Şimdi Ara

MF bölümünde en iyi para kazandıran ve rahat meslekler (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
30.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim mühendislik okuyacaksan teknik üniversitelere gireceksin. YTÜ, ODTÜ, KTÜ ... başka varsa aklıma gelmedi henüz. Üniversite farkı emin ol çok önemli. Gidip van da mühendislik okuyupta niye az maaş alıyorum ya da iş bulamıyorum deme. Sen hedefini yüksek tut. Biz çalışmadık pişmanız.
  • paranın kölesi olmayın
  • Mesleği boşver ilk 7.500e gir ne seçersen seç her türlü zengin olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

paranın kölesi olmayın

birtek tuzu kuru olanlardan duyguğumuz bir laftır.
  • Kullanıcıadınızcokuzun kullanıcısına yanıt
    bogazici müh diyen neden yok hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

quote:

paranın kölesi olmayın

birtek tuzu kuru olanlardan duyguğumuz bir laftır.

tuzum kuru değil ailenin durumu iyi fakat istediğim her mesleği kazanabilecek durumdayım ama çizim yapmayı sevdiğimden iç mimar olmak istiyorum.
  • Bence iyi bir üniversiteden mezun olmuş , kendini geliştirmiş ve iyi bir yerde muayenesini açmış diş hekimi iyi kazanır.

Bizim bir tanıdık Ankara'da filistin caddesinde bir diş hekimine implant yaptırmıştı bayağı bi dişini ve 40.000 tl ödedi diş hekimine.
  • quote:

paranın kölesi olmayın

adam ruhunu satmıs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 427

Yazılım mühendisliği (becerebilirsen)

tema kodlayabiliyormusun mübarek
  • quote:

Orijinalden alıntı: Invius

Pilotaj

+1

• Arkadaşların bazıları sacmalamis.Yok ODTÜ İTÜ mezunu adam 4-5 ile başlıyormuş da yok 4 üniversiteden başka bir yerde okursab işsiz kalırsın da palavra bunlara inanma
    Arkadasım o 4universitede harici cukurova Eskişehir Ankara Kayseri Ege Kocaeli Sakarya Gaziantep daha sayım isterseniz.Cok güzel üniversitelerimiz var.O üniversitelerden mezun olanlar ac mı kalıyor yok yani öyle atıp tutmala olmaz arkadaslar...Ha bir ODTÜ bir İTÜ okursun amenna..Ama bir işi severek ve kendinizi geliştirerek başarılı olup iyi paralar kazanabilirsiniz.İlk önce mesleği sevmek her zaman icin...

• Hem kolay hem çok para kazandıran bölüm diye bir şey yok arkadaşım bazıları gemi mühendisliği demiş ama onda da aileden uzak kalma gibi sıkıntılar var yani demeye çalıştığım çok para kazanabileceğin mesleklerin kendine göre zorlukları var.her mesleğin kendine has zorlukları engelleri vardır.ancak şöyle kolay para kazanırsın babanın holdingi yada büyük bir şirketi vardır seni başına geçirir işte o zaman kolaya çok para kazanabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: VIPERBOLD2

quote:

Orijinalden alıntı: 427

Yazılım mühendisliği (becerebilirsen)

tema kodlayabiliyormusun mübarek

şimdilik basit otomasyonlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anadolu Parsı

diş hekimliği

Biri beni mi çağırdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Mirliva.

quote:

Orijinalden alıntı: Kullanıcıadınızcokuzun

quote:

Orijinalden alıntı: .Mirliva.

Kuzenim Tobb Etü mezunu, 6250 ile başladı. Bir problem mi var acaba sizde beyler ne bileyim tipiniz falan mı çirkin yoksa asosyal misiniz

Neyse şakayı bırakalım bir kaç yararlı bilgi söyleyeyim.

