Şimdi Ara

MEZUNIYET SAÇMALIGI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
3.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hanıncipsi

Hocam niye öyle dedin şimdi gece gece

Mezuniyet saçmalığı olarak adlandırdığınız şey herkesin hayatında bir kere yaşadığı ve sosyalleşmek adına atılmış güzel bir adımdır. İlk olarak o arkadaşlarını son kez göreceğini düşünüyorsan yanılıyorsun, her zaman bir şekilde karşına çıkacaklar. Bu hayat böyledir gidersin bir tatil beldesine 10 yıl önce gördüğün askerlik arkadaşınla karşılaşırsın.

Bir insan doğumundan ölümüne kadar gösterdiği fiziksel ve zihinsel gelişimlerin tamamı ap ayrı bir parçadır. Zekan gelişir, Kasların gelişir, bir şekilde hayatın boyunca kademe kaydedersin. Bu gelişimleri bütünleyen, insanı insan yapan ise sosyalleşmektir.

Şöyle özetleyeyim. Şimdi sen sosyalleşme adına bir adım olan mezuniyete gitmedin. Ardından üniversiteye gideceksin ve tahmin ediyorum ki mezuniyete gitmeyip soru çözecek kadar ineksen gerçekten iyi bir bölüme gidersin. O bölümde bu sosyal eksikliğin verdiği kaygılar ile birlikte neredeyse tek başına kalacaksın. Bir arkadaşın olmayacak, yurt denen yerde tıkılıp kalacaksın.

Burada iki ihtimal var. Ya bu sosyal baskıda kırılıp okulu mutsuzluk sebebiyle terk edeceksin ya da bunun bir şekilde üstesinden gelip okulu bir şekilde bitireceksin.

Okulu bitirdiğin zaman iş hayatı, sosyal hayat başlıyor. Yani edindiğin o bilgilerin tamamını sosyal bir ortamda kullanmalısın. Burada bilmen gereken şey şu ki senin mezuniyet notun, o sınavda kaç net yaptığın, sosyal bir ortamda zerre işe yaramaz.

Neyse mevzuyu ben siz gibi küçük bir pencereden görmüyorum, 5 tane yeğenim var hepsine de aynı şeyleri söylüyorum. İlk okulda bile mezuniyet baloları düzenliyorlar sırf çocuklar sosyalleşsin diye. Bunun nedenini o yaşta göremezsiniz ama sosyalleşmenin önemini sanırım anlayabilirsiniz.

Sosyal olun, çevrenizde olan bitenleri takip edin. dünya gündemini takip edin, insanı insan yapan en önemli özelliği atlamayın.

İster bu kelimeleri bir "ergen" gibi algılarsın, istersen senden bir miktar büyük birisinin tavsiyeleri olarak. sana kalmış..

• Bende gitmemistim hiç pişman da olmadım sonra zaten o insanlardan en fazla bir ikisiyle görüşürsün daha sonra öyle ne kadar iyi arkadaşın olsa da. O yüzden vakit kaybı yaklaşma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wisrty kullanıcısına yanıt
    Detaylı cevabınız için teşekkürler hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wisrty

quote:

Mezuniyet saçmalığı olarak adlandırdığınız şey herkesin hayatında bir kere yaşadığı ve sosyalleşmek adına atılmış güzel bir adımdır. İlk olarak o arkadaşlarını son kez göreceğini düşünüyorsan yanılıyorsun, her zaman bir şekilde karşına çıkacaklar. Bu hayat böyledir gidersin bir tatil beldesine 10 yıl önce gördüğün askerlik arkadaşınla karşılaşırsın.

Bir insan doğumundan ölümüne kadar gösterdiği fiziksel ve zihinsel gelişimlerin tamamı ap ayrı bir parçadır. Zekan gelişir, Kasların gelişir, bir şekilde hayatın boyunca kademe kaydedersin. Bu gelişimleri bütünleyen, insanı insan yapan ise sosyalleşmektir.

