Şimdi Ara

Günlük +8 saat telefon kullanımı ders harici

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Halen izleme isteği yok. Artık çok bakınca beynimde bir şeyler hissediyorum. Şu anki halimden mutluyum. Ders çalışıyorum, düşünüyorum. Güzel gidiyor yani.

Eğer telefona çok bakıyorsanız bir an önce kurtulun. Şöyle bir düşünüyorum, hiçbir katkısı olmamış. Abartmadan kullanmak en iyisi.

3 HAFTA SONRA GELEN EDİT
    Artık o kadar bakmıyorum. Bakmak da canım istemiyor aslında. Psikolojik olarak daha rahatladım galiba. Beyini çok yoruyormuş o kadar telefona bakmak.

Günlük +8lerde telefon kullanıyorum. Dün 13 saat civarı bi kullanımım oldu.
    Ea mezunum. Oyun, instagram yok. Sadece youtube, dizi ve dh de 13 saat. (Ders videoları dahil değildir)
    Son 3 aylık ortalama günlük kullanım 7.5-8 saat arası.

Youtubede 5 saat üzeri ne izlediğimi soranlar için:
    Genel olarak dedektif videoları(seri katil, Cinayet, çözülemeyenler) ruhi çenet, barış özcan, mendebur lemur, elraen, ranne bunlar ve benzeri kanalları izliyorum.

Dh de 2.5 saat ne yaptığımı soranlar için:
    Tyt-ayt, konu dışı, konu dışı özel, hukuk bölümü, otomobil. Genel olarak okumayı çok seviyorum. Uzun yazılar, makaleler çok hoşuma gidiyor. Yani başlığı hoşuma giden çoğu şeyi okuyorum.

Youtubeyi tamamen bıraktım. Dizi günlük 1 bölüm veya 2 bölüm sınırı koydum. Uzun mola veya akşam dersten sonra. Dh için kısıtlama yapmadım ama 1.5 saati gecmeme gibi bir hedefim var. Bakalım sonuçları göreceğiz.

15.09.2022 bugünkü kullanımım 1 saat bile olmadı. Youtubeden video izlemedim.(ders dışı)

16.09.2022 bugün 30-40dk civarı dh için kullandım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEGANYRSA -- 9 Ekim 2022; 21:40:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 8-9 saat çok ciddi saatler ki foruma 1-2 saat harcamak da çok fazla tak diye telefonu bırakmak sorun olabilir ama kesinlikle azaltmalısın geceleri de bakıyorsan uykunu olumsuz etkiler
    Forest gibi uygulamalar kullanabilir (ücretsiz olan alternatiflerini)
    Bağımlıyım ben kardeşim diyorsan telefonun renk ayarını siyah beyaz yapabilirsin bakasın gelmez öyle çirkin durduğunda

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben 8-9 saatin altında telefona bakıyorum ama o bile bence fazla.
    Tam olarak neye bakıyorsunuz o kadar süre? Insta, twit vb yoksa.

Telefon mavi ışık filtresi uygulama iyi olabilir.
    Forest uygulaması ben de öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    Hocam, genelde youtubeden video izliyorum. Denk gelirse dizi vs. Stayfree diye bir uygulama var onu kullanıyorum. Oradan takip ediyorum kullanımı.
    Mavi ışık filtresi iş yapıyor. Haklısınız çok fazla kullanıyorum kısıtlama gerekiyor.

