Şimdi Ara

Mezar isimlerini okumak unutkanlık mı yapıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
7.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kime sorarsam "Mezar isimlerini okumak unutkanlığı arttırıyor" diyor. Siz ne diyorsunuz?

Edit: Ben değil kuzenim aşırı unutkan, bazen adını bile unutuyor. O bana söyledi. Bende üniversitede bir arkadaşıma sordum "Öyle birşey var" dediler, o yüzden sizlere danıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 5 Nisan 2013; 18:52:10 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mezar Taşı Okumak Unutkanlık Yapar mı?

Toplumumuzda yaygın olan bir inanışa göre, mezar taşlarını okumak unutkanlığa neden olur. Ancak bu iddianın bilimsel bir temeli bulunmamaktadır.

Mezar Taşları Neden Okunmaz?

Mezar taşlarının okunmamasının birkaç nedeni olabilir:

• Saygı: Mezarlıklar genellikle kutsal alanlar olarak kabul edilir ve ölülerin huzuruna saygı göstermek için sessizliğin korunması gerektiğine inanılır.
    • Psikolojik Faktörler: Bazıları, mezar taşlarını okumaktan dolayı duygusal olarak etkilenmekten veya ölüm korkusu yaşamaktan çekinirler.

Mezar Taşı Okumak Neden Unutkanlık Yapar?

Bazı kişiler, mezar taşlarını okuduktan sonra unutkanlık yaşadıklarını iddia etseler de, bu durumun bilimsel bir dayanağı yoktur. Aksine, mezar taşlarını okumak hafızayı güçlendiren bilişsel bir aktivite olabilir.

Mezar Taşı Okumak Unutkanlık Yapar mı Diyanet

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu konuyla ilgili resmi bir açıklaması bulunmamaktadır. Ancak İslam dininde ölülerin anılmasının ve onlara dua edilmesinin teşvik edildiği bilinmektedir.

Sonuç

Mezar taşlarını okumak unutkanlığa neden olduğu yönündeki iddia bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Mezarlıklar saygı duyulması gereken kutsal alanlardır, ancak mezar taşlarını okumak hem bilişsel hem de duygusal açıdan faydalı bir aktivite olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • buna söylencek tek şey yav he he olur
  • Yav ho ho
  • yav he he

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Suskun İnsan -- 5 Nisan 2013; 18:41:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

Kime sorarsam "Mezar isimlerini okumak unutkanlığı arttırıyor" diyor. Siz ne diyorsunuz?

Bunu birçok yerde görmüştüm bence batıl inanç gibime geldi bendede aşırı unutkanlık var ama hergün mezar isimleri okumuyorum :) beynini sürekli çalıştırmalısın sürekli pc başında durup oyun oynarsan veyahut bu tarz yerlerde unutkanlığın artar çok kitap okumalısın yani zihni çok çalıştıracak şeylerle uğraşmalısın
  • Yav hr heheehehehehe

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yav he he

• Hayır mezar isimleri değil ölülerden cikan bir gaz ınsanlarda unutkanlığa sebebiyet veriyor ve bu yüzden mezarlıklara agaclik yeşillik yapılır çünkü o gazı ağaçlar temizliyor.Bu durum ise bugüne kadar bize Hz Muhammed (s.a.v) peygamberimizden gelmiştir.Mezar ziyaretine gittiğinde yeşillik ekmelerini söylemiştir kendisi..
    Dediğin unutkanlık kısmı doğru fakat isim okumayla ilgili degil sadece..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyibirisiff -- 5 Nisan 2013; 18:46:43 >
  • evet unutturur derim sonra kanıt istersiniz sonra konu din tartışmasına döner. mümkünse konu silinsin. ve cevap evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyibirisiff

Hayır mezar isimleri değil ölülerden cikan bir gaz ınsanlarda unutkanlığa sebebiyet veriyor ve bu yüzden mezarlıklara agaclik yeşillik yapılır çünkü o gazı ağaçlar temizliyor.Bu durum ise bugüne kadar bize Hz Muhammed (s.a.v) peygamberimizden gelmiştir.Mezar ziyaretine gittiğinde yeşillik ekmelerini söylemiştir kendisi..

Doğrusu buymuş, teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mandalinakabugu

quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

Kime sorarsam "Mezar isimlerini okumak unutkanlığı arttırıyor" diyor. Siz ne diyorsunuz?

Bunu birçok yerde görmüştüm bence batıl inanç gibime geldi bendede aşırı unutkanlık var ama hergün mezar isimleri okumuyorum :) beynini sürekli çalıştırmalısın sürekli pc başında durup oyun oynarsan veyahut bu tarz yerlerde unutkanlığın artar çok kitap okumalısın yani zihni çok çalıştıracak şeylerle uğraşmalısın

Unutan ben değilim, konuyu düzenledim, bakarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iyibirisiff

Hayır mezar isimleri değil ölülerden cikan bir gaz ınsanlarda unutkanlığa sebebiyet veriyor ve bu yüzden mezarlıklara agaclik yeşillik yapılır çünkü o gazı ağaçlar temizliyor.Bu durum ise bugüne kadar bize Hz Muhammed (s.a.v) peygamberimizden gelmiştir.Mezar ziyaretine gittiğinde yeşillik ekmelerini söylemiştir kendisi..

öğrendiğim iyi oldu ama mezarlık arasından ya da önünden geçerken isimleri okumadan yapamıyor insan

• Doğru bence. Ben de cok duydum ve gercek de. Kısmen yasadım.

• Aklıma bir aralar yaptığım oyun geldi

Mezar isimlerini okumak unutkanlık mı yapıyor?

Edit = Ve yalan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wax Neotic -- 5 Nisan 2013; 18:56:15 >
  • Teşekkürler arkadaşlar. Yalan olması mantıklı olanı. İsim okumayla kim ne zarar görebilir? Ancak çıkan gaz doğru çünkü ölünün çürüme olayı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkangunes04 -- 5 Nisan 2013; 18:58:25 >
  • dostum bununla ilgili bir hadis var mı tam olarak bilmiyorum.tefsir kitabında rastladım iyi değilmiş diye ama zayıfta olablilir emin değilim.
  • Arkadaşların bitirme tezleri mezar taşları çevrimi hiçbirinde şimdilik zeka geriliği görmedim fasa fiso bunlar.Millet atom parçaladı biz hala elizabeth.
  • Evet böyle birşey var beynimiz gereksiz kelimeleri kaydederken eski kelimeleri unutturur ing.hocam bu yüzden ismimizi ezberlemez kelimelerimi unutuyorum derdi.ama Bu biraz psikolojik bir durum ayrıca peygamberimiz zamanında mezarlara taş yapılıp üzerine yazı yazılmıyordu.ve ispatlanan bir durum var. Göze hızlı hızlı çarpan görüntüler veya yazılar insanın dikkatini dağıtıyor veya bir noktaya odaklanmasını zorlaştırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Tuba -- 6 Nisan 2013; 9:24:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.