Şimdi Ara

MF bölümünde en iyi para kazandıran ve rahat meslekler (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
3
Favori
30.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kullanıcıadınızcokuzun

Kardesim Mühendislik oku derim.
    Teknik üniversitelerine gitmen gerek. Yukarda bir arkadasın da dedigi gibi 4 üni kalıyor.
    yıldız teknik-odtü-itü-katü.
    Not : MF'yi MURSİ diye , IMF diye okudum. Çok gazeye okuyorum bu aralar sanırım

boğaziçi ve bilkenti unutmayalım. bence bunlar daha öndedir.
    ayrıca 4 üniversite diye de bir şey yok o nereden çıktı ?

şunu da ekliyim bence çalışırken pek rahat edemeyeceğiniz ancak ileride para sıkıntısı çekmeyeceğiniz tıp harici meslek gemi makineleri işletme mühendisliği ve deniz ulaştırma işletme mühendisliğidir.

hayatımı denize adarım parama bakarım diyorsanız gidin okuyun iyi para var . gelecek kaygınız olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ingeniarius -- 16 Ağustos 2013; 0:04:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kullanıcıadınızcokuzun

Kardesim Mühendislik oku derim.
    Teknik üniversitelerine gitmen gerek. Yukarda bir arkadasın da dedigi gibi 4 üni kalıyor.
    yıldız teknik-odtü-itü-katü.
    Not : MF'yi MURSİ diye , IMF diye okudum. Çok gazeye okuyorum bu aralar sanırım

Katü mü

Emin ol kocaeli-uludağ-ege gibi üniversitelerin hepsi katüyü katlar. Ayrıca erzurum teknik üniversitesi de var. O da adı teknik diye kaliteli eğitim mi veriyor.

Konuyu açan arkadaşa tavsiye: Bölümlerin hepsini araştır sevdiğin mesleği kendin seç

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustClark

quote:

Orijinalden alıntı: ShhLe

Odtu itu bilkent mezunuysan 4000 den baslar 7 8 9 a kadar cikarsin

bu rakamlar ne kadar doğru

Lisedeki 20 cm muhabbetleri kadar. Her ne kadar dalga geçsemde söylediğim şey doğru. Herkes öyleymiş gibi konuşur ama 100 kişiden 1 kişi anca çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karatecrube

Muhendislik.

Birileri itiraz etmeden once: Dandik, kotu bir anadolu universitesi, apartman universitesi, yeni acilmis sisirilmis bir ozel universite gibi yerlerden olmayacak ama. Tabi bu da geriye 4 universite birakiyor.

Yani, sinavi iyi yapip da ilk 4 universiteye girersen muhendislikte iyi para var. O asgari ucretle calisan dayinizin oglunun yegeni Van'dan mezun, e bi zahmet 10k maas almasin.

Ne yani biz şimdi boşuna mı okuyacağız
    Herşey insanın kendini geliştirmesinde bitiyor. O van mezunu arkadaş ingilizce almanca yanına bir dil daha eklesin bakalım 10k mı alıyor 15 mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu başlık tamamen boş,boş laflar,boş kıyaslar...

İşini hobi gibi yapmayan para kazanamaz kazansada burnundan gelir.
  • arkadaş hayatın boyunca yapacağın mesleği parasına göre seçiyorsan ve üstelik bunu da foruma soruyorsan en ufak bir araştırma yapmadan, git bir tornacıda işe başla afedersin. Lafa bak: "önerdiğiniz meslekler". Sanki oyun ya da cips öneriyoruz
  • Kuzenim Tobb Etü mezunu, 6250 ile başladı. Bir problem mi var acaba sizde beyler ne bileyim tipiniz falan mı çirkin yoksa asosyal misiniz

Neyse şakayı bırakalım bir kaç yararlı bilgi söyleyeyim.

