Şimdi Ara

MF bölümünde en iyi para kazandıran ve rahat meslekler (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
30.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RobinHood35

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

quote:

Orijinalden alıntı: karatecrube

Muhendislik.

Birileri itiraz etmeden once: Dandik, kotu bir anadolu universitesi, apartman universitesi, yeni acilmis sisirilmis bir ozel universite gibi yerlerden olmayacak ama. Tabi bu da geriye 4 universite birakiyor.

Yani, sinavi iyi yapip da ilk 4 universiteye girersen muhendislikte iyi para var. O asgari ucretle calisan dayinizin oglunun yegeni Van'dan mezun, e bi zahmet 10k maas almasin.

Teyzeminoğlu Fırat inşaat mezunu.Altında 2012 Model Passat var ayrıca 4-5 tane de evi var.Üniversite verilen eğitim önemlidir ama öyle çok abartılmasının da anlamı yok.Sen Eskişehirde okumuşsan Dil biliyorsan tecrüben varsa her türlü İTÜ'lüden önce işi kaparsın.Mühim olan tecrübe ve dildir.Gerisi sadece etiket..

Bende Mimarlık ya da İnşaat mühendisliği arasında kararsızım. Hangisini önerirsin? Bende çok uğraşayım edeyim sevmiyorum. Rahat bir meslek olsun parası da çok olsun.

Rahat meslek yok hocam ya :) Her işin bir zorluğu var.İnşaat mühendisliği şu anda her türlü iş yapan bir meslek ama 4-5 yıl sonra ne olur bilinmez tabi.Gerçi inşaat hiçbir zaman ölmez.Eğer bir birikimin varsa gider arsa alır bina yaparsın sonra satarsın yine geçimini kazanırsın.Zaten öyle firmada çalışan mühendisler değil ev yapıp satan inşaat mühendisleri kazanıyor :) Olayın bir de yapabilir miyim sever miyim boyutu var.Öyle parası çok diye meslek seçilmez.O mesleği severek en iyisi olacak şekilde yapabilmelisin..

• quote:

Orijinalden alıntı: ShhLe

Odtu itu bilkent mezunuysan 4000 den baslar 7 8 9 a kadar cikarsin

Harvard da okusan 4000le başlamassın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cheerub

quote:

Bu uye 4 bin ile baslamis odtu mezunu
    Suan 8750 aliyor Muş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShhLe -- 15 Ağustos 2013; 15:28:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya tıp diş yazacan ya da ilk 15k ya girip odtü itü'nün elektronik, bilgisayar, makine, inşaat gibi bölümlerine gidecen. Kısacası iyi para kazanmak istiyorsan sınavda yüksek yapmalısın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cheerub

quote:

Bu uye 4 bin ile baslamis odtu mezunu
    Suan 8750 aliyor Muş

Kurumsal şirketlerin hiç biri mezun olur olmaz bu parayı sana vermez ya bu arkadaşın 4000 TL ye başladığı yerde ya bir tanıdığı vardır , yada bir tanıdığı vardır.
    Koca departman sorumlusu alıyor o parayı

• quote:

Orijinalden alıntı: Re-1

yatarak para kazanma devri bitti. zorluk çekmeden zor para kazanmak istiyosan uyuşturucu falan sat

• quote:

Orijinalden alıntı: Charm

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Charm

quote:

Aynen her üniversitenin giriş maaşı, maximum maaşı bellidir.
    Bölüm de önemsiz, üniversiteye göre tercih yap.

Bolum onemli gocum

Olur mu itünün tüm mezunları 4000'den başlıyor

@RobinHood35
    Hocam inşaatta şantiyede çalışmak zordur. Mimarlığın çalışma ortamı daha iyi ama onları da okurken zorluyorlar, her hafta maket yapıyorlar neredeyse.

istanbul teknikte tüm bölümlerden iddia ediyorum kimse bırak 4 ü 3 küsür veya 3 bile alamaz, hiçbir bölüm mezunu

• quote:

bu rakamlar ne kadar doğru
  • Dalga geçiyorum zaten arkadaş saçmalamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Re-1

yatarak para kazanma devri bitti. zorluk çekmeden zor para kazanmak istiyosan uyuşturucu falan sat

• quote:

Orijinalden alıntı: karatecrube

Muhendislik.

