geçen gün tavanı biraz alçak bir otoparkta radyo anteni sıkıntı çıkarttı. Köpek balığı anteni ile değiştirmeyi düşünüyorum. çok fazla satıcı var, tavsiyesi olan var mı? resim temsilidir. |
MG ZS EV 2023 72kw 440km menzil ANAKONU (15. sayfa)
-
-
Selamlar. Jant kapakları yüzünden sibop kapaklarını açmak beni zorluyordu hep. Kapakların kenarı da biraz keskin olduğu için bir-iki kez parmağımı acıtmıştım. En sonunda Aliexpress üzerinden daha uzun kapaklar aldım. ₺200 tuttu dördü. Fotoğraf açısı nedeniyle biraz çıkıntılı görünüyorlar ama normalde bu kadar çıkıntılı durmuyorlar.
-
Suzuki vitara için aliexpressden siyah köpek balığı anten almıştım.
içimde bir devre de vardı, sinyal çekişi güçlenmişti.
kendinden yapışkanlıydı.
sibop kapakları içinde teker döndükçe mavi yanan kapak almıştım, ama kısa zamanda çalındılar. dikkat çekmiş demek ki. -
Merhaba arkadaşlar, takip ettiğim yabancı bir forum linkini paylaşmak istedim. Adamlar MG nin gizli menüsünü bulmuşlar android uygulamaları indirebiliyorlar.
mg evs electric cars community forumSecret menu Mk2 - Pinhttps://www.mgevs.com/threads/secret-menu-mk2-pin.5912/ -
Haftasonu yağmurlar bastırınca ben de şöyle geçici bir çözüm buldum. Bunu yapmaya ne gerek var denilebilir haklısınız ama nedense bu şekilde içim daha rahat etti :) İnternetteki şarj portu yağmur koruyucu olarak satılan ürünlerden feyz aldım. Uçmasın diye de kaputa sıkıştırdım.
-
Bu arabayı üvey evlat gibi görüyor Mg. Hiç güncelleme de gelmedi araca. Çin vergisi vs. derken iyice gözden çıkardılar bence. Ufak bir parça için 4 ay bekledikten sonra zaten MG'yi silmiştim kafamdan. Herkese de almayın diye söylüyorum, sosyal medyaya da yazdım. MG benim için pişmanlıktan başka bir şey değil.
-
Merhaba konu soğumuş, aracı bugün teslim aldım bence gayet mantıklı fiyat performans ürünü, Apple Carplay’e bağlanamadım clioda aynı kablo ile bağlanıyorum ama mg zs ev de olmuyor; telefonda izin ver bölümü görünüp kayboluyor ve iki farklı kablo denememe rağmen birtürlü bağlanmıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demirmkn -- 2 Eylül 2024; 15:50:43 > -
Sevgili MG Zs Ev grubu üyeleri.
2023 Eylül ayında başlayan Mg serüvenim dün bitti.
Aracımı yine İzmirde bir arkadaşımıza sattım.
Şu an Tesla Model Y kullanıyorum.
Aracınızın değerini bilin, çok verimli ve yumuşak bir EV.
Nice uzun süreler kullanmanız dileğimle hoşça kalın.
Not: grubumuzun devamlılığı için “admin” olarak istekli bir arkadaşımızı görevlendirebilirim. -
Hocam bu aracı almaya niyetliyim, 2.el olarak 1 milyon 220 civarı 2,98 kredi ile suv market üzerinden almayı düşünüyorum , mg şu anda 20 servis olayını çözmeye en yakın firma gibi gözüküyor. Bolu da yaşıyorum arada yaylaya çıkıyorum yerden yüksek ve menzil olarak bana en yakın bu araç gibi geldi. Aslında yeni kona da düşünüyordum, menzil biraz az geldi. Max 1 milyon 650 bin civarı sizin başka bir araç tavsiyeniz olur mu? Birde kia ev3 ü beklemelimiyim menzil ve teknoloji olarak mg den daha avantajlı gibi geldi, fiyatı ne olur tabi bilinmez.
-
Kia Ev3 bekleyin derim. Bir videoda Kia genel müdürü uzun menzilli versiyonu %10 ÖTV diliminde olacak gibi görünüyor dedi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoppy -- 21 Eylül 2024; 15:21:39 > -
Hocam %10 sınırı 1900 civarı. Hadi diyelim %10 da kaldı 1800 oldu ne anlamı var? 1790 a tesla var. Zs dediğin araç 1550, kredi desteği de var. Net maliyeti 1450 nerdeyse
-
Eldeki kuş, daldaki kuşdan evladır.