Buradaki çoğu arkadaş 4 temel üniversitenin seni alıp götüreceğini çılgınlar gibi rahat ettireceğini söylemişler ancak bil ki durum hiç öyle değil. Böyle konuşan arkadaşların çoğunun ortak noktası 1. sınıfta fizik dersi alıyor olmaları ve de okul çok güzel diyip dersi bırakıp yaz okulunda takılmalarıdır üstelik çoğu saçını uzatmıştır Bi kere sen hayatını en rahat idame ettireceğin meslek hakkında bilgi istemişsin ki bence burada üniversite tartışmak dünyanın en anlamsız şeyi. Aramızda Odtü Maden'de okuyup da hayatını çok rahat idame ettiren arkadaş varsa bana bir ulaşsın. Madenlik güzel meslek olabilir, parayı kırabileceğin bir çok noktası olabilir ama emin ol rahat bir meslek değil mesela. O mesleği yaptığın an en az 10 sene bir şantiyede şef olarak sürünmek zorundasın, 40ında evlenip çocuk yapamadan bu hayattan göçersin yemin ederim. O yüzden rahat olan meslek bana göre sadece parasal açıdan olmamalı bunun bir dengesi olmalı. Her ne kadar sana kendi okuduğum bölümü övmeye falan kalkacak olsam da bu ülkede hiç bir mühendisin hakettiği değeri görmediği bir gerçek o nedenle BENCE mühendislik çok aşırı ilgili olmadığın sürece sadece parasal açıdan düşündüğün bir meslek tercihi olmamalı. Her mühendislik biraz emek ister, emeğin en fazlasını sen verirsin ama aldığın işletme mezunu bir proje yöneticisinden az olur bu sende sıkıntı yaratır mı bilemiyorum. Ama aynı zamanda hayatına çok değişik şeyler katacağından emin olabilirsin. Mühendislik sıralamaları içinde benim içinde bulunduğum elektrik elektronik mühendisliğinin bazı kollarına yönelirsen çok rahat bir iş hayatın olur, ancak normal derecede bir maaş ile başlarsın ancak deneyim ve tecrüben arttığında bu diğer mühendislik dallarında kazanacağın paralardan daha fazla bir gelir getirir sana. Yani kötü başlarsın iyi bitirirsin gibi bişey Çalışma koşulları dediğim gibi diğer mühendisliklere göre daha rahattır çünkü ofis ortamında iş yapabilme durumun var. Onun dışında Makine mühendisliği getirisi iyi olan bir meslektir ancak şantiye ile başa çıkmak zorundasın aynı şekilde inşaat da öyle. Gördüğüm kadarıyla İnşaat Mühendisliği içlerinde en çok parayı kırabileceğin mühendislik dalı olarak duruyor tabi tüm mühendislik dallarındaki beceriyi standart olarak baz alırsak gözlemlediğim durum bu. Onun dışında Kimya Mühendisliğinde bir kaç şirketin bünyesine dahil olursan inanılmaz para kazanıyorsun ve aynı zamanda müthiş bir çalışma ortamı olduğu gerçek. Bilgisayar Mühendisliği yine düzenli bir hayat kurabileceğin meslek ancak Bilgisayar Mühendislğinde kazanacağın para direkt olarak senin bilgi seviyene bağlı ve de gözlemlediğim kadarıyla mühendislikler içerisinde en çok sömürülenler bu meslekte oluyor. Sahip olduğun bilginin karşılığını çok az alıyorsun diyebilirim yani aynı zamanda ülkede Bilgisayar mühendisliği eğitimi almak istersen direkt olarak müfredatına bakmalısın çünkü halen donanım peşinde koşan bazı zeki üniversitelerimiz mevcut. Bunun dışında tıp hakkında hiç bir bilgim yok fakat işletme iktisat gibi bölümlerin tam bir kumar olduğunu söylemek isterim. İlgini çeker mi bilmiyorum mf demişsin ama Uluslararası İlişkiler de bana göre ülkenin en ucu açık bölümlerinden biri Halkla ilişkilerinden tut Büyükelçiliklerine kadar büyük bir yelpazede iyi maaşlar ile çalışma imkanın var fakat burada kendine güvenli ve de diğerlerinden sıyrılabilecek kadar bilgili olmalısın. Dış işleri istiyorsan da biraz torpilli olman gerekiyor. Ancak onun dışında UN ve NATO gibi kitlesel topluluklarda çalışırsın ve gerçekten herkesin yaşamak isteyip de yaşayamadığı deneyimleri yaşarsın. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

edit: Yukarıdaki arkadaşın biri pilotaj demiş ki ben nasıl unuturum. Yaz boyu çalıştığım bir şirkette ambulans uçak pilotlarına aylık 20 000 dolar maaş verildiğini kendim gözlerimle gördüm. Ve bu ambulans uçak denen oluşum ayda bir ya iş yapıyor ya yapmıyor, pilotunun ofiste durma zorunluluğu bile yok. Herhangi bir havayolu şirketinde 10 000 dolardan aşağı başlamayacağın bir meslek bu aynı zamanda gezmenin kralını yapıyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Mirliva. -- 16 Ağustos 2013; 2:44:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

quote:

Muhendislik.

