|
MG ZS EV 2023 72kw 440km menzil ANAKONU (6. sayfa)
-
-
Sevgili arkadaşlar, MG ZS EV ile ilgili konular burada devam etsin.
Seres 3 ile ilgili açtığım konu şurada, oradan devam edelim.
https://forum.donanimhaber.com/seres-3-elektrikli-c-suv-ana-konu--152770697#152770834 -
Bende bir adet mg zs ev aldık epey memnunuz şu an araç oldukça da dolu.
Başka kullananlar varsa araç hakkında verecekleri bilgi varsa çok sevinirim.
-
Bende bugün satın aldım. Deneyimlerimi yazarım.
-
Merhaba deneyimlerinizi yazacak idiniz yazarsanız sevinirim ? Bende almayı düşünüyorum ..o yüzden yorumlarınız değerli benim için ...
-
Bugün ben de teslim aldım. Öncelikle ilk gözüme çarpanları belirtmek isterim.
-Araç içerisinde v2L kablosu ( araçtan araca şarj etme özelliği olan kablo) ve tip2 soketli kablo çıkmıyormuş artık. -Tüm reklam bunun üzerinden dönmesine rağmen- Sadece evde sarj için 220v dönüşümü geldi. ( Sanıyorum Mg4 içinde bu bile çıkmıyormuş. Şikayet üzerine dağıtmaya başlamışlar.) Bence çok büyük eksi. Konuyla ilgili kimsenin dönüş yapıp, haklısınız tabi buyrun kablolarınız diyeceğini düşünmüyorum. Keşke bu inceliği gösterseler.
-Artı olarak, danışman, aracı yüzde yüz sarj ile verdi. Çok ince bir düşünce. Tekrar teşekkür ederim.
-Uyarı sistemleri ve adaptif hız sabitleyici çok güzel çalışıyor. Sanıyorum 30 km/h üzerinde devreye giriyor. Öndeki araç tümseklerden geçerken dursa bile yavaşlayıp takibe devam ediyor.
-Rejenerasyon bu araç içinde çok iyi, 3. Modda şehir içi tek pedal ile kullanım enerji geri kazanamını gözle görebiliyoruz.
-İç tasarımı da dış tasarımı kadar göze hitap ediyor.
-Dokunmatik ekran hassasiyeti ve kullanımı güzel.
-Hayalet gösterge orta bilgi ekranı gayet şık ve gerekli tüm bilgiler var.
-Dahili navigasyonu denedim, bence o da hızlı ve kullanışlı. Tabiiki Car play olduğu için onu kullanacağım.
-Gece kullanma şansım henüz olmadı fakat karartmalı dikiz aynası yoksa gönül koyarım :)
Şimdilik bu kadar, deneyimledikçe daha da detaylı paylaşacağım.
Yine olsa yine satın alır mıydım? Şuan cevabım: evet alırdım.
-
Takas desteğinde flyat nasıl?
-
Bunu sormadım. Fakat 0.49 faizle 250bin TL kredi var.
-
Şu an stok var mi
-
Arayıp bilgi almak en mantıklısı. Maslak şubesinden aldık, stok sormakta fayda var. Yeni sevkiyat bekliyorlardı.
-
Merhaba. Bende yeni aldım aracı. Size şarj deneyiminiz ile ilgili sorum olacaktı. Normal konut elektriği ile aracın içinden çıkan şarj aleti ile şarj sürenizi paylaşabilir misiniz ? Bana çok yavaş gibi geldi. %17'de şarja taktım üzerinden 16 saat geçmesine rağman kalan şarj süresi için bir o kadar daha yazıyor. Yani toplamda 30-32saatleri bulabilen bir şarj süresi oluyor. Bu normal mi ? Deneyimlerinizi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
-
Bende ev elektiriği 220v 16a ile ve araç içinden çıkan adaptörlü mode2 tip2 bildiğimiz prizle şarj ediyorum.
Bu ablo 3kw (bazıları 3.5kw) destekliyor.
bataryanız ne kadarsa o rakamı 3kw (veya 3.5kw) böleceksiniz.
araç sıfır şarjla gelmediği için ne kadar boşsa onu olduracağınız için böleceğinşz miktarda o olacak.
Bildiğim MG ZS EV son modeli 72.6kw.
Tamamen boş olsa 72.6/3=24 küsur saat tutar.
Eğer 2021 model ise 44.5kw ile /3= 15 saat tutması lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mimleon -- 29 Temmuz 2023; 16:52:13 > -
Bu video “8 yıl sonra bu bataryalar ne olacak” sorusunu soranlara gelsin.
AMERİKA'NIN KÖYÜyoutubeNissan Leaf 8 Yıl ve 150 Bin Kilometre Sonra Pil ve Araç Ne Durumda?https://www.youtube.com/watch?v=hX5fVYlq0R4&feature=youtu.be
-
Benim bu model araçlar konusunda merak ettiğim 3 husus var, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
- Pilin kullanım ömrü kaç bin km yada kaç dolum?
- Pilin değiştirilmesi gerektiğinde ne kadar maliyet çıkıyor?
- 5. Kattan ara kablo sarkıtarak araç şarj edilebilir mi? Tehlikesi, riski var mıdır? Ne kadar sürede dolar?
-
Cevaplar;
1- bir üst mesajda ki videoyu izleyin.
2- Nissan Leaf ki 40kwa batarya 280$ şu an aliexpress de satışta.
3- 2.5mm kesitli kablolu uzatma ile şarj yapmayın, ya yangın çıkar, yada araç kendini korumaya alır. -
Yeni kasayı test eder etmez sipariş vermiştim. Bu ayın sonuna doğru teslimat bekliyoruz. Yeni pil kapasitesi, 11kWh şarj hızını desteklemesi, kendi sınıfının NCAP 5 yıldız alabilen ilk EV araç olması, şehir içi kullanacağım için B SUV olması kararımda etkili oldu. Araçta sevmediğim tek şey kullanılan kameraların kötülüydü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoppy -- 17 Ağustos 2023; 11:42:6 > -
ncapten 5 yıldız alan ilk ev mi vay canına.
demek teslalar,mercedesin eq serileri, bmwnin i serileri, hyundaın ioniqleri ve hatta onları geçtim mg4 5 yıldız aldık diye bizi kandırıyordu bu kadar zamandır.
arkadaşlar evet herkes kendisini dünyanın en akıllı insanı olarak görür ve aldığı malı över tamam da biraz usturup canım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X