Şimdi Ara

Mezar isimlerini okumak unutkanlık mı yapıyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
7.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Cehalet yaşla ve zamanla sınırlı degil.....ama çevrede çok önemli.....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ganeja

Cehalet yaşla ve zamanla sınırlı degil.....ama çevrede çok önemli.....

Biraz daha açabilir misiniz?
  • Alakası bile yok.
  • Tabi yapar

• quote:

Orijinalden alıntı: iyibirisiff

Hayır mezar isimleri değil ölülerden cikan bir gaz ınsanlarda unutkanlığa sebebiyet veriyor ve bu yüzden mezarlıklara agaclik yeşillik yapılır çünkü o gazı ağaçlar temizliyor.Bu durum ise bugüne kadar bize Hz Muhammed (s.a.v) peygamberimizden gelmiştir.Mezar ziyaretine gittiğinde yeşillik ekmelerini söylemiştir kendisi..
    Dediğin unutkanlık kısmı doğru fakat isim okumayla ilgili degil sadece..

hz muhammed bence en büyük bilim adamıdır
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsmanMümtazRakMetıl

quote:

Orijinalden alıntı: iyibirisiff

Hayır mezar isimleri değil ölülerden cikan bir gaz ınsanlarda unutkanlığa sebebiyet veriyor ve bu yüzden mezarlıklara agaclik yeşillik yapılır çünkü o gazı ağaçlar temizliyor.Bu durum ise bugüne kadar bize Hz Muhammed (s.a.v) peygamberimizden gelmiştir.Mezar ziyaretine gittiğinde yeşillik ekmelerini söylemiştir kendisi..
    Dediğin unutkanlık kısmı doğru fakat isim okumayla ilgili degil sadece..

hz muhammed bence en büyük bilim adamıdır

He.

• Değerli kardeşimiz;
    Böyle bir hadisin olduğunu bilmiyoruz. Bu ifadeler daha ziyade adap kitaplarında yer almaktadır. Bu biraz psikolojik bir durumdur. Ayrıca peygamberimiz zamanında mezarlara taş yapılıp üzerine yazı yazılmıyordu. Belki zihni boş şeylerle meşgul etmenin zihnin asıl öğrenmesi gereken şeylerle ilgilenememesi gibi bir sebebi olabilir. Ayrıca bugün ilmen de ispatlanan bir durum var. Göze hızlı hızlı çarpan görüntüler veya yazılar insanın dikkatini dağıtıyor veya bir noktaya odaklanmasını zorlaştırıyor. Dolayısıyla da öğrenmeyi geciktirebiliyor. Plaka veya reklam panolarını okumak da bu çerçeve içinde mütalaa edilebilir. Meseleye bu açıdan yaklaşacak olursak daha sağlıklı neticeler almış oluruz.
    sorularlaislamiyet
  • quote:

Orijinalden alıntı: gegirti

evet unutturur derim sonra kanıt istersiniz sonra konu din tartışmasına döner. mümkünse konu silinsin. ve cevap evet.

Dinle ne alakası var arkadaş? Böyle hurafelerinizi islama mal ediyorsunuz sonra millet neden bizle dalga geçiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

Kime sorarsam "Mezar isimlerini okumak unutkanlığı arttırıyor" diyor. Siz ne diyorsunuz?

Edit: Ben değil kuzenim aşırı unutkan, bazen adını bile unutuyor. O bana söyledi. Bende üniversitede bir arkadaşıma sordum "Öyle birşey var" dediler, o yüzden sizlere danıştım.

Aynştan mode:ON

Okunmayacaksa neden yazıyolar

Aynştan mode:Always ON
  • Ardı ardına okursan beynin kulaklarından akar,
  •  Mezar isimlerini okumak unutkanlık mı yapıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: reuges

quote:

Orijinalden alıntı: Rambo_FT

Kime sorarsam "Mezar isimlerini okumak unutkanlığı arttırıyor" diyor. Siz ne diyorsunuz?

Edit: Ben değil kuzenim aşırı unutkan, bazen adını bile unutuyor. O bana söyledi. Bende üniversitede bir arkadaşıma sordum "Öyle birşey var" dediler, o yüzden sizlere danıştım.

Aynştan mode:ON

Okunmayacaksa neden yazıyolar

Aynştan mode:Always ON

Bende böyle düşünüyorum. Yazılmasa isimler nasıl ayırt edilecek?

Aynştayn modunu biraz açık tutalım

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.