Birileri itiraz etmeden once: Dandik, kotu bir anadolu universitesi, apartman universitesi, yeni acilmis sisirilmis bir ozel universite gibi yerlerden olmayacak ama. Tabi bu da geriye 4 universite birakiyor.

Yani, sinavi iyi yapip da ilk 4 universiteye girersen muhendislikte iyi para var. O asgari ucretle calisan dayinizin oglunun yegeni Van'dan mezun, e bi zahmet 10k maas almasin.

Teyzeminoğlu Fırat inşaat mezunu.Altında 2012 Model Passat var ayrıca 4-5 tane de evi var.Üniversite verilen eğitim önemlidir ama öyle çok abartılmasının da anlamı yok.Sen Eskişehirde okumuşsan Dil biliyorsan tecrüben varsa her türlü İTÜ'lüden önce işi kaparsın.Mühim olan tecrübe ve dildir.Gerisi sadece etiket..

Yav hehe...

Adam iş ilanına yazmış itü odtü dışı başvurmasın diye.Cevap bile vermezler iş başvuruna.

• quote:

Orijinalden alıntı: LifeSuxTR

quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

quote:

Muhendislik.

Teyzeminoğlu Fırat inşaat mezunu.Altında 2012 Model Passat var ayrıca 4-5 tane de evi var.Üniversite verilen eğitim önemlidir ama öyle çok abartılmasının da anlamı yok.Sen Eskişehirde okumuşsan Dil biliyorsan tecrüben varsa her türlü İTÜ'lüden önce işi kaparsın.Mühim olan tecrübe ve dildir.Gerisi sadece etiket..

Yav hehe...

Adam iş ilanına yazmış itü odtü dışı başvurmasın diye.Cevap bile vermezler iş başvuruna.

ODTÜde okumayan adam ben ODTÜlüyü cebimden çıkarırım diyorsa orda susacaksın işte.Üniversite sen çabalamadıkça sana sadece kağıt parçası kazandırır..
    Yerim belli gel göstereyim sana yav he he yi..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• MaFya işi çok iyi para var
  • Tartışma çıkarmak gibi bir amacım yok.Forumda böyle bir durum yaşayan biri vardı onun hikayesini okumuştum o yüzden yazdım.Birkaç kişiden daha duydum bunu.
    Mesajımı editlerim isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: csblerdeki zebani

Beyler bu tıp galiba cok zor parası için yapılacak bir şey değil maalesef . Eczacilikda yavaş yavaş patlıyor . Tm de seçmedim 11 e geçtim varmi önerdiğiniz meslekler beyler burda troller yok diye buraya actım

elektrik mühendisliği
    doktordan daha çok kazanıyoruz
    kendimden biliyorum

ama mesleği sevmen gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShhLe

Odtu itu bilkent mezunuysan 4000 den baslar 7 8 9 a kadar cikarsin

hiç bir üniversite mezunu mühendise yeni mezunsa 4 bin vermezler
    sadece yurtdışı şantiyesinde var o para ve fazlası

2000 civarı başlanır sonra katlanarak artar
  • quote:

Orijinalden alıntı: bugracaner

tıp hakkında bilgisi olmayıpta entry giren arkadaşlara bakma kesinlikle DOKTORLUK , yok efendim 6 yıl okul 3 yıl tus bilmemne bilmemne bu kadar okunmaz falan diyorlar ama 6 yıl okuyupta süper ve rahat imkanlarda çalışabiliyorsunuz . kuzenim şu an ilçe sağlık müdürü uzmanlık yapmadı. Hem havası da var hekes saygı duyuyor özellikle küçük yerlerde.

buğra caner 3 senedir tıp okuyorum ama sana kuzenin anlattığına göre daha bilgilisin herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bazarov0734

quote:

Beyler bu tıp galiba cok zor parası için yapılacak bir şey değil maalesef . Eczacilikda yavaş yavaş patlıyor . Tm de seçmedim 11 e geçtim varmi önerdiğiniz meslekler beyler burda troller yok diye buraya actım

elektrik mühendisliği
    kendimden biliyorum

bu sene elektrik yazdım getirisine pek bakmadım açıkçası kontrol ve otomasyonla- elektrik çok çekici geliyor ders içerikleri olarak
    hobi olarak bile okurum gibime geliyor tabi okul başlayınca görcez orasını

ayrıca çevremde şunu görüyorum ki hangi sektörde olursa olsun kendi işinin patronu olan adam daha rahat yaşıyor (konuyu açan arkadasa söylüyorum)