Buradaki çoğu arkadaş 4 temel üniversitenin seni alıp götüreceğini çılgınlar gibi rahat ettireceğini söylemişler ancak bil ki durum hiç öyle değil. Böyle konuşan arkadaşların çoğunun ortak noktası 1. sınıfta fizik dersi alıyor olmaları ve de okul çok güzel diyip dersi bırakıp yaz okulunda takılmalarıdır üstelik çoğu saçını uzatmıştır Bi kere sen hayatını en rahat idame ettireceğin meslek hakkında bilgi istemişsin ki bence burada üniversite tartışmak dünyanın en anlamsız şeyi. Aramızda Odtü Maden'de okuyup da hayatını çok rahat idame ettiren arkadaş varsa bana bir ulaşsın. Madenlik güzel meslek olabilir, parayı kırabileceğin bir çok noktası olabilir ama emin ol rahat bir meslek değil mesela. O mesleği yaptığın an en az 10 sene bir şantiyede şef olarak sürünmek zorundasın, 40ında evlenip çocuk yapamadan bu hayattan göçersin yemin ederim. O yüzden rahat olan meslek bana göre sadece parasal açıdan olmamalı bunun bir dengesi olmalı. Her ne kadar sana kendi okuduğum bölümü övmeye falan kalkacak olsam da bu ülkede hiç bir mühendisin hakettiği değeri görmediği bir gerçek o nedenle BENCE mühendislik çok aşırı ilgili olmadığın sürece sadece parasal açıdan düşündüğün bir meslek tercihi olmamalı. Her mühendislik biraz emek ister, emeğin en fazlasını sen verirsin ama aldığın işletme mezunu bir proje yöneticisinden az olur bu sende sıkıntı yaratır mı bilemiyorum. Ama aynı zamanda hayatına çok değişik şeyler katacağından emin olabilirsin. Mühendislik sıralamaları içinde benim içinde bulunduğum elektrik elektronik mühendisliğinin bazı kollarına yönelirsen çok rahat bir iş hayatın olur, ancak normal derecede bir maaş ile başlarsın ancak deneyim ve tecrüben arttığında bu diğer mühendislik dallarında kazanacağın paralardan daha fazla bir gelir getirir sana. Yani kötü başlarsın iyi bitirirsin gibi bişey Çalışma koşulları dediğim gibi diğer mühendisliklere göre daha rahattır çünkü ofis ortamında iş yapabilme durumun var. Onun dışında Makine mühendisliği getirisi iyi olan bir meslektir ancak şantiye ile başa çıkmak zorundasın aynı şekilde inşaat da öyle. Gördüğüm kadarıyla İnşaat Mühendisliği içlerinde en çok parayı kırabileceğin mühendislik dalı olarak duruyor tabi tüm mühendislik dallarındaki beceriyi standart olarak baz alırsak gözlemlediğim durum bu. Onun dışında Kimya Mühendisliğinde bir kaç şirketin bünyesine dahil olursan inanılmaz para kazanıyorsun ve aynı zamanda müthiş bir çalışma ortamı olduğu gerçek. Bilgisayar Mühendisliği yine düzenli bir hayat kurabileceğin meslek ancak Bilgisayar Mühendislğinde kazanacağın para direkt olarak senin bilgi seviyene bağlı ve de gözlemlediğim kadarıyla mühendislikler içerisinde en çok sömürülenler bu meslekte oluyor. Sahip olduğun bilginin karşılığını çok az alıyorsun diyebilirim yani aynı zamanda ülkede Bilgisayar mühendisliği eğitimi almak istersen direkt olarak müfredatına bakmalısın çünkü halen donanım peşinde koşan bazı zeki üniversitelerimiz mevcut. Bunun dışında tıp hakkında hiç bir bilgim yok fakat işletme iktisat gibi bölümlerin tam bir kumar olduğunu söylemek isterim. İlgini çeker mi bilmiyorum mf demişsin ama Uluslararası İlişkiler de bana göre ülkenin en ucu açık bölümlerinden biri Halkla ilişkilerinden tut Büyükelçiliklerine kadar büyük bir yelpazede iyi maaşlar ile çalışma imkanın var fakat burada kendine güvenli ve de diğerlerinden sıyrılabilecek kadar bilgili olmalısın. Dış işleri istiyorsan da biraz torpilli olman gerekiyor. Ancak onun dışında UN ve NATO gibi kitlesel topluluklarda çalışırsın ve gerçekten herkesin yaşamak isteyip de yaşayamadığı deneyimleri yaşarsın. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

