Şimdi Ara

MF4 Puanları düşecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MF4 puanlarında ciddi düşüşler olacak...

360 puan ve yukarıda yaklaşık 10 puan düşer
    300 ve yukarıda en az 5 puan düşer

İstediğiniz bölüme rahatlıkla yerleşirsiniz ....bakmayın rehber hocaların dediğine....

Saygılarımla...

• Kardo yanlış anlama da neye dayanarak söylüyorsun . puan düşcek ama sıralamalar nasıl olcak . eğer işin matematiğini biliyorsan aydınlatırsın
  • 260-300 arası 1-2 puan düşer.
    240-300 arası aynı da kalabilir 2-3 puan yükselebilir...

Ayrıca MF1 puanları da düşecektir...
  • gecen yillara gore siralamaya gelen puan dustugune gore zaten bolumlerinde dusecek.onemli olan siralama zaten puan dysse ne olur dusmese ne olur.belki puana gore tercih yapan enolar varsa isimize yarar
  • 240 tan öncesi ne olur yaklaşıl 210k sıralamalarında oynama olur mu
  • dostum bilimsel verilere dayanaraktan bunu yazıyoruz. kafadan atmıyoruz yani...2013-2014-2015 lys sayısal veriler ham puan ve standarty sapmalarını gözönüne alarak birbirleriyle kıyasladım sonuç yazdığım gibi olacak

Ayrıca 220 ile 280 arası puanlarda da yaklaşık 2-3 gibi yükselir (buraya dikkat lütfen ...düşer demiyorum yükselir diyorum ...ama 300 ve yukarsında kesin düşer)
  • Başarı sıralamalarını kıyaslamak istiyorsanız en anlaşılır mantıkla 2014 lys de atıyorum 360 puanla diyelim ki adam 35 bin olsun. bu sene 360 puan alan biri (sıralamadaki yeri 50 bin olsa dahi buraya girer.) yani başarı sıralamalarında 300 den yukarısı yaklaşık 5 bin ile 10 bin artar. (geçen seneye göre)

Yani siz geçen sene herhangi bir yerin başarı sırasına bakınız. diyelim ki 60 bin ile aldı ...bu sene işte bu 60-70 bin ile alacak. (300 puan ve yukarısı için bu böyledir) diğerleri için yukarıda dediğim gibi olacak

olay budur...

240 dan öncesi arkadaşın sorduğu soruya cevap olarak yazıyorum başarı sıralamaları artar.. yani adam diyelim ki geçen sene 220 bin ile bi yere yerleştiyse bu sene bu 220 bin olmaz en az 225 bin olur... yaklaşık tabi. ama her halükarda başarı sıralaması yükselir. (Çünkü 200 puan ile 240 puan aralığında yığılma var)
  • 225 bin olması avantajımıza 220 bin yerine
  • puanların düşeceğinde hmfikirim ama sıralamalar az cok aynı olur bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: inceuclusarj

puanların düşeceğinde hmfikirim ama sıralamalar az cok aynı olur bence
    sonuç;
    150.071

edirne trakya üni makine müh i.ö;
    144.000 sıralama

sence burası tutar mı hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4EvaMaSTeR

sonuç;
    150.071

edirne trakya üni makine müh i.ö;
    144.000 sıralama

sence burası tutar mı hocam

Alıntıları Göster
    %85 gibi tutar... çünkü sizin aldığınız puan aralığı geçen seneye göre daha iyi. başarı sıralamanız yani...şansınız çok yüksek ben senin yerinde olsam İÖ de yazarım normal öğrenimide yazarım....herkesin tercihleri farklı yani bayağı bi fark olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: fairman_

%85 gibi tutar... çünkü sizin aldığınız puan aralığı geçen seneye göre daha iyi. başarı sıralamanız yani...şansınız çok yüksek ben senin yerinde olsam İÖ de yazarım normal öğrenimide yazarım....herkesin tercihleri farklı yani bayağı bi fark olabilir

