Şimdi Ara

MEZUNA KALMAK YA DA KALMAMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Manidar bir başlık olabilir ama ben de bu sene 12.sınıfım düzenli çalışmadım bu düşünce aklıma gelince de olmayan çalışma isteğim de gidiyor.
    Mezunlar bunun avantajlarını ve dezavantajlarını yazabilirler mi? Belki kafasında benim gibi soru işareti olanların da kafa karışıklığını gidermiş olursunuz.

• işte tüm mesele bu
  • Mezun olmak kotu akliniz varsa mezuna kalmayin ben tip istediğim icin kaldım ama suanda olsa puanimin yettigi en iyi üniversiteye kaydımi yaptirir hazirligi okurdum hemde rahatlik hissedersiniz stressiz daha yuksek yaparsiniz 2. Sene hazirlanacaksaniz mezun değil de hazirligi okuyun sonra hazirlanin yapamazsaniz yine arkanizda universiteniz olur mezunda guvencende yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: so be it

işte tüm mesele bu

Bunu yazmak için gelmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nurkrc

Manidar bir başlık olabilir ama ben de bu sene 12.sınıfım düzenli çalışmadım bu düşünce aklıma gelince de olmayan çalışma isteğim de gidiyor.
    Mezunlar bunun avantajlarını ve dezavantajlarını yazabilirler mi? Belki kafasında benim gibi soru işareti olanların da kafa karışıklığını gidermiş olursunuz.

Ben de bu kafadaydım dostum. Bugün dersanedeki bir arkadaşımı görene kadar. Elinde KOÇ yazıyordu, istediği bölümde Hukuk. Hani şu geçen sene YGS birincilerinden Hümeyra Çolak'ın tercih ettiği yer. Yanılmıyorsam en kötü ilk 1k alıyor -yanılabilirim daha az da olabilir- evet çalışan birisi, bütün etüt boyunca gözlerini ovuşturdu tahminen uykusuzluktan... Neyse çalışan biri ama YGS 1.si olacak kadar değil. Yani demek istediğim, umudunu sakın kaybetme dostum. LYS var daha! Unutmamalıyız, tabii ben de...

• teşekkürler inşallah kazanırsın tıpı
  • Teşekkürler

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Kez mezuna kalmak
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • fail-i.mechul.domates kullanıcısına yanıt
    evet çok haklısın ama işte düşüncelerinin kurbanı olup çalışmamaya başlıyosun bi noktadan sonra zor olan bir şey yok gerçekten. evet öyle tiplerden olamadık
    bi türlü ama koç meselesine gelince Anadolu bursiyerleri diye bir program var araştırmanı öneriyorum
  • quote:

evet çok haklısın ama işte düşüncelerinin kurbanı olup çalışmamaya başlıyosun bi noktadan sonra zor olan bir şey yok gerçekten. evet öyle tiplerden olamadık
    bi türlü ama koç meselesine gelince Anadolu bursiyerleri diye bir program var araştırmanı öneriyorum
    ben kalacağım hedef hukuk
  • quote:

Orijinalden alıntı: seckinalpergun

Mezun olmak kotu akliniz varsa mezuna kalmayin ben tip istediğim icin kaldım ama suanda olsa puanimin yettigi en iyi üniversiteye kaydımi yaptirir hazirligi okurdum hemde rahatlik hissedersiniz stressiz daha yuksek yaparsiniz 2. Sene hazirlanacaksaniz mezun değil de hazirligi okuyun sonra hazirlanin yapamazsaniz yine arkanizda universiteniz olur mezunda guvencende yok

Bu sefer de obp kirilmaz mi hocam

• quote:

Geçtiğimiz Pazar gününe kadar bende mezuna kalma düşüncesindeydim. Sonra düşündüm ki niye durduk yere kalayım ? gideyim yerleşeyim şehrimde ki bir üniversiteye. Zaten hazırlık okuyacağım o sırada da seneye üniversiteye çalışırım. Yalnız sırf milletin ağzına koz vermemek için böyle bir düşünce içerisindeyim. Ben lise sona kadar hep başarısız bir öğrenciydim. Liseyi meslek lisesinde bitireceğim. Taa ilk okulda 1 tane takdir belgem var. Liseyi hep pisi pisine geçtim. 2 sene dersaneye gittim geçen sene hiç düzenli çalışmadım bu sene çalışmaya başladım. 26 gün kaldı şunun şurasında denemelerden 230 u anca buluyorum. YGS den okul puanıyla 300 küsürü bulurum umarım.

Bence şehrinden bi üniversiteyi yaz bu sene sonra 1 yıl boyunca yine çalış. KPSSyi dene belki 90 küsür alırsan güzel bir yere atanırsın sonra da 2. öğretim üniversiteyi yazıp hem okuyup hem çalışırsın.

• Yok kirilmaz ayni sene girmekten bahsetmiyorum ki bi sene beklemis oluyoorsun aslinda o sozde bekleme sirasinda ygs lys temelini sıkı oturtuyorsun ve hazirligi aldigin icin gidecegin okulda kaybin olmuyor

• fikir için çok sağol açıkçası öyle bir şeyi hiç düşünmedim garanti bir üniversite okuma konusunda haklısın ama meslek konusuna gelirsek ben okul değil
    meslek hedefi olan biriyim onu yapan benim gözümde üniversite okumak için okuyandır yoksa sıkı çalışan biriysen buna gerek kalmaz diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurkrc -- 25 Şubat 2014; 20:27:54 >
  • quote:

Manidar bir başlık olabilir ama ben de bu sene 12.sınıfım düzenli çalışmadım bu düşünce aklıma gelince de olmayan çalışma isteğim de gidiyor.

