Şimdi Ara

MF4 Puanları düşecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    %90 gelir... sevgili üniversite öğrencileri 2014 ile 2015 in ham puan aralıkları zaten internette ösym tarafından açıklandı. 2014 te MF4 te 380 puan alan aday sayısı 24272 dir. 2015 te ise 380 ham puan alan aday sayısı 16921 dir. yani 12 bin kişi azalmış.

Sorunuza cevap verirsek. %90 kazanırsın.

Kıyaslamaları yaparken herkesin sizin istediğiniz bölümleri seçeceğini sanmayın...
  • BAZINGA kullanıcısına yanıt
    arada 800 kişi var. bu aralıkta en az 5000 bin kişi geride olsanız dahi şansınız hep %90 olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OUaTime

Aga bu nasıl bir saçma mantık ya ? Puanların artmasıyla sıralamaların da düşmesi nasıl saçma bir mantık ? Sıralaması 30.000 olan adam yine hemen hemen aynı yeri tercih edecek. Puana bakarak aaa buranın puanı bana tutuyor diyip tercih edecekler zaten kaybedecek.
    Boşuna niye ümitlendiriyorsun insanları ? Bir de gidip 70k daki adama 65k %99 gelir diyor. Ben istediğim bölümden 3500 öndeyim ve ona rağmen gelmeme riski var diyorum. Sıralama değişimleri kontenjanlar ile alakalıdır ve 50k-20k arası kontenjanları düşürülüp 100k üstüne kontenjan açıldı. "Bilimsel" araştırma yapacaksan da buna göre yap, puana göre sıralama tahmini boş iş.

Hocam bende istediğim bölümden 2500 öndeyim ama sizin gibi emin olamıyorum

Kontenjan konusuna gelince bazı mühendisliklerde kontenjan düşüşleri oldu ama bazı yeni bölümlerde açıldı ( İTÜ ehm %100 ing mesela) genel olarak çok büyük bir kontenjan değişimi olmadı gibi. Hemde tıp+diş+eczacılık da 1000 küsür bir artış oldu üstüne bu aralar ftr'de çok meşhur. Benim tahminim bu yıl 20-25k üstündeki mf1-4 bölümlerin sıralaması 1000 geriye gidecek gibi.

• 123 bindeyim 120 binlik yerin gelme ihtimali var mı???
  • quote:

Orijinalden alıntı: fairman_

%90 gelir... sevgili üniversite öğrencileri 2014 ile 2015 in ham puan aralıkları zaten internette ösym tarafından açıklandı. 2014 te MF4 te 380 puan alan aday sayısı 24272 dir. 2015 te ise 380 ham puan alan aday sayısı 16921 dir. yani 12 bin kişi azalmış.

Sorunuza cevap verirsek. %90 kazanırsın.

Kıyaslamaları yaparken herkesin sizin istediğiniz bölümleri seçeceğini sanmayın...

Hocam cok guzel haberler benim icin bunlar ama hicbir sene 15klarda falan siralamalar 6k oynanamis ki oyle bir sene cok nadir olur yani bosuna umutlanmayalim emin misiniz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • casaryus C kullanıcısına yanıt
    bahsettiğiniz puan aralığında aday sayısı geçen seneye göre fazla olduğundan şansınız yarı yarıyadır. yani hiç belli olmaz. insanların tercihleri her sene farklılık gösterebilir. %50 diyeyim.
  • selper S kullanıcısına yanıt
    son kararım :)
  • Hala ogrenemediniz onemli olanın siralama olduğunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aklıma mantığıma hala yatmadı. Baktım ham puanlara.21k ile alan yine 21-22k arası alır diye düşünüyorum.puanlar değişir sadece.yani taban puanları oynar,sıralamalar 10 bin değişir mi ki?yardımcı olursanız sevinirim.

• tugceekaya T kullanıcısına yanıt
    21k ile alan bölümler tabiki üç aşağı beş yukarı öyle alması beklenir. bu senede böyle olacak ama ben diyorum ki bu durum bu sefer 3 aşağı 5 yukarı değil 10 aşağı 20 yukarı olacak diyorum. çünkü saygıdeğer arkadaşım....sizin bahsettiğiniz puan aralığında (yani 2015 lys deki aday sayıları incelendiğinde) o puan skalasında adam kalmadı. yani demek istiyorum ki sizin dediğiniz gibi normalde öyle alacaktı ama zaten o puan aralığında adam kalmadığından bu sene bu aralık biraz daha fazla olur.

Yani en basit tarzda böyle olur. peki diyeceksiniz ki nereye gidecek bu kadar insan yani nereyi tercih edecekler mantık olarak önceki yıllarda nereyi tercih ediyorlarsa orayı yine tercih edeceklerinden dönüp dolaşıp benim dediğim olaya denk geliyor.

kısaca o puan aralığında zaten adam kalmadı. zaten o kadar yüksek puan alan adaylar endişen olmasın tıp, hukuk ve türkiyenin saygın üni. zaten yazacaklar. geriye kalan bireyler ne olacak peki??? onlarda hemen hemen derece yaptılar ...işte o bireylerin kazanma şansı yüksek...benim dediğim şey budur...yanlış mı biliyorum yoksa...ben de kendimden şüphe eder oldum....

Haydi hayırlısı bakalım...

• Ne anlatiyor bu ya harbi güldüm

• İnşallah dediğiniz gibidir hocam yoksa büyük hayal kırıklığı olacak...:(

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.