Alıntıları Göster
    puan olarak 269,95224 benim puanım
    272,69763 buda üniversitenin geçen seneki taban puanı
    önceki sene 271 küsürden 272 ye çıkmış kafam çok karışık bütün planlamam edirne içindi başka bi yer istemiyorum istanbulda kalma şansım olsa yine edirne derim

inşallah olur dershanelerin son senesi olması milletin tercih yapmaya çalışması vs. arada ki 6 binlik fark kafamı çok karıştırıyo rahatsız ediyo

• Ayrıca sevgili arkadaşlar...TM puanlarında yükselme...YGS1 puan türünde de puanlar düşmeler olacak. (başarı sıralamaları yani) MF1 puanlarındada başarı sıralamaları yükselecek.

Bu okuldan gelen puan da da ilginç olan bir ayrıntıyı sizinle paylaşayım... yıllar geçtikçe hep daha fazla ileriye atıyor. artık yeni öğrenciler okuldan hep 90-100 ile mi mezun oluyorsa nasıl oluyor bilmiyorum ama her yıl daha da kötü oluyor.

Bir dahaki seneye sınava girecek olan arkadaşlar şunu da gözönüne alsınlar bu sene diyelim ki okul puanından 10000 zararda iseniz seneye bu 11000 olacak.... her sene yükseliyor...çok ilginç hakikatteten....
  • quote:

puan olarak 269,95224 benim puanım
    272,69763 buda üniversitenin geçen seneki taban puanı
    önceki sene 271 küsürden 272 ye çıkmış kafam çok karışık bütün planlamam edirne içindi başka bi yer istemiyorum istanbulda kalma şansım olsa yine edirne derim

inşallah olur dershanelerin son senesi olması milletin tercih yapmaya çalışması vs. arada ki 6 binlik fark kafamı çok karıştırıyo rahatsız ediyo

Alıntıları Göster
    buralarda mısın hocam

• Önemli olan başarı sıralaması isterse puanlar 50 puan artsın azalsın bir şeyi değiştirmez.Bence hata yapıyorsun puan üzerinden giderek.
  • quote:

buralarda mısın hocam
    yav arkadaşım puan yükselse ne olur yükselmese ne olur? önemli olan sıralama. o da kontenjan artmasıyla vs. değişir. geri kalanı şans
  • Puan üstünden gitmiyoruz dostum...başarı sıralamasını gözönüne alarak yazıyorum...puanları kıyaslarken de 2014 e göre puanların 300 ve yukarı alan adaylar için düşeceğini söylüyorum....(geçen sene 350 ile alan yer bu sene 345 ile alır.) yani hem puana göre hem başarı sıralamasına göre yazıyoruz.
  • Benim puan 258 sıralama 170 bin
    İstediğim okul 155.000 bin 264 puan iö bu arada şansım nedir ? ha keza 150 binlik yerinde gelme şansı oda iö
    Cevaplarsan çok çok sevinirim .
  • Mf4 sıralamam 60k istediğim yer 55k gelme ihtimali nedir? 61klık yere garanti gelir diyebilir miyim?
  • 35bna biraz zor gibi....ama avantajın şöyle olabilir. genel anlamda İÖ leri yazan aday sayısı gittikçe azalıyor... çünkü her insanda o kadar para yok. dönemlik 760 tl yatırıyorsun yıllık 1500 yapıyor. az para değil. (o kadar param olsa araba alarım...şaka bi tarafa İÖ leri genelde adaylar pek tercih etmiyor...çeşitli nedenlerle ailevi , seneye tekrar sınava girmek gibi....vb....)

Her sene tercihlerdeki dağılım değişiyor. bu değişkenlik tercih edilen programın hit olmasına göre de değişiyor. bu kriter aynı zamanda illlere göre de değişiyor. yani öyle kişiler varki kalkıpta tunceli yazmaz mesela. demek istediğim o...Saygılar....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.