Düşünsene Lise arkadaşların check in yapıyor, fotoğraflar yüklüyorlar, üniversite hayatı felan diye.Sende ders çalışıyorsun, adama ne koyar be.

Tabii istemediğin yerede puanın tutuyorsa gitme, hayatını çöp etmene değmez, bence çalışmaya devam et, kazanmazsan vicdan azabı duyma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VinniePazienza -- 25 Şubat 2014; 20:39:54 >
  • VinniePazienza kullanıcısına yanıt
    1 sene kalıp çok iyi bir yer kazanmak da var ama öyle öyle çalışmadan umutlarımız giderek hayalleşiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurkrc -- 25 Şubat 2014; 20:42:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seckinalpergun

Yok kirilmaz ayni sene girmekten bahsetmiyorum ki bi sene beklemis oluyoorsun aslinda o sozde bekleme sirasinda ygs lys temelini sıkı oturtuyorsun ve hazirligi aldigin icin gidecegin okulda kaybin olmuyor
    açıkçası bende mezuna kalmayı bir b planı olarak görüyorum. neyin ne olacağı belli olmaz ygs şans işidir arkadaş. bi girersin senin yapabildiğin soru tarzları, çeşitleri vardır, hakim olduğun konulardan daha çok soru gelir ya da ne bileyim o anda full konsantre olursun ve çok iyi bir puan alırsın ya da beceremediğin soru kalıpları, anlayamadığın konular ağırlık basar bu seferde çakarsın.
    yani demek istediğim buna ygsye girene kadar karar vermemeliyiz. hele bi dur sonucunu al sonra düşünürsün. ki seni bilmiyorum ama ben lys ye de gireceğim. ve aradaki o 3 aylık süreci çok iyi değerlendirmek istiyorum. lysyi güzel yaparsam neden kazanamayayım ki?
    he hadi diyelim hepsi kötü geçti, 1 yıl daha hazırlanırım abi, ne olacak, kime ne ?
    mahalle baskısından küt diye en istemediği okulun en istemediği bölümüne yerleşen insanlar görmedik mi? gördük. tamam elalemin çenesi kapandı, sınav stresi bitti e noldu? mutsuz. hayatı boyunca istemediği bi diplomayla iş arayacak, bunun hükmünde yaşayacak. he diyorsan ki okuduğum mesleği yapmayacam zaten; e o zaman sana hayırlı işler..
    ha ama yok, ben şunu yapsam daha mutlu olurum hocam, dediğin bi yer varsa da bi yıl daha çalış ve inancını kaybetme arkadaşım.
    inancın nedir bilemem ama şunu bil, Allah'ta evren de çalışanı sever. bugün ders çalışmazsan yarın hiç geleceğinin olmayacağı bir işte çalışacaksın.
    ayrıca eklemek isterim ki istisnalar kaideyi bozmaz diyerek bir genellemede bulanayım; bu sınav çoğu insanın önündeki ortalama 50-60 seneyi belirliyor.
    ha tabii ki de bu benim kendi fikrim, kendi görüşüm. ama o ne dedi bu ne dedi diyene kadar dersini çalış abi. herkes konuşur konuşur susar. annende, babanda, halanda, amcanda, komşunda, arkadaşında, o da, bu da...

• Eğer iyi değerlendirirsen on numara bir olay

• BayanMadam kullanıcısına yanıt
    çok güzel anlatmışsın ama bana mezuna kalmak a planı olarak geliyor sanırım bu düşüncemden bir an önce vazgeçmeliyim yazdığınla belki ters düşecek
    ama yazın kafamda bir şeyleri belirgenleştirdi saol
  • quote:

çok güzel anlatmışsın ama bana mezuna kalmak a planı olarak geliyor sanırım bu düşüncemden bir an önce vazgeçmeliyim yazdığınla belki ters düşecek
    ama yazın kafamda bir şeyleri belirgenleştirdi saol
    Öncelikle ne olursa olsun bu vakitten sonra elinden geleni yap ve sonuçlarını gör.YGS kötü geçse bile böyle yap.Eğer alacağın puan senin hedeflerin için idare ediyorsa riske girmeyip gir ama daha büyük hedeflerin varsa ve yapabileceğine inanıyorsan kal.Bu vakitte mezuna kalayım diye düşünmen yanlış.

• quote:

fikir için çok sağol açıkçası öyle bir şeyi hiç düşünmedim garanti bir üniversite okuma konusunda haklısın ama meslek konusuna gelirsek ben okul değil
    meslek hedefi olan biriyim onu yapan benim gözümde üniversite okumak için okuyandır yoksa sıkı çalışan biriysen buna gerek kalmaz diye düşünüyorum

Ben daha çok maddi durum için memurluk deneyeceğim. Amacım o memurlukta ömür boyu kalmak değil zaten. Güzel paralar biriktirirsem yabancı dil, ALES gibi sınavları geçersem direk yurt dışında master yapmaya gideceğim ve meslekten de istifa edeceğim.

Ben üniversiteyi okumak için okumayacağım. Tersine memurluğu para için yapacağım. Derslere gideceğim yine. Eğer gezip tozmak diyorsan bunları hafta sonu yapacağım. Hem cebimde param olacak sıkıntı olmayacak. Düşünsene 19 yaşında memursun, araban olacak, ailenden para istemeyeceksin, kendi evini eşyalarını kuracaksın. Şimdi herkes der üniversite yılları bir kere gelir o anı doya doya yaşamak lazım diye. Paran olmazsa ne olacak ? sefil bir şekilde yaşayacaksın ve lanet edeceksin üniversite okuduğun yıllara. Bunun için yüzlerce örnek var.

NOT : Eğer zenginsen maddi durumun iyiyse aylık 1,5 - 2 bin lira paranı yollarlarsa KPSS ye gerek kalmaz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.