam ıslık çalarak duraktaki yolculara sesleniyor, el işareti yapıyor gel falan diye. nefret ediyorum ıslık çalarak insanlara seslenmelerinden. resmen hayvan muamelesi yapıyorlar. belediyeler bu insanlara bir eğitim vermeli bence.

sürücülerin bir de korna merakı var. durağaı girdiğinde arka arkaya kornaya basmaya başlıyorlar. gürültü kirliliğinden başka işe yaramıyor. Türkiye'den başka bir ülkede bu kadar korna merakı olan şoför yoktur sanırım.

bunlar çözümü bulunmayacak şeyler değil. çözüm bulsunlar yine gerekirse kalsın bu yarım otobüsler. ancak bu şekilde değil!!!

Alıntıları Göster
    Dünyanın hiçbiryerinde zaten yetersiz olan bölünmüş bir yolu daha daraltıp bölerek halka hizmet ettiğini marifet gibi yutturan belediyeler yoktur.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Dünyanın hiçbiryerinde zaten yetersiz olan bölünmüş bir yolu daha daraltıp bölerek halka hizmet ettiğini marifet gibi yutturan belediyeler yoktur.

Alıntıları Göster
    kapılar o yönde oldugu için olabilirmi:D
  • quote:

Napıcaktı tulumbadan su mu çekecekti ?

Oraya geçici bir çözüm bulunmuş işte. İstanbulda değilim ama metrobüs her gittiğimde çok işime yarıyor. Bi keresinde trenle gitmiştimi söğütlüçeşmede indim trenden taa şirinevlere kadar durmadan gittim. Eskiden olsa haydarpaşada in vapura bin vapurdan in tramvaya bin ondan in metroya bin bi ton çile + para.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neccko

quote:

Napıcaktı tulumbadan su mu çekecekti ?

Oraya geçici bir çözüm bulunmuş işte. İstanbulda değilim ama metrobüs her gittiğimde çok işime yarıyor. Bi keresinde trenle gitmiştimi söğütlüçeşmede indim trenden taa şirinevlere kadar durmadan gittim. Eskiden olsa haydarpaşada in vapura bin vapurdan in tramvaya bin ondan in metroya bin bi ton çile + para.

Alıntıları Göster
    ulan yuh be trafik ne biçim rahatladı nankör herifler daha ne istiyosunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: officer_

ulan yuh be trafik ne biçim rahatladı nankör herifler daha ne istiyosunuz

Alıntıları Göster
    metrobüs hızlı ama çok kalabalık, insanlar metrobüse binsinler diye başka hatları kaldırdılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2D6B32B7D

metrobüs hızlı ama çok kalabalık, insanlar metrobüse binsinler diye başka hatları kaldırdılar

Alıntıları Göster
    ULAN MİLLETİ HAVADAN GÖTÜRSEN YİNE BEĞENMEZLER NANKÖRSÜNÜZ LAN.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.