Şimdi Ara

MF4 Puanları düşecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senahizim... %99.9 gelir... şimdiden tebrik ederim... (bu aralıktaki dağılımda puanların 10 puan düşmesi ya da diğer bir deyişle başarı sıralamasının geçen seneye göre yükselmesi bekleniyor...)
  • ÖSYM nin yaptığı sınavlarda haksızlık olduğunu da ayrıca belirtmek isterim. KPSS skandalını biliyorsunuz. Sonra bir de utanmadan sınavlarda kapı girişinde bizi arıyorlar.... ne kadar ayıp bi şey.. ne hakla arıyorlar...

İlla birilerini aramak istiyorlarsa önce kendi kurumunda çalışan personele baksınlar...Bu kadar insanın hakkını gasp etmelerini şiddetle lanetleniyorum...Ateşler salsın...vesaire işte...
  • istediğim bölüm 31000 ile almış, benim sıralamam 34600. Gelme ihtimali nedir ?
  • %99 gelir dostum endişen olmasın....Çünkü bu aralıktaki dağılım incelendiğinde, geçen seneye göre yaklaşık 10 bin kişilik bir azalma var...şimdiden tebrik ederim.... işini yinede garantiye almak için ona yakın yerler de yazarsın olur biter....

Saygılarımla...
  • Neye göre yorum yapıyorsun anlamadım,bu aralıktaki dağılım derken o dağılıma nasıl ulaştın ? Puanlar zaten düştü,sıralamada şans işi önceden tahmin etmek imkansız.Tamamen o bölümü yazan kişilere göre sıralama oluşturuluyor,mesajımıda yanlış anlama sadece garibime gitti bu kadar kesin konuşman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık İşler Müdürü -- 4 Temmuz 2015; 19:27:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bireycmatik

gecen yillara gore siralamaya gelen puan dustugune gore zaten bolumlerinde dusecek.onemli olan siralama zaten puan dysse ne olur dusmese ne olur.belki puana gore tercih yapan enolar varsa isimize yarar

Hocam TM1de 260 puanla 268 bindeyim akdeniz üni. turizm işletmeciliği istiyorum geçen sene 258 puanla 263 binde almış sizce tutar mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle anlatayım sevgili dostum 2014 te 300 ham puan alan aday sayısı MF4 te= 71349 kişi oysa bu sene aynı puanı alan aday sayısı 64621. yani arada 7000 kişi oynamış. bu puan aralığı yukarılara doğru gittikçe örneğin 360 puan da 12 bin kişi oynamış. Bunun daha da türkçesi şu ...üst puan aralığındaki aday sayısı geçen seneye göre bayağı bi azaldı. dolayısıyla üst puan dilimlerinde dengesiz bir dağılım olacak demektir.

Not: Tabi ki insanların yıllara göre tercihleri farklı olabilir ama bu genel sonucu değiştirmez.

Sonuç 300 den yukarı alanlar tercihlerini yaparken 10 bin kişi geride olsalar bile yerleşme oranı %80 dir. Kesin diye bir şey yok ama eldeki veriler bunu gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fairman_

Senahizim... %99.9 gelir... şimdiden tebrik ederim... (bu aralıktaki dağılımda puanların 10 puan düşmesi ya da diğer bir deyişle başarı sıralamasının geçen seneye göre yükselmesi bekleniyor...)

Hocam TM1de 260 puanla 268 bindeyim Akdeniz üni. turizm işletmeciliği istiyorum geçen sene 258 puanla 263 binde almış sizce tutar mı?

• Lizer41 senin soru zor bir soru....çünkü TM1, TM2, TM3 puanlarında durum geçen seneye göre daha kötü...Zor ama imkansız değil diyeyim.
  • 155k mf4 de ne kadar oynama olur tahminen?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aga bu nasıl bir saçma mantık ya ? Puanların artmasıyla sıralamaların da düşmesi nasıl saçma bir mantık ? Sıralaması 30.000 olan adam yine hemen hemen aynı yeri tercih edecek. Puana bakarak aaa buranın puanı bana tutuyor diyip tercih edecekler zaten kaybedecek.
    Boşuna niye ümitlendiriyorsun insanları ? Bir de gidip 70k daki adama 65k %99 gelir diyor. Ben istediğim bölümden 3500 öndeyim ve ona rağmen gelmeme riski var diyorum. Sıralama değişimleri kontenjanlar ile alakalıdır ve 50k-20k arası kontenjanları düşürülüp 100k üstüne kontenjan açıldı. "Bilimsel" araştırma yapacaksan da buna göre yap, puana göre sıralama tahmini boş iş.
  • Rise Against....

MF4 puan türünde ham puan aralığı 200 ile 240 arasında alan tüm adaylar....tercihlerini yaparken geçen seneye göre puanların yükseleceğini gözönüne almalılar. yani geçen sene 235 ile alan bir yer, bu sefer daha yüksek 240-245 ile alacak demektir.

Başarı sıralamalarında yaklaşık 10 bin oynar....çünkü bu aralıktaki aday sayısı geçen seneye göre fazla... yığılma var yani o yüzden...
  • iki tane rakamı kıyaslayıp hangisi büyüktür diyecek kadar korkak isen yapacak bir şey yoktur....hakaret olarak algılama samimi yazıyorum...yok yukarda onca ayrıntı ile cevap verdiğim, anlatmaya çalıştığım şeyi anlamadıysan yapacak bir şey yok...bir daha okumanı tavsiye ederim....

Saygılar...
  • 28kyım istediğim bölüm 21k ile kapatmış ama bi önceki sene de 15k ile kapatmış .özel mimarlık.girer miyiim

• Usta yerleşip 3.yıla hazırlansam mı ?

• tugceekaya T kullanıcısına yanıt
    sizin bahsettiğiniz puan aralığında zaten 10 bin kişi oynamış.... yani geçen seneye göre bu puan aralığında 10 kişilik bir azalma var. kazanma olasılığı çok yüksek. 2013 teki puan ile kıyaslama yapmana gerek yok.. çünkü 2013 sorular çok zor olduğu için puansal olarak dalgalanmalar fazla oldu.
  • 35bna 3 kullanıcısına yanıt
    kendine %100 güvenen bir insan daima kazanır. kendine güveniyor musun? o zaman tamamdır...
  • herhalde yani kazanırsın endişen olmasın. bu aralıktaki kişi sayısı geçen seneye göre 10 bin azaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fairman_

herhalde yani kazanırsın endişen olmasın. bu aralıktaki kişi sayısı geçen seneye göre 10 bin azaldı.

Mf4 17 binlik yer istiyorum. Siralamam 21 k gelme sansi var midir varsa ne kadar?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60300 sıralamam var mf4 te 59500 ile kapatmış geçen sene kontejyanda 93 ten 90 a düşmüş %100 gelir mi yazarsam
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.