• great student onizuka kullanıcısına yanıt
    Hocam, stayfree isimli uygulamayı kullanıyorum. Kullanım takibi, kısıtlama vs var içerisinde.
    Muhtemelen telefondan dolayı uyku veririm çok fazla düşüyor. Siyah beyaz kullanmak daha çok hoşuma gider aslında. Bir anda bırakamam Muhtemelen de bir kısıtlama yapmam gerekiyor. Kaç saate düşüreyim bilmiyorum

• Edit: bugün telefonda 10 küsür saat olmuş. 1 2 saat kadar da laptoptan dizi izledim. Bugün 12 saat civarı boş bakmışım yani. Detaylı yazacak olursam

5.5 saat youtube
    2.5 saat dh
    4 saat dizi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEGANYRSA -- 14 Eylül 2022; 23:29:56 >
  • NEGANYRSA kullanıcısına yanıt
    aga 2.5 saat dh de takılcak ne buluyon banada söyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam, ben okumayı seviyorum. Konu dışındaki uzun güzel csb yazıları, gerçek yazılar, hukuk bölümü, otomobil bölümü, tyt-ayt, konu dışı özel takılıyorum böyle.

Eskiden telefonuma bir ayar kurmuştum belli bir saatten sonra kendini kapatıyordu belli bir saatte de açılıyordu bu tarz bir şeyi de önerebilirim uykuya yararı dokunursa
    burada vs belki irade odaklı tavsiyeler verecek insanlar olabilir ama irade kas gibidir fazla zorlarsan kas yorulur aynı mantık
    İradesizlikle de eleştiren olursa kulak asma

• Forum tarzı çok zaman harcadığın uygulamaları da silmeni öneririm zorunlu uygulaman varsa da azaltmaya bak mesela ders için youtube’u kullanıyorsan bir hesap aç sadece ders videoları izle oradan öneriler vs zaten ders odaklı olur o hesaptan ilerle gereksiz zaman harcamazsın youtubeda yani genel olarak çözüm odaklı olmaya bak

Hocam, dediğiniz gibi kullanıyorum. Laptop da premium farklı hesap olarak kullanıyorum. Reklam veya farklı öneri olmuyor. Telefonda kullandığım hesap farklı.

Hocam, muhtemelen bende öyle bir şey yapacağım. Beyin yoruluyor. Hissediyorum telefondan dolayı bide psikoloji olarak da baya etki ediyor. Bir an önce azaltmak lazım.

Başka bir yerde yazmışsın 5.5 saat youtube diye buna ders dahil değilse oldukça fazla bu bence youtube’u telefondan silmelisin dediğim siyah beyaz saçma geliyor kulağa ama işe yarar bir şey öneriyorum cidden yani bir senen bu teknoloji yüzünden çöp olmasın

• Şu an gözlerim de ağrıyor. Artık 1-2 saaten fazla telefona boş bakmayacağım. Göz, beyin, düşünceler, psikolojim hepsini bitiriyor telefon.

Kendini çok hırpalama zamanla azalır bunu önemsersen
    Yürüyüşe çıkabilecek bir yerde oturuyorsan o tarz bir şeyi koyabilirsin telefon kullanımı yerine kafana da iyi gelir telefon falan kafayı çok bulandırıyor fazla kullanınca

• Hocam sizle benzer durumdaydım tüm sosyal medya ile ilişkimi kesmiştim zaten evdeydim bir yerden sonra takip ettiğim kanallar dışında youtube bile aklıma gelmiyordu. Size önerim sadece ders kanallarını takip ettiğiniz bir hesap açın laptoptan ona giriş yapın, ders çalışırken telefonunuzu başka bir odaya veya kapatın kaldırın uzun mola verdiğiniz zamanlarda açın dayanabilirseniz en azından ders çalışma zamanlarınızda ona dalıp gitmeyin.

• Neden sildirmek istiyorsunuz konuyu, aynı konuyu başkası açacak ve daha önce cevaplayanlarda aynı istek olmadığı için düzgün cevaplar gelmeyecek

• Günde tam 13 saat telefon pc karısık bakıyorum bunun 10 saati boş zaman harcamak için izlediğim şeylerdir

• Hocam, tekrardan tekrardan okuyunca kendimi kötü hissettim. Başkasının da okuyup kendisine çözüm bulacağı aklıma gelmemişti. Tekrardan düzenleyeyim.

Edit: düzenledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEGANYRSA -- 15 Eylül 2022; 19:28:55 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.