Birileri itiraz etmeden once: Dandik, kotu bir anadolu universitesi, apartman universitesi, yeni acilmis sisirilmis bir ozel universite gibi yerlerden olmayacak ama. Tabi bu da geriye 4 universite birakiyor.

Yani, sinavi iyi yapip da ilk 4 universiteye girersen muhendislikte iyi para var. O asgari ucretle calisan dayinizin oglunun yegeni Van'dan mezun, e bi zahmet 10k maas almasin.

Millet bi şunu anlayamıyo,boşver gerçi,bize kalsın yerler..
  • Kese kagidi sat

• 21.Yüzyıldayız hâlâ para için meslek seçenler var.Hiç mi duymadınız ''Bu dünyada en zengin kişi en çok şeye sahip olan değil,en az şeye muhtaç olandır''diye
  • Yazılım mühendisliği (becerebilirsen)
  • quote:

Orijinalden alıntı: csblerdeki zebani

Beyler bu tıp galiba cok zor parası için yapılacak bir şey değil maalesef . Eczacilikda yavaş yavaş patlıyor . Tm de seçmedim 11 e geçtim varmi önerdiğiniz meslekler beyler burda troller yok diye buraya actım

kafaya bak ya

seni yetiştiren hocaların da, eğitim sisteminin de gözünü seveyim.neyse

nasıl berbat bir ülkeyse insanları SADECE PARA İÇİN OKUTUP SEVMEDİĞİ MESLEKLERE YÖNELTİP KISA YOLDAN KAPİTALİZME köle yapıyor. sömürülmek istemiyorsan sömür mantığı... sen şimdi atıyorum sevdiğin için iktisat okusan, hukuk sevmeyen birisi de hukuk okusa, aralarında kıyaslama yapacak olursan hukukcu daha çok kazanıp sevmediği bir işi ömür boyu yapacak. diğer ise az maaşa zevk alarak işinde çalışacak.

liseli dostum sen meslek seçmeyi sadece kolay ve parası olsun diye seçiyorsan kusura bakma ama benim gözümde hedefi olmayan sadece para ve kolay bir yaşam için yaşayan basit bir insandan öteye gitmezsin.

okulda öncelikle ÖĞRENCİLERE BİR AMAÇ EDİNMELERİ SAĞLANMALI. gelin görün ki böyle bir şeyi sen değil ülke şartları ve lanet eğitim sistemi seçiyor sen de köle gibi onların kucağına düşüyorsun.

sana tek diyeceğim sevdiğin mesleği yap. karikatürist mi olmak istiyorsun kimseyi takma git ol. müzisyen, oyuncu,futbolcu,avukat,öğretmen vs vs ne olmak istiyorsan onu ol yoksa pişman olursun hayatından birçok yıl akar gider.

umarım biraz olsun beni anlamışsındır.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winneras -- 15 Ağustos 2013; 21:41:52 >

• dediğinin olması için 500 girmen lazım yoksa tıp dışında öyle bişey yok
  • Var da ben gireceğim için bölüm söylemicem rakibim olma diye
  • Kardesim Mühendislik oku derim.
    Teknik üniversitelerine gitmen gerek. Yukarda bir arkadasın da dedigi gibi 4 üni kalıyor.
    yıldız teknik-odtü-itü-katü.
    Not : MF'yi MURSİ diye , IMF diye okudum. Çok gazeye okuyorum bu aralar sanırım
  • Daha iyi araştırmanı tavsiye ediyorum. O miktarları alan istisnalar var
  • Pilotaj
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.