EV3 özellikleri ve fiyatı belirsiz, onu beklerken zarar etmek mümkün.
Kia Niro mu, Mg mi derseniz,
Kia menzil, verimlilik, kullanıcı arayüzü, regen özellikleri ile Mg den iyi
Mg ise tam bir suv, kia daha çok hatchback gibi, Mg yüksek ve ferah, verdiğiniz fiyat olarak çok iyi.
1.2M ile 1.9m arası 700K fark var, değer mi siz bileceksiniz. -
MG ZS EV 2021 ile 2023 Menzil farkı mı var? Motor gücü mü farklı? 2. El ilanlarından tam anlayamıyorum. Yardım eder misiniz?
-
Menzil farkı var ciddi şekilde, motor gücü farkı da var bildiğim kadarıyla, önü kapalı olan güncel model eski tip panjuru olan eski model farkı buradan anlarsınız
-
Merhaba.. bu aracı almak istiyorum ancak evde şarj etme gibi bir durum söz konusu değil.elektrikli araç deneyimim de olmafı daha önce.şarj konusunda dışarda şarjla ne kadar yakarız.dc şarj yapmayın diyorlar ne kadar doğru..bir de dışarda şarj etmeye kalktığımızda kaç dk da doluyor tam batarya.kaldı ki %100 doldurmayın diyorlar bu bana biraz saçma geliyor.madem böyle bir araç yapıorsun neden 80 e kadar doldurun diyorsun..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vazil -- 11 Ekim 2024; 10:28:49 > -
Bu arabada NMC tipinde batarya var. LFP tipinde batarya olsaydı 0-100 arası sürekli olarak dolum yapmanızda sakınca yoktu. NMC bataryaları tamamen boşaltmak veya tam doldurmak ömürlerinden yer, bu yüzden 20-80 arası tutmak en optimum çözümdür. Zaten %90 sonrasında şarj hızı o kadar düşüyor ki %100 yapmayı kendiniz bile istemezsini (DC şarjda).
Ne kadar yakacağı bulunduğunuz şehirdeki hava sıcaklığına ve sizin sürüş stilinize göre değişecektir. En iyi ihtimalle 15 kWh/100km, en kötü şekilde 25 kWh/100km tüketiminiz olur (biraz abartarak yazdım). Isı pompası olmadığı için kışın soğuk yerlerde tüketim fazla oluyor.
Ayda en az 1 defa AC şarj yapmanız öneriliyor. Arabanın yanında verilen ev tipi şarj aletinin arkasında böyle yazıyor, sebebini tam bilmiyorum. Ama dışarıda da AC şarj noktaları var, oralarda ayda 1 kez AC şarj yapabilirsiniz isterseniz (tam dolum 6-7 saat).
DC şarj ederken gücü 90 kW ve yukasında istasyonları tercih ederseniz en hızlı şekilde dolum yaparsınız, 25-30 dk sürecektir. Ama evde istasyon yoksa gerçekten bu iş bıktırıcı ve zor olabilir.
-
Cevap için teşekkürler. Elektrikli araç istiyorsak o kadar zahmete katlanacaz artık, diğer elektrikli araçlar için de geçerli. Bu arada ısı pompası var diye biliyordum. Sonuç olarak 2 tane araç düşünüyorum 1. Si bu araç 2.si civic 2020 . BenZinli mi elektrikli mi o arada kaldım.bu araç yakıt anlamında daha avantajlı olur tabi.genelde şehir içi kullanıyorum. Çok kararsızım. ,😁
-
Evde şarj imkanınız yoksa dışarda DC hızlı şarj firmaya göre 10-12tl/kw, yani km de 1.5-2tl yakarsınız.
Turbo bir benzinli ile neredeyse aynı olur
Evde şarj AC ile 40krş/km.
karar sizin. -
Civic 100 km de 8 litre yaksa atıyorum 500 km lik bir yolda 40 lt yakacak bu da yaklaşık 1800 tl gibi birşey yanlış değilsem. Yani km de 3.6 tl dediğinize göre elektrikli de en az 1000 tl yakar o zaman. Bu farka da değmez diyorsunuZ yani. Evde şarj için çok fazla alet erdevat prosedür mü var peki sitede oturan ve 2. Katta olan birisi evde şarj edemez sanırım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X