edit: Yukarıdaki arkadaşın biri pilotaj demiş ki ben nasıl unuturum. Yaz boyu çalıştığım bir şirkette ambulans uçak pilotlarına aylık 20 000 dolar maaş verildiğini kendim gözlerimle gördüm. Ve bu ambulans uçak denen oluşum ayda bir ya iş yapıyor ya yapmıyor, pilotunun ofiste durma zorunluluğu bile yok. Herhangi bir havayolu şirketinde 10 000 dolardan aşağı başlamayacağın bir meslek bu aynı zamanda gezmenin kralını yapıyosun

Yıldız teknik-Yazılım mühendisligi okusam ben şimdi durumum ne olur ? Sizi bilgili gördüm o yüzden soruyorum

Merhabalar, çalıştığım şirketlerde Bilkent Üniversitesi'nden özellikle CTIS bölümünden yazılımcılar vardı ve de aldıkları maaşlar yine diğer elektronik mühendisleri ile aynıydı. Ancak bahsedilen sömürü durumu bence yazılım mühendisliğinde de var gerçekten sahip olduğun bilginin ederini sana vermiyorlar ama bunun dışında her zaman rahat bir ofis ortamında işini yapabilirsin ar-ge projelerinin çoğuna dahil olursun, yazılım dillerini iyi bildiğin sürece çoğu şirket yazılımcılara açtır çok rahat iş bulursun ve orta düzeyde bir maaş alırsın. Ancak bunu gözlemlediğim kadarıyla söylüyorum işinde yükselme durumun diğer mühendisliklere göre biraz daha az gibi. Genelde Sistem Mühendisleri ilerleyen zamanlarda proje başlarına geçip yürütürler en azından benim gözlemlediğim bu. Bence tercih edilebilir bir mühendislik dalı gerçekten iyi yerlerde çalışma fırsatın var ve ayrıca işine bağımlı olmak zorunda da değilsin bir çok farklı yere home office ortamında çalışarak iş yapabilirsin bu nedenle gelir kapısı çok açık gibi duruyor.

Çok teşekkür ederim. Rahat meslek oldugu söyleniyor evde yazılım yazıp işe hergün gitmene gerek yok bile deniliyor. Şirketine göre degisir tabi.

Bu sene girecegim insAllah sınava yıldız teknik-yazılım ilk tercihim. Veya pc müh. düşünüyorum

• Hem rahat hem para kazanılacak meslek= yok

yakın olarak, PDR. ama çalışıp yan gelip yatacaksan ona da gitme.

Not: Ayrıca en rahat meslek yapmaktan zevk alacağın meslektir.
  • Deniz ulaştırma işletme mühendisligi(Gemi kaptanlıgı) diyorsan ben evlenecek adam değilim hiç işim olmaz öyle şeylerle hayatımı yaşarım dersen parası iyidir gidersin 5-6 ay sefere geldiginde fıstık gibi paran olur.Ama tabi sefere git dön parayı ye tekrar çık olmuyor son derece zor meslek

Bu gercek mi huh

• Grafik tasarim nasil?

• Ya pilotaj okuyacaksın (işin büyük oranı dil bilmekte) yada yazılım mühendisliği. Tabi pilotaj okumak az biraz cesaret ve iyi para ister, yazilim mühendisliği ise okuması ve yapması biraz zor gelebilir fakat rahat bir meslektir.

• mimarlığı bi düşün derim ;)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.