Şöyle özetleyeyim. Şimdi sen sosyalleşme adına bir adım olan mezuniyete gitmedin. Ardından üniversiteye gideceksin ve tahmin ediyorum ki mezuniyete gitmeyip soru çözecek kadar ineksen gerçekten iyi bir bölüme gidersin. O bölümde bu sosyal eksikliğin verdiği kaygılar ile birlikte neredeyse tek başına kalacaksın. Bir arkadaşın olmayacak, yurt denen yerde tıkılıp kalacaksın.

Burada iki ihtimal var. Ya bu sosyal baskıda kırılıp okulu mutsuzluk sebebiyle terk edeceksin ya da bunun bir şekilde üstesinden gelip okulu bir şekilde bitireceksin.

Okulu bitirdiğin zaman iş hayatı, sosyal hayat başlıyor. Yani edindiğin o bilgilerin tamamını sosyal bir ortamda kullanmalısın. Burada bilmen gereken şey şu ki senin mezuniyet notun, o sınavda kaç net yaptığın, sosyal bir ortamda zerre işe yaramaz.

Neyse mevzuyu ben siz gibi küçük bir pencereden görmüyorum, 5 tane yeğenim var hepsine de aynı şeyleri söylüyorum. İlk okulda bile mezuniyet baloları düzenliyorlar sırf çocuklar sosyalleşsin diye. Bunun nedenini o yaşta göremezsiniz ama sosyalleşmenin önemini sanırım anlayabilirsiniz.

Sosyal olun, çevrenizde olan bitenleri takip edin. dünya gündemini takip edin, insanı insan yapan en önemli özelliği atlamayın.

İster bu kelimeleri bir "ergen" gibi algılarsın, istersen senden bir miktar büyük birisinin tavsiyeleri olarak. sana kalmış..

Sen ne diyon kardeş bir mezuniyete gitmemekle tüm hayatının asosyallikle geçmesinin ne alakası var.Bilgiç havalarına girme yahu.

• quote:

Orijinalden alıntı: BeratMNG

quote:

Orijinalden alıntı: Wisrty

quote:

Sen ne diyon kardeş bir mezuniyete gitmemekle tüm hayatının asosyallikle geçmesinin ne alakası var.Bilgiç havalarına girme yahu.

bahsettiğim şey asosyallik değil. asosyalliğe karşı saygım var en azından onlar bilinçli olarak sosyalleşme ihtiyacı duymayan kişiler.
    sosyal kaygı ise ap ayrı bir şey. bir ortamda elini ayağını nereye koyacağını bilmemekten bahsediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbdyed

Hocam yazmadan geçemedim insanlar aşırı abartmış. Ben gitmiştim, aileler de vardı gittiğime pişman oldum. Hayatımda yaşadığım en anlamsız gecelerden biriydi. Zaten okulu da sevmiyordum. Geçirdiğin kalitesiz geceye yazık.

+1 hocam bunları yaşamaktan korkuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

yıllığa katılmadım fotoğraf falan çekilmedim bu konuda biraz pişmanım ama böyle saçma işler için para falan vermem. mezuniyet olursada katılmam valla umrumda bile değil sevmiyorum böyle ortamları ve okuldaki insanları

beni dinlemeyin gençler. bugün tahtadan yıllığa atılacak fotolara baktım sadece 5-6 fotoğrafta ben varım. sosyal olun, her aktiviteye geziye vs katılın iyi kötü anılarınız olsun. ben 3 farklı lisede okudum geçen yıl geldiğim liseden mezun olacağım 2 yılda çok fazla anım olmadı çoğu şeye asosyalliğimden katılamadım (yemek-gezi vs) bu yıl anıtkabirdeki mezuniyet fotoğraf çekimine bile gitmedim ama pişmanım sanki liseyi okumamış gibiyim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.