• quote:

Orijinalden alıntı: ingeniarius

quote:

quote:

elektrik mühendisliği
    kendimden biliyorum

bu sene elektrik yazdım getirisine pek bakmadım açıkçası kontrol ve otomasyonla- elektrik çok çekici geliyor ders içerikleri olarak

ayrıca çevremde şunu görüyorum ki hangi sektörde olursa olsun kendi işinin patronu olan adam daha rahat yaşıyor (konuyu açan arkadasa söylüyorum)

kendi işinin patronu her türlü yardırır
    genelde istanbulda üniv okumuş piyasada yer edinmiş adamlar işini kurup yürüyor
    tabi herkese nasip olmaz bu

ama tıp okuyan adamı anlayamıyorum eğer ideali değilse tabi
    adam benden 10 puan fazla yaptı tıpa gitti. şimdi 4 e geçti ancak 6 ya geçince 300 lira stajyer doktorlukla kazanacak
    ben iki buçuk senedir part time mühendislik yapıyorum maaş 1700 e çıktı şu ana kadar her türlü adamdan iyiyim dersler d eokadar kastırmıyor
    adam mezun olacak 4 bin civarı bişey alacak o mezun olasıya ben de 3-4 bin civarı alacam
    adam uzman olana kadar 3500 civarı alacak asistanken ben onu geçecem :D

inşaat mühendisliği de iyidir. ilk 15 bine girdiyseniz itü inşaat ingilizce tutuyosa yazın hiç düşünmeden

• quote:

quote:

quote:

quote:

elektrik mühendisliği
    kendimden biliyorum

adam benden 10 puan fazla yaptı tıpa gitti. şimdi 4 e geçti ancak 6 ya geçince 300 lira stajyer doktorlukla kazanacak
    ben iki buçuk senedir part time mühendislik yapıyorum maaş 1700 e çıktı şu ana kadar her türlü adamdan iyiyim dersler d eokadar kastırmıyor
    adam mezun olacak 4 bin civarı bişey alacak o mezun olasıya ben de 3-4 bin civarı alacam

inşaat mühendisliği de iyidir. ilk 15 bine girdiyseniz itü inşaat ingilizce tutuyosa yazın hiç düşünmeden

aynen inşaat mühendisliği de çok iyidir .

ama hayalinde hedefinde sağlık sektörü olan insanlar bu bölümlere pek iyi gözle bakmıyor o da onların tercihi saygı duyarım.

ve yine söylüyorum ki gelecek kaygısı görmediğim tek mühendislik gemi makineleri işletmeyle - deniz ulaştırma işletme . koşullarına katlanırım para lazım diyen yazsın.
    (hocam bu cümle size değil )

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

elektrik mühendisliği
    kendimden biliyorum

ama hayalinde hedefinde sağlık sektörü olan insanlar bu bölümlere pek iyi gözle bakmıyor o da onların tercihi saygı duyarım.

ve yine söylüyorum ki gelecek kaygısı görmediğim tek mühendislik gemi makineleri işletmeyle - deniz ulaştırma işletme . koşullarına katlanırım para lazım diyen yazsın.

gemi inşaa bitti
    ama gemi makine işletme vey ulaştırma mühendisliğinde iş problemi yok fakat aile hayatı diye bir şey de yok 30 una geldiğinde evlenmek isteyeceksin ama muhtemelen eşin seni sürekli aldatacak
    bu yüzden sıkıntılı bi meslek
    yoksa itü gemi fakültesi bizim eve çok yakın neden te karşıya gideyim ki her gün oraya giderdim :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

elektrik mühendisliği
    kendimden biliyorum

gemi inşaa bitti
    ama gemi makine işletme vey ulaştırma mühendisliğinde iş problemi yok fakat aile hayatı diye bir şey de yok 30 una geldiğinde evlenmek isteyeceksin ama muhtemelen eşin seni sürekli aldatacak
    bu yüzden sıkıntılı bi meslek
    yoksa itü gemi fakültesi bizim eve çok yakın neden te karşıya gideyim ki her gün oraya giderdim :D

getirisi iyi ama herkes göze alamıyor işte bunları düşünüp onun için puanları biraz düşük .

en iyisi biz yolumuza bakalım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.